Northmill recension

Northmill är en bank som verkar på den svenska marknaden i över 15 år. Man har gjort sig kända för att erbjuda adekvata och billiga lån till konkurrenskraftiga priser. Framförallt så har man vunnit i popularitet bland de konsumenter vilka letar efter blancolån med snabba utbetalningar.

9.8
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
9
Extra fördelar
10
Användarupplevelse
10

Northmill produkter

92 har valt det här de senaste 31 dagarna
7.9
Recension
Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 3 – 62 månader
Effektiv ränta 9.22 – 31.47 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Direkt svar
 • Uttag dygnet runt
 • Gratis buffert
Exempel: Kreditbelopp: 25 000 kr. Återbetalningsperiod: 60 månader. Nominell ränta: 4,9 % – 21,9 %. Effektiv ränta: 16,88 %. Minimum effektiv ränta: 6,05 %. Maximal effektiv ränta: 27,41 %. Uppläggningsavgift: 195 kr. Månedlige gebyrer: 19 kr. Månadskostnad: 604 kr. Samlede kreditomkostninger: 11 237 kr. Totalt att betala: 36 237 kr. (Annons)

Om Northmill

Banken tillhandahåller flera olika typer av lån, där framförallt deras Reduce & Kontokredit sticker ut när det kommer till segmentet för privatlån. Vi ska härnäst beskriva båda på ett kortfattat sätt för att göra dig införstådda med hur lånen i fråga är tänkta att operera på en övergripande plan:

 • Reduce – Även om benämningen ej avslöjar typen av lån så är det hela en form av samlingslån som öronmärks till att betala högkostnadskrediter och andra typer av mindre lån.
 • Kontokredit – Det hela är ytterst flexibelt eftersom du endast nyttjar beloppet som du behöver och således betalas ränta inklusive associerade avgifter i stället för att få en klumpsumma utbetald till det förvalda bankkontot.


Oavsett om du väljer att ansöka om samlingslånet eller kontokredit så kommer du att få ta del av en marknadsmässig ränta i kombination med schysta villkor. Northmill toppar det hela även med att erbjuda prisgaranti med en 10% rabatt.

Sammanfattning av recension

Vi inleder det hela genom att ta reda på vad konsumenterna anser om kundtjänsten & den prisnivå som Northmill använder sig av när det kommer till deras lån.

Dock så är vi inte nöjda med föregående utan vi vill även ta reda på vad konsumenterna anser om den totala användarupplevelsen hos Northmill bank, inkluderat hur de uppfattar webbplatsen.

Sist men inte minst så vill vi även undersöka huruvida Northmill bank utgörs av andra delar vilka vi anser vara viktiga för dig som konsument.


Kundtjänst

10

Kundtjänsten hos Northmill tillhandahåller en rad olika former av support kanaler där de primära utgörs av telefon, chatt samt e-post. Supporten håller även öppet under helgerna, något som många konsumenter uppskattar eftersom de då kan välja att utföra sina ärenden i lugn och rå.


Pris

9

Banken tillhandahåller lån till adekvata och marknadsmässiga villkor. Northmill tar det hela ett steg längre genom att erbjuda en prisgaranti för sina olika produkter. Det hela innebär att om du lyckas (mot all förmodan) hitta lånet billigare hos en konkurrent så kommer Northmill matcha det hela och applicera en rabatt på 10%!


Användarupplevelse

10

Den användarupplevelse som tillhandahålls av Northmill bank håller en adekvat nivå enligt de konsumenter som vi rådfrågat. Man är framförallt nöjda med att det går tämligen enkelt att hitta information som man letar efter utan att behöva ödsla på sin dyrbara tid.


Behandlingstid

10

Konsumenterna uppfattar det hela med att behandlingstiden får i jämförelse med konkurrenterna anses som acceptabel. Man är dock inte helt nöjda med att pengarna endast betalas ut samma dag om man ansöker innan 13:30.


Andra fördelar

10

Northmill erbjuder även en produkt som man inom sammanhanget döpt till låneskydd. Den träder in i kraft om du blir sjukskriven eller råkar bli av med din fasta anställning för att täcka upp för utgifterna för lånet i fråga.


Northmill Lånekalkylator
1 000 kr 50 000 kr
3 månader 62 månader
9.22 % 31.47 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Northmill

Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 3 – 62 månader
Ränta 7.9 – 22.9 %
Effektiv ränta 9.22 – 31.47 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

Nackdelar

 • Northmill nyttjar Upplysningscentralen för att initiera sina kreditupplysningar
 • Northmill applicerar en månadsavgift för att täcka upp för sina administrativa kostnader
 • Man tillämpar två typer av kreditupplysningar, något som får anses som överflödigt

Kundtjänst

10

Northmill har en väl fungerande kundtjänst som konsumenterna upplever håller en hög nivå. Som kund och lånesökande så kan du ta kontakt med kundtjänsten på flera olika sätt. Du kan antingen ringa in, skicka e-post eller chatta med någon av deras handläggare.

Själva fokuset ligger dock att tillhandahålla en responsiv och kompetent telefonsupport där öppettiderna för närvarande utgörs av 07:00 – 21:00 under vardagar, inklusive helger, mellan 10:00-18:00.

Skulle du dock välja att sköta dina bankärenden mer diskret medan du befinner dig på resande fot eller sitter upptagen under ett långt möte, så kan du alltid välja att skicka e-post eller chatta med vederbörande.

