EverydayPlus recension

EverydayPlus är en långivare som fokuserar på att erbjuda kontokrediter till den breda skaran av lånesökande. Man har verkat på den svenska lånemarknaden i över ett decennium och är egentligen ett bolag med rötter i Finland. Man regleras och lyder under den svenska Finansinspektionen dock.

6.8
Kundservice
5
Behandlingstid
10
Pris
6
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
8

EverydayPlus produkter

Ny produkt
6.6
Recension
Lånebelopp 1 000 – 25 000 kr
Varaktighet 3 – 15 månader
Effektiv ränta 4 – 113.46 %
Utbetalning I dag 22:19
  • Över 25 000 nöjda kunder sedan 2014
Högkostnadskredit
Exempel: 7 000 kr uttag på 12 månader med 39 % nominell ränta. Vid betalning av minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader (4525 kr i sista månaden), blir effektiv ränta 63,86 %. Att återbetala: 10 092 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr. (Annons)

Om EverydayPlus

Nedan så redogör vi för den kredittjänst som tillhandahålls av EverydayPlus för att göra dig införstådd med de villkor som appliceras, samtidigt som vi även vill göra det enklare för dig att avgöra huruvida det hela lämpar sig just för dina behov.

Kontokredit från EverydayPlus

EverydayPlus erbjuder en konkurrenskraftig, flexibel och anpassningsbar kredittjänst som lämpar sig för alla de konsumenter vilka är ute efter en betydligt mer smidigare lösning än ett traditionellt blancolån.

Du kommer få tillgång till pengarna per omgående så fort din låneansökan godkänns. En viktig faktor i det hela är att räntan för den kontokredit som tillämpas hos EverydayPlus är betydligt lägre i jämförelse med många av de smslån som tillhandahålls på marknaden.

Som låntagare så kommer du endast att bli påförda räntekostnader för den kreditbeloppet som du väljer att nyttja. Just därför så lämpar sig EverydayPlus kredit som en form av buffert som du kan ta del av om du råkar ut för oförutsedda utgifter.

Sammanfattning av recension

Den första delen vi ämnar undersöka är vad konsumenterna anser om den kundtjänst som tillhandahålls av EverydayPlus. När vi avklarat det hela så kommer vi att fokusera på att undersöka vilken nivå anses den prissättning som tillämpas av långivaren ligga på i jämförelse med resten av marknaden.

Vi stannar inte där användarupplevelsen utan kommer även att ta reda på vad konsumenterna anser om den totala användarupplevelsen hos EverydayPlus, inklusive den behandlingstid som tillämpas för låneansökan men även huruvida det förekommer andra element vilka du bör ha kännedom om innan du signerar din låneansökan.


Kundtjänst

5

Konsumenterna är i överlag nöjda med kundtjänsten hos EverydayPlus. Framför allt så är prisar man det faktum att kundtjänsten håller öppet även under helgerna, något som uppskattas enormt bland gemene man.


Pris

6

Konsumenterna upplever att de avgifter och associerade kostnader som appliceras av EverydayPlus för deras kredit ligger i paritet det som deras närmaste konkurrenter applicerar för snarlika kredittjänster.


Användarupplevelse

8

Konsumenterna är i överlag nöjda med den användarupplevelse som tillhandahålls hos EverydayPlus. Man har inga större invändningar mot det hela utan anser att det hela ligger i framkant jämfört med närmaste konkurrenterna.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden för låneansökningar är förhållandevis snabb men om du ansöker sent på dagen, framför allt under stängningsfönstret så är risken stor att din låneansökan behandlas förs nästkommande arbetsdag.


Andra fördelar

5

Om redan råkar vara en existerande kund så kommer du kunna ta del av EverydayPlus Online. Det hela är en tjänst du kan bestämma storleken på dina uttag, utöka din kreditgräns samt mer.


EverydayPlus Lånekalkylator
1 000 kr 25 000 kr
3 månader 15 månader
4 % 113.46 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


EverydayPlus lån

EverydayPlus

Lånebelopp 1 000 – 25 000 kr
Varaktighet 3 – 15 månader
Ränta 15 – 39 %
Effektiv ränta 4 – 113.46 %
Ålder 20 år
Årlig inkomst 120 000 kr

Fördelar

  • EverydayPlus använder sig av Bisnode för att initiera sina kreditupplysningar
  • Du betalar endast ränta på den delen av krediten som du nyttjar
  • Besked gällande låneansökan och utbetalning kräver några minuter i genomsnitt

Nackdelar

  • EverydayPlus accepterar ej konsumenter med en eller flera betalningsanmärkningar
  • Man applicerar avgifter varje gång som du väljer att ta ut en del av den beviljade krediter
  • En förhållandevis hög uppläggningsavgift i jämförelse med övriga konkurrenter

Kundtjänst

5

Konsumenterna uppfattar kundtjänsten som EverydayPlus som tillmötesgående och kompetent i över lag. Man uppskatta framför allt det faktum att kundtjänsten håller öppet även under helgerna, en tid då många individer med ett fullspäckat schema tenderar att utföra sina bankärenden under.

Vidare så är man positiva till det faktum att man förutom att skicka e-post och ringa in till kundtjänsten även kan välja att chatta med en ledig handläggare. Chatten fungera dock endast under öppettiderna för kundtjänsten, där man under övriga tider kommer istället att bemötas av en artificiell chattbot.

Konsumenterna gillar även det faktum att man tillhandahåller en utarbetad och adekvat sektion där man besvara de vanligaste frågorna som du kan tänkas ha som konsument när det kommer till lån hos långivaren i fråga.

