Låna pengar direkt

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:43
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Låna pengar direkt med Matchbanker

Låna pengar direkt

Vi på Matchbanker erbjuder en innovativ, användarvänlig och effektiv tjänst som hjälper dig att låna pengar direkt, redan idag! Här hittar du även ett stort utbud av låneaktörer varav alla handplockats för att tillfredsställa dina specifika behov.

För att hjälpa dig att göra dig införstådd gällande vad som gäller när du lånar pengar direkt så kommer vi att belysa ett antal frågeställningar i form av:

 • Hur fungerar ett så kallat lån med direktutbetalning rent praktiskt?
 • Varför tenderar ränta för lån med direktutbetalning att vara betydligt högre?
 • Går det att ansöka om att låna med direkt utbetalning även med betalningsanmärkningar?

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Det har aldrig varit enklare att jämföra olika typer av kreditgivare än vad som är fallet idag. Du kan från bekvämligheten av din egen soffa beskåda, välja ut och ansöka om lån utan att överhuvudtaget fysiskt behöva förflytta dig.

Tidigare i tiden så krävde det hela en stor insats i form av planering, tid och transportmedel eftersom gemene man oftast behövde ta sig ut till sitt lokala bankkontor för att kunna ta reda på vilka erbjudanden som fanns tillgängliga.

Vi på Matchbanker har tagit det hela ett steg längre genom att hjälpa dig hitta ett lån som matchar exakt de parametrar som du definierat i form av lånebelopp, återbetalningstid, kostnad med mera.

Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder att hitta rätt lån för dem, och vi vill självklart hjälpa dig också. Använd gärna vår lånekalkylator för att beräkna lånets exakta kostnad.

Vad innebär det att låna pengar direkt?

Att låna pengar direkt är ett begrepp som hänvisar till en finansiell möjlighet som låter individer låna en summa pengar med möjlighet till snabb tillgång.

Det är viktigt att förstå att detta inte är ett alternativ för alla ekonomiska behov, utan snarare ett alternativ att överväga vid oväntade utgifter eller när du behöver extra pengar snabbt.

Funktionen att låna pengar direkt är ganska enkel. Det innebär att du ansöker om ett lån online eller via en app, och om din ansökan godkänns, kan du få pengarna insatta på ditt bankkonto inom några timmar eller till och med minuter.

Detta gör det till ett praktiskt alternativ när man står inför oförutsedda utmaningar som medicinska räkningar eller bilreparationer.

Det är dock viktigt att komma ihåg att ett lån alltid medför krav på återbetalning. Innan du överväger att låna pengar direkt bör du noga tänka igenom din ekonomiska situation och se till att du har en plan för att återbetala lånet enligt överenskomna villkor.

Hur mycket kommer snabblån med direkt utbetalning egentligen att kosta mig?

Som ett led i att illustrera hur du kan gå tillväga för att jämföra räntan när det kommer till sms lån så kommer vi att illustrera det hela med ett exempel som vi för övrigt hämtat in från en genuin samarbetspartner.

Med ovanstående givet så kommer vi i nedanstående tabell att redogöra för hur mycket som du kommer att få betala för varje enskild månad.

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Låna pengar direkt utan säkerhet

Att låna pengar direkt utan säkerhet, även känt som blancolån, kan vara ett alternativ för dem som behöver snabb tillgång till kapital. Men det är viktigt att förstå vad detta innebär och vilka förutsättningar som gäller.

När du lånar pengar utan säkerhet innebär det att du inte behöver ställa någon form av tillgång som säkerhet för lånet. Detta gör det till ett mer tillgängligt alternativ för många människor, eftersom du inte behöver äga fastigheter eller andra tillgångar för att kvalificera dig.

Eftersom långivaren tar en större risk genom att inte ha någon säkerhet att backa upp lånet, brukar räntan på lån utan säkerhet vara högre än på säkrade lån. Detta är något du måste vara medveten om, eftersom det kan påverka den totala kostnaden för lånet.

Det är viktigt att betona att även om blancolån kan vara ett alternativ när du behöver pengar direkt, bör du noga överväga ditt behov och din förmåga att betala tillbaka lånet.

