Hur kan en lånekalkylator hjälpa dig att samla dina lån?

I denna guide så kommer vi att gå igenom hur vår lånekalkylator kan hjälpa dig att räkna ut hur mycket som du kan spara när du väljer att samla eller konsolidera ett lån. 

Steg 1: Lägg till aktuella lån

Ange information om dina befintliga lån.

Lån 1
1 000 kr 600 000 kr
3 månader 240 månader
1 % 50 %
Steg 2: Ditt nya lån

Ange information om ditt nya lån.

1 000 kr 600 000 kr
3 månader 240 månader
1 % 50 %

Vad är egentligen en lånekalkylator för ett samlingslån?

En lånekalkylator för samlingslån gör det enkelt att beräkna hur mycket som du faktiskt kan spara genom att konsolidera dina små lån och högkostnadskrediter till en enda större men betydligt billigare lån.

Det hela kommer mynna ut i att du får en betydligt högre kontroll över din privatekonomi, samtidigt som du kan använda de pengar som blir över till att faktiskt täcka upp för andra avgifter och omkostnader.

Fördelar med lånekalkylator för samlingslån

Det finns en rad olika fördelar när det kommer till en lånekalkylator för samlingslån. Här nedan så får du ta del av de tre vanligaste vilka vi för övrigt anser definierar det hela adekvat:

 • Du behöver inte hålla koll på flera olika räkningar för varje ny månad.
 • Fokusera på att betala av ett enda lån istället för flera mindre.
 • Få en betydglit bättre överblick över din privatekonomi.
 • Sänk dina lånekostnader och använd pengarna till annat.
 • Spara på aviseringsavgifter och andra associerade kostnader.

Så här använder du vår lånekalkylator för samlingslån

Härnäst så kommer vi att kortfattat beskriva hur du faktiskt går till väga för att använda dig av vår lånekalkylator för samlingslån. Det hela är ganska enkelt eftersom verktygen skapats för att vara enkel att hantera:

 1. Börja med att ange storleken på dina olika lån.
 2. Definiera räntorna och avgifterna för lånen.
 3. Beskåda kostande för månad med ett samlingslån.

Räkna på hur mycket du kan spara med ett samlingslån

Härnäst så kommer vi att gå igenom hur mycket som du faktiskt kan komma att spara när du bestämmer dig för att nyttja vår lånekalkylator. 

 1. Börja först med att rada upp dina lån

  Det första du behöver göra är att först lista alla de högkostandskrediter och smålån som du för närvarande betala på. Detta kommer göra det enklare att få en överblick kring den totala månadskostnaden.

 2. Räkna fram den totala kostanden

  Denna steg är förhållandevis ganska enkel där du helt enkelt behöver subtrahera kostanden för varje lån som ett led i att få fram den totala kostanden för alla lån.

 3. Nyttja vår lånekalkylator

  Härnäst så ska du använda dig av vår lånekalkylator för att beräkna hur stor summa som du faktiskt kan spara på månadsbasis genom att helt enkelt lägga om alla dina smålån och högkostnadskrediter till en enda.

 4. Beskåda hur mycket som du faktiskt sparar

  När du räknat fram hur mycket ett samlingslån sparar dig per månad så bör du reflektera över det hela närmare som ett led i att förstå hur de sparade pengarna kan förvaltas på bästa möjliga sätt.

 5. Gå vidare och ansök om ett samlingslån

  Nu när du är medveten om hur mycket som du kan spara med ett konsolideringslån så rekommenderar vi att du går vidare och hitta ett samlingslån som matchar de preferenser som du nyss räknat fram med hjälp av vår lånekalkylator.

Exempel på ett samlingslån framtagen med vår lånekalkylator

Här nedan så kommer vi att redogöra för hur mycket som du kan spara med ett samlingslån när du väljer att använda dig av vår lånekalkylator. Vänligen gör dig uppmärksam på det faktum att räntan definieras först när en kreditprövning tagits i ditt namn.

Lån 1:
Lånebelopp:25 000 kr
Löptid:3 månader
Effektiv ränta:10%
Lån 2:
Lånebelopp:52 000 kr
Löptid:36 månader
Effektiv ränta:6,1 %
Lån 3:
Lånebelopp:73 000 kr
Löptid:64 månader
Effektiv ränta:3,9 %
Det nya lånet
Lånebelopp:150 000 kr
Löptid:64 månader
Effektiv ränta:6,8 %
Månadsbesparingar:1 202 kr
Total extra betalning:13 566 kr
Månadsbetalning:2 801 kr

Vanliga frågor och svar

Vad är en lånekalkylator för samlingslån?

En lånekalkylator för samlingslån ämnar hjälpa dig att beräkna hur mycket som du faktiskt kan spara genom att lägga om alla dina små lån och högkostandskrediter till en större men betydligt billigare lån.

Hur nyttjar man vår lånekalkylator för samlingslån?

Det enda som du behöver göra är att förflytta reglagen där du per automatik kan beskåda räntan, amorteringen per månad, löptid med mera för att på så sätt få en klarare bild gällande hur mycket samlingslånet faktiskt kommer kosta dig i slutändan.

Bör jag alltid nyttja en lånekalkylator för samlingslån?

Vi rekommenderar att du använder dig av vår lånekalkylator för samlingslån eftersom det erbjuder dig möjligheten att snabbare och enklare få en överblick gällande hur mycket som du faktiskt kan spara genom att lägga om dina små lån och högkostnadskrediter.

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Hur kan en lånekalkylator hjälpa dig att samla dina lån?

Senaste nytt