Billiga lån

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – juli 2024

Uppdaterad juli 15, 2024
288 har valt det här de senaste 31 dagarna
7.7
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Billiga lån med Matchbanker

Den billigaste lånet ligger endast några klick bort
Den billigaste lånet ligger endast några klick bort

När du är ute efter att billiga lån så finns det ett antal barriärer som du kommer att ställa inför.

I denna guide så kommer vi att belysa de vanligaste frågeställningar och förse dig med utförliga svar på dessa för att du ska kunna bilda dig en objektiv uppfattning om det hela, där några av de me framstående återfinns i from av följande:

 • Hur svårt/lätt är det att hitta billiga lån i praktiken?
 • Hur säkerställer jag att jag fått det absolut bästa låneerbjudandet?
 • När kan jag räkna med att få ett billigt lån utbetalt rent generellt?

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Hos Matchbanker har vi stor erfarenhet av att hjälpa kunder att jämföra lån, och har under årens gång hjälpt över 100.000 kunder.

Tanken är att även du ska kunna hitta något av mervärde som lämpar sig specifikt för dina behov och krav utan att för den delen behöva ägna en massa dyrbar tid åt onödiga efterforskningar. Vi har helt enkelt gjort jobbet åt din räkning!

När du väljer Matchbanker så kommer du att få avnjuta följande, helt kostnadsfritt, utan några dolda avgifter:

 • Tydliga och lättförståeliga villkor: Vi jämför olika långivare och visar vad de har att erbjuda.
 • Transparenta kostnader: Här hittar du information om varje långivares effektiva ränta och avgifter.

Vi finns även här för att hjälpa dig om du har eventuella frågor eller funderingar. Tveka inte att kontakta oss om du känner dig osäker på något!

Vad är billiga lån?

Billiga lån är ett finansiellt alternativ som gör det möjligt för individer att låna pengar för olika ändamål till förmånliga räntor och villkor. Ett billigt lån kan vara ett värdefullt alternativ när du behöver extra ekonomiskt stöd, men det är viktigt att använda det med eftertanke och ansvar.

Dessa lån erbjuds av olika långivare och kan användas för att täcka olika behov, såsom oplanerade utgifter, renoveringar eller större inköp. Genom att jämföra olika lån från olika långivare kan du hitta det mest lämpliga alternativet för din ekonomiska situation.

Det är viktigt att komma ihåg att ett lån är ett ekonomiskt åtagande och bör inte tas lättvindigt. Innan du överväger ett lån är det klokt att noggrant utvärdera din förmåga att återbetala lånet enligt avtalet.

Ett billigt lån kan vara en möjlig väg att utforska, men det är alltid bäst att undersöka alla dina alternativ och fatta välgrundade beslut som passar din ekonomiska situation bäst.

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Billiga lån utan säkerhet: Flexibla alternativ

Billiga lån utan säkerhet är ett flexibelt ekonomiskt alternativ för dem som söker extra finansiellt utrymme utan att behöva lämna någon säkerhet. Denna typ av lån ger dig möjligheten att låna pengar utan att behöva pantsatta tillgångar som säkerhet.

Det finns flera fördelar med billiga lån utan säkerhet, inklusive snabb godkännandeprocess och enkel ansökningsprocess, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för akuta utgifter.

Men som med alla alternativ finns det även nackdelar att överväga. Eftersom dessa lån inte kräver någon säkerhet från låntagaren, innebär det ofta högre räntor jämfört med lån som har säkerhet.

Det är viktigt att noga utvärdera dina ekonomiska möjligheter innan du tar ett lån utan säkerhet och vara medveten om att det kan bli ett dyrare lånealternativ i längden.

Vårt mål på Matchbanker är att ge dig klar och transparent information om olika lånealternativ, inklusive billiga lån utan säkerhet, så att du kan fatta välinformerade beslut som passar din ekonomiska situation bäst.

Fördelar och nackdelar med billiga lån

När det gäller billiga lån med låg ränta så finns det ett antal aspekter som talar för men även emot det hela. Vi ska härnäst fokusera på att lista några av de vanligaste punkterna så att du ska kunna bilda dig en objektiv och adekvat uppfattning om det hela.

