Lån utan UC

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:46
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Låna pengar utan UC med Matchbanker

Låna pengar utan UC och andra kreditkontroller

För många genomförda kreditupplysningar hos UC kan påverka ens kreditvärdighet negativt, därmed är det idag många långivare som vänder sig till andra kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC) vid en låneansökan. På så sätt påverkas inte kreditvärdigheten hos UC på samma dag, något som kan vara en fördel om man exempelvis planerar att ansöka om ett bolån inom den närmaste tiden.

Att låna pengar utan UC kan dock ha sina nackdelar, bland annat dyrare avgifter och lägre lånetak. Därmed är det viktigt att du känner till hur detta fungerar och vad du bör tänka på.

På denna sida får du veta mer om:

 • Hur dessa lån skiljer sig från andra lånetyper
 • Fördelar och nackdelar
 • Vad du bör tänka på innan du tar ett lån

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Tanken bakom Matchbanker är att matcha dig med den perfekta långivaren.

Vi hjälper dig att hitta rätt i lånedjungeln, även när det kommer till lån utan kreditupplysning med UC.

Matchbanker är alltid 100% gratis att använda, och du är heller inte skyldig att ta något av de lån som vi jämför. Vi tar inga avgifter och du binder dig inte till vår service.

När du använder Matchbanker i din låneprocess får du tillgång till en skräddarsydd lånelista med de bästa lånen till dig.

När det sker ändringar i din personliga eller ekonomiska situation kan du uppdatera dina upplysningar och därmed få en uppdaterad lånelista som passar din nya situation.

Matchbankers syfte är att göra lånemarknaden:

 • Transparent
 • Säker
 • Överskådlig
 • Smidig

Du kan därför tryggt använda Matchbanker för att hitta och jämföra de bästa lånen, som är anpassade efter din situation. Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder, och vill gärna hjälpa dig också!

Vad innebär det att låna pengar utan UC?

Ett lån är en summa pengar som du lånar av en bank eller ett annat finansinstitut.

Det kan vara ett kortfristigt lån som du betalar tillbaka inom några månader eller ett långfristigt lån som du betalar tillbaka under flera år.

När du lånar pengar måste du betala ränta och avgifter, som är en del av låneavtalet. Att låna är ett alternativ, men det är viktigt att komma ihåg att det inte är en lösning på alla ekonomiska problem.

I samband med att du tar ett lån tas det alltid en kreditupplysning, i det här fallet via Upplysningscentralen (UC).

Att låna pengar utan UC med BankID betyder även att du signerar och skickar in din ansökan med hjälp av BankID, vilket tar bort behovet av att fylla i fysiska papper. Detta sparar inte bara tid, utan bidrar även till en högre nivå av säkerhet.

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Vad är UC?

UC står för Upplysningscentralen. UC är landets största upplysningsföretag och tillhandahåller information om svenskars lån och skulder. UC genomför kreditupplysningar på privatpersoner och företag bland annat för att tillhandahålla långivare information om låntagarens personliga ekonomi.

En kreditupplysning hos UC registreras i 1 år.

Så fungerar UC:

 • UC sparar information om alla låneansökningar vars kreditupplysning sker via UC.
 • De som använder UC hämtar information om dig innan de beviljar eller avslår din låneansökan.
 • Om du har många låneansökningar registrerade hos UC på kort tid kan detta försämra dina chanser att få lån hos någon som använder UC.

Att ha 1-2 kreditupplysningar på ett år betyder inte så mycket.

Har du däremot många kreditupplysningar kan det påverka din kreditvärdighet negativt när du ansöker om lån eller kredit.

Detta innehåller en kreditupplysning hos UC:

 • Dina evt. lån och krediter
 • Betalningsanmärkningar och skulder
 • Andra kreditupplysningar hos UC
 • Dina personuppgifter (namn, adress, inkomst, fastigheter registrerade och äktenskapsförord)

Hos UC registreras endast att du har ansökt om ett lån, men inte om du fått det godkänt eller ej.

Därför kan det se ut som att du ansökt om flera lån och fått avslag om du tackat nej till långivare som har använt sig av UC.

