Låna pengar direkt

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert

Användarnas favorit – juni 2023

Uppdaterad juni 11, 2023
1 315 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.6
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Utbetalning Måndag 08:00
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Kolla din ränta
 • Låna tryggt och säkert
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 200 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (144 avbetalningar) | Totalt att betala: 274 411 kr | Månadskostnad: 1 905 kr | Effektiv årsränta: 5.69% | Övriga avgifter: 0 kr | Återbetalning tid 1-15 år | Effektiv ränta min: 2.95% – max. 29.95% | Effektiv ränta max: 29.95%.

Låna pengar direkt med Matchbanker

Låna pengar direkt

Vi på Matchbanker erbjuder en innovativ, användarvänlig och effektiv tjänst som hjälper dig att låna pengar direkt, redan idag! Här hittar du även ett stort utbud av låneaktörer vilka alla handplockats för att tillfredsställa dina specifika behov.

För att hjälpa dig att göra dig införstådd gällande vad som gäller när du lånar pengar direkt så kommer vi att belysa ett antal frågeställningar i form av:

 1. Hur fungerar ett så kallat lån med direkt utbetalning rent praktiskt?
 2. Varför tenderar ränta för lån med direkt utbetalning att vara betydligt högre?
 3. Går det att ansöka om att lån med direkt utbetalning även med betalningsanmärkningar?

Vänligen notera att följande utgör en delmängd av alla de frågeställningar vilka vi ämnar besvara i denna fullspäckade guide!

Använd dig gärna av den innovativa kalkylatorn nedan för att få reda på kostnaden när du ämnar låna pengar direkt!
Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Låna pengar och få dina medel insatta på kontot redan idag!

Det har aldrig varit enklare att jämföra olika typer av kreditgivare än vad som är fallet idag. Du kan med bekvämligheten av din egen soffa beskåda, välja ut och ansöka om lån utan att överhuvudtaget fysiskt behöva förflytta dig.

Tidigare i tiden så krävde det hela en stor insats i form av planering, tid och transportmedel eftersom gemene man oftast behövde ta sig ut till sin lokala bankkontor för att kunna ta reda på vilka erbjudanden som fanns tillgängliga.

Vi på Matchbanker har tagit det hela ett steg längre genom att hjälpa dig hitta ett lån som matchar exakt de parametrar som du definierat i form av lånebelopp, återbetalningstid, kostnad med mera. När du nyttjar vå tjänst så kommer du att få avnjuta följande, utan några som helst extra kostnader:

Tydlighet – Lånevillkoren är tydligt angivna och innehåller inga inbakade villkor.

Schyssta villkor – Alla lån kommer med schyssta villkor och adekvata bestämmelser.

Låga avgifterVåra lån har handplockats med en specifik fokus på att vara billiga.

Konkurrenskraftiga erbjudanden – Alla våra samarbetspartners tillhandahåller konkurrenskraftiga erbjudanden.

När du väljer Matchbanker som din jämförelsetjänst så kan du vara säker på att hitta ett schysst, konkurrenskraftigt och kostnadseffektivt lån till en marknadsmässig ränta!

Vi har strikta regler gällande våra samarbetspartners, något som innebär att de måste förhålla sig till vår regelverk för att kunna erbjuda sina lån till dig som konsument!

Matchbanker vägleder dig till lån med direktutbetalning

Ett inadekvat val av lån kan innebära att du försätter dig själv i en ond ekonomisk cirkel med ytterst få möjligheter att ta dig ur det hela. 

Genom att tillämpa innovativ teknik i kombination med smarta sökfunktioner så erbjuder Matchbanker dig möjligheten att låna pengar direkt på kontot, snabbt & enkelt.

När du väljer att nyttja vår tjänst för att hitta snabblån med pengar direkt in på kontot så får du avnjuta följande:

 • Matchbanker är en helt kostnadsfri jämförelsetjänst utan dolda avgifter.
 • Matchbanker samarbetar endast med väletablerade kreditgivare.
 • Matchbanker förser dig med nödvändiga data för att du ska kunna fatta ett objektivt beslut.

Hur ansöker man om direkt utbetalning av lån?

Det är förhållandevis väldigt enkelt att ansöka om direkt utbetalning av lån. Man behöver i de flesta fall följa ett antal korta moment för att per omgående motta en eller flera lånelöften om direkt utbetalningen av lånet i fråga.

