Lumify recension

Lumify är en långivare som verkat inom rikets gränser under ett helt decennium. Man fokuserar på att tillhandahålla privatlån till privatpersoner i form av moderna och digitala processer. Detta innebär att du har möjligheten att ansöka om lånet oavsett var du befinner dig för närvarande.

7.8
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
6
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Lumify produkter

158 har valt det här de senaste 31 dagarna
5.7
Recension
Lånebelopp 2 000 – 70 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta 12.87 – 126.94 %
Utbetalning I dag 08:00
 • Låna utan UC
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Snabbt svar
Högkostnadskredit
Exempel: En kredit på 9 500 kr till 42,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 910 kr, 1 576 kr, 1 536 kr, 1 496 kr, 1 456 kr, 1 415 kr, 1 375 kr, 1 335 kr, 1 294 kr samt 1 254 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 198,86 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 648 kr. (Annons)

Om Lumify

Lumify erbjuder flexibla privatlån till konkurrenskraftiga villkor. En sak som skiljer Lumify från konkurrenterna är det faktum att man erbjuder rabatt för återkommande kunder. Härnäst så redogör vi för den privatlån som långivare tillhandahåller för att göra dig införstådd med vad som gäller.

Privatlån hos Lumify

Ett privatlån benämns även inom sammanhanget i form av blancolån, snabblån, smslån samt andra synonymer som i grund och botten använda för att definiera samma typ av lån. Du kan för närvarande låna till en löptid från 1-12 månader.
En viktig aspekt som man måste ha i åtanke när det kommer till lån hos Lumify är att blancolånet som erbjuds kommer med ganska korta löptider. För dig som konsument så innebär det hela att du blir påförd betydligt högre kostnader för den effektiva räntan eftersom den justeras beroende på återbetalningstiden.

Sammanfattning av recension

Vi önskar först ta reda på vad konsumenterna tycker och tänker om kundtjänsten hos Lumify. Vidare så vill vi även ta reda på hur prissättningen anses vara i jämförelse med rest av marknaden.

Dock så nöjer vi oss inte där utan vi vill även undersöka vad konsumenterna anser om användarupplevelsen, den behandlingstid som appliceras men även huruvida det finns andra aspekter vilka du behöver ha kännedom om som låntagare.


Kundtjänst

8

Konsumenterna uppfattar kundtjänsten hos Lumify som kompetent och adekvat men är missnöjda med det faktum att man endast håller öppet under vardagarna, samtidigt som man håller stängt under helgen.


Pris

6

Konsumenterna anser att den prissättning som Lumify tillämpar för sina produkter ligger i paritet med de prisnivåer vilka återspeglas hos deras närmaste konkurrenter men även resten av marknaden.


Användarupplevelse

10

Konsumenterna uppfattar användarupplevelsen som adekvat och något som fler konkurrenter bör ta efter. Man prisar framför allt det faktum att webbplatsen är logiskt utformad, samtidigt som man enkelt hittar information som man letar efter.


Behandlingstid

10

Lumify har en behandlingstid som ligger i framkant med övriga marknaden. Man fokuserar på att godkänna lånen inom några minuter, samtidigt som man betalar ut lånet i fråga inom 15 minuter, förutsatt att du har ett bankkonto hos de största svenska bankerna.


Andra fördelar

5

Lumify tillhandahåller en tjänst där du som låntagare kan förlänga ditt lån om du skulle få svårt att amortera det hela inom utsatt tid, så som fota är fallet vid sjukdom eller en oplanerad uppsägning.


Lumify Lånekalkylator
2 000 kr 70 000 kr
3 månader 12 månader
12.87 % 126.94 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Lumify lån

Lumify

Lånebelopp 2 000 – 70 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Ränta 39.5 %
Effektiv ränta 12.87 – 126.94 %
Uppläggningsavgift 395
Ålder 18 år

Fördelar

 • Man ligger i framkant när det kommer till hanteringar av låneansökningar
 • Lumify har en snabb utbetalningsprocess vid godkännandet av lånet i fråga
 • Ansök om ett lån utan att bli påförd ränta och uppläggningsavgift under 30 dagar

Nackdelar

 • Kundtjänsten håller endast öppet under kontorstid och kan ej nås under helgerna
 • Utbetalning av lånet tar längre tid om du inte har ditt bankkonto hos en av storbankerna
 • Kostnaderna som appliceras vid förlängd kredit tenderar att vara ganska höga

Kundtjänst

8

Kundtjänsten hos Lumify håller endast öppet under kontorstid, 09:00 – 17:00, där man hänvisar till nästa vardag i de fall man skulle ha funderingar kring lånen under helger eller röda dagar för den delen.

Konsumenterna upplever i överlag att de får svar på sina frågor när det kommer i kontakt med kundtjänst. Dock så önskar man att kundtjänsten även höll öppet under helgerna eftersom man ofta har ett redan fullspäckat tidsschema att förhålla sig till under vardagarna.

Man lyfter även fram det faktum att man gärna hade sett en chatt där man kunnat komma i kontakt med kundtjänsten även när man befinner sig på resande fot, alternativt sitter i ett möte, utan att behöva exponera sig själv för omgivningen.

