Kredit

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – april 2024

Uppdaterad april 17, 2024
1 389 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.5
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Kredit

kredit
Hitta din ideala kredit

Är du ute efter att hitta de billigaste krediten men har svårt att hitta de mest adekvata erbjudandena?

Frukta ej, i denna guide så kommer vi att belysa de frågeställningar när det kommer till kredit, där några av de primära återfinns i form av följande:

 1. Vad är egentligen den primära skillnaden gällande ett kredit och ett lån?
 2. Hur snabbt kan du räkna med att få igenom krediten i fråga från att du ansöker?
 3. Hur stor kredit kan du räkna med att få igenom när du ansöker?

Vänligen notera att ovanstående utgör en fraktion av de frågeställningar vilka vi ämnar besvara i denna utförliga guide!

Använd  dig gärna av vår kalkylator för att beräkna den mest förmånligaste kredit för din del.
Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Jämför kredit & lån med Matchbanker – hitta den mest förmånligaste erbjudandet

Matchbanker har utvecklats med syftet att kunna erbjuda dig som konsument möjligheten att jämföra olika typer av lån & krediter från bekvämligheterna av din hem. 

Det enda du behöver tillgång till är en adekvat och fungerande uppkoppling för att kunna ansöka och få ett online kredit utbetalt inom endast några minuter*!

När du använder dig av Matchbanker för att ansöka om ett kreditlån så kommer du att få avnjuta följande fördelar, utan några extra kostnader!

 • Krediter med låga räntor – Vi förser dig med ett gediget utbud av krediter med låg ränta.
 • Transparenta kreditvillkor – Alla våra krediterbjudanden kommer med transparent villkor.
 • Du är helt anonym – Din integritet skyddas under hela jämförelseprocessen, garanterat!
 • Tydligt utformade – Våra samarbetspartner har krav på att erbjuda tydligt utformade krediter.

Här på Matchbanker så jobbar vi hårt för att du ska kunna hitta ett kredit & lån med förmånliga villkor som specifikt lämpar sig för dina behov!

Alla våra samarbetspartners går igenom en rigorös utvärderingsprocess där vi bedömer deras villkor, transparens, tydlighet och dylikt. Vid misstanke om överträdelser så kommer vi att per omgående utesluta kreditgivaren från vår databas!

Hur fungerar kreditlån egentligen i praktiken?

När det kommer till online kredit så är det vanligaste sättet att nyttja det hela på i form av betalningar för en vara eller tjänst som man bestämt sig för att införskaffa.

Det hela initieras vanligtvis genom att man öppnar upp ett kreditkonto hos den berörda aktören varav man nyttjar den godkända krediten till att handla varor av diverse slag.

Hur fungerar kreditlån egentligen
Hur fungerar kreditlån egentligen

Alla krediter uppgår till en förutbestämd summa, där man antingen kan begära att få kreditsumman upphöjd, alternativt betala av en del av den nyttjade krediter för att återigen kunna handla på kredit.

Möjligheten att handla med kredit är ytterst effektiv och adekvat. Du kan även nyttja krediten som en form av säkerhet om du skulle råka ut för oförutsedda utgifter eller dylikt. 

I denna guide så kommer vi att behandla ämnet mer utförligt genom att belysa hur du går tillväga rent konkret för att ansöka om kredit, vad du bör ha i åtanke när du gör så, de vanligaste för- och nackdelar samt mer nyttig information som vi anser att du bör ha kännedom om när det kommer till online kredit.

Alla dina kreditansökningar kommer att bli föremål för en sedvanlig kreditprövning. I praktiken så innebär det hela att kreditgivaren vill försäkra sig om att du har förmågan att återbetala krediten inom utsatt tid.

Vanliga frågor gällande kredit & lån

Vad är egentligen skillnaden på kredit & lån?

Både kredit & lån innebär i praktiken att du lånar pengar. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att när du ansöker om en kredit så får du en fördefinierad summa att nyttja vid behov, varav lån i själva verket innebär att hela lånebeloppet sätts in på ditt förvalda bankkonto.

Vem kan ansöka om ett kreditlån?

Det finns ett antal fördefinierade parametrar som en låntagare måste uppfylla för att överhuvudtaget kunna ansöka om online kredit. Den första innebär att du måste ha fyllt 18 år. Vidare så måste du även inneha en folkbokförd adress inom rikets gränser. Sist men inte minst så måste du kunna påvisa en deklarerad årsinkomst. Storleken på årsinkomst är något som kreditgivaren sätter, vilket i grund och botten kan skilja sig markant beroende på kreditgivaren i fråga.

Hur snabbt kan du få igenom en online kredit?

Det hela beror återigen helt och hållet på kreditgivaren i fråga. Vissa långivare behöver endast några minuter från att tillhandahålla den begärda krediten. Andra kan behöva flera dagar att slutföra det hela, särskilt om du initierar din kreditansökan under en helg.

Hur stor kredit kan jag ansöka om?

Rent konkret så brukar kreditgivaren ha en minimal kreditgräns som man måste förhålla sig till. En högre kreditgräns kan även komma att höja kravet på den deklarerade inkomsten. Vänligen kontrollera kreditgivarens villkor för att göra dig införstådd med vad som gäller i den specifika fallet.

Är kredit & lån, kontokredit och online kredit samma sak?

