Privatlån

kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – april 2024

Uppdaterad april 17, 2024
1 389 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.5
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Privatlån med Matchbanker

Vi på Matchbanker erbjuder dig en kraftfull, kostnadsfri och skräddarsydd jämförelsetjänst för privatlån. 

Genom att använda dig av Matchbanker så kommer du att hitta ett brett utbud av privatlån vilka specifikt tagits fram genom att ta i beaktning de parametrar som du definierat.

Vi har tagit det hela ett steg längre genom att även utarbeta denna guide som ämnar besvara de vanligaste frågorna som du kan tänkas ha kring privatlån, där några av de mest framträdande återfinns i form av följande:

 1. Vilka krav ställer långivare när det kommer till ansökningar om privatlån?
 2. Hur kan jag vara säker på att jag blivit erbjuden den lägsta möjliga räntesatsen?
 3. Hur mycket kan jag räkna med att få låna när det kommer till privatlån?

Ovanstående utgör en liten del av de funderingar vilka vi ämnar förse dig med i denna guide!

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Att ansöka om ett privatlån har aldrig varit mer smidigt

I och med att den digitala eran på allvar utmanar det traditionella sättet att ansöka om privatlån så har även möjligheterna växt enormt på tämligen kort tid.

Som låntagare så har du idag möjligheten att välja och vraka mellan en rad erbjudanden från en stor mängd kreditgivare. 

Här hittar du privatlån från både de stora bankerna och betydligt mer nischade kreditgivare.

När du väljer att ansöka om ett privatlån online så kommer du att få avnjuta följande:

 • Säkerhet – Alla våra kreditgivare är 100% säkra och noga kontrollerade
 • Transparens – Alla villkor är transparenta utan en dold agenda
 • Konkurrenskraftighet – En stor konkurrenskraftighet bland kreditgivare
 • Tydlighet – Alla kreditgivare tillhandahåller tydligt utformade erbjudanden

Här på Matchbanker så har vi gjort grovjobbet åt dig där vi presenterar de mest lukrativaste, förmånligaste och adekvata erbjudanden gällande privatlån så att du med enkelhet ska hitta just det specifika erbjudandet som lämpar sig för dina personliga behov.

Vi är väldigt måna om att alla våra samarbetspartners tillhandahåller transparent och tydliga villkor. Vid minsta misstanke om att man ej följer våra riktlinjer så avbryter vi samarbetet och reglerar kreditgivaren från våra rekommendationer.

Strategier vid jämförelse av ett privatlån med lägst ränta

Det finns ett antal strategier som du kan använda dig av för att hitta ett privatlån med lägst ränta. Härnäst så delar vi oss av en lista på vad du bör ha i åtanke innan du bestämmer dig för ett specifikt erbjudande och skriver på låneavtalet i fråga:

 1. Börja med att göra upp en budget

  Även om en budget i själva verket är något som i sig är förvånansvärt enkelt att sätta upp så är det väldigt få som bemödar sig med att faktiskt göra så. 

  Det hela förser dig dock med ett fågelperspektiv över din existerande och framtida ekonomiska situation. Du får även en klar insyn över hur mycket du har behov av att låna samt hur snabbt du faktiskt kan återbetala privatlånet.

 2. Lokalisera ett privatlån med ränta i de nedre regionerna

  Varje enskild kreditgivare har sina egna villkor och avgifter när det kommer till privatlånet. Just därför så är det viktigt att du tecknar ett privatlån som specifikt lämpar sig för dina behov samt går hand i hand med din existerande finansiella situation. 

  Genom att använda dig av Matchbanker så kan du med enkelhet inom mindre än några minuter få fram en lista över kreditgivare vilka erbjuder ett privatlån med ränta som återfinns i de nedre regionerna.

 3. Ställ de olika erbjudandena mot varandra

  Innan du väljer att skriva på privatlånet i fråga så behöver du även ställa privatlånen mot varandra. Här beaktar du de tillhörande kostnaderna i form av räntor och andra associerade avgifter. 