Företagsinformation

FöretagOPR-Finance AB
Adress i SverigeKungsbroplan 1, 112 27 Stockholm
E-postkundservice@everydayplus.se
Telefon(+46) 8-225 115

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 19:00
Tisdag08:00 – 19:00
Onsdag08:00 – 19:00
Torsdag08:00 – 19:00
Fredag08:00 – 19:00
Lördag10:00 – 14:00
Söndag10:00 – 14:00

Pris

6

Vi inleder det hela genom att konstatera att konsumenterna anser att EverydayPlus ligger på en marknadsmässig nivå när det kommer till de avgifter som man tillämpar för den kontokredit som erbjuds till konsumenterna.

De priser som tillämpas för EverydayPlus kredit anses ligga i paritet med vad konkurrenterna applicerar för likande tjänster. Man anser även att långivaren är helt transparent med sin prissättning, något som för övrigt stärker den övergripande betyget. 

Förutom ovanstående så upplever konsumenterna även att det går relativt enkelt att hitta information kring prissättningen för krediten som erbjuds, något som förenklas betydligt av den logiskt utformade webbplatsen.


EverydayPlus krav

  • Du måste ha ett bankkonto registrerat hos en av de svenska bankerna.
  • Du måste ha ett BankID för att kunna signera din låneansökan.
  • Du får inte ha några utestående skulder hos Kronofogden.

Användarupplevelse

8

Konsumenterna är i överlag nöjda med användarupplevelsen som tillhandahålls hos EverydayPlus. Man prisar det faktum att den enkla webbplatsen gör det enkelt att hitta relevant information ganska omgående.

Man uppskattar även det faktum att den enkla räknaren som avser hjälpa konsumenten beräkna enklare hur mycket man kan ansöka om att få låna, samtidigt som de associerade avgifterna listas, är något som höjer betyget avsevärt.

Konsumenterna upplever även att färgvalet i kombination med den enkla navigeringen gör att webbplatsen upplevs som användarvänlig som även de mest tekniskt kluvna bör klara av att navigera runt på. Slutbetyget för användarupplevelsen blir således högt.


Behandlingstid

10

Handläggningstiden för kreditansökningar ligger i framkant när det kommer till EverydayPlus. Man fokuserar på att slutföra de flesta ansökningar under en och samma dag, varav pengarna utbetalas per omgående.

Dock så måste man komma ihåg att långivaren tillämpar en manuell hanteringsprocess för kreditansökningar, något som innebär att om du ansöker om krediten under stängningstid så är risken stor att det hela behandlas nästkommande dag.

Det ska dock tilläggas att EverydayPlus fokuserar på att alltid slutföra kreditansökningar under snabbast möjliga tid, eftersom man vet att kunderna ofta behöver få åtkomst till krediten per omgående.


Andra fördelar

5

Är du redan kund hos EverydayPlus så kommer du att ha tillgång till deras EverydayPlus Online tjänst utan att bli påförd några extra kostnader när du önskar nyttja det hela.

Själva tjänsten gör det möjligt att på egen hand bestämma den kreditgräns du önskar göra uttag med, höja din nuvarande kreditgräns eller uppdatera dina nuvarande uppgifter gällande lånet i fråga.

Det hela förutsätter dock att du har en fungerande BankID registrerat på en av dina enheter eftersom den utgör ett obligatoriskt tillval för att kunna logga in på dina medlemssidor.


Slutsats

EverydayPlus är i grund och botten en kreditgivare som fokuserar på att erbjuda privatkunder en form av kontokredit kombinera med en flexibel löptid (återbetalningstid). 

När du fått lånet beviljat så kan du sköta det hela på egen hand där du kan välja hur mycket du önskar ta ut, höja din nuvarande kreditgräns samt applicera andra åtgärder som du anser vara adekvata för just din del.

En av de största styrkorna hos EverydayPlus är att man tillhandahåller utbetalning av den beviljade kredit under alla dagar i veckan. Vänligen notera att under helgen så behandlas ansökningarna under 10:00-14:00, för övriga tider så blir man hänvisad till nästa dag.

EverydayPlus applicerar heller inte en automatisk process vid beviljande av lån utan man sköter det hela manuellt, något som innebär att om man råkar ansöka under stängningstid så är risken stor att det hela ej hinner behandlas.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av EverydayPlus

Recensioner: 27 • Medel
TrustScore: 3 3.2
5 stjärna
41%
4 stjärna
11%
3 stjärna
7%
2 stjärna
4%
1 stjärnor
37%
D
D. N 4 Recensioner
TrustScore: 1

När man betalar in 20.000 kr av…

När man betalar in 20.000 kr av 25.000.. Trots det så vill ni ytterligare få in 13.000 till.. Fiffelföretag rakt av! J@vla hittepå siffror. Bara suger folk på pengar.. Rekommenderar Ingen att Ta någon form av kredit från detta företag. Ni kommer ångra er!

L
Lena 16 Recensioner
TrustScore: 1

Verkar vara totalt oseriösa

Verkar vara totalt oseriösa. Kommer under morgondagen kontakta Finansinspektionen om detta företag.

N
Neveryoumind 4 Recensioner
TrustScore: 1

Står att jag har -65 000 i uttag även…

Står att jag har -65 000 i uttag även fast det inte stämmer. Kundtjänst lovat att fixa. Trots flera dagar senare, inte ett sk*t har hänt!

Matchbanker > Låneförmedlare > EverydayPlus recension

Senaste nytt