Låna pengar utan inkomst

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:46
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Låna pengar utan inkomst med Matchbanker

Låna pengar utan inkomst
Låna pengar utan inkomst

Letar du efter ett lån utan inkomst men vet inte riktigt var du ska börja ditt sökande? Då har du kommit till rätt plats. Här erbjuder vi inga egna lån, men guidar dig genom processen från början till slut. Hos oss kan du jämföra lån från ett stort antal långivare, samtidigt som vi erbjuder en stor dos information och verktyg som du kan använda dig av.

Några av de aspekter som vi kommer att belysa i denna guide återfinns i from av följande:

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Matchbanker är en användarvänlig och innovativ jämförelsetjänst som specifikt tagits fram med målet att hjälpa dig hitta förmånliga lån. När du använder dig av Matchbanker så kommer du att få avnjuta en rad fördelar, där några av de mest framträdande utgörs av följande:

 • Möjligheten att hitta konkurrenskraftiga och schyssta lån utan krav på inkomst
 • Förbli helt anonym och skydda din integritet under hela jämförelseprocessen
 • Vi samarbetar endast med noga utvalda och kontrollerade långivare
 • Hitta lån utan inkomst till marknadens mest förmånliga räntesatser
 • Möjligheten att låna pengar utan en kreditupplysning hos UC

Ovanstående utgör endast en fraktion av de fördelar som du kommer att kunna få ta del av när du väljer Matchbanker för att jämföra de lån som existerar på marknaden.

Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder att hitta det lån som passar bäst för dem, och vill självklart gärna hjälpa dig också!

Vad betyder det att låna pengar utan inkomst?

Att låna pengar utan inkomst är ett alternativ för personer som inte har en fast inkomst men behöver ekonomiskt stöd. Det kan vara svårt att få ett lån utan inkomst, eftersom långivare vanligtvis kräver att låntagaren har en stabil inkomst för att kunna betala tillbaka lånet.

Men det finns långivare som erbjuder lån utan inkomst, även om det kan vara svårt att hitta dem.

Ett lån utan inkomst fungerar på samma sätt som ett vanligt lån. Du lånar en summa pengar från en långivare och återbetalar det beloppet plus ränta över en bestämd tid.

Det är viktigt att komma ihåg att låna pengar utan inkomst kan vara riskabelt, eftersom du inte har en fast inkomst att förlita dig på för att betala tillbaka lånet.

Innan du tar ett lån utan inkomst är det viktigt att noga överväga din ekonomiska situation och se till att du kan hantera återbetalningen.

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Låna pengar utan inkomst utan säkerhet

Att låna pengar utan inkomst utan säkerhet innebär att du kan få ett lån utan att behöva lämna någon form av säkerhet, som till exempel en bostad eller en bil. Detta kan vara en fördel för dig som inte har någon inkomst eller tillgångar att använda som säkerhet.

En av fördelarna med att låna pengar utan inkomst utan säkerhet är att ansökningsprocessen ofta är ganska enkel. Du behöver inte lägga ner tid och energi på att hitta och lämna in dokument för att bevisa din inkomst eller tillgångar. Istället kan du fokusera på att hitta det bästa lånet för dina behov.

Det finns också nackdelar med att låna pengar utan inkomst utan säkerhet. Eftersom långivaren inte har någon säkerhet att konfiskera om du inte kan betala tillbaka lånet, kan de ta ut en högre ränta för att kompensera för den ökade risken. Det är viktigt att vara medveten om att du kan hamna i en ekonomiskt svår situation om du inte kan betala tillbaka lånet i tid.

Vilka är de huvudsakliga för- och nackdelarna när det gäller att låna utan inkomst?

Vanliga fördelar när det kommer till lån utan inkomst:

Vanliga nackdelar när det kommer lån utan inkomst:

 • Ett lån utan inkomst kommer oftast erbjudas till en högre ränta
 • Det kan finnas krav på att redogöra för hur du ska återbetala lånet
 • Den effektiva räntan tenderar att vara hög på grund av den korta löptiden

Ovanstående utgör de primära för- och nackdelarna när det kommer till lån utan inkomst. Självfallet så kan det finnas andra element vilka du behöver ta ställning till innan du väljer att ansöka om ett lån utan fast inkomst.

Kom ihåg att alltid beakta samtliga fördelar och nackdelar innan du bestämmer dig för att ta ett lån.

Innan du tar ett lån utan inkomst är det av yttersta vikt att du gör en budget som visar hur du ska betala tillbaka lånet.

