Banklån

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert

Användarnas favorit – oktober 2023

Uppdaterad oktober 4, 2023
1 187 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.6
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning Torsdag 08:00
 • Samla dyra lån med ett omstartslån
 • Upp till 40 långivare
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%.

Banklån

Banklån

Om du varit ute efter att hitta ett adekvat banklån men ej riktigt vetat var du ska börja så behöver du inte leta längre!

Här på Matchbanker så hjälper vid dig att hitta ett banklån till förmånliga villkor utan att ödsla på din dyrbara tid.

Några av de elementära aspekter som vi kommer att belysa i denna guide återfinns i form av följande:

 1. Vilka är de fundamentala kraven när det kommer till banklån?
 2. Vilka kontrollfrågor måste du gå igenom innan du ansöker om ett banklån?
 3. Vilken ränta kan jag räkna med att få på det banklån som jag ansöker om?

Själva målet med Matchbanker är att göra det enklare för dig att hitta ett banklån. Samtidigt som du får möjligheten att jämföra ett stort antal långivare.

Vi lägger stor fokus när det kommer till transparensen gällande våra olika samarbetspartners. Just därför så avbryter vid samarbetet per omgående vid minsta misstanke om dolda lånevillkor eller tillika avgifter.

Jämför banklån kostnadsfritt hos Matchbanker redan idag!

På Matchbanker så har vi gjort jobbet åt dig genom att samla ett stort antal banklån på en och samma plats. Tanken är att du snabbt och enkelt ska kunna välja bland det mest förmånliga erbjudandet som tillhandahålls, utan att för den delen ödsla din dyrbara tid. När du jämför dina banklån hos Matchbanker så kan du räkna med följande:

 1. Låga räntor – Vi hittar banklån med de absolut lägsta räntorna på marknaden.
 2. Transparenta villkor – De villkor som dikteras är transparenta och tydliga.
 3. Anonymitet – Du förblir 100% anonym under jämförelse-processen.
 4. Tydlighet – Erbjudandena gällande banklånen är tydligt utformade.
 5. Icke-förvirrande – Banklånen tillhandahålls utan förvirrande element.

Matchbanker erbjuder en enkel process för att hitta lån

Vi på Matchbanker har förenklat jämförelse-processen för att göra det enkelt att för vem som helst att jäVi på Matchbanker har förenklat jämförelse-processen för att göra det enkelt att för vem som helst att jämföra banklån, oavsett deras bakgrund och preferenser. Det hela kan genomföras i form av fyra enkla steg, nämligen:

 1. Inled med att definiera dina preferenser.

  Det första som du behöver göra är att definiera preferenser så som lånebelopp, ränta etc. hos den tillhandahållna jämförelse-funktionen som återges på denna sida.

 2. Välj ut flera kreditgivare som uppfyller dina krav.

  Härnäst så behöver du välja ut ett antal banklån som du anser uppfyller dina krav gällande lånebelopp, ränta, återbetalningstid med flera.

 3. Förflytta dig till respektive långivare.

  Klicka och förflytta dig till respektive långivare för att utvärdera de villkor som återges i erbjudandet närmare.

 4. Välj ut en specifik långivare.

  När du känner dig nöjd så ska du välja ut en specifik långivare och fullfölja din ansökningsprocess.

Du kan även välja att nyttja vår intuitiva räknare som ett led i att beräkna lånet baserat på ändringar i din ekonomi, höjda räntor och dylikt. Självfallet så kan du även välja att ansöka om flera lån på en och samma gång.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Varje låneansökan blir föremål för en sedvanlig kreditprövning, något som i sig kan få en motsatt effekt eftersom flera låneansökningar under kort period indikerar på att du har problem med din ekonomi.

Vanliga frågor när du önskar jämföra lån

Hur stort banklån kan jag ansöka om?

Det hela är ganska subjektivt eftersom banken gör en individuell bedömning för varje sökande. Med andra ord så kan du ej förlita dig på vad andra i din närhet beviljats i form av banklån eftersom dina ekonomiska preferenser kan medföra att du får låna betydligt högre men även betydligt lägre belopp.

Kan jag använda ett banklån för att lösa mina andra krediter?

Svaret är ja! Faktum är att banklån verkar i form som ett av de effektivaste (om ej den mest adekvata) sätten när du önskar samla alla mindre lån med en hög ränta och lösa dessa genom ett banklån med betydligt lägre ränta.

Måste man specificera vad banklånet ska användas till?

Ett banklån tenderar att uppgå till ganska höga summor, något som innebär att du behöver specificera vad pengarna ska användas till. Kontentan i det hela är att så länge du har ett legitimt skäl till att ansöka om ett banklån så ska du ej behöva bekymra dig om det hela.

Vilka är de grundläggande kraven för att kunna få igenom ett banklån?

Det hela beror väldigt mycket på typen av bank samt storleken på banklånet som du önskar ansöka om. Dock så har de flesta bankerna krav på att man ska ha fyllt 18 år, ha en stadig fast inkomst (summan varierar) och ej inneha några betalningsanmaningar registrerade hos Kronofogden.

Vad innebär en kreditupplysning rent konkret?