Steg 1

Bege dig till kreditgivarens webbplats och studera de lånebelopp som för närvarande erbjuds, inklusive återbetalningstiden för den summa som du önskar ansöka om. 

Steg 2

Fyll i de begärda uppgifterna som krävs och kontrollera en extra gång om att det hela överensstämmer med verkligheten.

Steg 3

Skicka in din låneansökan och invänta på svar, något som för övrigt brukar i de flesta fall ta endast några minuter.

Steg 4

Om du får motta ett lånelöfte direkt så innebär det att förutsatt att inga andra komprometterande uppgifter framkommer så kan du räkna med att ha lånet insatt på ditt bankkonto redan samma dag.

Även om du får sms lån med pengar direkt beviljat så kommer pengarna att betalas ut nästkommande bankdag om det hela går igenom en helg vill säga.

Vanliga frågor gällande lån med direktutbetalning

Vad är egentligen sms lån med direkt utbetalning?

Ett lån med pengar direkt på kontot är en form av sms-lån eller snabblån som du ansöker onilena via våra certifierade kreditgivare. Den absolut största fördelen när det kommer till sms lån med direktutbetalning är att själva ansökningsprocessen kan slutföras inom några minuter samt det faktum att det ej kostar dig något.

Varför är räntan högre hos lån med direkt utbetalning?

Anledningen till att räntan är betydligt högre än hos sedvanliga lån återfinns i det faktum att återbetalningstiden är betydligt lägre – oftast 30 dagar eller kortare. Konkret så innebär det hela att ju kortare återbetalningstiden är, desto högre kommer räntan att kosta dig i slutändan när lånet är återbetalt.

Hur fungerar ett snabblån med direkt utbetalning i praktiken?

Rent konkret så fungerar ett lån med direkt utbetalning utan uc precis som vilket konventionellt lån som helst. Du ansöker helt enkelt om lånet online och mottar ett “preliminärt”-besked inom endast några minuter. Notera att besked som du får kan komma att ändras senare i form av högre räntor, villkor och dylikt om det skulle framkomma andra aspekter när lånet officiellt godkännas av kreditgivaren.

Kan man ansöka om sms lån med direktutbetalning även med betalningsanmärkningar?

Självfallet så är det möjligt att låna pengar & få svar direkt, även om du har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget. Dock så är frågan mer komplex än så eftersom det hela skiljer sig markant beroende på långivaren i fråga. Du behöver således rådgöra med varje enskild kreditgivare för att egentligen veta exakt hur de förhåller sig till det hela. Dock så brukar de svenska bankerna neka de flesta långivare med betalningsanmärkning ganska omgående.

Hur kan kreditgivaren se min inkomst?

Kreditgivaren hämtar in information gällande din inkomst från med hjälp av ett kreditupplysningsbolag, vanligtvis UC men kan även använda sig av konkurrenterna, vanligtvis i form av Soliditet eller Creditsafe. Här sammanställs information gällande inkomster från anställning, egna bolag, pension, besparingar, potentiella investerare, inklusive bidrag vilka återfinns i din senaste skattedeklaration.

Lån utan Upplysningscentralen – Existerar de verkligen?

Smslån utan UC direkt utbetalning

Det korta svaret på huruvida snabblån utan Upplysningscentralen med direkt utbetalning existerar så är det korta svaret ja, men det hela kräver dock en betydligt längre förklaring. 

Även om lån utan Upplysningscentralen med direkt utbetalning existerar så finns det inga snabblån med direkt utbetalning utan kreditprövning.

Traditionellt sett, när du bestämmer dig om att låna pengar direkt med utbetalning till bankkonto så gör du det genom Upplysningscentralen (UC). 

UC är Sveriges absolut ledande kreditupplysningsorgan och ägs för övrigt av de största bankerna. Den nyttjas på en flitig basis av både bankerna och mindre kreditgivare.

En viktig aspekt som du behöver vara uppmärksam på är att för varje gång som en kreditgivare initierar en kreditupplysning i ditt namn så kommer den att registreras hos Upplysningscentralen.

