Vanliga frågor

Hur lånar jag pengar online?

När du vill låna pengar online behöver du bara fylla i långivarens formulär på deras hemsida. Sedan värderas din ansökan och långivaren tar ett beslut om de vill bevilja dig lånet eller inte.

Vad kostar det att ta ett lån?

Priset kan skilja sig mellan olika långivare. Även om räntan kan vara lägre vid vissa kan andra kostnader såsom aviavgiften eller startavgiften vara hög. Den effektiva räntan visar hur mycket lånet kommer att kosta dig på ett år och är ett bra jämförelsemått.

Vem kan ansöka om ett lån?

Du måste vara myndig för att ansöka om ett lån. Vissa långivare har olika ålderskrav och villkor så du bör kolla hos den långivare du vill låna hos vad som gäller.

Hur mycket kan jag låna?

Hos de långivare du hittar på Matchbanker kan du låna 500 – 500 000 kronor.

När får jag pengarna?

De flesta långivare betalar ut pengarna samma dag de godkänner lånet förutsatt att det är en vardag och inte allt för sent på dagen. Dock kan det ta allt från 15 min till 2-3 dagar innan de hamnar på ditt konto. Det beror på långivaren och vilken bank du har.

Kan jag låna utan fast inkomst?

Hos vissa långivare kan du låna utan inkomst men räntan kommer antagligen att bli något högre. En bra idé är att ansöka om lån med en medsökande vilket ökar dina chanser.

Varför ska jag använda Matchbanker?

Matchbanker gör jobbet åt dig och ökar dina chanser till det bästa lånet för dig. När du fyllt i dina uppgifter matchas du ihop med de långivare som passar dig bäst.

Kan jag låna utan UC?

Ja. Många långivare idag tar inte sin kreditupplysning hos UC utan använder sig av andra kreditupplysningsföretag som inte delar register med UC. Kolla hos den långivare du är intresserad av om de erbjuder lån utan UC.

Kan jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Ja det kan du. Det finns långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar.

Är jag anonym på Matchbanker?

Ja, du är helt anonym på Matchbanker. Dina uppgifter delas inte med någon annan utan används endast för att matcha ihop dig med långivare som passar dig.

Hur vet jag att långivarna är seriösa?

Matchbanker samarbetar endast med seriösa långivare. De långivare vi samarbetar med lånar ut pengar på villkor som liknar de traditionella bankerna har. De flesta har tillsyn av Finansinspektionen och du kan alltid besöka deras hemsida och söka på långivaren om du är osäker.

Hur fungerar Matchbanker?

När du knappar in din information på hemsidan hjälper den oss att matcha dig med långivare som passar dig och din ekonomi. Sedan får du en lista på dessa långivare. Du väljer en eller flera och ansöker sedan om ett lån.

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Om Matchbanker > Vanliga frågor

Senaste nytt