Låna pengar utan inkomst

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert

Användarnas favorit – juni 2023

Uppdaterad juni 10, 2023
1 315 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.6
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Utbetalning Tisdag 08:00
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Kolla din ränta
 • Låna tryggt och säkert
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 200 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (144 avbetalningar) | Totalt att betala: 274 411 kr | Månadskostnad: 1 905 kr | Effektiv årsränta: 5.69% | Övriga avgifter: 0 kr | Återbetalning tid 1-15 år | Effektiv ränta min: 2.95% – max. 29.95% | Effektiv ränta max: 29.95%.

Använd Matchbanker för att låna pengar utan inkomst

Låna pengar utan inkomst
Låna pengar utan inkomst

Du har med största sannolikhet haft planer på ett lån utan inkomst men ej riktigt vetat var du ska börja ditt sökande?

Till din stora glädje så har du hittat helt rätt eftersom Matchbanker gör det enkelt att låna pengar utan krav på fast inkomst!

Några av de aspekter som vi kommer att belysa i denna guide återfinns i from av följande:

 1. Vilka alternativ har du när det kommer till lån att låna utan inkomst?
 2. Vilken ränta kan du räkna med när du önskar låna pengar med låg inkomst?
 3. Hur stort belopp för ett sms lån (blancolån) utan inkomst kan du ansöka om?

Målet med Matchbanker är att hjälpa dig att enklare och snabbare hjälpa dig att hitta lån med låg inkomst utan att för den delen ödsla på din ytterst dyrbara tid!

Vanligen gör dig uppmärksam på det faktum att alla våra samarbetspartners genomgår en noga kontrollerad process för att säkerställa att de följer de villkor som vi kommit överens om!
Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

De vanligaste alternativen vid lån utan inkomst

När du önskar låna pengar utan inkomst så är utbudet föga förvånande ytterst begränsad. Dock så finns det ett antal alternativ som du behöver beskåda, beroende på din nuvarande ekonomiska situation. Vi ska härnäst redogöra för dessa som ett led i att göra dig införstådd med de alternativ som finns.

 • Sparkapital – Om du för närvarande saknar deklarerade inkomster men råkar ha en buffert med sparade pengar så kan du använda dig av sparkapitalet som ett led i att styrka din kreditvärdighet. Notera att du inte kan använda dig av sparkapital i form av aktier och fonder eftersom dessa anses ej utgöra likvida medel vilka du kan ta del av per omgående.
 • Deklarerad inkomst – Även om din deklarerade inkomst är blygsam så kan du ändå använda det hela för att stärka dina chanser till att få igenom ett lån. Generellt sett så stiger kravet på deklarerade inkomster i partiet med storleken på din låneansökan.
 • Använd en medsökande – Genom att använda dig av en medsökande så kommer du att höja chanserna betydligt för att få igenom ett privat lån. Notera dock att den medsökande måste ha en bättre kreditvärdighet än du själv för att stärka dina möjligheter till att få igenom lånet.
 • Icke-regelbunden – Denna situation innebär att du kanske jobbar som vikarier eller vid behov, därav de varierande inkomsterna. Dock så kan du ändå få igenom lånet om du kan påvisa en adekvat kreditvärdighet samt det faktum att du faktiskt får in en del pengar vid slutet av månaden som kan användas till att amortera på det potentiella lånet.
 • Fysiska objekt – Även om du saknar fasta inkomster så kan det vara så att du ärvt en form av fysiskt objekt så som sommarstuga/fritidshus, mark, skog etc. Oavsett vad så kan detta används för att få igenom ett lån även om du inte har en fast inkomst.

Som du kan notera ovan så kan du ändå få igenom ett lån även om du för närvarande saknar adekvata inkomster.

Vänligen notera att allt som du kan använda som en form av säkerhet kan användas för att stärka dina chanser till att få igenom lånet som du ansöker om.

Vanliga frågor om lån utan inkomst

Kan jag ansöka om högre snabblån utan inkomst?

Det hela beror på flera olika aspekter, vilka vi för övrigt diskuterar i denna guide. Generellt sett så kan du få igenom lånet om du kan uppvisa en form säkerhet. Har du dock för långa inkomster kontra summan för lånet så kan det bli ytterst svårt att få igenom det hela.

Hur hittar jag långivare vilka erbjuder lån utan fast anställning och låg inkomst?

Det enda du behöver göra är att förflytta dig till Matchbanker, definiera de parametrar som du är intresserad av (löptid, ränta, summa etc.) och sedan låta jämförelsetjänsten presentera de alternativ vilka baseras på de specificerade parametrarna.

