Lån utan säkerhet

kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – juli 2024

Uppdaterad juli 15, 2024
288 har valt det här de senaste 31 dagarna
7.7
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:12
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet är den vanligaste formen av online lån och innebär att du själv kan välja helt fritt vad du vill använda pengarna till. Det finns också en rad andra faktorer som gör just det här lånet till ett förmånligt lån.

Här är berättar vi mer om vad lån utan säkerhet är, vilka fördelar lånet har och var du kan låna pengar utan säkerhet på nätet.

Att hitta det billigaste lånet utan säkerhet har aldrig varit mer enklare

Har du hamnat i en ekonomisk knipa och behöver låna pengar utan säkerhet, men vet ej var du ska börja ditt letande?

Frukta ej, eftersom vi i denna guide kommer att förse dig med allt du behöver veta om det hela och lite till.

 1. Varför är det så viktigt att skapa en personlig kalkyl vid lån utan säkerhet?
 2. Hur går du tillväga rent konkret för att hitta ett lån utan säkerhet för din behov?
 3. Vad är det specifikt som du kan välja att nyttja lån utan säkerhet till?

Gör dig införstådd med det faktum att ovanstående frågeställningar utgör endast en delmängd av de frågor vilka vi ämnar förse dig med i denna guide!

Låna pengar utan säkerhet redan idag med Matchbanker

En gång i tiden så krävdes det att man gick igenom flera tidskrävande och energikrävande processer innan man överhuvudtaget kunde få möjligheten att hitta det billigaste lånet utan säkerhet…

Tiderna har dock förändrats helt och hållet! Idag så har du som konsument möjligheten att välja och vraka bland en rad erbjudanden när det kommer till att låna pengar utan säkerhet. Faktum är att antalet kreditgivare vilka erbjuder dig möjligheten att låna utan säkerhet aldrig varit högre än idag!

Vi lägger stora resurser på att säkerställa att alla de kreditgivare vilka vi samarbetar med följer de villkor som vi kommit överens om. Vid minsta lilla misstanke om överträdelse så kommer vi annullera vårt kontrakt och utesluta kreditgivaren från våra rekommendationer.

Vi på Matchbanker har förenklat processen när det kommer till att jämföra olika lån i form av vår innovativa jämförelsetjänst. Den gör det möjligt att hitta det billigaste lånet utan säkerhet inom endast några minuter.

När du väljer att ansöka om ett lån utan säkerhet med hjälp av Matchbanker så kommer du att kunna dra fördel av dessa fördelar:

 • Riklighet – Vi tillhandahåller ett gediget utbud av kreditgivare åt din räkning.
 • Transparens – Alla våra samarbetspartners erbjuder lån utan säkerhet med tydliga villkor.
 • Tydlighet – Lånerbjudanden är tydligt utformade och kommer ej med en dold agenda.

Matchbanker har gjort det hela enkelt genom att hjälpa dig jämföra och ansöka om lån utan säkerhet utan att du för den delen behöver lämna din soffa. Du kan i lugn och rå beskåda de alternativ som presenteras åt din räkning och sedan gå vidare med den som du anser lämpa sig bäst för just dina behov!

Lån utan säkerhet

Kraftfulla men enkla metoder vid jämförelser av lån utan säkerhet

När det kommer till jämförelse av lån utan säkerhet så finns det ett antal kraftfulla men ack så enkla metoder som du kan välja att tillämpa vid jämförelsen av de erbjudande som du får presenterade. Här nedan så ska vi lista de som vi anser att du absolut måste tillämpa för att få ut det mesta av det hela.

Skapa en personlig kalkyl 

Börja alltid med att skapa en personlig kalkyl över din ekonomi för att få ett ”fågelperspektiv” över din nuvarande ekonomiska situation. Detta är ytterst viktigt att tillämpa men är tyvärr något som många konsumenterna väljer att bortse i från. 

Gör inte samma misstag som dessa utan investera lite av din dyrbara tid åt att definiera dina månatliga inkomster och kostnader. Genom att göra det så kommer du att få en betydligt bättre bild av hur mycket du bör låna för att få det hela att gå runt i slutändan!