  Läs även de tillhandahållna villkoren och gör dig införstådd med vad som står där för att undvika obehagliga överraskningar när den första fakturan anländer! Säkerställ även att du förstår dig på den effektiva räntan (mer om det senare).

Vanliga frågor gällande lägsta räntan privatlån

Hur vet jag om jag fått lägst ränta för ett privatlån?

När det kommer till räntan för lån utan säkerhet så definieras den i form av den effektiva räntan (beskrivs senare) och tenderar att variera kraftigt beroende på kreditgivaren i fråga. Vidare så kan den effektiva räntan justeras positivt eller negativt i förhållande till hur reporäntan eller styrräntan från Riksbanken utvecklas. En tumregel dock är att de lukrativaste privatlånen tenderar att ha en ränta som befinner sig på omkring 10%.

Vad måste jag använda privatlånet till?

Ett privatlån kan användas till vad man än önskar. Lånet i fråga brukar även hos gemene man definieras som en form av konsumtionslån eftersom den vanligtvis nyttjas till upplevelser, semester och dylikt. Dock så kan den även användas till renovering av bostad, inköp av fordon eller båt.

Vad är återbetalningstiden för privatlån?

Återigen så är det hela en individuell fråga och beror i mån och tycke på de villkor som återges hos den specifika kreditgivaren. Traditionellt sätt så stiger återbetalningstiden i paritet med summan på privatlånet. Just därför så blir du erbjuden en återbetalningstid på 30 dagar vid mikrolån varav du kan komma att bli erbjuden återbetalningstider på flera år vid riktig höga privatlån.

Vad är utbetalningstiden för privatlån?

I många fall så kommer pengarna anlända samma dag från att lånet beviljas, förutsatt att du ansöker om en bankdag. Om lånet beviljas under helger så kommer själva utbetalningen att initieras nästa bankdag. Dock så har alla kreditgivare sina egna riktlinjer, vilket innebär att vi ej kan svara för varje enskild kreditgivare.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

För att vi inte ska förvirra dig ytterligare så kommer vi att reda ut begreppet kring privatlån samt vad ett privatlån egentligen innebär rent konkret. Själva begreppet syftar på lån för konsumenter och ej det faktum att man ämnar låna pengar av privatpersoner.

Jämför privatlån

Det som lockar konsumenter att ansöka om privatlån är att privatlån ej kommer med krav på säkerhet, samtidigt som du kan välja att nyttja lånet till vad du än önskar. Just därför så är privatlånet extremt attraktivt när du är i behov av likvida medel ganska omgående!

Privatlånet erbjuder dig lån i form av 1000:- kr, ända upp till 600 000:-kr. Själva återbetalningstiden sätts individuellt för varje enskild erbjudande men löptiden stiger generellt sett i takt med att summan för blancolånet stiger.

Ett privatlån använder sig inom sammanhanget av en rad synonymer där blanco lån, smslån, snabblån, lån utan säkerhet och dylikt.

Privatlån utan UC eller utan säkerhet?

Det finns även två andra typer av privatlån, en variant där du ej behöver tillhandahålla en form av säkerhet för att få igenom lånet, inklusive en variant som innebär att kreditgivaren i fråga ej använder sig av UC vid den sedvanliga kreditupplysningen.

Den förstnämnda, lån utan säkerhet, innebär att du som låntagare behöver ej tillhandahålla en form av säkerhet för att få igenom privatlånet. Med säkerhet så syftar man på fysiska objekt i form av fordon, bostad eller dylikt. 

Den andra varianten, privatlån utan UC (Upplysningscentralen), innebär att man ej använder sig av UC för att initiera kreditupplysningar.

Vanliga för- och nackdelar när det kommer till privatlån med låg ränta

När det kommer till privat lån så finns det ett stort antal fördelar som du bör ha kännedom om.

Några av dessa är mer påtagliga än andra men det som är viktigt inom sammanhanget är att du som konsument tar till dig det hela på ett objektivt och rationellt sätt.

