Börja planera din budget för din semester nu!

Börja planera din budget för din semester nu!

Italiens blomsterkust med sina vackra sluttningar som försvinner ner i de kristallblå havet. Greklands pittoreska öhav med vackra vita husfasader och turkosa fönsterluckor. Asiatiska matupplevelser i öst eller djungeläventyr i Amazonas. Det finns massor av härliga och spännande resor att åka på. Kanske vill du prova på de så kallade sportresorna? 

Resor i stora lass

Sportresor är resor där det är fokus på en sport som till exempel:

  • Golf
  • Simning
  • Yoga

Eller så kan det vara någon annan sport. Du åker i väg med en grupp människor och ni får alla ett program att följa. Det finns sportresor som vänder sig till både professionella sportutövare och amatörer. Kanske vill du hellre åka på en roadtrip till USA? Oavsett var du ska åka på semester behöver du ha koll på din budget. 

Om du vill ta ett mikrolån är det bra att känna till att det kan vara en fördel att läsa på lite om lån innan du ansöker. Det finns många olika lån på marknaden och om du vill komma undan så billigt som möjligt gäller det att du tar ett lån som passar just din unika ekonomi. Om du kan betala av mycket varje månad bör du titta på ett lån med kort återbetalningstid. Vill du däremot betala ett mindre belopp varje månad bör du istället titta på lån med en längre löptid. 

Löptid är en fackterm som används inom bank- och finansvärlden och syftar på den tid det tar för dig som låntagare att betala tillbaka ett lån. Med andra ord den period som du tar ett lån på.

Finansiera din semester

Det är viktigt att du börjar planera budgeten och din ekonomi om du vill kunna ta en semester. Beroende på hur din ekonomiska situation ser ut idag kan du välja mellan en billigare eller dyrare resa. Om du har planerat din ekonomi har du med all säkerhet redan pengar avsatta för semester men i annat fall kan du kolla här. Vi ska nämligen gå igenom hur du kan göra upp ett sparande som låter dig åka på en riktigt härlig semester. 

Börja planera din budget för din semester nu!

Se över din ekonomi. Hur mycket pengar du har över varje månad? Har du en 50-lapp över varje månad har du kanske råd till att ta tåget till Danmark och äta en pölse i bästa fall. Om du vill kunna åka lite längre bort och verkligen koppla av gäller det att spara ihop en bra slant. 

Du kan enkelt spara pengar genom att:

  • Dra ner på dina utgifter
  • Sälja av prylar du inte längre behöver
  • Sluta äta lunch och middag ute

Viktigt att tänka på inför resan

Sverige var ett av de länder i Europa som klarade coronakrisen bäst och snabbast, och även om coronakrisen känns som ett minne blott här hemma finns det fortfarande länder där restriktioner råder. Det är därför bra att ta en titt på svenska ambassadernas och konsulatens hemsida. Där kan du välja det land du ska besöka och sedan läsa mer om vilka officiella uppmaningar som finns att ta del av både vad gäller tips på hur du ska begå dig i landet, vilka eventuella restriktioner som råder gällande corona och inte minst om det finns en officiell avrådan från att åka till landet i fråga.

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Börja planera din budget för din semester nu!