Fördelar och nackdelar med att låna pengar direkt

Här är några av de viktigaste för- och nackdelarna att överväga:

Fördelar

 • Snabb tillgång till kapital: Lånar du pengar direkt kan du få tillgång till det nödvändiga kapitalet snabbt, vilket kan vara avgörande vid akuta situationer eller oväntade utgifter.
 • Flexibilitet: Det gör det möjligt för dig att hitta en lösning som passar dina specifika behov och ekonomiska situation.
 • Möjlighet att bygga kreditvärdering: Ansvarig lånehantering kan hjälpa dig att förbättra din kreditvärdering om du betalar tillbaka lånet i tid.

Nackdelar

 • Höga kostnader: Lån som erbjuder snabb tillgång till pengar har oftast högre räntor och avgifter jämfört med traditionella lån.
 • Risken för skuldfälla: Att låna pengar direkt kan vara lockande, men om du inte har en plan för att återbetala det kan du hamna i en skuldfälla som blir svår att ta sig ur.
 • Påverkan på kreditvärdering: Missade eller sena betalningar kan negativt påverka din kreditvärdering och göra det svårare att få lån i framtiden.
Vi har strikta regler vad gäller våra partners, vilket betyder att de måste följa våra villkor för att kunna erbjuda lån till dig som kund.

Bästa stället att ta ett låna pengar direkt

Hos Matchbanker förstår vi vikten av att välja rätt alternativ för dina ekonomiska behov. Här är varför det är så viktigt att jämföra lånealternativ och hur det kan gynna dig:

 • Räntesatser: Långivare kan erbjuda olika räntesatser, och dessa kan ha en stor påverkan på ditt lånets totala kostnad. Genom att jämföra kan du hitta de bästa räntorna.
 • Avgifter och villkor: Lån kan komma med olika avgifter och villkor, som uppläggningsavgifter. Att förstå dessa detaljer är avgörande för att undvika oväntade kostnader.
 • Flexibilitet: Vissa långivare kan erbjuda fler flexibla återbetalningsvillkor än andra. Att hitta ett lån som passar din ekonomiska situation kan vara fördelaktigt.
 • Trustpilot: För att bedöma långivares rykte och kundtillfredsställelse kan du titta på deras omdömen hos Trustpilot. Detta ger dig en inblick i andras erfarenheter med långivaren.

Vad gör Matchbanker för dig?

Matchbanker är inte en långivare, men vi är din partner när det gäller att jämföra lånealternativ. Vi strävar efter att ge dig all nödvändig information för att fatta välgrundade beslut om ditt lån.

Vi erbjuder en bekväm plattform där du kan jämföra olika lånealternativ, vilket gör det enklare att hitta det bästa alternativet för dina behov.

Jämför lånealternativ nu och fatta det bästa beslutet för dina behov.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Om du är på jakt efter att låna pengar direkt vill du säkerligen veta hur mycket som faktiskt går att låna. Detta kommer dock att skilja sig en aning beroende på vilken långivare du väljer, men i de flesta fall kommer du att stöta på en övre gräns vid 600.000 kronor.

Vissa aktörer kan dock erbjuda mindre än så, men i slutändan har det att göra med dina ekonomiska förutsättningar.

I samband med din ansökan får du bidra med information om din inkomst och eventuella nuvarande skulder, tillsammans med din ålder, med mera. Denna information används sedan tillsammans med en kreditupplysning, för att på så sätt avgöra hur mycket du rimligtvis har möjlighet att betala tillbaka.

Om du vill påverka hur mycket du har möjlighet att låna kan du därmed förbättra din kreditvärdighet, exempelvis genom att göra dig av med aktiva krediter som du inte utnyttjar, eller försöka att höja din lön.

Nedan kan du se en tabell som visar hur mycket olika långivare har att erbjuda

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Låna pengar direkt så bra som möjligt genom att jämföra

För att hitta ett så bra lån som möjligt är det viktigt att du jämför olika långivare, vilket självklart även stämmer om du vill låna pengar snabbt.

Vi har tidigare nämnt att det finns många olika långivare på marknaden, varav alla erbjuder sina egna regler och villkor. Det betyder att allt från den effektiva räntan och det möjliga lånebeloppet kan skilja sig en hel del mellan olika aktörer på marknaden.