Ett tips är att ansöka hos en låneförmedlare.

Då tas endast en kreditupplysning, men du får flera låneerbjudanden.

Att låna pengar utan UC är inte det samma som att låna utan kreditupplysning.

Det är inte möjligt att låna utan en kreditupplysning, men det finns långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC.

Det kan vara företag som Bisnode eller Creditsafe.

Det betyder att de isåfall inte kan se de uppgifter som är registrerade hos UC (dvs. hur många kreditupplysningar UC gjort på dig det senaste året) och deras kreditupplysning registreras inte heller hos UC. 

Kom ihåg att lån kan bli dyrare om kreditupplysningen tas av ett annat företag än just UC. Detta då lån utan UC är en större risk för långivaren och därmed höjs vanligtvis räntan. Om du överväger att låna utan UC bör du därför räkna på lånet först med en lånekalkylator.

Låna pengar utan UC utan säkerhet

Att låna pengar utan UC med BankID utan säkerhet är ett lån där du inte behöver ställa någon säkerhet för att låna pengar. Detta är en stor fördel eftersom det innebär att du inte behöver oroa dig för att förlora något om du inte kan betala tillbaka lånet.

Å andra sidan har lån utan säkerhet också vissa nackdelar. Det största problemet är att räntorna ofta är mycket högre än för andra typer av lån. Detta beror på att långivarna inte har någon form av säkerhet för lånet, så de måste ta på sig mer risk. Detta innebär också att du måste vara mycket försiktig när du väljer ett lån utan säkerhet, eftersom det kan kosta dig mycket mer än du förväntat dig.

Det är därför viktigt att du undersöker alla dina alternativ innan du tar ett lån utan säkerhet, och ta alltid det säkra före det osäkra.

Fördelar och nackdelar med att låna pengar utan UC

Just möjligheten att låna pengar utan UC med BankID skiljer sig dock från andra typer av lån, och kommer bland annat med nedanstående fördelar och nackdelar.

Fördelar

 • Snabb tillgång till pengar. Med tanke på att det inte tas någon UC är ansökan vanligtvis snabbare än för andra lån.
 • Möjlighet att låna utan säkerhet. Ofta möjligt att ansöka utan säkerhet.
 • Snabb ansökan med hjälp av BankID. BankID säkerställer en snabb process,

Nackdelar

 • Lånebeloppen är ofta lägre. Med tanke på att långivaren tar en högre risk kan du ofta förvänta dig lägre lånebelopp.
 • Räntan kan vara högre på lån utan UC. Långivarna kompenserar för den högre risken med hjälp av en högre ränta.
 • Kortare löptid. I jämförelse med andra lån är löptiden ofta kortare.

Om du inte har ansökt om många lån tidigare kan du med fördel ansöka om ett lån med UC, eftersom att du ofta får bättre ränta och villkor.

Du bör vara uppmärksam på att ett snabbt svar på din ansökan inte behöver betyda detsamma som en snabb utbetalning.

Det bästa stället att låna pengar utan UC

Innan du väljer att låna pengar utan UC med BankID är det viktigt att du hittar det lån som passar bäst för dig. Detta gör du genom att jämföra lån.

Varför jämföra lån?

När du behöver låna pengar är det viktigt att jämföra lån från olika leverantörer. På så sätt kan du hitta det bästa lånet för dina behov.

När du jämför lån bör du titta på olika faktorer som lånebelopp, löptid, effektiv ränta och avgifter. Det är också viktigt att kontrollera långivarens Trustpilot-poäng eftersom det kan ge dig en inblick i hur andra kunder har upplevt tjänsten.

Hos Matchbanker hjälper vi dig gladeligen med allt detta. Med vår tabell kan du tydligt se vad olika långivare har att erbjuda, oavsett om det gäller effektiv ränta, betyg hos Trustpilot eller något annat.

Vi bidrar även med relevant och uppdaterad information som gör det enkelt för dig att förstå hur dessa typer av lån fungerar, och vår kompetenta kundtjänst finns tillgänglig om du stöter på eventuella frågor eller funderingar.

