Freedom Finance recension

Freedom Finance är i själva verket en låneförmedlare som ej verkar i form av ett traditionellt kreditinstitut, utan fokuserar istället på att koppla ihop dig med adekvata långivare vilka erbjuder de typer av lån som just du är intresserad av för närvarande.

8.6
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Freedom Finance produkter

Ny produkt
8.9
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Utbetalning Måndag 08:00
 • Använd pengarna till vad du vill
 • Kostnadsfri jämförelse av lån
 • Över 30 olika banker och långivare
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %. (Annons)

Om Freedom Finance

Freedom Finance förmedlar flera olika typer av privatlån, där fokus framförallt ligger på att erbjuda två typer av privatlån i form av privatlån och samlingslån, vilka vi för övrigt ämnar belysa nedan:

 • Privatlån – Ett privatlån är rent konkret en form av snabblån som tillhandahålls utan krav på säkerhet. Viktigt att nämna i sammanhanget är det faktum att ett privatlån kan även benämnas med flera synonymer där de vanligaste tenderar att vara blancolån, smslån och andra begrepp vilka i grund och botten implicerar på en och samma sak. Ett privatlån kan i själva verket nyttjas till valfritt ändamål men tenderar i de flesta fall att användas för att täcka upp för oförutsedda utgifter.
 • Samlingslån – Precis som det låter så används ett samlingslån för att lösa mindre krediter, vilka dock kommer till betydligt lägre kostnader. Lånet tenderar även att benämnas i form av ett konsolideringslån, som i själva verket implicerar på en och samma sak. Du kan dock endast nyttja lånet till att lösa andra lån och ej till andra ändamål

Freedom Finance förmedlar för närvarande lån hos över 35+ olika långivare, vilka utgörs av Sveriges största banker men även betydligt mer nischade långivare, vilka i sin tur tillhandahåller en rad olika privat- och samlingslån till konkurrenskraftiga villkor.

Sammanfattning av recension

För att inleda det hela så kommer vi först att fokusera på att undersöka vad konsumenterna anser om kundtjänsten och den prisnivå som låneförmedlaren ligger på när det kommer till den prismässiga aspekten.

Vidare så styr vi rodret mot att ta reda på vad konsumenterna anser gällande användarvänligheten hos låneförmedlaren i fråga. Den sista delen som vi ämnar belysa implicerar på huruvida det finns andra element vilka du som låntagare bör ha kännedom om innan du väljer att ansöka om ett privatlån hos Freedom Finance.


Kundtjänst

8

Konsumenterna är helnöjda när det kommer till kundtjänsten hos Freedom Finance. Främst så lyfter man fram det faktum att du kan komma i kontakt med en ledig handläggare vid varje given tidpunkt på dygnet.


Pris

10

Konsumenterna upplever att priserna för de lån som förmedlas av Freedom Finance ligger på en adekvat nivå. Man menar även på att det går att filtrera prisintervallet som man är inpressad av, något som även bidrar till det höga betyget.


Användarupplevelse

10

På en generellt plan så är konsumenterna nöjda med den användarupplevelse som tillhandahålls hos Freedom Finance. Man uppskattar även det faktum att du som konsument kan med enkelhet lokalisera informationen som du är intresserad av.


Behandlingstid

10

Freedom Finance styr ej över behandlingstiden utan i grund och botten så är det själva låneförmedlare som har den sista ordet när det kommer till det hela. Generellt sett så menar Freedom Finance på att det hela bör ej ta mer än 24-timmar att slutföra.


Andra fördelar

5

Freedom Finance erbjuder en form av låneskydd vilken aktiveras först i de fall då du blir sjukskriven under en längre period på grund av sjukdom eller olycka men kan även infalla om du har oturen att bli av med din anställning. 


Freedom Finance Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
5.2 % 29.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Freedom Finance

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Ränta 5.2 – 29.4 %
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar

 • Freedom Finance erbjuder en snabb, adekvat och smidig ansökningsprocess
 • Kundsupporten hållet öppet 24-timmar om dygnet, under alla dagar i veckan
 • Möjligheten att ansöka om lån även om du har betalningsanmärkningar i bagaget

Nackdelar

 • Freedom Finance är i själva verket en låneförmedlare och ej en traditionell långivare
 • Det är ej möjligt att förhandla om dina lånevillkor med Freedom Finance
 • Använder sig av Upplysningscentralen för att initiera sina kreditupplysningar

Kundtjänst

8

Kundtjänsten hos Freedom Finance håller öppet dygnet runt, alla dagar i veckan, 365 dagar om rådet. Detta är något som uppskattas enormt av konsumenterna eftersom man kan vid varje given tidpunkt på dygnet få svar på sina frågor.

Om du råkar befinna dig på resande fot, sitter i ett långtråkigt möte eller har svårt att ringa samtal, så kan ett alternativ vara att nyttja chatten, som för övrigt finns längst ned till höger på webbplatsen.

När du väljer att komma i kontakt med en ledig handläggare genom chatten så kommer du att se ett meddelande högst upp i chattfönstret som indikerar hur lång tid det tar för handläggaren i fråga att besvara ditt meddelande.

