Samla lån

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – april 2024

Uppdaterad april 17, 2024
1 389 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.5
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Samla lån med Matchbanker

Samla lån med samlingslån

Vi på Matchbanker hjälper dig att samla lån i form av skräddarsydda samlingslån vilka specifikt tagits fram genom att ta i beaktning de personliga preferenser som du förser oss med.

För att göra det enklare för dig att hitta ett samlingslån så kommer vi att besvara en rad frågor, där några av de mer framstående återfinns i form av följande:

 • Erbjuds ett samlingslån alltid i form av ett privatlån eller finns det några skillnader?
 • Bör du alltid försöka att samla dina lån eller finns det tillfällen när du bör avstå från det?
 • Går det att nyttja möjligheten att endast samla vissa specifika delar av dina lån?

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Ett av de bästa sätten att sänka sina kostnader när det kommer till de mindre men oftast betydligt dyrare lånetyperna är att använda sig av så kallade samlingslån.

Det hela är precis som det låter, det vill säga, du får möjligheten att samla lån och krediter, men till en betydligt lägre kostnad och framförallt betydligt mer schysstare villkor.

Vi hjälper dig att samla lån och krediter med låg kreditvärdighet, något som innebär att du får chansen att göra dig av med de höga kostnaderna, även om du för närvarande befinner dig i de lägre regionerna när det gäller kreditvärdighet.

Det är dock inte allt som vi hjälper dig med. Vi hjälper dig även att samla alla lån genom att säkerställa att följande preferenser uppfylls för varje given kreditgivare som vi presenterar för dig:

 • Tydlighet – Villkoren är tydliga och ej utformade på ett sätt att de riskerar att misstolkas.
 • Transparens – Alla de kostnader och avgifter som kommer med lånet är transparenta.
 • Adekvathet – Lånet i fråga är adekvat för de behov och preferenser som du definierat.

Du kommer således få möjligheten att beskåda de olika erbjudanden i din egen takt utan att behöva stressa över det hela. Luta dig tillbaka och beskåda våra kreditgivare i den takt som passar just dig.

Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder att hitta det lån som passar för dem, och vill gärna hjälpa dig också.

Vad innebär det att samla lån?

Att samla lån är ett alternativ för personer som har flera olika lån och vill samla dem till ett enda lån. Genom att samla lån kan man få en bättre överblick över sin ekonomi och potentiellt spara pengar genom att få lägre ränta och en längre återbetalningstid.

Genom att samla lån kan man slippa hantera flera olika långivare och istället ha en enda betalning att hålla reda på varje månad. Det kan vara särskilt fördelaktigt om man har olika lån med höga räntor, som exempelvis kreditkortsskulder eller blancolån.

När man väljer att samla lån blir det nya lånet tillräckligt stort för att täcka alla befintliga lån. Det innebär att man tar ett nytt lån för att betala av de befintliga lånen, och istället för att betala flera olika räntor betalar man endast en ränta på det nya samlade lånet.

Det är viktigt att vara medveten om att samla lån inte är en lösning för alla, och det är alltid bäst att överväga sin ekonomiska situation noggrant innan man fattar beslutet att samla lån.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Samla lån utan säkerhet

Om du funderar på att samla lån utan säkerhet kan det vara bra att förstå vad det innebär och vilka fördelar och nackdelar det kan ha. Att samla lån utan att behöva lämna någon säkerhet betyder att du kombinerar flera mindre lån till ett större lån utan att behöva belåna din egendom eller tillgångar som säkerhet.

En av fördelarna med att samla lån utan säkerhet är att det kan ge dig en bättre översikt över dina ekonomiska åtaganden. Istället för att hålla koll på flera olika lån och betalningar kan du ha en enda månatlig betalning. Det kan också vara lättare att hantera och planera din budget när du har en tydlig överblick.

Å andra sidan är det viktigt att vara medveten om att lån utan säkerhet ofta har högre räntor än lån där du lämnar någon form av säkerhet. Det beror på att långivaren tar en större risk genom att inte ha något att belåna om du inte kan betala tillbaka lånet. Det är viktigt att noggrant överväga din ekonomiska situation och se till att du har möjlighet att återbetala lånet innan du väljer att samla dina lån utan säkerhet.