Därmed rekommenderar vi starkt att du jämför så många lån som möjligt, eftersom detta ger dig möjlighet att hitta det bästa stället att låna pengar utan UC med BankID.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Oftast kan du endast låna mindre belopp, upp till 50 000 kronor. Det blir dock vanligare att långivare kan erbjuda större belopp än så, vissa upp till 600 000 kronor. Detta skiljer sig dock rejält mellan olika, och har även att göra med dina ekonomiska förutsättningar.

Även om det inte tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen görs det alltid en grundlig kontroll av din finansiella situation. Det tas istället en kreditupplysning via något annat företag, såsom Creditsafe eller Bisnode, och i samband med din ansökan måste du ange ett flertal uppgifter som kreditgivaren använder för att beräkna din återbetalningsförmåga.

Långivaren gör sedan en samlad bedömning av situationen, och ju bättre ekonomiska förutsättningar du har, desto högre är sannolikheten att ditt lån blir beviljat.

Ta gärna del av vår tabell nedan som visar vad ett stort antal långivare har att erbjuda.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Låna pengar utan UC så bra som möjligt genom att jämföra

Vi kan inte nog betona vikten av att jämföra lån om du vill låna pengar utan UC med BankID. Anledningen till detta är enkel: långivare erbjuder helt enkelt olika villkor. Faktum är att lånen kan skilja sig så pass mycket att du i slutändan betalar flera tusenlappar extra per år. Det vill du säkerligen undvika, eller hur?

Därmed är det viktigt att du faktiskt spenderar en hel del tid med att jämföra så många lån som möjligt. Du bör bland annat titta närmare på den effektiva räntan, men även lånebelopp och återbetalningstid. Det kan även vara värt att beakta huruvida det finns en digital portal att ta del av, samt om det är möjligt att utnyttja en betalningsfri månad.

Bäst resultat får du om du går igenom samtliga villkor för de lån som du är intresserad av. På så sätt undviker du att du missar viktiga punkter.

Använd gärna vår lånekalkylator för att beräkna den exakta kostnaden för lånet.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

100 kr 600 000 kr
0 månader 0 månader
2 % 25 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta och ett viktigt tal att titta på när man tar ett lån. Effektiv årsränta är den årliga procentsatsen som du betalar för att låna pengar.

Det är den totala kostnaden för lånet och inkluderar alla avgifter och räntor som du betalar under lånets löptid. Genom att jämföra denna siffra blir det omedelbart tydligt vad lånet kostar, vilket ger dig bra förutsättningar att jämföra de olika lån som ges av olika långivare på marknaden.

Information om detta finns alltid på webbplatsen för respektive långivare, men om du vill underlätta processen finns detta representerat i den lånetabell som vi bidrar med på den här sidan. Kom ihåg att alltid läsa igenom övriga villkor för att få en så samlad bild över situationen som möjligt.

För att få mer information om effektiv ränta kan du besöka Sveriges Riksbank officiella webbplats.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Här är några av de viktigaste kundrättigheterna som du har när du lånar pengar:

 • 14 dagars ångerrätt: Om du ångrar ditt lån har du rätt att återbetala hela lånet inom 14 dagar utan att behöva betala några extra avgifter.
 • 48 timmars reflektionstid: Ger dig extra tid att klura ut om lånet passar för dig eller inte.
 • Rätt att begära amorteringsplan: Som visar återstående betalningar.
 • Rätt till förtida återbetalning: Utan extra avgifter.
 • Rätt till rättslig prövning: Om du har blivit orättvist eller felaktigt behandlad.

För mer information om dina rättigheter som kund är du välkommen att besöka Sveriges Konsumenters webbplats.

När kan det vara användbart att låna pengar utan UC?

Här är några exempel på när ett lån utan UC med BankID kan vara användbart:

 • Om du vill undvika att det tas en kreditupplysning via UC. Du kanske inte vill att det ska tas en kreditupplysning via UC eftersom detta påverkar din kreditvärdighet hos bolaget. Eller så har du en sämre kreditvärdighet och tror att ansökan lättare blir beviljad om du ansöker via ett bolag som tar andra kreditupplysningar.
 • För att kunna genomföra en snabb och säker ansökan. De flesta lån som använder BankID som verifieringsmetod möjliggör både snabb ansökan och snabb utbetalning. Därmed lämpar sig denna typ av lån väl för de som är i behov av pengarna snabbare än för andra lånetyper.