Fördelar

 • Billigare ränta och avgifter
 • Erbjuds ofta av moderna tjänster med bra gränssnitt
 • Ofta snabb hanteringstid
 • Högre belopp vid samlingslån

Nackdelar

Kom ihåg att varje individuell situation är unik. Innan du överväger ett billigt lån bör du se till att du har undersökt och jämfört olika alternativ för att avgöra om det är rätt val för din specifika ekonomiska situation. Bli inte lockad av den billiga räntan utan att först undersöka alla andra aspekter av lånet. Se till att du alltid skapar dig en så omfattande bild som möjligt.

Använd dig gärna av vår kalkylator för att beräkna kostnaderna för ett billigt lån innan du ansöker.

Bästa stället att ta ett billigt lån

Att hitta det bästa alternativet för billiga lån är ett avgörande ekonomiskt beslut. Hos Matchbanker förstår vi att låntagare söker efter de mest förmånliga alternativen när det kommer till att låna pengar.

Här är några skäl varför det är viktigt att jämföra låneerbjudanden innan du tar ett beslut:

 • Räntesatser: Lånebeloppet och återbetalningstiden kan påverka räntesatserna. Jämför olika lånealternativ för att hitta den lägsta räntan och undvika onödiga kostnader över tid.
 • Återbetalningsvillkor: Olika långivare kan erbjuda olika flexibla återbetalningsvillkor. Att jämföra alternativen ger dig möjlighet att hitta en plan som passar din ekonomiska situation.
 • Dolda avgifter: Vissa lån kan ha dolda avgifter som inte alltid är tydliga vid första anblick. Genom att jämföra lånealternativ kan du undvika obehagliga överraskningar i framtiden.
 • Kundrecensioner: Matchbanker tillhandahåller en Trustpilot-poäng för långivare, vilket ger dig insikt i andra kunders erfarenheter. Att ta hänsyn till andra låntagarens åsikter kan hjälpa dig att välja en pålitlig långivare.

Vi strävar efter att ge dig verktygen för att fatta välgrundade beslut när det gäller att låna pengar. Genom att använda vår tjänst kan du enkelt och snabbt hitta olika lånealternativ och jämföra deras räntor, villkor och kundrecensioner.

Kom ihåg att ett lån är ett alternativ och bör övervägas noggrant innan du tar några beslut gällande din ekonomi.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Alla lån är olika, även när de faller inom samma kategori. Billiga lån är dock vanligtvis större än många andra typer av lån, men maxbeloppet kan skilja sig en aning mellan de olika långivarna.

Många långivare väljer lite mindre maxbelopp, ofta runt omkring 100.000 kronor, medan andra väljer både mindre eller högre belopp än så. Faktum är att dessa lån ibland kan bli så pass stora som 600.000 kronor, medan andra har en övre gräns på så lite som 30.000 kronor.

Hur mycket du har möjlighet att låna kommer dock att avgöras beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Långivare tar med många faktorer i beräkningen, såsom din inkomst, nuvarande lån och krediter, ålder, tillsammans med ett flertal andra viktiga faktorer. De tar alltid en kreditupplysning som de använder som stöd för sitt beslut.

Nedan kan du se en tabell som visar hur mycket olika långivare har att erbjuda.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta billiga lån med så bra villkor som möjligt genom att jämföra

Det enda sättet att hitta ett så bra lån som möjligt är genom att jämföra. Billiga lån kommer i många olika former och storlekar, varav vissa kommer att passa bättre för dig än andra.

Men vad ska man jämföra? Det finns många faktorer att beakta, varav den effektiva räntan är den viktigaste punkten. Varför? Den effektiva räntan är siffran som visar hur mycket lånet kostar med alla kostnader inräknade.

Du bör även hålla koll på vilken återbetalningstid som gäller, eftersom detta påverkar den månatliga betalningen, tillsammans med hur mycket lånet kostar i det långa loppet.

Vi rekommenderar även att du läser igenom samtliga villkor för lånet. Om du förbiser detta riskerar du att en liten punkt förändrar hela situationen för hur bra lånet är.

