Lån med betalningsanmärkning

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – april 2024

Uppdaterad april 17, 2024
1 389 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.5
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Hitta lån med schyssta villkor hos Matchbanker

Lån med betalningsanmärkning

Här på Matchbanker så jobbar vi hårt för att erbjuda dig möjligheten att ansöka om lån till konkurrenskraftiga och låga kostnader. 

För att hjälpa dig på traven att hitta ett adekvat lån så kommer vi att i denna guide belysa några av de vanligaste frågeställningarna som du kan tänkas ha som konsument, nämligen:

 1. Är det möjligt att låna pengar även om du råkar har skulder hos Kronofogden?
 2. Vilka är de vanligaste krav för att få låna pengar med betalningsanmärkningar?
 3. Vilken ränta kan jag räkna med att bli erbjuden när det kommer till ett lån.

Ovanstående utgör en delmängd av de element vilka vi ämnar belysa i denna omfattande guide!

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Använd Matchbanker till att hitta lån ditt nästa lån

Matchbanker är en intuitiv, modern och användarvänlig jämförelsetjänst när det kommer till lån med betalningsanmärkningar och skulder.

Vi har gjort det enkelt för dig att snabbt och enkelt att ansöka om att få låna pengar.

Det hela kan åstadkommas under mindre än några minuter där du behöver anamma följande enkla steg:

Det hela kan åstadkommas under mindre än några minuter där du behöver anamma följande enkla steg:

 1. Definiera lånet du önskar ansöka om

  Här ställer du in typen av lån i form av summa, återbetalningstid, ränta med mera.

 2. Välj 3 långivare som uppfyller dina kriterier.

  Välj ett antal långivare vilka du anser uppfyller de kriterier gällande lånet som du kan tänkas ha.

 3. Välj ut en specifik långivare och slutför processen.

  Den sista steget innebär att du fullföljer processen genom att välja ut en specifik långivare som du anser uppfyller alla dina kriterier.

Använd alltid vår intuitiva räknare för att få fram hur mycket lånet kostar dig över en viss period för att lättare kunna bilda dig en objektiv uppfattning om hur mycket det hela kommer kosta dig.

Vi vill göra dig uppmärksam på att de flesta långivare som förmedlas av Matchbanker ej erbjuder möjligheten att ansöka om lån om du har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget.

Tips för att undvika betalningsanmärkningar

Många av de betalningsanmärkningar som konsumenter kämpar dagligen med kan förhållandevis ofta förebyggas och i de flesta fall undvikas helt och hållet. 

En betalningsanmärkning är ungefär som att försöka komma i tid till ett sent möte medan man sitter fast i stadstrafiken. 

Den kommer ofta visa sig vara en plåga när man försöker teckna ett telefonabonnemang, ansöker om lånelöfte gällande köp av bostad, planerar att köpa in en ny husbil och alla andra finansiella situationer som involverar en kreditupplysning.

Här nedan så listar några av de mest kraftfulla tips vilka du rekommenderas implementera som ett led i att undvika onödiga betalningsanmärkningar:

 1. Undvika att leva på förhållandevis små marginaler – Talesättet “man blir rik på de små utgifterna” har aldrig varit mer adekvat än i det här fallet. Just därför så måste du undvika att leva på små marginaler, oberoende av hur stora dina inkomster är.
 2. Skapa en budget baserat på lägsta möjliga inkomst – Även om det hela handlar om spekulation så bör du alltid följa tumregeln om att räkna på den absolut lägsta inkomsten, om du för den delen skulle förlora jobbet eller blir sjukskriven.
 3. Teckna en inkomstförsäkring – Om du har en förhållandevis hög månadsinkomst, samtidigt som du i slutet av månaden lever på bristningsgränsen så är det ytterst smart att teckna en så kallad inkomstförsäkring om du skulle hamna i ekonomiskt onåd.
 4. Skissa på en förmånligare avbetalningsplan under kärvare tider – Du behöver alltid ha en Plan B om du får problem med din finansiella situation. Detta kan du göra genom att ta kontakt med en kreditgivare och göra ditt bästa för att förhandla fram betydligt bättre villkor än vad som är fallet idag.
 5. Fokusera på att göra dig av med din skuld inom kortast möjliga tid – Försök aldrig släcka en eld med bensin utan minska de finansiella lågorna genom att göra dig av med objekt vilka per omgående kan dra in pengar (bil, motorcykel, båt och dylikt.
Ovanstående utgör ett urplock av tips gällande hur du undviker betalningsanmärkningar med förhållandevis enkla strategier. Förmodligen har du även egna strategier som du önskar testa, vilka vi uppmuntrar dig att göra utan att vara rädd för att misslyckas.

Vanliga frågor gällande lån med betalningsanmärkning

Vad är en betalningsanmärkning för något?

En betalningsanmärkning är i grund och botten något som återfinns i Kronofogdens register och tyder på att du missat att betala en faktura inom utsatt tid, trots upprepade påminnelser och inkassokrav.

Existerar det långivare vilka erbjuder lån till konsumenter med betalningsanmärkningar?

Existerar det långivare vilka erbjuder lån till konsumenter med betalningsanmärkningar?
Det finns idag en uppsjö av kreditgivare vilka erbjuder dessa tjänster. Dock så kommer det hela med ganska höga krav eftersom betalningsanmärkningar antyder att man redan hamnat i ekonomiska problem tidigare, på grund av att man ej lyckats betala sina skulder inom utsatt tid.

Hur går man tillväga för att ansöka om lån utan säkerhet?