Vanligaste för- och nackdelar när det kommer till att samla dina lån

Att samla lån och krediter med låg kreditvärdighet har sina fördelar, men precis som allt annat så kommer det hela även med en del negativa aspekter. Dock så väger de positiva elementen betydligt tyngre än de negativa delarna.

När du ansöker om att samla lån och krediter så bakar du in dina mindre lån, vilka oftast kommer till betydligt högre kostnader och avgifter, till betydligt större lån, dock med betydligt lägre kostnader och tillhörande avgifter.

Här nedan så kommer vi att fokusera på de främsta för- och nackdelarna när det kommer till just att samla lån och krediter så att du ska kunna bilda dig en adekvat och mer djupare uppfattning om det hela:

Fördelar

 • Få en betydligt bättre överblick gällande dina nuvarande skulder.
 • Den sammanlagda räntan blir nästan alltid lägre.
 • Det finns potential att betala av skulderna i betydligt snabbare takt.

Nackdelar

 • Det hela kan mynna ut i en betydligt djupare skuld.
 • Det finns samlingslån vilka kommer med högre total ränta.
 • Avgifterna hos ett samlingslån kan komma att öka den totala kostnaden för lånet i fråga.
Använd dig gärna av vår kalkylator för att räkna på hur mycket ett samlingslån kan komma att kosta dig.

Bästa stället att samla lån

Att samla lån är ett alternativ som många överväger när de vill hantera sin ekonomi på ett mer effektivt sätt. Men var är egentligen det bästa stället att samla lån? Här kommer vi att ta upp några viktiga faktorer att tänka på när du jämför olika långivare och deras tjänster.

Varför är det viktigt att jämföra långivare?

 • Räntesatser: En av de främsta anledningarna till att jämföra långivare är att hitta den mest förmånliga räntesatsen. Genom att samla dina lån kan du spara pengar på räntekostnader och betala av din skuld snabbare.
 • Avgifter: Utöver räntesatserna är det viktigt att vara medveten om eventuella avgifter som kan tillkomma. Genom att jämföra olika långivare kan du få en tydlig bild av vilka avgifter som kan påverka din totala lånekostnad.
 • Flexibilitet: När du jämför långivare bör du också ta hänsyn till deras flexibilitet och villkor. Vissa långivare kan erbjuda förmånliga avbetalningsplaner eller möjligheter till betalningsfria perioder, vilket kan vara till fördel för dig.
 • Kundnöjdhet: För att bedöma en långivares kvalitet och pålitlighet kan du ta en titt på deras Trustpilot-poäng. Trustpilot är en plattform där kunder kan lämna omdömen och recensioner. Genom att jämföra långivares Trustpilot-poäng kan du få en uppfattning om deras service och kundnöjdhet.
Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Hur mycket som går att låna med hjälp av ett samlingslån kan variera ganska drastiskt mellan olika aktörer, men även beroende på dina individuella ekonomiska förutsättningar.

Vissa långivare är endast villiga att låta dig samla lån upp till 100.000 kronor, medan andra kan erbjuda samlingslån som sträcker sig hela vägen upp till 600.000 kronor eller mer. Dina ekonomiska förutsättningar har ett stort finger med i spelet, och kommer i slutändan vara den viktigaste faktorn när långivaren avgör hur mycket de är villiga att låna ut.

Vi rekommenderar dock inte att du lånar mer pengar än du behöver. Välj istället det belopp som gör att du kan samla dina tidigare och dyrare skulder, för att på så sätt kunna sänka den totala kostnaden, både på kort och lång sikt. Kom även ihåg att jämföra olika typer av lån för att hitta det lån som ger dig bäst förutsättningar.

Nedan kan du se hur mycket du kan låna hos olika aktörer.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Samla lån och krediter och få dina pengar utbetalda redan idag

Med Matchbanker får du en samarbetspartner som hjälper dig jämföra, välja och samla krediter, utan att du behöver göra allt på egen hand.

Vi tillhandahåller ett stort utbud av långivare samtidigt som vi förenklar processen genom att guida dig igenom varje enskilt steg på ett lättförståeligt sätt.