Därmed är det viktigt att du vet vad du ska leta efter, men även att du faktiskt jämför så många lån som möjligt.

Först om främst bör du jämföra den effektiva ränta som erbjuds. Här inkluderas samtliga avgifter för lånet, oavsett om det handlar om ränta eller andra typer av avgifter. Med hjälp av denna siffra får du en bra överblick för vad som erbjuds.

Du bör även jämföra hur mycket som går att låna och hur lång återbetalningstid som är möjlig att få. Vi rekommenderar starkt att du läser igenom samtliga villkor, eftersom detta ger dig så bra förutsättningar som möjligt för att förstå vad varje enskild aktör har att erbjuda.

Använd gärna även vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket ett lån kostar, både per månad och totalt sett.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig faktor att beakta när du överväger att låna pengar direkt. Det är en årlig räntesats som inkluderar alla kostnader och avgifter som är förknippade med lånet.

Den effektiva räntan ger dig en helhetsbild av den verkliga kostnaden för lånet och hjälper dig att jämföra olika lånealternativ på ett rättvist sätt.

Varför är effektiv ränta så viktigt?

Årsränta är en avgörande siffra när det gäller att bedöma kostnaderna för ett lån. Det inkluderar inte bara den nominella räntan utan även alla andra kostnader, som uppläggningsavgifter eller andra avgifter som kan tillkomma.

Genom att titta på effektiv ränta kan du få en bättre förståelse för den totala kostnaden för lånet över dess löptid.

Det är viktigt att notera att olika långivare kan ha olika sätt att beräkna effektiv årsränta, så det är bra att använda den som en riktlinje för att jämföra olika lån, men även att granska lånevillkoren noggrant.

För mer detaljerad information om effektiv årsränta, kan du besöka Sveriges Riksbanks webbplats.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina rättigheter som konsument

Nedan hittar du dina viktigaste rättigheter:

 • 14 dagars ångerrätt: Under denna period kan du återbetala det lånade beloppet utan extra kostnader.
 • 48 timmars betänketid: Detta ger dig tid att noga överväga om lånet är rätt för dig.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Detta planerar lånet och visar hur mycket du ska betala varje månad.
 • Rätt till förtida återbetalning: Om du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån tidigare än avtalat har du rätt att göra det.
 • Rätt att kräva rättelse: Om du upptäcker felaktigheter eller problem med ditt lån har du rätt att kräva rättelse från långivaren.

För ytterligare information och rådgivning om dina rättigheter som konsument kan du besöka Sveriges Konsumenters webbplats.

När kan det vara användbart att låna pengar direkt?

Här är några scenarier där det kan vara relevant att låna pengar direkt:

 • Oväntade nödsituationer: Ibland uppstår oförutsedda situationer, som en omedelbar bilreparation eller sjukhusräkningar. Att låna pengar direkt kan vara ett alternativ för att hantera sådana akuta utgifter.
 • Skuldkonsolidering: Om du har flera skulder med hög ränta kan ett lån med lägre ränta användas för att konsolidera skulderna. Detta kan hjälpa dig att spara pengar på räntekostnader och göra din skuld mer hanterbar.
 • Renoveringar: Om du planerar att renovera ditt hem för att öka dess värde eller göra det mer beboeligt, kan ett lån vara ett sätt att finansiera dessa projekt.
 • Tillfälliga inkomstbrister: Om du har tillfälliga inkomstbrister på grund av exempelvis säsongsarbete, kan ett lån hjälpa till att täcka dina räkningar tills du återfår stabil inkomst.

Innan du ansöker om ett lån måste du se till att du har en klar plan för att återbetala det och att du har förstått de totala kostnaderna och villkoren för lånet.

Vem kan låna pengar direkt?

För att kunna låna pengar direkt krävs det vanligtvis att du uppfyller villkor i likhet med följande:

 • Minst 18 år gammal
 • Inkomst över en viss summa, exempelvis 10.000 kr per månad
 • Folkbokföring i Sverige
 • Ett svenskt bankkonto
 • Inga skulder hos Kronofogden

De exakta krav som ställs hittar du information om hos varje enskild långivare. De flesta aktörer ställer dock snarlika krav, även om det kan finnas vissa variationer.

