Sambla recension

Sambla är egentligen ej en traditionell långivare i den bemärkelsen utan verkar i form av en låneförmedlare. Det hela innebär att man samarbetar med ett visst antal kreditgivare vilka man sedan förmedlar beroende på konsumentens krav.

För närvarande så samarbetar man med mer än 35+ långivare där storbanker men även betydligt mer nischade långivare återfinns. Bolaget har opererat på den svenska marknaden i över 10 år och har gjort sig känd för att förmedla konkurrenskraftiga och marknadsmässiga lån.

9.6
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
8
Användarupplevelse
10

Sambla produkter

4 130 har valt det här de senaste 31 dagarna
9.4
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Utbetalning I morgon 09:42
 • Ansök på 2 minuter
 • 4.8 ⭐ på Trustpilot
 • Upp till 40 långivare
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.01% – max. 29,27% | Effektiv ränta max: 29,27%. (Annons)

Om Sambla

Sambla är i grund och botten en klassisk låneförmedlare som erbjuder olika typer av privatlån till marknadsmässiga villkor. För att göra det enklare för dig att förstå hur de olika typerna av lån fungerar samt vilken av lånen som du bör satsa på så kommer vi nedan att koncist redogöra för varje av de lån som tillhandahålls av Sambla: 

Huruvida du ska välja ett privatlån eller ett samlingslån beror främst på situationen i fråga. Om du är ute efter ett lån som du fritt kan disponera över där du kan välj att betala en dal av dina utgifter med, varav du kan nyttja resten till konsumtion, så är ett privatlån att föredra.

Å andra sidan, har du flera mindre smålån med höga månadskostnader vilka du vill konsolidera till en högre men betydligt billigare lån så är ett samlingslån något som du bör satsa på.

Sammanfattning av recension

Vi inleder med att ta reda på vad konsumenterna tycker och tänker när det kommer till kundtjänsten & prissättningen. Nästa steg innebär att vi undersöker vad konsumenterna anser om transparensen gällande de priser som appliceras, där vi även undersöker hur dessa förhåller sig till resten av marknaden.

Det hela tar dock inte slut där utan vi ämnar även skapa oss en adekvat uppfattning kring den allmänna användarupplevelse hos Sambla där vi även vill undersöka om det förekommer andra element vilka du som potentiell låntagare bör ha kännedom om.


Kundtjänst

10

När det kommer till kundtjänsten hos Sambla så är konsumenterna i överlag positiva till den kompetens och förmågan att besvara frågorna inom rimlig tid. Man är dock mindre nöjda över det faktum att Sambla valt att hålla kundtjänsten stängd under lunchtid.


Pris

10

De priser som appliceras av de långivare som Sambla samarbetar med anses ligga i paritet med övriga marknaden. Konsumenterna uppfattar det hela som ytterst lämpligt för de produkter som tillhandahålls.


Användarupplevelse

10

Den användarupplevelse som tillhandahålls av Sambla uppfattas av konsumenterna ligga på en lämplig nivå. Vi ska även nämna att konsumenterna anser att webbplatsen är både logiskt utformat och enkel att hitta runt på.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden som påförs för varje låneansökan är något som Sambla helt saknar kontroll över eftersom det hela kontrolleras primärt av de långivare som Sambla valt att samarbeta med. Just därför så kan tiderna kraftigt beroende på långivaren i fråga. 


Andra fördelar

8

Sambla erbjuder en form av låneskydd som aktivera si de fall där du blir sjukskriven under längre perioder, alternativt blir av med jobbet, där produkten i fråga täcker upp för de kostnader som uppkommer.


Sambla Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Sambla lån

Sambla

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta Från 2.95 %
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Ålder 18 år

Fördelar

Nackdelar

 • Sambla är en låneförmedlare, något som innebär att de inte kan påverka villkoren för lånet
 • Det totala beloppet för ett lån uppgår enligt Sambla på maximalt 600 000 kr
 • Som lånesökare så måste du själv förhandla om villkoren och räntan med långivaren

Kundtjänst

10

Konsumenterna upplever att kundtjänsten hos Sambla håller en adekvat nivå när det kommer till kompetensen, samtidigt som de uppfattas kunna besvara frågorna som de ställs inför inom rimlig tid.

Vidare så prisar man det faktum att kundtjänsten håller öppet under alla dagar, där öppettiderna sträcker sig nästan fram till midnatt. Detta är något som stärker betyget ytterligare eftersom många konsumenterna tenderar att utföra bank ärendena efter arbetstid.

Dock så hade man även velat kunna ta kontakt med kundtjänsten genom chatten, detta på grund av att man ibland vill kunna sköta sina bankärenden när man befinner sig på resande fot eller sitter fast bland andra individer inför vilka man ej önskar exponera sin privatekonomi.