Bästa platsen att låna pengar utan inkomst

Att låna pengar utan inkomst kan vara en utmaning, men det finns alternativ tillgängliga. När du överväger att ta ett lån är det viktigt att jämföra olika långivare, och genom att göra en noggrann jämförelse kan du hitta det bästa alternativet för dina behov och undvika oönskade överraskningar längs vägen.

Varför bör man jämföra lån?

 • Jämförelse ger dig en överblick: Genom att jämföra olika långivare kan du få en tydlig överblick över vilka alternativ som finns tillgängliga för dig. Detta kan hjälpa dig att fatta välgrundade beslut och välja det bästa alternativet för din situation.
 • Hitta det bästa erbjudandet: Genom att jämföra lån kan du hitta det bästa erbjudandet med de mest förmånliga villkoren. Det kan vara stor skillnad i räntesatser, avgifter och återbetalningstider mellan olika aktörer på marknaden. Genom att jämföra kan du säkerställa att du får det bästa erbjudandet för dina behov.
 • Undvik oönskade överraskningar: Du bör skapa dig en uppfattning om deras kundservice och rykte. Detta kan hjälpa dig att undvika oönskade överraskningar och välja en pålitlig långivare.
 • Spara tid och pengar: I många fall är det möjligt att spara både tid och pengar. Genom att hitta det bästa erbjudandet kan du undvika onödiga kostnader och få en smidigare låneupplevelse.
Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Med tanke på att dessa lån inte har krav på att du ska ha någon fast inkomst är lånebeloppen ofta lägre. Exakt hur mycket som går att låna har att göra med vilken långivare du väljer, hur bra ekonomiska förutsättningar du har i övrigt, tillsammans med ett flertal andra faktorer.

Vissa långivare har en övre gräns på så lite som 25.000 kronor, medan andra erbjuder betydligt mer än så. Faktum är att det finns långivare som är villiga att erbjuda så pass mycket som 600.000 kronor, även om det är ovanligare för dessa typer av lån.

Om du vill ha möjlighet att låna så mycket som möjligt måste du bevisa för långivaren att du har möjlighet att betala tillbaka, exempelvis med hjälp av en värdefull egendom eller liknande.

De tar alltid en kreditupplysning i samband med din ansökan för att bedöma din kreditvärdighet, tillsammans med den information du bidrar med på egen hand.

Nedan kan du se en tabell med exempel på hur mycket som går att låna:

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Låna pengar utan inkomst så bra som möjligt genom att jämföra

Dessa lån utgör en högre risk för både dig och långivaren, därmed är det viktigt att du hittar ett lån med så bra villkor som möjligt, eftersom detta sänker risken en aning.

Du bör undersöka så många långivare som möjligt eftersom villkoren skiljer sig ganska drastiskt. Viktiga punkter inkluderar den effektiva räntan som visar hur mycket lånet faktiskt kostar, tillsammans med lånebelopp och återbetalningstid.

Vissa långivare erbjuder även möjlighet till betalningsfria månader, något som kan vara attraktivt för vissa låntagare.

Om du har svårt att beräkna exakt hur mycket lånet kostar på egen hand kan du gärna ta del av vår lånekalkylator. Här kan du se den exakta kostnaden för lånet, både per månad och totalt sett.

Kom ihåg att aldrig låna mer pengar än du rimligtvis har möjlighet att betala tillbaka. Här är det bäst att alltid ta det säkra före det osäkra. Låna hellre mindre än för mycket.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta, även känd som årsränta, är en viktig siffra att titta på när du överväger att ta ett lån. Det är den totala kostnaden för lånet, inklusive ränta och eventuella avgifter, uttryckt som en årlig procentandel av det lånade beloppet.

Effektiv ränta hjälper dig att jämföra olika lån och se vilket som är mest kostnadseffektivt för dig. Ju lägre effektiv ränta, desto billigare blir lånet i slutändan. Det är därför viktigt att alltid jämföra olika lånealternativ och deras effektiva räntor innan du bestämmer dig för att låna pengar.

För att få mer detaljerad information om effektiv ränta, kan du besöka den officiella webbplatsen för Sveriges Riksbank.

Kom ihåg att låna pengar är ett alternativ, och det är viktigt att noga överväga dina ekonomiska förutsättningar innan du tar ett lån. Låna aldrig mer pengar än du har möjlighet att betala tillbaka.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Här är några viktiga rättigheter att vara medveten om:

 • 14 dagars ångerrätt: Du har rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar utan att behöva ange någon anledning.
 • 48 timmars betänketid: Långivaren måste ge dig en återkoppling inom 48 timmar efter att du har ansökt om lånet.
 • Rätt att begära en amorteringsplan.
 • Rätt till tidig återbetalning: Du har rätt att betala ditt lån i förtid om du har möjlighet och vill minska dina lånekostnader.
 • Rätt till rättelse: Om du upptäcker felaktigheter eller oegentligheter i samband med ditt lån har du rätt att begära rättelse från långivaren.