När du initierar en låneansökan så kommer du att bli föremål för en sedvanlig kreditupplysning. Det hela är ett sätt att bedöma din nuvarande ekonomiska situation, inklusive förmågan att återbetala banklånet inom utsatt tid. Varje kreditupplysning skickas till dig antingen i digital- eller fysisk-form, där det anges specificerat vilket typ av information som hämtats, samt vem som initierat det hela.

Kontrollfrågor som du bör gå igenom innan du ansöker om ett banklån

Vi på Matchbanker har gjort det enkelt för dig att jämföra och ansöka om banklån från en rad kreditgivare.

Dock så vill vi göra dig uppmärksam på några av de vanligaste fallgroparna när du bestämmer dig för att ansöka om ett banklån.

Vi ska härnäst redogöra kortfattat för ett antal kontrollfrågor som du bör ställa dig själv och reflektera över innan du väljer att slutföra ansökningsprocessen.

 1. Behöver du verkligen förvärva den planerade köpet?
  Måste du verkligen ansöka om banklånet för att kunna bekosta den nya bilen eller kan det hela vänta ett tag?
 2. Finns det utrymme för att betala tillbaka banklånet inom utsatt tid?
  Ett banklån måste återbetalas förr eller senare, något som innebär att du måste ha utrymme för att kunna amortera inom utsatt tid.
 3. Vad händer om du blir sjuk, alternativt arbetslös?
  Hur kommer din ekonomiska situation att påverkas om du blir långtidssjukskriven eller förlorar jobbet?
 4. Vad kostar banklånet egentligen?
  För att beräkna kostnaden för lånet så måste du ta i beaktning alla de kostnader, inklusive räntor, avgifter, etc för att kunna bilda dig en adekvat bild. 
 5. Hur mycket kan du amortera per månad?
  En tumregel är att ju längre löptiden är för banklånet, desto mer kostar den i slutändan. Du bör således räkna på hur mycket du kan amortera per månad för att snabbare kunna amortera ned lånet i fråga.

Ovanstående bör vara mer än tillräckligt för att du ska kunna bilda dig en uppfattning om huruvida du ska ansöka om banklånet eller välja en annan lösning.

Det är viktigt att du är helt ärlig mot dig själv när det kommer till ovanstående frågor och verkligen tar dig tid att reflektera över det hela eftersom det kan hjälpa dig att undvika en finansiell härdsmälta senare i framtiden.

För- och nackdelar när det kommer till banklån

För- och nackdelar när det kommer till banklån

När det kommer till banklån så finns det ett antal vanliga för- och nackdelar som vi anser att du bör ha kännedom om. Vi ska således härnäst lista de vanligaste i punktform, så att du ska kunna bilda dig en adekvat uppfattning om det hela:

Fördelar med banklån

 • Bekosta din nästa renovering, fordon eller sommarstuga.
 • Lånet kommer till en ganska förmånlig ränta.
 • Återbetalningstiden är relativt betydligt längre än andra lån.

Nackdelar med banklån

Vilken ränta får jag på banklånet egentligen?

Själva räntan för banklånet definieras på en individuell basis. Det hela kan även skiljas åt markant beroende på kreditgivaren i fråga. Just därför så är det smart att förstå sig på hur räntor egentligen beräknas. Något som vi härnäst kommer belysa för att göra dig mer uppmärksam på det hela.

Representativt låneexempel

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Vänligen notera det faktum att det representativa exemplet ovan tar ej hänsyn när det kommer till amorteringen på banklånet. I takt med att du amorterar ner banklånet så minskar även din totala skuld, något som i sig innebär att du betalar mindre i ränta för varje ny månad som kommer.

Räntan som anges under ansökningsprocessen är endast preliminär och kan komma att ändras när banken fattar det slutliga beskedet gällande banklånet i fråga som du ansökt om.

Hur påverkar en räntehöjning dig och ditt banklån?

Om du har valt att ha en rörlig ränta (billigare) i stället för en fast ränta (dyrare, men tryggare) så behöver du vara uppmärksam på det faktum att ditt lån kommer öka i paritet med att räntan höjs. 

Tabellen ovan tar ej ränteavdraget med i beräkningarna. Själva avdraget innebär rent konkret att du får dra av 30% på den räntekostnad som du haft vid nästa års skattedeklaration.

Matchbanker hjälper dig hitta förmånliga banklån till låga räntor, idag!

Matchbanker är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig jämföra olika typer av lån.

Tjänsten gör det möjligt att hitta banklån till en låg ränta, samtidigt som du får en stor mängd kreditgivare att välja mellan.

Med Matchbanker som din primära jämförelsetjänst så får du möjligheten att:

 1. Använda dig av en kraftfull och kostnadsfri jämförelsetjänst.
 2. Förbli anonym utan att behöva avslöja dina personliga detaljer.
 3. Jämföra banklån, oavsett var du råkar befinna dig för närvarande.
 4. Välja mellan flera konkurrenskraftiga kreditgivare.
 5. Ansöka om banklån på ett säkert, snabbt och smidigt sätt.

Recensioner

rating
4.6 av 5 baserat på 51 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.

Senaste nytt