Några av de aspekter som du utan Matchbanker behöver förhålla dig till är följande:

 • Återbetalning
 • Effektiv ränta
 • Villkor

Vi på Matchbanker tar det hela ett steg längre genom att först ta reda på dina preferenser, krav och andra detaljer för att sedan använda det för att endast lista de kreditgivare vilka matchar dessa.

På det sättet kommer du alltid kunna ta del av de mest förmånliga och skräddarsydda erbjudandena på marknaden utan att behöva reflektera över huruvida du fått den bästa räntan, förmånligaste återbetalningstiden med mera.

När du väljer Matchbanker så kan du vara säker på att hitta samlingslån med låg kreditvärdighet, samtidigt som du får avnjuta följande förmåner:

 • Samla lån och krediter med hjälp av noga utvalda samarbetspartners.
 • Bilda dig en klar bild gällande vilka lån som passar just dina preferenser.
 • Få tillgång till en stor mängd olika samlingslån med låg kreditvärdighet.
 • Du är helt anonym, inga krav på registrering eller delning av personuppgifter.
 • Samla lån med dålig kreditvärdighet med skräddarsydda erbjudanden.
Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig faktor att ta hänsyn till när du överväger att ta ett lån. Det är den totala kostnaden för lånet uttryckt som en procentandel av det utlånade beloppet per år. Den effektiva räntan inkluderar inte bara den nominella räntan, utan även eventuella avgifter och kostnader som kan vara förknippade med lånet, såsom uppläggningsavgifter och administrativa kostnader.

Att förstå den effektiva räntan är väsentligt eftersom det ger dig en klar bild av den faktiska kostnaden för lånet över tid. Genom att jämföra olika låneerbjudanden kan man få en uppfattning om vilken långivare som erbjuder de mest förmånliga villkoren för dina unika förutsättningar.

För att få mer information om effektiv ränta och hur det beräknas kan du besöka Sveriges Riksbanks webbplats. Här får du den information som krävs för att du ska kunna få en uppfattning av vad effektiva ränta är, samt varför termen är så viktig.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Som konsument har du viktiga rättigheter när du överväger att ta ett lån. Här är några av de viktigaste rättigheterna du bör vara medveten om:

 • 14 dagars ångerrätt: Du har rätt att ångra dig inom 14 dagar efter att du har ingått låneavtalet.
 • 48 timmars återkopplingstid: Du har rätt att ta dig tid att överväga lånet, och långivaren måste ge dig minst 48 timmar för att fatta ett beslut.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du har rätt att begära en tydlig plan för hur lånet ska amorteras.
 • Rätt till förtida återbetalning: Du har rätt att helt eller delvis återbetala lånet i förtid om du har möjlighet och önskar göra det.
 • Rätt till rättelse: Om du upplever problem eller har klagomål angående ditt lån har du rätt att få rättelse.

För att läsa mer om dina kundrättigheter kan du besöka Konsumentverkets webbplats.

När kan det vara användbart att samla lån?

Att samla lån kan vara en användbar lösning i flera olika scenarier. Här är några situationer där samla lån kan vara relevant:

 • Minska räntekostnader: Genom att samla befintliga lån till en enda låneprodukt kan du potentiellt minska dina totala räntekostnader. Detta kan vara fördelaktigt om du har flera lån med höga räntor och vill minska den totala månatliga kostnaden.
 • Förenkla ekonomin: Om du har flera olika lån spridda hos olika långivare kan det vara svårt att hålla koll på betalningar och olika villkor. Genom att samla lån kan man få en mer överskådlig ekonomi med endast en långivare och en betalning att hantera.
 • Förbättra kreditvärdighet: Om du har haft svårt att hantera tidigare lån och missade betalningar kan det påverka din kreditvärdighet negativt. Genom att samla lån och sköta betalningarna på ett korrekt sätt kan du successivt förbättra din kreditvärdighet över tid.

Vem kan samla lån?

För att samla lån krävs det självklart att du har lån sedan tidigare. Syftet med att samla lån är att förenkla ekonomin och sänka kostnaderna.