Utöver detta kan det finnas ytterligare situationer där dessa lån passar, såsom vid köp av en bil som du har hittat online, vid kampanjer på resor eller andra produkter och tjänster.

Vem kan låna pengar utan UC?

Om du vill ha möjlighet att låna pengar utan UC med BankID bör du göra dig förberedd på att uppfylla följande villkor:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha en inkomst deklarerad i Sverige, vanligtvis över 120.000 kr per år
 • Vara folkbokförd i Sverige och ha varit det ett visst antal månader
 • Inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
 • Ha ett svenskt bankkonto

Många långivare kräver även att du inte har några betalningsanmärkningar, men det finns vissa aktörer som accepterar både en och två prickar i registret. Läs alltid igenom villkoren innan du ansöker om det lån som du är intresserad av.

Låna utan UC eller annan kreditkontroll – så gör du

Att låna utan UC är inte mer komplicerat än att ta ett vanligt lån med UC. Det gäller bara att hitta rätt långivare.

Nedan är ett exempel på hur processen för dessa typer av lån kan se ut:

 1. Hitta en långivare som inte använder sig av UC genom att jämföra lån
 2. Beräkna hur mycket lånet kommer att kosta
 3. Klicka vidare till företagets webbplats
 4. Ange den information som krävs av långivaren, såsom dina uppgifter, lånebelopp, återbetalningstid, med mera
 5. Få pengarna utbetalda till ditt konto
 6. Klart!

I vissa fall kan det även tillkomma ytterligare steg.

Hur budgeterar man för ett lån?

Innan du tar ett lån är det viktigt att ha en bra budget. Det hjälper dig att förstå hur mycket du kan låna och hur mycket du kan betala tillbaka.

Här är några tips som hjälper dig att budgetera om du vill låna pengar utan UC med BankID:

 • Gör en lista över alla dina inkomster och utgifter. Det hjälper dig att se hur mycket du har råd att betala varje månad.
 • Försök att minska dina utgifter. Det kan du göra genom att skära ner på onödiga utgifter, till exempel kostnaden för kabel-tv eller andra abonnemang. På så sätt ökar du låneutrymmet.

Inkludera alltid en rejäl säkerhetsmarginal ifall det värsta händer.

Att låna pengar utan UC med BankID säkerställer att ansökningsprocessen både är smidig och säker på samma gång.

Vanliga frågor om lån utan UC

Vad betyder lån utan UC?

Lån utan UC betyder helt enkelt att det inte tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen i samband med ansökan. Det är dock lag på att ta någon form av kreditupplysning, därmed måste dessa aktörer använda en annan tjänst för kreditupplysningen. Detta kan exempelvis vara Bisnode eller Creditsafe, men även någon av de andra aktörerna som finns på marknaden.

Hur mycket kan jag låna med lån utan UC och vad är återbetalningsvillkoren?

Hur mycket du kan låna utan UC har att göra med vilken långivare du väljer. Vissa har en övre gräns på exempelvis 50.000 kronor utan UC, medan andra aktörer har högre eller lägre gräns än så. Det högsta lånet som går att få utan UC är just nu 300.000 kronor. Hur återbetalningsvillkoren ser ut varierar också drastiskt, men den övre gränsen är ofta 8 år.

Vilka krav behöver jag uppfylla för att få lån utan UC och hur lång tid tar ansökningsprocessen?

Kraven varierar drastiskt mellan de olika aktörerna, men krav på någon typ av inkomst, bokföring i Sverige under ett visst antal månader, samt att du är minst 18 eller 20 år gammal är vanliga krav. Betalningsanmärkning accepteras oftast. Ansökningsprocessen tar endast några minuter om du väljer en aktör som använder BankID som verifikationsmetod.