Härnäst så kommer vi nedan att lista de vanligaste för att du ska kunna bilda dig en bättre bild om blanco-lånets olika för- och nackdelar:

Fördelar med låg ränta privatlån

 • Låna pengar till vad du än önskar, när som helst, var som helst.
 • Du behöver ej definiera vad pengarna ska nyttjas till specifikt.
 • Snabb & adekvat lösning vid akuta situationer, så som sjukdom och dylikt.
 • Utbudet av seriösa långivare är gigantisk.
 • Möjligheten att pressa ner lånet genom att ställa långivare mot varandra.

Nackdelar med låg ränta privatlån

 • Lånen kan komma med höga räntor och inklusive dyra avgifter
 • Det finns ett tak gällande summan som du får ansöka om att få låna.
 • Kräver ofta en exceptionellt snabb återbetalningsplan i jämförelse med andra lån.
 • Vissa långivare kräver återbetalning inom 30 dagar från att lånet betalats ut.
 • Högre lånebelopp kräver en solid och stabil ekonomi.
 • Lån kan komma med höga räntor och avgifter.

Den effektiva räntan för privatlån är ofta svår att tyda

Eftersom privatlån tenderar att komma med ganska höga kostnader och tillhörande avgifter, samtidigt som de förväntas att återbetalas under en kort period (oftast några månader) så kan den mytomspunna effektiva räntan förvirra låntagare när det kommer till den totala kostnaden för lånet i fråga. 

På grund av det så är det viktigt att du som låntagare gör dig införstådd med hur den effektiva räntan faktiskt beräknas, något som vi kommer att återspeglas i nedanstående exempel. Vi ska först belysa ett lån i form av grundutförande för att sedan snegla över på de kostnader som lånet i fråga kommer med.

Representativt låneexempel
Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Exempel på den effektiva räntan hos privatlån.

Tanken med den effektiva räntan är att förse dig med en adekvat bild gällande lånets validitet inklusive de tillhörande kostnaderna som lånet i fråga kommer med. Du som låntagare får enklare att jämföra olika erbjudanden genom att förstå dig på hur den effektiva räntan fungera i praktiken.

Ha följande I åtanke:

 1. Studera alltid den totala kostnaden för privatlånet i form av räntor och tillhörande avgifter och undvika att stirra dig blint på månadskostnaderna.
 2. Lånet blir dyrare i takt med att återbetalningstiden ökar något, som innebär att du bör återbetala lånet inom kortast möjliga tid.
 3. Den effektiva räntan tar i beaktning kostnaden i form av fasta avgifter, varav den nominella räntan tar ej dessa i sina beräkningar.
 4. De avgifter som du betalar utöver själva räntan kommer att bidra till att lånet i fråga blir betydligt dyrare i slutändan.
 5. Räkna på en förändrad ekonomisk situation där du tar i beaktning perioder där du potentiellt blir av med din anställning eller har oturen att bli sjukskriven under en längre period.

Matchbanker gör det möjligt att hitta privatlån med låg ränta

Matchbanker är en helt kostnadsfri jämförelsetjänst, specifikt framtaget för att hjälpa dig som konsument hitta de mest förmånliga privatlån på marknaden.

För att göra det hela enkelt för dig så har vi samlat de mest lukrativa erbjudandena gällande privatlån så att du ska kunna spendera din tid på mer meningsfulla aktiviteter.

När du väljer att jämföra privatlån med Matchbanker så kommer du bland annat få avnjuta följande:

 • Nyttja en kostnadsfri, intuitiv och användarvänlig jämförelsetjänst.
 • Ingen registrering krävs – du är helt anonym under varje given steg.
 • Jämför privatlån på ett snabbt och enkelt sätt utan att behöva förta dig.
 • Många lukrativa och förmånliga kreditgivare att välja mellan.
 • Ansök om ett privatlån på ett snabbt och säkert sätt.

Recensioner

rating
4.43 av 5 baserat på 53 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Privatlån

Senaste nytt