För mer information om dina kundrättigheter i Sverige, besök gärna Sveriges Konsumenters webbplats.

När kan det vara användbart att låna pengar utan inkomst?

Här är några scenarier där denna typ av lån kan vara relevant:

 • Tillfällig arbetslöshet: Om du tillfälligt är utan inkomst på grund av arbetslöshet kan ett lån utan inkomst vara ett alternativ för att täcka dina utgifter tills du hittar ett nytt jobb.
 • Egenföretagare: Om du driver eget företag och inte har en fast inkomst kan det vara svårt att få ett traditionellt lån. Ett lån utan inkomst kan vara ett alternativ för att finansiera företagets behov.
 • Pensionärer: Vissa pensionärer kan ha svårt att få lån på grund av sin ålder och brist på inkomst. Ett lån utan inkomst kan vara en möjlighet för att täcka oväntade utgifter eller för att förbättra sin livskvalitet.

Kom ihåg att ett lån utan inkomst bör övervägas noggrant och endast användas som en sista utväg. Det är viktigt att vara medveten om räntor och villkor samt att ha en plan för att återbetala lånet.

Vem kan låna pengar utan inkomst?

Även om du inte behöver ha en fast inkomst för dessa krav måste du uppfylla vissa andra grundkrav:

 • Ålderskrav: 18 år, ibland högre
 • Ofta krävs någon typ av inkomst, även om du inte har fast anställning
 • Folkbokföring i Sverige ett visst antal månader
 • Ett svenskt bankkonto
 • Möjlighet att kunna signera ansökan via BankID (om du ansöker online)
 • Inga skulder hos Kronofogden

Exakt vilka krav som ställs varierar, därmed är det viktigt att du läser igenom villkoren för de lån som du är intresserad av, för att på så sätt hitta en långivare som är villig att låna ut pengar till dig.

Hur ansöker man?

Ansökningsprocessen för dessa typer av lån liknar den process som gäller för andra typer av lån. Nedan är ett exempel på hur ansökningsprocessen kan gå till:

 1. Jämför lån med hjälp av Matchbanker
 2. Välj den långivare som du tycker passar bäst för dig
 3. Gå vidare till långivarens webbplats
 4. Ange lånebelopp och återbetalningstid
 5. Fyll i de uppgifter som krävs
 6. Signera och skicka in din ansökan

I de flesta fall kommer du kunna genomföra hela processen digitalt, men det finns vissa aktörer som kräver att du skriver på fysiska papper. I dagens moderna samhälle erbjuder de flesta aktörer dock en helt digital upplevelse.

Hur man budgeterar för att låna pengar utan inkomst

Här är några enkla steg för att hjälpa dig att budgetera inför att ta ett lån:

 • Analysera din inkomst och utgifter: Gå igenom dina inkomster och utgifter noggrant för att få en klar bild av din ekonomiska situation.
 • Skapa en budget: Baserat på din analys kan du skapa en budget som visar hur mycket pengar du har tillgängligt varje månad efter att ha betalat alla dina utgifter.
 • Prioritera dina utgifter: Om du har begränsade medel kan det vara nödvändigt att prioritera vissa utgifter över andra.

Använd gärna vår budgetmall.

Allt som du kan använda som en form av säkerhet kan användas för att stärka dina chanser till att få igenom lånet som du ansöker om.

Vanliga frågor om lån utan inkomst

Kan jag ansöka om högre snabblån utan inkomst?

Det hela beror på flera olika aspekter, vilka vi för övrigt diskuterar i denna guide. Generellt sett så kan du få igenom lånet om du kan uppvisa en form säkerhet. Har du dock för långa inkomster kontra summan för lånet så kan det bli ytterst svårt att få igenom det hela.

Hur hittar jag långivare vilka erbjuder lån utan fast anställning och låg inkomst?

Det enda du behöver göra är att förflytta dig till Matchbanker, definiera de parametrar som du är intresserad av (löptid, ränta, summa etc.) och sedan låta jämförelsetjänsten presentera de alternativ vilka baseras på de specificerade parametrarna.

Kommer räntan att vara högre om jag ansöker om lån utan fast anställning och låg inkomst?