Vissa kräver att du har möjlighet att signera med BankID, medan andra har som krav att du inte har några betalningsanmärkningar.

Hur ansöker man om att låna pengar direkt?

Det är förhållandevis väldigt enkelt att ansöka om direkt utbetalning av lån, och processen ser vanligtvis ut som följande:

 1. Steg 1: Bege dig till kreditgivarens webbplats och studera de lånebelopp som för närvarande erbjuds, inklusive återbetalningstiden för den summa som du önskar ansöka om.
 2. Steg 2: Fyll i de begärda uppgifterna som krävs och kontrollera en extra gång om att det hela överensstämmer med verkligheten.
 3. Steg 3: Skicka in din låneansökan och invänta svar, något som för övrigt brukar i de flesta fall ta endast några minuter.

Kom ihåg att även jämföra så många lån som möjligt, exempelvis hos Matchbanker.

Så budgeterar du för att låna pengar direkt

Att låna pengar direkt är ett viktigt beslut och kräver noggrann planering. Innan du överväger att ansöka om ett lån är det klokt att upprätta en budget.

Här är några enkla steg för att hjälpa dig att budgetera för ditt kommande lån:

1. Räkna ut din ekonomiska situation:

 • Samla information om din månatliga inkomst och utgifter.
 • Identifiera eventuella befintliga skulder och deras räntor.

2. Definiera ditt lånebehov:

 • Bestäm exakt hur mycket du behöver låna.
 • Undvik att låna mer än nödvändigt.

3. Jämför lånevillkor:

 • Använd Matchbankers tjänst för att jämföra olika lånealternativ.
 • Titta på räntor, lånebelopp och återbetalningstider.

4. Skapa en återbetalningsplan:

 • Upprätta en tydlig plan för hur du kommer att återbetala lånet.
 • Se till att du har råd med månatliga avbetalningar.

5. Spara för framtiden:

 • Reservera en del av din budget för sparande.
 • Bygg upp en nödfond för oväntade utgifter.
Använd dig gärna av den innovativa kalkylatorn för att få reda på kostnaden när du ämnar att låna pengar direkt.

Vanliga frågor gällande lån med direktutbetalning

Vad är egentligen sms lån med direkt utbetalning?

Ett lån med pengar direkt på kontot är en form av sms-lån eller snabblån som du ansöker onilena via våra certifierade kreditgivare. Den absolut största fördelen när det kommer till sms lån med direktutbetalning är att själva ansökningsprocessen kan slutföras inom några minuter samt det faktum att det ej kostar dig något.

Varför är räntan högre hos lån med direkt utbetalning?

Anledningen till att räntan är betydligt högre än hos sedvanliga lån återfinns i det faktum att återbetalningstiden är betydligt lägre – oftast 30 dagar eller kortare. Konkret så innebär det hela att ju kortare återbetalningstiden är, desto högre kommer räntan att kosta dig i slutändan när lånet är återbetalt.

Hur fungerar ett snabblån med direkt utbetalning i praktiken?

Rent konkret så fungerar ett lån med direkt utbetalning utan uc precis som vilket konventionellt lån som helst. Du ansöker helt enkelt om lånet online och mottar ett “preliminärt”-besked inom endast några minuter. Notera att besked som du får kan komma att ändras senare i form av högre räntor, villkor och dylikt om det skulle framkomma andra aspekter när lånet officiellt godkännas av kreditgivaren.

Kan man ansöka om sms lån med direktutbetalning även med betalningsanmärkningar?

Självfallet så är det möjligt att låna pengar & få svar direkt, även om du har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget. Dock så är frågan mer komplex än så eftersom det hela skiljer sig markant beroende på långivaren i fråga. Du behöver således rådgöra med varje enskild kreditgivare för att egentligen veta exakt hur de förhåller sig till det hela. Dock så brukar de svenska bankerna neka de flesta långivare med betalningsanmärkning ganska omgående.

Hur kan kreditgivaren se min inkomst?