Hos oss kan du ta hjälp av vår jämförelsetabell för att se vad olika långivare har att erbjuda vad gäller billiga lån, vilket ger dig en bra översikt för vad som erbjuds på marknaden. Du kan med fördel använda vår lånekalkylator för att beräkna den totala kostnaden för lånet, något som kan vara komplicerat att göra på egen hand.

Du är självklart alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor om dessa lån eller hur våra tjänster fungerar.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig indikator när det kommer till att förstå de verkliga kostnaderna för ett lån. Den inkluderar inte bara den nominella räntan, utan även andra avgifter och kostnader som kan vara förknippade med lånet.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer ger effektiv ränta dig en mer komplett bild av vad lånet faktiskt kommer att kosta över dess löptid.

När du överväger ett lån är det viktigt att jämföra olika låneerbjudanden genom deras effektiva ränta. Detta hjälper dig att bedöma vilket lån som kan vara mest kostnadseffektivt i det långa loppet. Genom att välja ett lån med lägre effektiv ränta kan du spara pengar och undvika oväntade överraskningar i form av dolda avgifter.

Att jämföra dessa siffror ger dig möjlighet att fatta välinformerade beslut när det gäller att välja ett lån som passar dina ekonomiska behov och mål.

Vill du ha mer djupgående information om hur effektiv ränta beräknas? Du kan läsa mer på Riksbankens webbplats för en fördjupad förklaring av detta begrepp.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina rättigheter som kund

Kom ihåg att du har följande rättigheter:

 • Ångerperiod på 14 dagar: Du har rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar utan att ange en anledning.
 • 48 timmars betänketid: Du har rätt att ta 48 timmar på dig att tänka igenom beslutet innan du åtar dig ett lån.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du kan begära en tydlig amorteringsplan som visar hur lånet kommer att återbetalas över tid.
 • Rätt till tidig återbetalning: Om du vill lösa lånet tidigare än planerat har du rätt att göra det och minska de totala lånekostnaderna.
 • Rätt till kompensation: Om något går fel har du rätt att söka rättelse.

Besök Konsumentverket för ytterligare information.

När kan billiga lån vara användbara?

Här är några scenarier där denna typ av lån kan vara relevant:

 • Oplanerade utgifter: Ibland dyker oväntade utgifter upp, som sjukhusräkningar eller bilreparationer.
 • Skuldkonsolidering: Om du har flera små lån eller kreditkortsskulder med höga räntor kan ett billigt lån hjälpa dig att slå samman dem till en enda betalning med lägre ränta.
 • Renovering och underhåll: Om ditt hem behöver renoveras eller repareras kan ett billigt lån ge dig möjligheten att genomföra nödvändiga projekt utan att belasta din ekonomi.
 • Större inköp: När du vill köpa en bil, elektronik eller andra dyra varor kan ett billigt lån ge dig flexibiliteten att sprida kostnaderna över tid.
 • Tillfällig inkomstbrist: Om du står inför en tillfällig minskning av inkomsterna kan ett billigt lån hjälpa dig att klara av dina utgifter fram tills din ekonomi stabiliseras.

Kom ihåg att ett lån är ett finansiellt åtagande, så det är viktigt att noga överväga dina behov och möjligheter innan du tar ett beslut.

Vem kan ansöka om billiga lån?

För att ansöka om billiga lån krävs vanligtvis något i stil med följande:

 • Minsta ålder, vanligtvis 18 eller 20
 • En inkomst över en viss summa, till exempel 10.000 kronor per månad
 • Folkbokföring i Sverige i ett visst antal månader
 • Ett svenskt bankkonto
 • Skuldfri hos Kronofogden
 • Ibland accepteras betalningsanmärkningar, ibland inte

Som vi tidigare nämnt kan billiga lån skilja sig rejält mellan de olika företagen på marknaden, samma sak gäller även för de krav som ställs. Vissa långivare väljer lite lättare ansökningskrav, medan andra väljer att acceptera färre potentiella låntagare.

Hur ansöker man om billiga lån med låg ränta?

 1. Lokalisera ett krediterbjudande med hjälp av Matchbanker.
 2. Välj en långivare som matchar just dina personliga preferenser.
 3. Knappa in de uppgifter som efterfrågas av långivaren och skicka in din låneansökan.
 4. Vänta på att lånelöften anländer till den specificerade e-postadressen.
 5. Acceptera lånelöftet och invänta att pengarna landar på bankkontot.