Hitta ett lån utan säkerhet som matchar dina behov

Även om ett lån utan säkerhet på förhand verkar adekvat så innebär inte det hela att du per se bör ansöka om den. I stället så rekommenderar vi att du först definierar de preferenser med hjälp av vår jämförelsetjänst där du anger hur mycket du vill låna, löptiden, ränta etc., för att på så sätt endast få fram de låneerbjudande som faktiskt matchar dina preferenser.

Detta har ett flertal fördelar men framför allt så kommer du att kunna ansöka om den billigaste lånet utan säkerhet som du faktiskt i slutändan har råd med. Även om du kanske har råd med ett dyrare lån så bör du ändå planera för situationer där du blir långtidssjukskriven eller arbetslös.

Välj ut tre erbjudanden och reflektera över dessa

Den sista metoden innebär att du väljer tre lån med låg ränta utan säkerhet vilka du sedan beaktar ur ett kritiskt perspektiv, där du ställer kreditgivarnas erbjudanden mot varandra. Vi menar ej explicit att du ska ta kontakt med respektive låneaktör (även om det är möjligt) utan vad vi menar är att du ska jämför deras räntor, löptid, kostnader för att få fram det mest adekvata låneerbjudandet för din del.

Det är även viktigt att läsa de villkor som lån utan säkerhet kommer med eftersom du vill säkerställa att du ej missar viktig information som sedan kan uppfattas som en obehaglig överraskning som du initialt ej hade räknat med!

Vanliga frågor när det kommer till lån utan säkerhet

Vad menas egentligen med termen lån utan säkerhet?

Begreppet i fråga används flitigt inom branschen. Det hela syftar till att beskriva en form av lån som ej nödvändigtvis kräver en form av säkerhet eller egendom så som fordon, bostad eller dylikt för att kunna få igenom din låneansökan. I stället så grundar man bedömningen på din övergripande kreditvärdighet, som för övrigt utgör grunden för kreditgivarens bedömning för huruvida du beviljas ett lån utan säkerhet eller ej.

Hur mycket kostar dig lån utan säkerhet totalt?

Ovanstående fråga är ytterst subjektiv och beror på flera faktorer så som lånebeloppet, löptiden, räntan, associerade avgifter med flera. Rent allmänt så kommer du att låna pengar utan säkerhet till en betydligt högre ränta än för andra typer av lån. Förutom den höga räntan så blir du även påförd olika typer av avgifter vilka utgörs vanligtvis av uppläggningsavgift, aviseringsavgift och (potentiella) påminnelseavgifter.

Vad kan jag använda lån med låg ränta utan säkerhet till?

I grund och botten så får du använda pengarna till vad du än önskar så länge som det inte rör sig om kriminella aktiviteter – vill säga. Det spelar alltså ingen roll om du har behov av att betala för en oförutsedd utgift hos veterinären, reparera en bilskada eller helt enkelt har behov av ett tillskott av likvida medel till den efterlängtade semestern.

Hur mycket kan jag låna med lån utan säkerhet?

Det hela är återigen en objektiv fråga eftersom det hela skiljer sig åt beroende på långivaren i fråga. Medan vissa kreditgivare erbjuder lån utan säkerhet upp till 5000 kr så kan vissa erbjuda dig möjligheten att låna pengar utan säkerhet upp till 300 000 kr eller högre. Dock så måste man vara införstådd med att man sällan kan ansöka om lån utan säkerhet över ett belopp på totalt 600 000 kr.

Vad betyder “säkerhet på lån”?

I lånesammanhang betyder säkerhet att du sätter något av värde som garanti för ditt lån. Det behöver inte vara något du redan äger utan också något du är på väg att köpa med lånet.

Två vanliga exempel är bolånet och billånet.

När du tecknar ett bolån med säkerhet kan du antingen använda en tidigare (fortfarande ägd) bostad som säkerhet eller bostaden du tänkt köpa med lånet. Normalt kan du få låna upp till 80 – 85 procent av det nya husets värde mot en säkerhet.

Med ett billån sker i princip samma sak. Här är det däremot bilen som får stå som pant för lånet. Ska du köpa bil för första gången kan du sätta den som säkerhet. När det kommer till just billån brukar du inte få låna fullt så mycket som till huset, utan max 80 % av bilens värde.