Företagsinformation

FöretagNorthmill AB
Adress i SverigeRegeringsgatan 20, 111 53, Stockholm
E-postinfo@northmill.se
Telefon(+46) 8-4000 70 40

Öppettider för kundtjänst

Måndag07:00 – 21:00
Tisdag07:00 – 21:00
Onsdag07:00 – 21:00
Torsdag07:00 – 21:00
Fredag07:00 – 21:00
Lördag10:00 – 18:00
Söndag10:00 – 18:00

Pris

9

Vi initierar diskussionen genom att konstaterar det faktum att banken ligger på en marknadsmässig prisnivå i jämförelse med sina konkurrenter konkurrenter när det kommer till lån utan säkerhet. Vidare så anser konsumenterna att den ränta som påförs ligger på marknadsmässiga nivåer.

Den del som skiljer banken från deras konkurrenter är att man använder sig av en så kallad prisgaranti för lånen, något som i själva verket innebär att man matcher ett likvärdigt erbjudande som du hittar hos en av deras konkurrenter.

Gällande informationen kring prissättningen av deras produkter så menar konsumenterna på att de lyckats hitta svaret på sina funderingar tämligen enkelt genom att nyttja den intuitiva sökfunktionen på webbplatsen. Sist men inte minst så anser även konsumenterna att Northmill är förhållandevis transparenta när det kommer till transparensen kring deras lån.


Northmill krav

 • Du behöver uppvisa en regelbunden inkomst för varje månad.
 • Du behöver tillhandahålla en folkbokföringsadress i Sverige.
 • Du får ej ha några utestående skulder hos Kronofogden.
 • Du måste ha ett BankID registrerar för att kunna ansöka om ett lån.
 • Du måste även ha fyllt 20 år vid tiden som du ansöker om ett lån.

Användarupplevelse

10

Konsumenterna är i överlag tillfredsställda när det kommer till användarupplevelse. Man är även nöjda med hur processen för låneansökan är utformad som man finner vara enkelt och smidig.

Vidare så påpekar konsumenterna att plattformen upplevs som genomtänkt, användarvänlig och designmässig tilltalande, något som man för övrigt anser många av konkurrenterna på marknaden skulle behöva ta efter.

Allt i allt så upplever konsumenterna att Northmill bank uppfyller alla de elementära kriterier när det kommer till en gedigen användarupplevelse, därav det höga betyget.


Behandlingstid

10

Banken tillhandahåller snabba handläggningstider för de låneansökningar som kommer in för 13:30. Det framkommer ej varför just tidpunkten utgör en viktig aspekt i det hela, men som konsument kan du räkna med att få pengarna utbetalda om du lämnar in din ansökan före 13:30 vill säga.

Det hela slutar inte där dock utan man behandlar din ansökan under 1 dag även om du ansöker under helgerna eller röda dagar, något som för övrigt få konkurrenter kan erbjuda dig som potentiell låntagare. 

Om din låneansökan godkänns under helger och röda dagar så kommer dina pengar att betalas ut samma dag, förutsatt att du har ditt bankkonto hos Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken.

När det kommer till övriga banker så kommer Northmill att betala ut pengarna under dagen, förutsatt att du ansökt innan 13:30, annars så får du vänta på dina likvida medel nästkommande bankdag.


Andra fördelar

10

Banken tillhandahåller även en produkt som man döpt till låneskydd, men är i själva verket en inkomstförsäkring. Den ämnar täcka upp för dig om du inte skulle bli förmögen att återbetala lånet inom utsatt tid men också om du råkar bli av med jobbet.

Om du väljer att teckna låneskydd så kommer du att bli påförd en totalkostnad på 7,63% för det totala lånebeloppet. Konsumenterna upplever att den prissättning som påförd för låneskyddet ligger i paritet med snarlika tjänster som erbjuds av deras konkurrenter.


Slutsats

Northmill bank har opererat på den svenska marknaden under mer än 15 år. Man erbjuder en rad olika tjänster men för din del så är främst produkten Reduce och Kontokredit av intresse eftersom de tillhandahålls som en form av blancolån.

Vidare så erbjuder man en snabb handläggning av lån i jämförelse med konkurrenterna. Du får lånet utbetalt om du ansöker om den för 13:30, oavsett om det handlar om en vardag, helg eller röda dagar.

Dock så gäller ovanstående endast om du har ett konto hos SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken. För andra banker så kommer du att få vänta nästa bankdag för att kunna lägga beslag på de likvida medlen.

Allt i allt så illustrerar konsumenterna en i överlag positiv bild kring Northmill och deras produkten. Konsumenterna är även nöjda med det faktum att Northmill matchar ett låneerbjudande som du hittar hos konkurrenterna, inklusive en rabatt på 10%.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Northmill

Recensioner: 1265 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
90%
4 stjärna
4%
3 stjärna
1%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
4%
Anna Håkansson
Anna Håkansson 3 Recensioner
TrustScore: 5

Jag blev så tacksam för ni löser ett…

Jag blev så tacksam för ni löser ett problem för mig och min familj

B
Beata 8 Recensioner
TrustScore: 5

Super bra kundservice

Super bra kundservice! Kan inte säga annat än att man alltid får hjälp när man har svårt att betala någon månad! Bästa lånegivare enligt mig!

Sonja Karlsson
Sonja Karlsson 3 Recensioner
TrustScore: 2

Känns som att de lurar en då inget händer

Jag ansökte för 1-2 dagar sedan och det stod att det preliminärt blev godkänt. Men det behandlas nu men inget mer händer. Aså jag tror inte alls det här är nåt att ens försöka få. Börjar undra om de positiva recensionerna här är bluff för att det ska se bra ut.. Jag antog att det skulle gå snabbt som det stod. Skulle ta några dagar men nej, tror faktiskt inte alls på det här och känner inget hopp nu när de där pengarna verkligen behövs..

Matchbanker > Låneförmedlare > Northmill recension

Senaste nytt