Advisa recension

I följande guide så ämnar vi på en detaljerat plan undersöka låneförmedlaren Advisa samt ta reda på huruvida aktören är en lämplig långivare för just din del. För att ta reda på det så kommer vi att använda oss av fler olika element som ett led i att enklare komma fram till ett adekvat beslut. 

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Advisa produkter

1 681 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.7
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Utbetalning I morgon 12:50
  • Endast 1 UC
  • Hitta lägsta räntan
  • 100 % online
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 310 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år | Totalt att betala: 457 643 kr | Månadskostnad: 3 178 kr | Effektiv årsränta: 7.17% | Övriga avgifter: 0 kr i uppläggnings-/aviavgift | Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil | Återbetalning tid 1-15 år | Effektiv ränta min: 3.01% – max. 29.27% | Effektiv ränta max: 29.27%. (Annons)

Om Advisa

Advisa är i grund och botten en låneförmedlare som hjälper dig som konsument att jämföra olika typer av snabblån, vilka för övrigt ej kräver en adekvat form av säkerhet för att beviljas. De två typer av lån som Advisa fokuserar på återfinns i form av privatlån och samlingslån:

Hos vissa långivare så kan du nyttja en del av samlingslånet till att återbetala dina nuvarande lån samtidigt som du kan välja att nyttja delar av den till andra ändamål.

Sammanfattning av Advisa

Vi inleder det hela med att undersöka vad konsumenterna tycker och tänker när det kommer till kundtjänsten hos Advisa. Vidare så ämnar vi även undersöka vad konsumenterna anser om den prissättning som tillämpas av Advisa.

Det hela slutar dock inte där utan vi vill även ta reda på vad konsumenterna känner kring själva användarupplevelsen. Den sista delen som vi ämnar diskutera mer ingående innebär att undersöka huruvida det förekommer andra delar vilka du som konsument kan tänkas ha nytta av när det kommer till din låneansökan.


Kundtjänst

10

När det kommer till kundtjänsten så är konsumenterna i överlag positiva till det faktum att man kan komma i kontakt med en ledig handläggare genom att antingen ringa in, skicka e-post eller nyttja chatten.


Pris

10

Priserna som tillhandahålls av Advisa upplevs som marknadsmässiga. Framförallt så uppskattar man det faktum att man som potentiell låntagare får möjligheten att välja bland ett brett utbud av långivare.


Användarupplevelse

10

Man upplever ansökningsprocessen som tämligen enkelt där man även lyfter fram webbplatsen intuitiva och moderna utformning.


Behandlingstid

10

Det är viktigt att betona det faktum att Advisa är en låneförmedlare och således ej kan styra över behandlingstiden. Det hela innebär att du som konsument kan förvänta dig behandlingstider från 2-5 dagar beroende på långivaren i fråga vill säga.


Andra fördelar

5

Advisa erbjuder en försäkring som träder i kraft vid förlust av anställning eller om du råkar ut för en olycka som tvingar dig att vara oförmögen att jobba under en längre period. Vänligen notera att försäkringen täcker belopp upp till 10 000 per månad under ett kalenderår.


Advisa Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Advisa lån

Advisa

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta Från 5.64 %
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 120 000 kr

Fördelar

Nackdelar


Kundtjänst

10

Advisa har en utarbetad och bemötande kundtjänst som står redo att besvara dina frågor. Dock så stannar inte det hela där utan man ligger även i framkant när det kommer till andra typer av kommunikationskanaler. 

Du kan även komma i kontakt med kundtjänsten genom att använda dig av deras chattfunktion, skicka dina frågor i from av e-post eller välja att ta kontakt med kundtjänsten genom deras kanaler på sociala medier.

Det finns även en möjlighet att komma i kontakt med en ledig handläggare genom att först logga in på din personliga sektion hos Advisa. Dock så kräver det hela att du först blir godkänd som kund hos långivaren i fråga, samtidigt som du även har ett BankID tillgängligt.