När du ansöker om ett nytt snabblån så kommer den långivare som du ansöker hos kunna se exakt hur många gånger som du initierat en ansökan, inom vilken spann dessa ansökningar initierats samt andra detaljer som ej offentliggjorts för allmänhet

Det hela kan således komma att skada dig i längden eftersom ett stort antal ansökningar under en kort tidsperiod kan komma att väcka misstankar om att din ekonomi befinner sig i gungning. Just därför så har många kreditgivare valt att erbjuda smslån utan med direkt utbetalning.

Även om kreditprövningen ej sker i samarbete med UC så måste en sedvanlig kreditprövning utföras för varje potentiell låntagare. Det hela kan dock utföras i samarbete med andra kreditupplysningsföretag och ej nödvändigtvis UC.

Hur mycket kommer snabblån med direkt utbetalning egentligen att kosta mig?

Som ett led i att illustrera hur du kan gå tillväga för att jämföra räntan när det kommer till sms lån så kommer vi att illustrera det hela med ett exempel som vi för övrigt hämtat in från en genuin samarbetspartner.

Representativt låneexempel:

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Med ovanstående givet så kommer vi i nedanstående tabell att redogöra för hur mycket som du kommer att få betala för varje enskild månad.

Även om ovanstående kommer från en genuin samarbetspartner så kommer dina villkor att skilja sig om du ansöker om lån med utbetalning 24/7 eftersom varje konsument har olika ekonomiska förutsättningar.

Vilka är de vanligaste för- och nackdelar när det kommer till smslån med pengar direkt på kontot?

Även om smslån har ett stort antal fördelar så behöver vi även fokusera på de negativa aspekterna, om vi ska förbli objektiva vill säga.

Man måste dock vara medveten om det faktum att smslån är tänkt som en tillfälligt och akut-lösning och ej i form av en långsiktig lösning.

Om man ansöker om lånet i fråga i syfte att betala andra lån så balanserar man redan på en hal lina där man för övrigt vid vilken given stund kan komma att ramla i den ekonomiska ambis som få klarar att återhämta sig ifrån.

Med det skrivet, låt oss nu fokusera på de primära för- och nackdelar när det kommer till sms lån, vilka vi anser att du bör ha kännedom om för att kunna ta ett objektivt och rättmätigt beslut gällande ditt framtida snabblån:

Fördelar:

 • Du kan låna pengar till vad du vill, utan att för den delen behöva redogöra för vad pengarna ska nyttjas till.
 • Pengarna betalas ut vanligtvis samma dag, där tiden från att du skickar in ansökan till att du får ett besked tar mindre än några minuter.
 • Ett stort utbud av potentiella kreditgivare pressar ner kostnaden för smslån med utbetalning direkt.

Nackdelar:

 • Smslån tenderar generellt sett att komma med ganska stora kostnader i form av höga räntor och tillhörande avgifter.
 • Lånen utgörs av mindre lånebelopp och kommer oftast med ett maximalt tak på hur mycket man egentligen får låna i slutändan.
 • Snabblån kommer även med en kort löptid, något som innebär att lånet vanligtvis måste återbetalas inom några månader från att den betalats ut.
Notera: Villkoren för ett smslån är endast preliminära och kan komma att ändras om det framkommer uppgifter vilka långivaren anser vara komprometterande i ditt specifika fall

Ansök om att låna direkt och få pengarna utbetalda direkt till bankkontot

Ta hjälp av vår expertkunskap här på Matchbanker och få dina pengar insatta på bankkontot redan idag!

Det finns ett stort antal potentiella kreditgivare på marknaden idag, något som gör att det både kan upplevas förvirrande och extremt tidsödande att hålla dessa under uppsikt.

Varje kreditgivare kommer även med sina egna kriterier när det kommer till snabblån, där några återfinns i form av följande:

 1. Räntor
 2. Återbetalning
 3. Avgifter

Du bör således aldrig hoppa på det första bästa erbjudandet.

Låt oss istället hjälpa dig med det hela genom att tillämpa vår utarbetade process.

När du använder Matchbanker för att hitta ditt nästa smslån så kommer du att få avnjuta följande förmåner:

När du anförtror oss på Matchbanker med att hitta ditt nästa snabblån så sparar du en massa tid, samtidigt som du får en kraftfull jämförelsetjänst utan några extra kostnader.

Recensioner

rating
4.36 av 5 baserat på 53 recensioner

Vi står redo att betjäna dig, 24-timmar om dygnet, oavsett var du råkar befinna dig för närvarande!Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Låna pengar direkt

Senaste nytt