Glöm inte bort att göra en noggrann budget som visar exakt hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka varje månad.

Vad kunder letar efter när de vill låna pengar utan UC med BankID

De kunder som letar efter dessa typer av lån är ofta väldigt specifika med sina krav. Här vill de ha möjlighet att ansöka om lånet utan att det tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen. Detta kan exempelvis vara för att de inte vill att deras kreditvärdighet ska påverkas hos UC, eller för att de har en sämre kreditvärdighet.

Kunder som letar efter dessa lån vill även ha möjlighet att ansöka med hjälp av BankID. På så sätt är ansökningsprocessen smidig, samtidigt som den även är säkrare än många andra alternativ på marknaden.

De flesta kunder letar även efter en så bra effektiv ränta som möjligt.

Nackdelar med lån utan UC eller andra kreditkontroller

Låna utan UC eller andra kreditkontroller med många förfrågningar

Egentligen finns det inget som heter ”för många kreditupplysningar”, utan det är en bedömning som är upp till varje kredit-eller långivare att avgöra vad som är för många.

Om du har många kreditupplysningar registrerade på dig behöver det inte vara synonymt med att du har svårt att få lån.

En långivare gör alltid en individuell bedömning av dig som ansöker om lån eller kredit.

Det betyder att om du kan visa att du har koll på din ekonomi trots många kreditupplysningar hos UC, kan du låna ändå.

En kreditupplysning hos UC försvinner efter 12 månader.

Efter 12 månader syns alltså inte länge kreditupplysningen i UC’s register.

Låna pengar med BankID

Det är idag enkelt att låna penga och det går ännu smidigare med ett BankID.

Många långivare vill att du ska ha ett BankID för att snabbare kunna skriva under på låneavtalet.

På så sätt får du också pengarna på kontot snabbare. 

BankID eller E-legitimation är din digitala identitet som du använder för att legitimera dig och skriva under avtal med på internet.

Det är ett väldigt smidigt sätt och du sparar dessutom massa tid, eftersom det inte är massa papper som ska skickas fram och tillbaka med posten.

När du tar ett lån med E-leg eller BankID blir du snabbt godkänd, ofta inom ett par minuter.

Vissa långivare har dessutom direkt utbetalning.

Det betyder att du kan ha pengarna på kontot inom 15 minuter.

Snabblån utan UC eller annan kreditkontroll – svar direkt?

Står du i en situation där du snabbt behöver pengar kan ett snabblån vara ett bra val.

Du kan ansöka om ditt lån dygnet runt då många långivare har snabba handläggningstider. Vissa har till och med kvälls-och helgöppet, vilket gör att du kan få svar direkt på din ansökan i många av dygnets timmar.

Är ett snabbt svar viktigt för dig, ska du leta efter en långivare med snabb handläggningstid.

För en snabb utbetalning ska du hitta en långivare som erbjuder direkt utbetalning  eller utbetalning samma dag.

Leta också efter en långivare som samarbetar med din bank, på så sätt har du pengarna ännu snabbare på ditt konto.

Tänk på att svar direkt på din låneansökan inte alltid betyder en snabb utbetalning.

Exempel på lån utan UC och liknande kreditkontroll

Exempel på lån utan UC och liknande kreditkontroll

Monetti

Monetti är en populär långivare och en av anledningarna är att de är väldigt snabba. Du får din låneansökan godkänd och pengarna på kontot snabbt.

Fördelar:

 • Låna med betalningsanmärkningar.
 • Låna 1000 kr räntefritt i 30 dagar.
 • Kundservice öppet alla dagar.

Nackdelar:

 • Räntan beror på belopp och löptid vilket kan vara lite krångligt.
 • Fakturaavgift och uppläggningsavgift tillkommer.

EverydayPlus

Everyday+ är ett kreditlån som betyder att du får en kredit godkänd, som du sedan kan utnyttja hur du vill.

Du behöver inte börja betala tillbaka förrän efter 45 dagar vilket ger dig bra luft i din ekonomi. Perfekt för dig som inte vet exakt hur mycket pengar du behöver låna, eller om du behöver ha en backup om något händer.