Kreditgivaren hämtar in information gällande din inkomst från med hjälp av ett kreditupplysningsbolag, vanligtvis UC men kan även använda sig av konkurrenterna, vanligtvis i form av Soliditet eller Creditsafe. Här sammanställs information gällande inkomster från anställning, egna bolag, pension, besparingar, potentiella investerare, inklusive bidrag vilka återfinns i din senaste skattedeklaration.

Även om kreditprövningen inte sker i samarbete med UC så måste en sedvanlig kreditprövning utföras för varje potentiell låntagare.

Vad kunder letar efter när de vill låna pengar snabbt

De som är på jakt efter denna typ av lån letar alltid efter långivare som har möjlighet att betala ut pengarna snabbt. Vad som är snabbt är självklart subjektivt, men de flesta låntagare letar efter möjligheten att få ut pengarna redan samma dag.

Detta är dock inte det enda som låntagarna letar efter. Kostnaden för lånet är en viktig faktor, och vissa vill ha möjlighet till en lite längre återbetalningstid.

Utöver detta kan det finnas andra viktiga punkter som kunder letar efter, exempelvis möjligheten till att låna med betalningsanmärkningar eller att det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen.

Matchbanker vägleder dig till lån med direktutbetalning

Ett inadekvat val av lån kan innebära att du försätter dig själv i en ond ekonomisk cirkel med ytterst få möjligheter att ta dig ur det hela. 

Genom att tillämpa innovativ teknik i kombination med smarta sökfunktioner så erbjuder Matchbanker dig möjligheten att låna pengar direkt på kontot, snabbt & enkelt.

När du väljer att nyttja vår tjänst för att hitta snabblån med pengar direkt in på kontot så får du avnjuta följande:

 • Matchbanker är en helt kostnadsfri jämförelsetjänst utan dolda avgifter.
 • Matchbanker samarbetar endast med väletablerade kreditgivare.
 • Matchbanker förser dig med nödvändiga data för att du ska kunna fatta ett objektivt beslut.

Lån utan Upplysningscentralen – Existerar de verkligen?

Smslån utan UC direkt utbetalning

Det korta svaret på huruvida snabblån utan Upplysningscentralen med direkt utbetalning existerar så är det korta svaret ja, men det hela kräver dock en betydligt längre förklaring. 

Även om lån utan Upplysningscentralen med direkt utbetalning existerar så finns det inga snabblån med direkt utbetalning utan kreditprövning.

Traditionellt sett, när du bestämmer dig om att låna pengar direkt med utbetalning till bankkonto så gör du det genom Upplysningscentralen (UC). 

UC är Sveriges absolut ledande kreditupplysningsorgan och ägs för övrigt av de största bankerna. Den nyttjas på en flitig basis av både bankerna och mindre kreditgivare.

En viktig aspekt som du behöver vara uppmärksam på är att för varje gång som en kreditgivare initierar en kreditupplysning i ditt namn så kommer den att registreras hos Upplysningscentralen.

När du ansöker om ett nytt snabblån så kommer den långivare som du ansöker hos kunna se exakt hur många gånger som du initierat en ansökan, inom vilken spann dessa ansökningar initierats samt andra detaljer som ej offentliggjorts för allmänhet

Det hela kan således komma att skada dig i längden eftersom ett stort antal ansökningar under en kort tidsperiod kan komma att väcka misstankar om att din ekonomi befinner sig i gungning. Just därför så har många kreditgivare valt att erbjuda smslån utan med direkt utbetalning.

Vilka är de vanligaste för- och nackdelar när det kommer till smslån med pengar direkt på kontot?

Även om smslån har ett stort antal fördelar så behöver vi även fokusera på de negativa aspekterna, om vi ska förbli objektiva vill säga.

Man måste dock vara medveten om det faktum att smslån är tänkt som en tillfälligt och akut-lösning och ej i form av en långsiktig lösning.

Om man ansöker om lånet i fråga i syfte att betala andra lån så balanserar man redan på en hal lina där man för övrigt vid vilken given stund kan komma att ramla i den ekonomiska ambis som få klarar att återhämta sig ifrån.