Kommer räntan att vara högre om jag ansöker om lån utan fast anställning och låg inkomst?

Räntorna för sms lån utan krav på fasta inkomster tenderar ej att skilja sig nämnvärt från när du lånar pengar med en deklarerade fast inkomst. Faktum är att du till och med i vissa fall kan bli erbjuden en betydligt lägre ränta om du kan uppvisa en adekvat återbetalningsförmåga.

Går det att hitta ett bolån utan fast anställning?

Självfallet så är det möjligt men du måste vara beredd på det faktum att utbudet kommer vara betydligt begränsat än vad som är fallet om du ansökte om lånet med en stabil och fast inkomst.

Vilka är de huvudsakliga för- och nackdelarna när det kommer till lån utan inkomst?

I detta kapitel så kommer vi att belysa de främsta för- och nackdelarna när det kommer till att låna pengar utan inkomst. Tanken är att göra dig införstådd med de positiva aspekterna men även göra dig uppmärksam gällande vanliga fallgropar som du måste se upp med!

Vanliga fördelar när det kommer till lån utan inkomst

Vanliga nackdelar när det kommer lån utan inkomst

 • Ett lån utan inkomst kommer oftast erbjudas till en högre ränta
 • Det kan finnas krav på att redogöra för hur du ska återbetala lånet
 • Den effektiva räntan tenderar att vara hög på grund av den korta löptiden

Ovanstående utgör de primära för- och nackdelarna när det kommer till lån utan inkomst. Självfallet så kan det finnas andra element vilka du behöver ta ställning till innan du väljer att ansöka om ett lån utan fast inkomst.

Enligt svensk lag så har du en ångerrätt på 14-dagar från att ett lån betalas ut till dig, oavsett om du vill ansöka om ett skoterlån, ett bostadslån eller konsumtionslån – reglerna är desamma!

Räkneexempel gällande lån utan inkomst

Härnäst så kommer vi att belysa ett genuint exempel på ett lån utan inkomst. För att kunna hålla det hela på en lättbegriplig nivå så antar vi att du söker ett sms lån utan krav på anställning i form av en summa på 30 000 kr.

Representativt låneexempel:

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

* Förutsätter att du använder dig av en rak amortering. Innebär kortfattat att du amortera lika mycket på skulden i fråga för varje ny månad.

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån utan fast inkomst

När du söker efter lån utan inkomst så måste du förstå att du redan befinner dig i en prekär ekonomisk situation. Även om du får lånet i fråga beviljat så behöver du redan ha skissat på en återbetalningsplan för att ej undvika en ekonomisk härdsmälta.

Om du inte lyckas amortera lånet inom utsatt tid så kommer det hela att leda till påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och andra avgifter vilka i slutändan kan mynna ut i en betalningsanmärkning.

Denna betalningsanmärkning finns registrerad hos Kronofogden under tre år från att den utfärdas, något som innebär att du kommer få problem att få igenom alla dina framtida låneansökningar, även om du ekonomi är i övrigt stabil ekonomi.

Den kommer även att synas på alla andra kreditupplysningar som initieras av andra aktörer, något som i grund och botten innebär att du kommer befinna dig i en finansiell ”limbo” under 36 månader.
Viktigt dock att nämna i sammanhanget är att du fortfarande kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar, dock till betydligt sämre villkor och ränta.

Du måste alltid ha en plan redo när du ansöker om ett lån utan inkomst. Gör dig införstådd med det faktum att lånet måste återbetalas, även om du för närvarande knappt har några inkomster tillgängliga till dina basala behov!

Matchbanker har utformats för att hjälpa dig hitta lån utan inkomst

Matchbanker är en användarvänlig och innovativ jämförelsetjänst som specifikt tagits fram med målet att hjälpa dig hitta förmånliga lån utan krav på inkomst. När du använder dig av Matchbanket så kommer du att få avnjuta en rad fördelar, där några av de mest framträdande utgörs av följande:

 • Möjligheten att hitta konkurrenskraftiga och schyssta lån utan krav på inkomst.
 • Förbli helt anonym och skydda din integritet under hela jämförelseprocessen.
 • Vi samarbetar endast med noga utvalda och kontrollerade långivare.
 • Hitta lån utan inkomst till marknadens mest förmånliga räntesatser.
 • Möjligheten att låna pengar utan en kreditupplysning hos UC.

Ovanstående utgör endast en fraktion av de fördelar som du kommer att kunna få ta del av när du väljer Matchbanker till att hitta ditt nästa lån utan inkomst, helt kostnadsfritt!

Recensioner

rating
4.8 av 5 baserat på 46 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Låna pengar utan inkomst

Senaste nytt