Räntorna för sms lån utan krav på fasta inkomster tenderar ej att skilja sig nämnvärt från när du lånar pengar med en deklarerade fast inkomst. Faktum är att du till och med i vissa fall kan bli erbjuden en betydligt lägre ränta om du kan uppvisa en adekvat återbetalningsförmåga.

Går det att hitta ett bolån utan fast anställning?

Självfallet så är det möjligt men du måste vara beredd på det faktum att utbudet kommer vara betydligt begränsat än vad som är fallet om du ansökte om lånet med en stabil och fast inkomst.

Enligt svensk lag så har du en ångerrätt på 14 dagar från att ett lån betalas ut till dig, oavsett om du vill ansöka om ett skoterlån, ett bostadslån eller konsumtionslån – reglerna är desamma.

Vad kunder letar efter när de vill låna pengar utan inkomst

Kunder som letar efter denna typ av lån vill självklart låna pengar utan inkomst, ofta utan fast inkomst. De flesta som letar efter denna typ av lån har någon typ av inkomst, men inte en fast anställning. Om man inte har någon inkomst överhuvudtaget är det betydligt svårare än att få lån än om man exempelvis har en provanställning eller är anställd på timmar.

Den effektiva räntan är ofta en viktig punkt för de flesta punkter, eftersom det är denna siffra som avgör hur mycket lånet faktiskt kostar. Återbetalningstid och hur mycket som går att låna är andra viktiga punkter som de flesta kunder beaktar.

Vanligen gör dig uppmärksam på det faktum att alla våra samarbetspartners genomgår en noga kontrollerad process för att säkerställa att de följer de villkor som vi kommit överens om!

De vanligaste alternativen vid lån utan inkomst

När du önskar låna pengar utan inkomst så är utbudet föga förvånande ytterst begränsad. Dock så finns det ett antal alternativ som du behöver beskåda, beroende på din nuvarande ekonomiska situation. Vi ska härnäst redogöra för dessa som ett led i att göra dig införstådd med de alternativ som finns.

Som du kan notera ovan så kan du ändå få igenom ett lån även om du för närvarande saknar adekvata inkomster.

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån utan fast inkomst

När du söker efter lån utan inkomst så måste du förstå att du redan befinner dig i en prekär ekonomisk situation. Även om du får lånet i fråga beviljat så behöver du redan ha skissat på en återbetalningsplan för att ej undvika en ekonomisk härdsmälta.

Om du inte lyckas amortera lånet inom utsatt tid så kommer det hela att leda till påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och andra avgifter vilka i slutändan kan mynna ut i en betalningsanmärkning.

Denna betalningsanmärkning finns registrerad hos Kronofogden under tre år från att den utfärdas, något som innebär att du kommer få problem att få igenom alla dina framtida låneansökningar, även om du ekonomi är i övrigt stabil ekonomi.

Den kommer även att synas på alla andra kreditupplysningar som initieras av andra aktörer, något som i grund och botten innebär att du kommer befinna dig i en finansiell ”limbo” under 36 månader.
Viktigt dock att nämna i sammanhanget är att du fortfarande kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar, dock till betydligt sämre villkor och ränta.

Du måste alltid ha en plan redo när du ansöker om ett lån utan inkomst. Kontrollera både två och tre gånger att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Summering

Att få ett lån om du inte har någon inkomst kan vara en rejäl utmaning, även om det finns vissa aktörer som är villiga att erbjuda detta. Om du har något att ställa som säkerhet, såsom en fastighet eller bil, ökar chansen för att din ansökan ska bli beviljad. Samma sak gäller om du har en provanställning eller om du är anställd på timmar.

Om du vill låna pengar utan inkomst är det väldigt viktigt att du jämför så många lån som möjligt, eftersom villkoren skiljer sig drastiskt mellan olika långivare på marknaden. Om du inte vill göra allt detta på egen hand är du alltid välkommen att ta del av de tjänster som erbjuds här hos Matchbanker.

Hos oss hittar du information om vad det innebär att låna pengar utan inkomst, en tabell som visar vad olika långivare har att erbjuda, tillsammans med ett låneverktyg där du kan beräkna exakt hur mycket ett lån kostar. Allt detta erbjuder vi helt utan kostnad, och det är istället långivaren som betalar en provision till oss ifall du väljer att ta ett av de lån som du hittar på vår webbplats.

Om du är osäker på något är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Recensioner

rating
4.8 av 5 baserat på 46 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Låna pengar utan inkomst

Senaste nytt