Företagsinformation

FöretagAdvisa AB
Adress i SverigeLöjtnantsgatan 21, 115 50, Stockholm
E-postkundtjanst@advisa.se
Telefon(+46) 7 70 17 50 50

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 20:30
Tisdag09:00 – 20:30
Onsdag09:00 – 20:30
Torsdag09:00 – 20:30
Fredag09:00 – 17:00
Lördag14:00 – 18:00
Söndag14:00 – 18:00


Pris

10

Vi inleder det hela med att konstatera att Advisa rekommenderar långivare med marknadsmässiga och adekvata prisnivåer. Konsumenterna uppfattar även att de långivare som rekommenderas av Advisa ligger i paritet med deras konkurrenter när det kommer till prisnivån.

Man upplever även att det går tämligen enkelt att hitta den information som man är intresserad av genom att nyttja de sökfunktioner som tillhandahålls av Advisa. Sist men inte minst så uppfattar konsumenterna att Advisa är även transparent när det kommer till långivarens prissättning.


Advisa krav

  • Du måste ha fyllt minst 18 år vid tiden för din låneansökan.
  • Du får inte ha några utestående skulder hos Kronofogden.
  • Du måste uppvisa en fast inkomst på minst 10 000 kr/mån.
  • Du måste han en giltig BankID för att kunna signera din låneansökan.
  • Du måste ha en registrerad folkbokföringsadress i Sverige.

Användarupplevelse

10

Konsumenterna rapportera in i överlag en positiv användarupplevelse när det kommer till Advisa. Man menar på att det förhållande vis är enkelt att ansöka om lån, samtidigt som man blir guidad genom hela processen.

Vidare så anser man att informationen som återges på webbplatsen är utformad adekvat så att man enkelt ska kunna hitta det man letar efter. Man priser även fritextsök-funktionen vilken gör det enkelt att fritextsöka efter den information som man letar efter.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden ligger i överlag i paritet med det som erbjuds av andra långivare. Dock så menar konsumenterna på att den största akilleshälen återfinns i det faktum att man behöver vänta 2-5 dagar från att låneansökan godkänns.

Konsumenterna är införstådda med att långivarna anamma olika typer av handläggningstider men man hade önskar även en filtreringsfunktion som gör det möjligt att endast hitta de långivare vilka erbjuder utbetalning redan samma dag.

Många av konsumenterna har behov av likvida medel per omgående för att täcka upp för oväntade kostnader. Det hela innebär att man även vill kunna få pengarna utbetalda redan samma dag utan att behöva vänta flera dagar på det hela!


Andra fördelar

5

Advisa erbjuder en försäkring som en form av tilläggstjänst när det kommer till olika typer av lån. Själva skyddet eller försäkringen ämnar täcka upp för dig om du skulle ha oturen att bli långtidssjukskriven eller bli av med jobbet.Du kan nyttja försäkringen till att täcka upp för dina kostnader upp till 12 månader. Det maximala beloppet som du kan åberopa att få utbetald ligger på 10 000 kr per månad eller 120 000 kr per år.


Slutsats

Advisa är i grund och botten en låneförmedlare som i grund och botten ej erbjuda sina egna lån, utan fokuserar främst på att sammanföra kreditgivare med dig som långivare, vilket baseras på de parametrar som du definierat.

Handläggningstiden hos de långivare som tillhandahålls av Advisa indikerar på att det hela kan ta alltifrån 2-5 dagar att slutföra. Många konsumenter finner det hela som en ganska lång period där man helst hade önskat att lånen betalades ut redan samma dag som de godkänns.

I överlag så är konsumenterna nöjda med de delar som Advisa har kontroll över där man även lyfter fram det faktum att du som låntagare kan teckna en trygghetsförsäkring om du skulle blir sjukskriven eller arbetslös.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Advisa

Recensioner: 3991 • Bra
TrustScore: 4.5 4.5
5 stjärna
85%
4 stjärna
12%
3 stjärna
1%
2 stjärna
0%
1 stjärnor
2%
AC
Annika Cecilia Dahlberg Nielse 3 Recensioner
TrustScore: 5

Snabbt svar

Snabbt svar

E
Elisabet 1 Recension
TrustScore: 5

Trevligt mottagande av han som ringde

Trevligt mottagande, när ni ringde.snabba besked.

JO
Joanna Olausson 4 Recensioner
TrustScore: 5

Snabb och effektiv hjälp/rådgivning

Snabb och effektiv hjälp/rådgivning

Matchbanker > Låneförmedlare > Advisa recension

Senaste nytt