Men för att kunna samla lån krävs vanligtvis följande:

 • Minst 18 år gammal (i många fall 20 år)
 • Folkbokföring i Sverige
 • Ett svenskt bankkonto
 • Nuvarande krediter eller skulder
 • Någon typ av inkomst

Ovanstående är endast grundkrav som de flesta aktörer och lagar ställer, men är ingen säkerhet för att du får ett samlingslån. Olika långivare har olika krav, och sannolikheten för att du blir beviljad ökar ju bättre ekonomiska förutsättningar du har.

Hur ansöker man om ett samlingslån med låg kreditvärdighet?

Om du vill samla lån och krediter med låg kreditvärdighet så är det hela en förhållandevis enkel process. För att hjälpa dig på traven så har vi nedan utformat några enkla steg som du kan välja att anamma för att just åstadkomma det hela…

 1. Hitta ett erbjudande om att samla krediter med hjälp av Matchbanker och den innovativa sökfunktionen.
 2. Välj en specifik kreditgivare för att samla dina krediter och förflytta dig till webbplatsen för aktören i fråga.
 3. Fyll i de uppgifter som krävs och skicka sedan in din låneansökan genom att följa de steg som anges hos långivaren i fråga.
 4. Vänta på att lånelöften anländer till din e-postadress, något som för övrigt sällan bör ta mer än några minuter, från att du skickar in begäran till att du får ett svar vill säga.
 5. Acceptera lånelöftet och vänta på att pengarna ska anlända till ditt bankkonto.

Hur du budgeterar inför att samla lån

Att skapa en budget är en viktig förberedelse innan du överväger att samla lån. Genom att ha en tydlig översikt över din ekonomi kan du fatta välgrundade beslut och undvika onödig skuld. Här är några enkla steg för att hjälpa dig att komma igång:

 • Samla in information: Samla all nödvändig information om dina inkomster och utgifter. Ta med löner, räkningar, levnadskostnader och andra ekonomiska åtaganden.
 • Utvärdera dina utgifter: Gå igenom dina utgifter noggrant och identifiera eventuella områden där du kan spara pengar. Se över prenumerationer, uteluncher och andra icke-nödvändiga utgifter som kan minskas.
 • Sätt upp realistiska mål: Sätt upp realistiska mål för din budget baserat på dina inkomster och utgifter. Prioritera avbetalningar på befintliga lån och se till att du har tillräckligt med utrymme för att täcka dina dagliga utgifter.
 • Håll dig till din budget: Det är viktigt att hålla sig till den upprättade budgeten och undvika onödiga utgifter. Följ upp regelbundet och justera vid behov.

För att hjälpa dig komma igång kan du ladda ner vår budgetmall här.

Du kan ansöka om att samla krediter och få lånet beviljat under en och samma dag. Dock så kommer pengarna fortfarande att betalas ut nästkommande bankdag, förutsatt att du inte ansöker under en helg, vill säga!

Vanliga frågor gällande lån med att samla lån

Är samla alla lån samma sak som ett omstartslån?

Det korta svaret är både jag och nej. Ett så kallat omstartslån riktas till alla de individer vilka behöver starta om hela sin privata ekonomi. Ett samlingslån å andra sidan riktar sig till de individer vilka önskar samla krediter men som ej nödvändigtvis befinner sig i en prekär ekonomisk situation.

Kommer ett samlingslån alltid i form av ett privatlån?

Svaret är nej. Ett “samla lån” kan i själva verket utgöras av varje given typ av lån, förutsatt att själva lånebeloppet som man ansöker om nyttjas faktiskt till att lösa andra typer av lån, varav det hela mynnar ut i en betydligt mer stabilare ekonomisk situation. Dock så kan ett privatlån nyttjas till andra ändamål men kan även användas i form av just samlingslån.

Är det möjligt att samla mina lån även med en betalningsanmärkning?

Självfallet så kan du även samla lån och krediter med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. Dock så måste du vara beredd att räntan nästan alltid uteslutet mynnar ut i en betydligt högre kostnad en vad som vore fallet annars.

Ska du alltid samla dina lån?

Svaret på frågan är – nej. Ett samlingslån ska ej tecknas om det föreligger uppenbart att själva månadskostnaden för lånet i fråga mynnar ut i en betydligt högre kostnad än vad som du faktiskt betalar idag. Du bör heller ej välja att samla lån om den minskade månadskostnaden resulterar i att du blir mer slösaktig. Du ska således endast samla lån om de hela innebär att din ekonomiska livssituation förbättras!