När du ansöker om billiga lån så kommer dessa vanligtvis att betalas ut samma dag (vardagar). Om annat, så sker utbetalningen till nästa bankdag, förutsatt att din låneansökan går igenom under helgen vill säga. Ibland tar det dock längre tid, inte minst om du ska ta ett större lån eller samla lån.

Så här budgeterar du inför billiga lån

Att ha en välinformerad ekonomisk plan innan du överväger att ansöka om billiga lån är av yttersta vikt. Genom att noggrant budgetera kan du ta välgrundade beslut som passar din nuvarande ekonomiska situation. Här är några steg att tänka på:

 • Utvärdera din nuvarande ekonomi: Gå igenom dina inkomster och utgifter för att få en klar bild av din ekonomi.
 • Identifiera ditt lånebehov: Definiera exakt hur mycket du behöver låna och vad det ska användas till.
 • Skapa en realistisk återbetalningsplan: Beräkna hur mycket du kan avsätta varje månad för att betala tillbaka lånet.
 • Jämför lån och räntor: Använd vår tjänst för att jämföra olika lånealternativ och deras räntesatser.

Genom att noggrant följa dessa steg och använda vårt verktyg för att jämföra lån, kan du fatta välinformerade beslut när det gäller att välja ett alternativ som passar just dig.

Kom ihåg att ett lån bör betraktas som ett alternativ och att det är viktigt att vara medveten om de ekonomiska konsekvenserna innan du tar några beslut.

Matchbanker gör det enkelt att hitta billiga lån! När du väljer Matchbanker för att hitta billiga lån med låg ränta så guidar vi dig genom en stor del av processen.

Vanliga frågor gällande billiga lån med låg ränta

Vad är egentligen billiga lån med låg ränta?

Billiga lån är i själva verket som alla andra typer av lån, dock så ligger den primära skillnaden i det faktum att en exceptionellt låg ränta appliceras till lånet i fråga. När det kommer till kritan så är dock det hela en subjektiv aspekt eftersom vad du anser vara ”lägst ränta lån” kan skilja sig markant om du ställer samma fråga till en annan långivare.

Är det möjligt för mig att hitta billiga lån?

Självklart så är det möjligt! Faktum är att så länge som du uppfyller grundkraven gällande inkomst, betalningsanmärkningar, ålder och folkbokföring så kan du hitta billiga lån med låg ränta. Viktigt att nämna i sammanhanget är att ju fler lik som du har i garderoben, desto svårare blir det att hitta ett adekvat och framför allt billigt lån.

Hur får jag garanterat den absolut billigaste låneerbjudandet?

Den viktigaste aspekten i det hela är dock att du kan uppvisa en lämplig kreditvärdighet, vilket för övrigt är den parameter som avgör hur ”billigt” ditt lån i slutändan blir! Om du för övrigt även ej har några registrerade betalningsanmärkningar eller skulder för den delen hos Kronofogden så kommer du att ha en riktigt exceptionell kreditvärdighet. Detta kommer i sin tur att innebära att du kommer kunna välja och vraka bland fina låneerbjudanden!

När får jag pengarna utbetalda efter att jag ansökt om lånet i fråga?

Detta är en fråga som kommer med många olika svar. En del kreditgivare meddelar dig om det hela inom endast några minuter varav pengarna betalas ut per omgående. Generellt sett, om lånet går igenom så kommer du vanligtvis att ha dina pengar insatta på bankkontot samma dag. Ansöker du under helgen så kommer pengarna oftast att betalas ut nästkommande bankdag. 

När förväntas jag återbetala lånet i fråga?

Återigen så beror det hela på en rad faktorer. Några av de vanligaste ter sig i form av lånebeloppet, löptiden och dylikt. Varje enskild kreditgivare har olika krav när det kommer till sina lån men rent konkret så är det din kreditvärdighet som fäller avgörandet för hur snabbt du behöver återbetala lånebeloppet i fråga. 

Det är alltid smart att ställa flera låneerbjudanden mot varandra för att kontrollera vilken av dessa som lämpar sig bäst för just dina behov.