Det korta svaret är nej! För att utveckla resonemanget vidare så är kreditlån ej samma sak som att nyttja ett kreditkort till att finansiera dina köp. Även om likheterna med båda är påtagliga så skiljer sig det hela markant.

Ett kreditlån gör det möjligt att utnyttja ditt kreditlån utan att för den delen behöva ha en fysisk tillgång i form av kreditkort. Du får alltså ett konto tilldelat som du sedan använder till valfria köp.

Konkret exempel: Du ansöker om ett kreditlån på 20 000 kr, varav summan, vid beviljande, hamnar på ett kreditkonto. 

Du får sedan få motta en unik inloggning som ger dig möjligheten att komma åt kreditkontot från varje enhet med en adekvat uppkoppling. 

Denna kredit finns tillgänglig, varav den kan nyttjas när du behöver den. I praktiken så loggar du in på ditt kreditkort, behöver att en del av kreditbeloppet ska överföras till ditt konto, för att sedan nyttja den till valfria köp. 

Du kan välja att nyttja hela beloppet eller delar av den. Viktigt att nämna i sammanhanget är att du betalar ränta endast på den kredit som du väljer att nyttja. 

Kostnad för kreditlån?

Nedan så återger vi en fiktiv ett fiktivt exempel på hur mycket en kredit kan komma att kosta dig. Kontrollera både den nominella räntan och den effektiva räntan när du jämför lånen.

Representativt låneexempel:

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Konsten att välja mellan kredit & lån

Om du för närvarande kliar dig i huvudet gällande huruvida du ska ansöka om en kredit eller ett online lån så kommer det som kommer härnäst att hjälpa dig på traven (garanterat). 

Om du läst från början så har vi tidigare berört det hela i en kortfattad form, men härnäst så ska vi dyka in i det hela med full fokus. 

Många konsumenter tenderar att bli förvirrande när termin ”kredit” och ”lån” diskuteras inom samma sfär. Även om båda syftar till att man lånar pengar så skiljer de sig i funktionalitet…

En kredit fungerar på det här sättet

En kredit är en form av lån som du ansöker om som i grund och botten kan nyttjas så som du önskar. Den primära skillnaden mellan kredit och lån återges i form av att krediten per definition ej landar omgående på ditt bankkonto, till skillnad får lånet, som vanligtvis betalas ut direkt.

En annan viktig aspekt i det hela är att maxbeloppet när det kommer till kredit tenderar traditionellt sätt att vara betydlig lägre än ett traditionellt lån. Dock så är den viktiga skillnaden mellan de båda att du endast betalar ränta på utnyttjad kredit!

Ett lån fungerar på det här sättet

Ett traditionellt lån ter sig traditionellt sett i form av en summa som du får insatt på ditt bankkonto som sedan ska återbetalas i forma av räntor med associerade kostnader, vilka för övrigt bestäms av kreditgivaren i fråga.

Idag så kan du välja och vraka mellan olika former av lån, vilka alla kommer med varierande räntor och tillhörande avgifter. Det hela skiljer sig således marknad beroende på långivare, löptid, lånebelopp etcetera.

När det kommer till lån så betalar du ränta för den belopp som du lånar, varav den sätts in på ditt bankkonto per omgående, där du förfogar över summan på det sätt som du anser det vara adekvat. 

Det är viktigt att understryka det faktum att även om du endast betala ränta för den kredit som du nyttjar så tenderar räntorna trots det att ligga på ganska höga nivåer vid korta löptider.

För- och nackdelar när det kommer till kreditlån

Rent konkret så finns det ett antal för- och nackdelar när det kommer till kreditlån. Vi ska nedan återge dessa i punktform så att du får en möjlighet att på ett snabbt och adekvat sätt bilda dig en uppfattning om det hela…

Fördelar:

 • Du kan nyttja endast den kredit som du behöver för stunden.
 • Du betalar endast ränta för den utnyttjade krediten.
 • Inga krav på säkerhet för att få igenom krediten.
 • Kreditlån är extremt flexibla och anpassningsbara.
 • Använd krediten till vad du än önskar.

Nackdelar:

 • Kredit kan vara ytterst svårt att få igenom om du ansöker om kredit med betalningsanmärkningar.
 • Räntorna för krediter tenderar att vara betydligt högre.
 • Ju längre återbetalningstid, desto högre är den totala kostnaden.
 • Krav för kredit är betydligt mer hårdare än för vanliga lån.

Matchbanker hjälper dig hitta förmånliga kreditlån, idag

Matchbanker är en kostnadsfri tjänst som specifikt tagits fram för att hjälpa dig att jämföra olika typer av krediter. Själva tjänsten ger dig möjligheten att på ett smidigt, enkelt och framför allt behagligt sätt hitta krediter med låg ränta.

När du väljer att använda dig av Matchbanker som din jämförelsetjänst så kommer du att få avnjuta några av dessa fördelar:

 • Nyttja en kostnadsfria och innovativ jämförelsetjänst för krediter.
 • Välja mellan ett brett utbud av potentiella kreditgivare med schyssta villkor.
 • Skydda din integritet utan att behöva avslöja några personuppgifter.
 • Ansöka och få en kredit beviljad inom endast några minuter.
 • Portabiliteten. gör det möjligt att nyttja tjänsten på varje given enhet.

Som du kan beskåda så har du allt att vinna och inget att förlora för den delen när du väljer att jämföra krediter med Matchbanker!

Recensioner

rating
4.3 av 5 baserat på 41 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.

Senaste nytt