Går det att samla delar av mina lån?

Svaret är ja. Du kan faktiskt själv välja vilka krediter som du önskar samla. Det ideala är att välja de dyraste lånen för att sedan samla lån med bäst ränta så att du i slutändan få avnjuta en betydligt lägre månadskostnad. Kom ihåg att själva tanken med ett samlingslån är att du i slutändan ska få en lägre månadskostnad för att i sin tur får en stabilare ekonomi och ej istället att få mer pengar över till att spendera på konsumtion.

Med vår tjänst får du en tydlig överblick över de lån som erbjuds på marknaden, samt vilket som kan passa bäst för dig och dina förutsättningar.

Vad kunder letar efter när de vill samla lån

De som vill samla lån tenderar ofta att leta efter lån som täcker sina nuvarande skulder och krediter, men som möjliggör för bättre ränta. Detta är grundsyftet med samlingslån, medan vissa även tittar närmare på hur lång återbetalningstid som erbjuds, något som gör att de kan sänka månadskostnaden.

Här är det viktigt att du är medveten om vad du faktiskt vill uppnå. Vill du kunna sänka det totala beloppet som du betalar för lånet, eller vill du sänka månadskostnaden? I många fall går dessa två hand i hand, men det finns vissa situationer då så inte är fallet.

Samla lån med låg ränta
Samla lån med låg ränta

Varför ska man samla lån och krediter med låg kreditvärdighet?

När det kommer till att samla alla lån och omvandla det hela till ett så kallat samlingslån så finns det egentligen inga nackdelar med det hela ur en ekonomisk synpunkt eftersom ett samlingslån är just tänkt att användas för att minska dina lånekostnader.

 • Du får en betydligt lägre ränta.
 • Kostnaden för aviseringsavgifter minskar.
 • Månadskostnaden blir lägre.
 • Bättre överblick gällande ekonomin.
 • Få över mer pengar att röra dig med.
Vänligen notera att varje erbjudande skräddarsytts efter dina egna ekonomiska preferenser, något som konkret innebär att när du väljer att samla krediter så kommer ditt erbjudande att specifikt anpassas för dina behov.
Genom att samla lån kan du sänka dina totala kostnader. Hitta ett samlingslån med hjälp av Matchbanker.

Summering

Ett samlingslån är en finansiell lösning som erbjuder möjligheten att konsolidera flera mindre lån eller skulder till ett större lån. Genom att samla skulder under ett enda lån kan man ofta få en lägre ränta och därmed minska den totala räntekostnaden över lånets löptid.

Dessutom förenklas administrationen eftersom man bara behöver hålla reda på en betalning varje månad, istället för att behöva göra betalningar till flera olika aktörer. För många kan detta bidra till bättre överblick över ekonomin, vilket ofta bidrar till en bättre övergripande ekonomisk situation.Därför kan samlingslån vara ett användbart verktyg för dem som önskar strukturera om sin skuldsituation.

Innan du samlar dina lån rekommenderar vi starkt att du jämför olika långivare med varandra, för att på så sätt kunna se vilka aktörer som erbjuder bäst villkor för dig. Titta närmare på den effektiva ränta som erbjuds, huruvida det tillkommer övriga avgifter, samt hur lång återbetalningstid som är möjlig att få.

Hos Matchbanker jobbar vi stenhårt med att hjälpa dig att hitta det samlingslån som passar bäst för dig, oavsett dina ekonomiska förutsättningar. Vi vet att det kan vara svårt att hitta samlingslån om din kreditvärdighet inte är så bra som den skulle kunna vara, och ger dig vägledning för vad du bör tänka på och leta efter.

Hör gärna av dig om du har eventuella frågor eller funderingar, samt se till att du alltid dubbelkollar att du faktiskt har råd innan du tar ett lån.

Kom ihåg att göra en realistisk budget där du tar med dina inkomster och utgifter, samt att du även räknar med vissa oförutsägbara utgifter för att inte skapa en ekonomisk knipa om det värsta händer. Använd gärna vår budgetmall som du hittar lite längre upp på den här sidan.

Recensioner

rating
4.3 av 5 baserat på 33 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Samla lån

Senaste nytt