Du kan även komma i kontakt med kundsupporten hos Freedom Finance genom att skicka ett e-postmeddelande med de funderingar som du har kring de typer av lån som förmedlas av Freedom Finance.

Företagsinformation

FöretagFreedom Finance AB
AdressPolisgatan 4, 262 21 Ängelholm
E-postinfo@freedomfinance.se
Telefon(+46) 431-474700

Öppettider för kundtjänst

Måndag00:00 – 24:00
Tisdag00:00 – 24:00
Onsdag00:00 – 24:00
Torsdag00:00 – 24:00
Fredag00:00 – 24:00
Lördag00:00 – 24:00
Söndag00:00 – 24:00

Pris

10

Den pris som tillhandahålls av Freedom Finance upplevs av konsumenterna ligga i nivå med vad som erbjuds på marknaden i övrigt när det kommer till privatlån. Konsumenterna uppfattar även att prisnivån som Freedom Finance förmedlare anses ligga i paritet med de närmsta konkurrenterna.

Vidare så konstaterar konsumenterna även att det går förhållandevis enkelt att hitta prisinformation när det kommer till de lån vilka för närvarande förmedlas av Freedom Finance.

Sist men inte minst så uppfattar konsumenterna även att Freedom Finance anses vara helt transparent när det kommer till prissättningen av de lån som man förmedlar till sina konsumenter.


Freedom Finance krav

 • Du måste ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste ha en folkbokförd adress inom rikets gränser.
 • Du måste kunna uppvisa en årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen upplevs i överlag som positivt där konsumenterna upplever att de med enkelhet hittar den information som man är intresserad av. Man upplever även att navigation är ytterst förenklad, där man kan snabbt finna sig tillrätta med hjälp av toppmenyn.

Vidare så anser man att designen är både enkelt men på en och samma gång. Den information som tillhandahålls har sorterats på ett adekvat sätt för att göra det enkelt för konsumenterna att snabbt finna sig tillrätta.

I överlag så är konsumenterna nöjda med den användarupplevelse som tillhandahålls och menar på att fler konkurrenter bör anamma det hela. Just därför så blir även betyget därefter.


Behandlingstid

10

På grund av att Freedom Finance ej förmedlar olika typer av lån vilka erbjuds till privatkonsumenter i traditionell bemärkelse utan verkar i form av en förmedlare som avser tillhandahålla privatlån till marknadsmässiga villkor, så styr man ej över behandlingstiden.

I grund och botten så är det långivarna som styr över behandlingstiden för ansökan, men generellt sett så rapporterar Freedom Finance att man i de flesta fall bör erhålla ett svar inom 24-timmar från att man ansöker.

Dock så vill vi nämna att långivarna behöver ej förhålla sig till 24-timmarsregeln utan kan även slutföra det hela betydligt snabbare men även behöva flera dagar för att återkomma med ett svar på din låneansökan.

En annan aspekt som du behöver ha kännedom om är att utbetalningen av lånet tar betydligt mer tid om du väljer att få hem skuldebrevet med post, istället för att signera den med hjälp av din BankID.


Andra fördelar

5

Freedom Finance erbjuder dig en form av låneskydd som ämnar täcka upp för dig om du skulle bli oförmögen att betala av ditt lån inom utsatt tid. I många fall så tenderar låneskyddet att aktiveras när du blir sjukskriven under längre perioder, alternativt blir föremål för en ofrivillig uppsägning.

Du kan välja bland flera olika skyddsnivåer, där i slutändan endast är du själv som kan avgöra adekvat vilken nivå som du bör satsa på, för att på så sätt gardera dig mot sjukdom och uppsägningar.


Slutsats

Freedom Finance är en låneförmedlare som erbjuder lån från 35+ olika långivare till konkurrenskraftiga och marknadsmässiga villkor, där du hittar flera av de stora bankerna i kombination med betydligt mer nischade kreditgivare.

När du väljer Freedom Finance så får du möjligheten att ställa dina frågor 24-timmar om dygnet, alla dagar i veckan, under 365 dagar om året.

Du kan även välja att teckna låneförmedlare låneskydd för alla de lån som du ansöker utan säkerhet som ett led i att skydda dig mot oförutsedda situationer såsom sjukdom och uppsägning.

Kom ihåg att du inte kan förhandla om dina lånevillkor med Freedom Finance utan det är nedsatt långivarens i frågan som har mandat att erbjuda dig mer förmånliga villkor för lånet som du ansöker om.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Freedom Finance

Recensioner: 8012 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
77%
4 stjärna
18%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
3%
DA
Doreen Allen Jarrett-Marston 1 Recension
TrustScore: 5

Man fick svaret snabbt

Man fick svaret snabbt

D
Desiree 4 Recensioner
TrustScore: 5

Gick smidigt

Gick smidigt

U
Ulla 8 Recensioner
TrustScore: 5

Mottagande

Jättetrevligt bemötande (viktigt) snabb handläggning Är verkligen nöjd

Matchbanker > Låneförmedlare > Freedom Finance recension

Senaste nytt