Företagsinformation

FöretagSambla AB
Adress i SverigeStrandvägen 5B, 114 51 Stockholm
E-postkundtjanst@sambla.se
Telefon(+46) 0770–220180

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 23:00
Tisdag09:00 – 23:00
Onsdag09:00 – 23:00
Torsdag09:00 – 23:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag10:00 – 17:00
Söndag10:00 – 17:00

Pris

10

Vi initierar denna del genom att konstatera det faktum att konsumenterna upplever att den pris som appliceras för de lån vilka tillhandahålls av de långivare som Sambla förmedlar ligger i paritet med resten av marknaden.

När det kommer till transparensen kring de lån som tillhandahålls så uppfattar konsumenterna ej att man försöker dölja något i det finstilta, samtidigt som det förhållandevis enkelt går att lokalisera informationen gällande de lån som tillhandahålls av Sambla.


Sambla krav

 • Du ska ha fyllt 18 år vid tiden för ansökan
 • Du ska ha varit folkbokförd inom riket under minst 1 år
 • Du ska ej ha några aktiva skulder hos Kronofogden
 • Du ska kunna uppvisa en form av deklarerad inkomst
 • Du ska ha ett BankID registrerat för att kunna ansöka om lånet

Användarupplevelse

10

Den användarupplevelse som Sambla tillhandahåller upplevs av konsumenterna hålla en god nivå. Man är nöjda med det faktum att låneförmedlare gjort det förhållandevis enkelt att räkna på den totala kostnaden för ett visst lån genom att nyttja den kalkylator som tillhandahålls på deras webbplats.

Konsumenterna uppfattar även att man tämligen enkelt kan lokalisera information kring den prissättning som tillämpas men även annan form av information som kan tänkas vara intresserad av i stunden.

Sist men inte minst så är även konsumenterna även belåtna med det faktum att Sambla tillhandahåller en sektion där du hittar information kring de olika typer av lån som förmedlas inklusive adekvat tips om hur du bör tänka när det kommer till just din ekonomiska situation.


Behandlingstid

10

Den behandlingstid som anammas för en låneansökan är något som konsument inte är helt belåtna med, även om de vet att Sambla inte styr över det hela då det i grund och botten är något som låneförmedlaren helt kontrollörer.

Konsumenterna väljer ändå att påtala det faktum att vissa långivare tillämpar en 24-timmar process innan de återkommer med ett svar, där utbetalningstiderna varierar från 1-4 dagar, beroende på långivaren vill säga.

Man avslutar det hela med att understryka det faktum att man är medvetna om att Sambla ej styr över det hela. Dock så hade man gärna sett en parameter som illustrerar den genomsnittliga behandlingstiden för en långivare som ett led i att enklare kunna fatta ett rättmätigt beslut.


Andra fördelar

8

Den låneskydd som tillhandahålls av Sambla är tänkt att verka i form av en försäkring som träder i kraft under de situationer när du har oturen att bli sjukskriven under längre perioder, alternativt blir av med jobbet.

Produkten lämpar sig särskilt för de konsumenter vilka ansöker om högre belopp, där Sambla menar på att ju högre kreditbeloppet är, desto mer skäl finns det att teckna låneskyddet för att gardera dig själv mot oförutsedda situationer vilka riskerar att rasera din privata ekonomi.


Slutsats

Sambla verkar i form av en låneförmedlare som opererat på den svenska marknaden i mer än ett decennium. Man har gjort sig känd för att samarbeta med utvalda och konkurrenskraftiga långivare.

En av de starkaste delarna av verksamheten utgörs av deras kundtjänst som håller öppet varje dag fram till midnatt där du som konsument kan räkna med att bli betjänad inom förhållandevis kort tid.

Den största akilleshälen återfinns id et faktum att kundtjänsten håller stängt under lunchtid, något som många konsumenter finner det oförståeligt, sakligt med tanke på att man fota önskar utföra sina bankärenden under just denna tidpunkt.

Det sammanlagda betyget blir dock högt eftersom man kompletterar ovanstående med att tillhandahålla en hög nivå av användarvänlighet, konkurrenskraftiga villkor och noga utvalda samarbetspartners.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Sambla

Recensioner: 24224 • Bra
TrustScore: 5 4.8
5 stjärna
87%
4 stjärna
10%
3 stjärna
1%
2 stjärna
0%
1 stjärnor
1%
Mohame Sulieman Adam
Mohame Sulieman Adam 3 Recensioner
TrustScore: 5

Allt gick smidigt och jag upplevde det…

Allt gick smidigt och jag upplevde det bästa bemötande !

ES
Evelina Saulo 2 Recensioner
TrustScore: 5

Så hjälpsamma och proffsiga.

Så hjälpsamma och proffsiga.

M
Magnus 3 Recensioner
TrustScore: 5

Mycket smidigt och proffsigt genomfört.

Mycket smidigt och proffsigt genomfört.

Matchbanker > Låneförmedlare > Sambla recension

Senaste nytt