Hos Matchbanker så hittar du flera kreditgivare vilka erbjuder lån utan säkerhet. Här finns även ett brett utbud av lån utan säkerhet att ta del av. Viktigt dock att påpeka det faktum är att man alltid måste kontrollera villkoren för själva lånet innan man går vidare.

Vilka är de vanligaste kraven för lån?

När det kommer till att låna pengar så finns det ett antal fundamentala aspekter vilka du i form av låntagare måste kunna uppfylla för att överhuvudtaget kunna kvalificera dig för ett privatlån. De vanligaste ter sig i form av att du är 18-år (fyllda), folkbokförd i Sverige och kan visa upp en stadig inkomst.

Därför är det så problematiskt att få lån med betalningsanmärkningar

När kreditgivare beviljar lån till en konsument så bygger de sitt beslut alltid på en potentiell risk. Denna risk kan bygga på många olika element, där även individer utan betalningsanmärkningar markeras med en risknivå.

Ovanstående graf beskriver risknivån utifrån den data som tillhandahålls av storbankerna och andra kreditgivare. Nedan så kan man se att risknivån stiger i takt med att antalet betalningsanmärkningar ökar hos de svenska storbankerna. 

När det gäller andra kreditgivare så stiger risknivån redan vid först betalningsanmärkningen för att sedan förbli konstant oavsett antalet betalningsanmärkningar för närvarande.

När ska du ansöka & när ska du inte ansöka om lån med betalningsanmärkningar?

Det finns ett antal situationer när det är en smart idé att ansöka om lån. Samtidigt så finns det även några vanliga situationer när du inte ska ansöka om att låna pengar om du redan har befintliga skulder och betalningsanmärkningar.

I dessa situationer så rekommenderas du ej att ansöka om ett lånI dessa situationer så kan du ansöka om ett lån
– Om lånet ska nyttjas till att återbetala gamla lån
– Om lånet ska användas primärt till konsumtion
– Om lånet ska nyttjas till att bekosta olika former av spel
– Använda lånet till att konsolidera dyra lån
– Använda lånet till att lösa en akut situation

Så här räknar du ut dröjsmålsränta

Den största kostnaden för ett lån som ej betalas i tid utgörs av dröjsmålsränta. Det hela är en form av straff för att du ej betalat din månadsfaktura i tid, där dröjsmålsräntan kan växa sig ganska snabbt till höga nivåer.

Lån utan inkomst är möjligt hos flera kreditgivare

Det är faktiskt fullt möjligt att låna pengar utan inkomst, även om många låntagare tror det omvända. Dock så måste du vara medveten om det faktum att många kreditgivare tenderar att behöva lite längre tid på att behandla din ansökan.

Det är av yttersta vikt att du är införstådd med att lån med betalningsanmärkningar kommer med höga räntor än vanligt, på grund av den höga risken. Säkerställ således att du har tillräckligt med likvida medel för att kunna betala av lånet inom utsatt tid.

Detta på grund av att schablon-beräkningen kräver flera variabler som de måste ta i beaktning än vad som vore fallet annars. Förutom det så kan det även finnas krav på kompletterande uppgifter som du behöver tillhandahålla.

Anledningen till det hela är väldigt enkel – eftersom du inte har några inkomster för närvarande så kommer du per automatik anses vara en hög risk, något som gör att kreditgivaren behöver längre tid på sig att utvärdera din finansiella situation.

När du beaktar det hela ur ett fågelperspektiv så vill kreditgivaren i slutändan säkerställa att du faktiskt kan återbetala de pengar som de lånar ut till dig.

Hur går du tillväga för att göra dig fri från betalningsanmärkningar och skulder?

En av de mest tillfredsställande känslorna när det kommer till den personliga ekonomin bygger på att frigöra sig själv från betalningsanmärkningar och skulder.

Den viktigaste aspekten för att lyckas är dock att du vågar tro på dig själva och dina förmågor.

Vi ska nedan lista några av de vanligaste strategierna för hur du kan frigöra dig från betalningsanmärkningar och skulder, vilka även de mest kluvna kan med enkelhet följa:

 1. Skapa en personlig budget – Även om det låter kliché så är en budget den smartaste och enklaste sättet att få ett fågelperspektiv över din nuvarande ekonomiska situation. Genom att få det hela nedskrivet så kan du med enkelhet identifiera fallgropar och kostnader som förhalar din finansiella situation.
 2. Ha tålamod – Det är viktigt att göra sig införstådd med det faktum att en betalningsanmärkning gäller under 36 månader från att den registrerats hos Kronofogden. Du måste således vara förberedd på att även om din ekonomi mår prima så kommer betalningsanmärkningarna att synas varje gång som en långivare begär en kreditupplysning om dig.
 3. Kom igång med din sparande – När det kommer till sparande så är det mindre viktigt hur mycket du sparar, utan det faktum att du faktiskt kommer igång med din sparande. Det behöver inte handla om några större summor initialt, utan se till att några hundralappar sätts åt sidan regelbundet så att du har en buffert att luta dig emot vid kärvare tider.

Vilka är de vanligaste nackdelarna när det kommer till lån med betalningsanmärkningar?

När det kommer till lån med betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden så finns det ett antal vanliga nackdelar som du måste ha i åtanke innan du ansöker.

Vi ska nedan lista de vanligaste för att göra det enklare för dig att bilda en objektivare uppfattning om det hela:

 • Räntan tenderar att vara betydligt högre.
 • Antal potentiella kreditgivare är begränsat.
 • Betydligt högre krav på regelbundna inkomster.

Recensioner

rating
4.22 av 5 baserat på 51 recensionerHitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Lån med betalningsanmärkning

Senaste nytt