Vad kunder letar efter med billiga lån

De kunder som specifikt är på jakt efter billiga lån vill vanligtvis ha så billiga lån som möjligt. Många av dem har nuvarande lån och krediter som de vill kunna samla till ett större och billigare lån, vilket betyder att de är på jakt efter ett samlingslån med billigare ränta än vad de har just nu.

Även om många letar efter billiga lån i syfte att samla lån, finns det även de som vill ta lån av andra anledningar. Dessa potentiella låntagare letar vanligtvis efter lite mindre lån, men beloppen kan självklart variera mellan olika låntagare.

När du ansöker om billiga lån så kommer dessa vanligtvis att betalas ut samma dag (vardagar). Om annat, så sker utbetalningen nästkommande bankdag, förutsatt att din låneansökan går igenom under helgen vill säga.

Billiga lån skiljer sig åt beroende på vem man frågar

Som vi redan nämnt tidigare så skiljer sig billiga lån åt beroende på vem man frågar. 

Några av de faktorerna så man måste komma underfund med är huruvida man önskar att lånebeloppet ska ligga på minimum för varje kommande månad, alternativt om du önskar att lånets totala kostnad ska istället ligga på lägsta möjliga nivå.

Generellt sett så handlar det hela oftast om den tid det tar att återbetala lånet när det kommer till själva månadskostnaden, alternativt den sammanlagda kostnaden för lånet i fråga.

Vanligaste för- och nackdelar gällande billiga lån
Vanligaste för- och nackdelar gällande billiga lån

Hitta billiga lån och få de utbetalda redan idag!

Med oss på Matchbanker så får du tillgång till en objektiv, transparent och opartisk partner som hjälper dig hitta den mest lukrativaste lånet för din del.

Vi samarbetar med ett stort antal aktörer vilka garanterar att du hittar ett billigt, förmånligt och adekvat låneerbjudande som lämpar sig just för dina behov. 

Vi baserar och skräddarsyr varje lånerbjudande baserat på följande element: 

 • Lånebelopp
 • Löptid
 • Räntor
 • Avgifter
 • Bindningstid

Dessa utgör endast några av de element som vi använder oss av för att hitta bästa möjliga låneerbjudandet för just din del.

Vår tjänst har utformats specifikt för att hjälpa dig hitta billiga lån med låg ränta. Den är även helt kostnadsfri och kommer ej med några dolda avgifter.

Summering

Billiga lån kommer i många olika former och storlekar, och vad som anses vara ett billigt lån kan skilja sig från en person till en annan. Därmed finns det en hel del saker som du bör tänka på om du är på jakt efter ett så billigt lån som möjligt.

För det första måste du vara införstådd med att det finns både fördelar och nackdelar med denna typ av lån. Om lånet är billigare än andra alternativ kan exempelvis ansökningskraven vara högre, alternativt att du måste lämna någon typ av säkerhet för lånet.

Du måste även hålla utkik efter andra typer av avgifter, såsom fakturaavgifter eller uppläggningsavgifter, eftersom detta kan ha en stor påverkan på totalkostnaden för lånet. Därmed rekommenderar vi alltid att du tittar på den effektiva räntan framför den nominella räntan, eftersom denna räntesats visar samtliga avgifter som är relaterade till lånet.

Det kan vara en bra idé att förstå vikten av att jämföra så många lån som möjligt. Anledningen till detta är att långivare skiljer sig drastiskt, vilket gör att de billiga lån som existerar på marknaden kan vara väldigt olika. Du vill väl inte välja fel lån, eller hur?

Därmed bör du jämföra så många lån som möjligt, gärna med hjälp av någon typ av jämförelsetjänst för att underlätta processen. Det hjälper vi dig gärna med, och erbjuder en smidig jämförelsetabell som visar vad olika långivare har att erbjuda.

Sist men inte minst bör du göra en budget som visar hur mycket du kan låna. Använd gärna vår budgetmall, och du kan även ta hjälp av vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket ett lån kostar.

Om du stöter på några oklarheter är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för att hjälpa dig, och svarar gladeligen på dina frågor eller funderingar!

Recensioner

rating
4.5 av 5 baserat på 38 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Billiga lån

Senaste nytt