Med det skrivet, låt oss nu fokusera på de primära för- och nackdelar när det kommer till sms lån, vilka vi anser att du bör ha kännedom om för att kunna ta ett objektivt och rättmätigt beslut gällande ditt framtida snabblån:

Fördelar:

 • Du kan låna pengar till vad du vill, utan att för den delen behöva redogöra för vad pengarna ska nyttjas till.
 • Pengarna betalas ut vanligtvis samma dag, där tiden från att du skickar in ansökan till att du får ett besked tar mindre än några minuter.
 • Ett stort utbud av potentiella kreditgivare pressar ner kostnaden för smslån med utbetalning direkt.

Nackdelar:

 • Smslån tenderar generellt sett att komma med ganska stora kostnader i form av höga räntor och tillhörande avgifter.
 • Lånen utgörs av mindre lånebelopp och kommer oftast med ett maximalt tak på hur mycket man egentligen får låna i slutändan.
 • Snabblån kommer även med en kort löptid, något som innebär att lånet vanligtvis måste återbetalas inom några månader från att den betalats ut.
Notera: Villkoren för ett smslån är endast preliminära och kan komma att ändras om det framkommer uppgifter vilka långivaren anser vara komprometterande i ditt specifika fall

Ansök om att låna direkt och få pengarna utbetalda direkt till bankkontot

Ta hjälp av vår expertkunskap här på Matchbanker och få dina pengar insatta på bankkontot redan idag!

Det finns ett stort antal potentiella kreditgivare på marknaden idag, något som gör att det både kan upplevas förvirrande och extremt tidsödande att hålla dessa under uppsikt.

Varje kreditgivare kommer även med sina egna kriterier när det kommer till snabblån, där några återfinns i form av följande:

 1. Räntor
 2. Återbetalning
 3. Avgifter

Du bör således aldrig hoppa på det första bästa erbjudandet.

Låt oss istället hjälpa dig med det hela genom att tillämpa vår utarbetade process.

När du använder Matchbanker för att hitta ditt nästa smslån så kommer du att få avnjuta följande förmåner:

Vi står redo att betjäna dig, 24-timmar om dygnet, oavsett var du råkar befinna dig för närvarande!

När du anförtror oss på Matchbanker med att hitta ditt nästa lån så sparar du en massa tid, samtidigt som du får en kraftfull jämförelsetjänst utan några extra kostnader.

Summering

Att låna pengar direkt kan vara ett lockande alternativ för de som är i behov av att lånet betalas ut snabbt, men det finns både positiva och negativa aspekter att beakta med denna typ av lån.

Den stora fördelen är självklart det faktum att lånet betalas ut snabbt, ofta samma eller nästkommande dag. Detta kan dock variera en aning mellan de olika långivarna, men i regel kan du förvänta dig väldigt snabbt behandlingstid.

I många av fallen tas det inte heller någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen, vilket kan vara en fördel för vissa låntagare.

Nackdelen är att du bör förvänta dig en högre ränta än för andra typer av lån, samtidigt som lånebeloppen ofta är ganska små.

Vad som erbjuds kommer att variera väldigt mycket mellan de olika långivarna på marknaden. Den totala kostnaden för ett lån kan skilja sig flera tusentals kronor beroende på vilken aktör du väljer, samtidigt som övriga villkor kan påverka situationen avsevärt.

Av den anledningen är det viktigt att du jämför de lån som erbjuds på marknaden. Den effektiva räntan är en viktig punkt att beakta, vilket även stämmer för återbetalningstid, lånebelopp och övriga villkor. Vi rekommenderar alltid att du läser igenom samtliga villkor för lånet.

Innan du ansöker om ett lån är det viktigt att du gör en budget som visar hur mycket du har möjlighet att låna. Här är det viktigt att vara försiktig, och det är betydligt bättre att vara på den säkra sidan, vilket betyder att du bör budgetera för lite extra marginal, ifall det värsta händer. Använd gärna vår budgetmall för att få en omfattande bild över situationen.

Slutligen rekommenderar vi att du använder vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket ett lån faktiskt kostar. På så sätt får du möjlighet att se den exakta kostnaden för de lån som du är intresserad av, vilket hjälper dig att jämföra lån, samt att förstå vad lånet faktiskt kostar.

Recensioner

rating
4.36 av 5 baserat på 53 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Låna pengar direkt

Senaste nytt