Företagsinformatio

FöretagLuma Finans AB
Adress i SverigeHammarby Allé 93, 120 63 Stockholm
E-postinfo@lumify.se
Telefon(+46) 8 12 40 03 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

6

Vi börjar med att konstatera det faktum att konsumenter anser att Lumify befinner sig på marknadsmässiga nivåer gällande prissättningen av de lån som tillhandahålls av långivaren i fråga.

Vidare så upplever konsumenterna även att Lumify ligger i paritet med sina främsta konkurrenter men även med den övriga marknaden och ser inga exceptionella avvikelser i det hela.

Man uppfattar även att det går förhållandevis att hitta relevant information kring prissättningen av de lån som tillhandahålls på långivarens webbplats. Det hela avslutas med att man konstaterar det faktum att även prissättningen hos Lumify att vara ytterst transparent.


Lumify krav

 • Du måste inneha ett giltigt svenskt personnummer för att kunna ansöka.
 • Du måste disponera över ett personligt bankkonto hos en bank i Sverige.
 • Du måste han en folkbokförd adress inom rikets gränser.

Användarupplevelse

10

Själva användarupplevelsen är något som konsumenterna är väldigt positivt inställda till. Man upplever att själva webbplatsen är logiskt utformad, något som gör det enkelt att hitta information som man letar efter.

Vidare så upplever man att ansökningsprocessen är ytterst förenklad, något som innebär att även de mest tekniskt kluvna bör klara av det hela inom en rimlig tid. Man lyfter även fram den ljusa färgen som ytterst behaglig och adekvat.

I överlag så prisar med enkelheten på webbplatsen där man anser att man tagit med det mest väsentliga, samtidigt som man ej förvirrar konsumenterna med ett överflöd av val.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden för låneansökningar och utbetalningar ligger i framkant jämfört med resten av marknaden. Lumify fokusera på att återkomma med ett svar på din låneansökan inom några minuter från att du önskar. 

Om du får igenom lånet så kommer pengarna att betalas ut till det förvalda bankkontot inom 15 minuter från att det hela godkänns. Dock så förutsätter det hela att du har ditt bankkonto hos en av de stora svenska bankerna i form av SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken.

Om du i stället har en annan bank än de redan nämnda så kommer du att få lånet utbetalt nästkommande bankdag. En viktig aspekt när det kommer utbetalningarna är att Lumify kan erbjuda direktutbetalningar, under varje given tidpunkt på dygnet, 7-dagar i veckan!


Andra fördelar

5

Ett sätt att gardera dig mot oväntade bortfall av inkomst, såsom ofta är fallet vid sjukskrivningar och oväntade uppsägningar så kan du välja att förlänga betalningstiden för lånet.

Du kommer dock att appliceras en mindre avgift för det hela, samtidigt som du behöver komma överens med Lumify gällande hur länge du önskar förlänga betalningstiden för lånet i fråga.


Slutsats

Lumify är en långivare som gjort sig känd för sina snabba handläggnings- och utbetalningstiden. Din låneansökan tenderar att behandlas inom några minuter och vid godkännande så kommer lånebeloppet att betalas ut till din förvalda bankkontot inom en kvart.

Dock så förutsätter det hela att du har bankkonto hos en av de stora svenska bankerna i form av Nordea, SEB, Handelsbanken eller Swedbank. Om annat så kommer det sökta lånebeloppet att betalas ut nästkommande bankdag.

Konsumenterna är positivt inställda när det kommer till behandlingstiderna och utbetalningarna av sökta lån. Dock så önskar man att kundsupporten håller öppet även under helgerna och ej endast under vardagarna.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Lumify

Recensioner: 40 • Dålig
TrustScore: 2 1.9
5 stjärna
3%
4 stjärna
0%
3 stjärna
5%
2 stjärna
5%
1 stjärnor
88%
NP
Novi Pazar Serbian 7 Recensioner
TrustScore: 1

Undvik företaget

Undvik företaget. Är du duktig och betalar tidigare så justeras datumet utan att ha nån möjlighet att förflytta datumet till löningen. O inte heller har de mjölighet att pausa betalningen. En riktig bluff företag som vill att du hamnar hos kronofogden. .

J
Johan 2 Recensioner
TrustScore: 1

Undvik detta företag!🚨

Lumify är ett riktigt smutsigt bolag, vad ni än gör så ha inte med detta bolag att göra! Detta företag har som mål att göra det så svårt för dig som möjligt, de vill helt enkelt att du hamnar hos kronofogden! Har du tagit ett lån via dem så kommer datumet på din faktura att ändras bakåt för varje månad som går, till slut så kräver de inbetalning långt innan lönen ens har hunnit att komma. Om du inte vill förstöra ditt liv så undvik lumify!

Larissa Brassa
Larissa Brassa 1 Recension
TrustScore: 5

Så bra service och snabbt tack så…

Så bra service och snabbt tack så mycket 🙏

Matchbanker > Låneförmedlare > Lumify recension

Senaste nytt