Fördelar:

 • Godkänner många låneansökningar.
 • Öppet alla veckans dagar.
 • Betala endast ränta på de pengar du använder.
 • Flexibel återbetalning.

Nackdelar:

 • Inga betalningsanmärkningar godtas.

Ferratum Credit

Hos Ferratum kan du låna på kredit. Med kredit fungerar lånet som ett kreditkort och du kan inom din kreditgräns ta ut hur mycket pengar du vill, var du vill och när du vill.

Handläggningstiden är snabbt och utbetalningarna sker snabbt. Även under helgen kan du få pengarna utbetalda.

Fördelar:

 • Snabb utbetalning.
 • Utbetalning även under helger.
 • Godtar upp till 6 betalningsanmärkningar.
 • Räntefritt de första 30 dagarna.
 • SMS när ditt lån godkänns.

Nackdelar:

 • Räntan kan vara förhållandevis hög.

Låna pengar utan UC och andra kreditkontroller med betalningsanmärkningar

Har du en eller flera betalningsanmärkningar och funderar på att ta ett lån utan kreditupplysning?

Vissa långivare accepterar en betalningsanmärkning och andra många fler.

Ibland ska dina betalningsanmärkningar vara äldre än 6 månader för att du ska kunna få ditt lån beviljat.

Hur många betalningsanmärkningar och hur gamla de ska vara, hittar du på långivarens hemsida. 

Att ta ett lån utan kreditupplysning med betalningsanmärkning är inget problem hos många långivare.

Andra kreditupplysningsföretag än UC

För att en kreditupplysning ska få lov att tas måste det finnas legitima skäl. Till exempel att ett företag har fått in en låne- eller kreditansökan från dig.

Du måste även ha godkänt att en kreditupplysning tas.

Om UC inte används för kreditupplysning finns det andra kreditupplysningsföretag som kan användas. Nedan är två populära kreditupplysningsföretag som används utöver UC.

Bisnode Kredit

Om en långivare tar en kreditupplysning på dig hos Bisnode Kredit kommer det att registreras och ligga kvar där i 12 månader. Det innebär att andra långivare som tar en kreditupplysning på dig kan se dessa.

När någon tar en kreditupplysning på dig hos Bisnode får du alltid ett meddelande.

Creditsafe

Hos Creditsafe syns det inte om andra tagit en kreditupplysning på dig hos Creditsafe tidigare. Det betyder att det inte kan påverka dina lånechanser att ansöka om lån hos långivare som använder sig av Creditsafe.När någon tar en kreditupplysning på dig hos Creditsafe, får du alltid en kopia på kreditupplysningen hemskickad via brev. Du kan även se vem som har tagit kreditupplysningen på dig i brevet.

Även om det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen måste du vara medveten om att det tas en kreditupplysning från något annat företag, såsom Creditsafe eller Bisnode.

Summering

Att låna pengar utan UC med BankID betyder att man lånar pengar utan att det tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen, samtidigt som man får möjlighet att signera och skicka in sin ansökan med hjälp av BankID.

Utöver detta skiljer sig inte denna typ av lån från andra lån utan UC, men du bör vara medveten om att räntan ofta är högre än för lån där det tas en kreditupplysning via UC.

Ansökningsprocessen är i regel väldigt snabb och smidig tack vare möjligheten att signera sin ansökan med BankID, vilket påskyndar processen rejält. Därmed kan denna typ av lån lämpa sig för de som vill ha möjlighet att låna pengar snabbt.

Innan du väljer att låna pengar utan UC med BankID är det viktigt att du gör en bra och rättvisande budget som ger dig möjlighet att beräkna hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka. Använd gärna vår budgetmall för detta.

Du kan med fördel även använda vår lånekalkylator för att beräkna kostnaden för lånet, vilket gör det enklare för dig att avgöra vilket lån som passar bäst för dig. Slutligen bör du komma ihåg att jämföra så många lån som möjligt, eftersom detta ger dig bättre förutsättningar att hitta rätt lån för dig.

Recensioner

rating
4.73 av 5 baserat på 59 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Lån utan UC

Senaste nytt