Detta har att göra med att bilen (till skillnad från huset) sjunker i värde nästan direkt efter att du köpt den och fortsätter att förlora värde ju längre du har den i din ägo. Detsamma gäller också för t.ex. MC-lån och båtlån.

Vanliga för- och nackdelar när det kommer till att låna pengar utan säkerhet

Det finns ett antal för- och nackdelar vilka vi anser vara av stor vikt när det kommer till att låna pengar utan säkerhet som vi anser att varje konsument (inklusive dig själv) bör ha kännedom om. 

Medan vissa av dessa är ganska uppenbara för gemene man så finns det säkerligen ett flertal vilka du överhuvudtaget ej reflekterat över. Just därför så är det viktigt att ta till sig dessa och skapa dig en objektiv uppfattning kring det hela för att i slutändan förstå vilket lån utan säkerhet som lämpar sig bäst för dina behov.Med det skrivet så kommer vi nedan i tabellform presentera de primära för- och nackdelarna när det kommer till blancolån (lån utan säkerhet) för att du lättare ska kunna ta beslut när det kommer till just din låneansökan.

Fördelar

 • Du behöver ej följa några restriktioner gällande vad du ska nyttja lånet tillsammans
 • Lånet beviljas baserat på dina inkomster och återbetalningsförmåga
 • Inget behov av att tillhandahålla en form av fysisk säkerhet för lånet i fråga
 • Lånet utan säkerhet brukar godkännas inom endast några minuter
 • Lånet är även exceptionellt flexibelt där villkor definieras efter din egen betalningsförmåga

Nackdelar

 • Ett lån utan säkerhet kommer oftast med ganska höga avgifter
 • Det brukar finnas ett förutbestämt tak gällande lånebeloppet som du kan ansöka om
 • Det hela kommer även ofta med en ganska kort återbetalningsperiod
 • Högre lånebelopp kräver vanligtvis en solid och stabil privatekonomi
 • Lånen kommer även med ganska höga påminnelseavgifter
 • Det är mer regel än undantag att lånet appliceras med en hög ränta

Så här mycket kan ett lån utan säkerhet kosta dig i slutändan

Härnäst så kommer vi att illustrera ett fiktivt exempel på hur mycket ett lån utan säkerhet kan faktiskt komma att kosta dig. Även om det hela är ett fiktivt exempel så måste vi tillägga att många långivare kan komma att erbjuda dig villkor vilka ligger i partiet i vad som återfinns i tabellen nedan:

Representativt låneexempel:

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Låna pengar online utan säkerhet

De flesta lån som erbjuds online är faktiskt lån utan säkerhet. Oftast går de under namnet blancolån eller SMS lån. Konkurrensen är hög på den svenska marknaden så i dagsläget är det många banker och kreditföretag som erbjuder lån utan säkerhet.

Eftersom räntan sätts individuellt är det en bra strategi att ta sig tid till att jämföra vad de olika långivarna har att erbjuda.

Använd gärna en jämförelsetjänst med ett brett spektrum av samarbetspartners. Då blir det lättare att få en rättvis bild av vilka lån som finns och du kommer att snabbare hitta fram till det lån som passar dig bäst.

Matchbanker erbjuder dig möjligheten att hitta det billigaste lånet utan säkerhet

Matchbanker är en helt kostnadsfri tjänst specifikt framtagen för att du som konsument ska enklare kunna jämföra olika typer av lån.

Tanke är att du genom att specificera ett antal preferenser där löptid, ränta, lånebelopp och dylikt ingår ska inom några hundradelar får adekvat lånerbjudande presenterade för dig.

När du bestämmer dig att nyttja Matchbanker för att jämföra lån utan säkerhet så kommer du bl.a. kunna avnjuta följande fördelar, helt utan extra kostnad eller några andra dolda avgifter:

 • Kostnadsfri jämförelsetjänst utan några som helst dolda avgifter
 • Inget behov av registrering – du förblir helt anonym under hela processen
 • Unna dig själv möjligheten att jämföra lån utan säkerhet snabbt och enkelt
 • Få ett stort antal krediterbjudande att välja mellan inom endast några hundradelar
 • Få möjligheten att ansöka om att låna pengar utan säkerhet, snabbt och enkelt!


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Lån utan säkerhet

Senaste nytt