Ferratum recension

I denna guide så ämnar vi diskutera Ferratum, en långivare som verkar på den svenska marknaden i över ett decennium. Bolaget grundades under 2005 i Finland och är idag verksam i mer än 25 länder runt om i världen. Affärsidén bygger på att erbjuda olika typer av lån där privatlån, blancolån och kontokrediter utgör kärnan av verksamheten.

8.8
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
7
Extra fördelar
9
Användarupplevelse
10

Ferratum produkter

846 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.2
Recension
Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 4 – 46 månader
Effektiv ränta 48.93 %
Utbetalning I dag 21:23
 • Flexibla uttag
 • 2 miljoner kunder i Europa
 • Allt sker digitalt
Högkostnadskredit
Exempel: Kreditbelopp: 10 000 kr. Återbetalningsperiod: 12 månader. Nominell ränta: 40,49 % – 40,49 %. Effektiv ränta: 48,93 %. Minimum effektiv ränta: 48,93 %. Maximal effektiv ränta: 48,93 %. Uppläggningsavgift: 0 kr. Månedlige gebyrer: 0 kr. Månadskostnad: Snitt 1016 kr. Samlede kreditomkostninger: 2 194 kr. Totalt att betala: 12 194 kr. (Annons)

Om Ferratum

Ferratum är en långivare som fokuserar på att erbjuda tre olika former av lån och krediter. Den första är i grund och botten en form av privatlån, den andra verkar i form av ett konsolideringslån varav den tredje är i själva verket en form av kontokredit. Vi ska härnäst belysa dessa kortfattat för att göra dig införstådd med vad som gäller:

 • Samlingslån – Ett samlingslån eller ett konsolideringslån som många långivare även benämner den för ämnar lösa högkostnadskrediter och andra smålån med höga räntor och avgifter. Långivaren i fråga erbjuder samlingslån med en återbetalningstid upp till 12 år.
 • Kontokredit – Kontokredit fungerar annorlunda än föregående produkter. När du får en kontokredit beviljad så betalar du bara ränta och avgifter för den summa som du nyttjar och ej för hela summan såsom är fallet med föregående. 

Vänligen notera att räntan för ovanstående lån är individuell och baseras primärt på den kreditupplysning som Ferratum initierar i ditt namn.

Sammanfattning av recension

Vi inleder först med ta reda på vad konsumenterna anser om kundtjänsten hos långivaren i fråga & den prissättning som långivaren tillämpar för sina tjänster.

Vi slutar dock inte där utan kommer även att fokusera på att undersöka vad konsumenterna tycker och tänker när det kommer till den övergripande användarupplevelsen för långivarna i fråga.

I den sista delen så kommer vi att fokusera på att ta reda på huruvida det finns andra delar av verksamheten vilka vi anser vara av vikt för dig som konsument.


Kundtjänst

8

Konsumenterna anser att kundtjänsten håller en adekvat nivå, samtidigt som man även lyfter fram det faktum att man även kan komma i kontakt med en ledig handläggare även under helgerna.


Pris

7

Den prisnivå som Ferratum tillhandahåller anses av konsumenterna ligga i paritet med det som många av deras konkurrenter tillhandahåller. Faktum är att man anses vara billigare för flera av de produkter vilka diskuteras tidigare i denna guide.


Användarupplevelse

10

Konsumenterna är i överlag nöjda med den användarupplevelse som tillhandahålls av Ferratum. Man prisar framförallt den enkla ansökningsprocessen som man anser ligger i framkant i jämförelse med andra långivare, där man lyfter fram tiden för ansökan som den avgörande aspekten.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden hos Ferratum ligger enligt egen utsago i framkant i jämförelse med resten av marknaden. En låneansökan tenderar att behandlas inom endast några minuter från att man ansöker, där man för övrigt kan ansöka om lån 24-timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.


Andra fördelar

9

Ferratum har skapat en sektion som man döpt till ”ekonomiskola”. Här hittar du adekvata tips, råd och rekommendationer till hur du ska tänka till de olika typer av lån som du ämnar ansöka om.


Ferratum Credit Lånekalkylator
1 000 kr 50 000 kr
4 månader 46 månader
48.93 % 48.93 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Ferratum lån

Ferratum Credit

Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 4 – 46 månader
Ränta 40.49 %
Effektiv ränta 48.93 %
Ålder 21 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

Nackdelar

 • Du får inte låna pengar om du har en kvarstående skuld hos Kronofogden
 • Den effektiva räntan ökar om du har en eller flera betalningsanmärkningar
 • De löptider eller återbetalningstider som erbjuds tenderar att vara korta


Kundtjänst

8

Kundtjänsten hos Ferratum finns tillgänglig både per telefon och e-post. Man håller öppet alla dagar i veckan mellan, 09:00 – 17:00, måndag – fredag. Under helgerna så är öppettiderna en aning förkortade där man håller öppet 11:00 – 18:00, lördag – söndag.

Man erbjuder även helt kostnadsfri rådgivning för existerande kunder men även för potentiella låntagare. Ferratum har även en noga utarbetad sektion som besvarar de vanligaste frågorna som konsumenterna tenderar att kontakta kundtjänsten om.

Konsumenterna upplever i överlag att kundtjänsten håller en hög nivå där handläggarna har en hög kompetens och kan således besvara de flesta av de frågor som man kan tänkas ha inom en kort tidsperiod.

Företagsinformation

FöretagFerratum Bank p.l.c
AdressFerratum Bank p.l.c. ST Business Centre 120 The Strand, Gzira GZR 1027 Malta
E-postkundtjanst@ferratumbank.se
Telefon(+46) 02 01 23 03 0

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag11:00 – 18:00
Söndag11:00 – 18:00

Pris

7

Vi initierar själva diskussionen genom att konstatera att Ferratum ligger på marknadsmässiga prisnivåer i jämförelse med deras främsta konkurrenter. Man tillhandahåller lån vilka konsumenter anser ej skiljer sig nämnvärt från vad andra tillhandahåller.

Vidare så uppfattar konsumenterna att det förhållandevis går enkelt till att hitta adekvat information kring de olika typerna av lån som för närvarande tillhandahålls av Ferratum.

Som en sista del i det hela så ämnade vi även ta reda på huruvida Ferratum anses vara transparenta kring deras prissättning, något som för övrigt alla de konsumenter som vi haft kontakt med anser uppfylls med råge.


Ferratum krav

 • Du måste ha fyllt minst 21 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad inkomst.
 • Du måste ha en folkbokförd adress i Sverige.
 • Du måste ha ett fläckfritt register hos Kronofogden.
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar nyare än 6 månader.

Användarupplevelse

10

I överlag så upplever konsumenterna att användarupplevelsen hos Ferratum håller en adekvat nivå. Man lyfter fram det faktum att webbplatsen upplevs som modern och enkel, samtidigt som ansökningsprocessen för lån är ytterst enkel.
Vidare så anser man även att det går enkelt till att hitta informationen som man letar efter där man även uppskattar de faktum att webbplatsen skalats ned adekvat i form av olika sektioner.


Behandlingstid

10

När det kommer till behandlingstiden så anses Ferratum hålla en hög nivå. Långivaren påstår att de flesta som ansöker om ett privatlån ska ha mottagit ett svar inom 10 minuter från att man initierar det hela.

Vidare så fokuserar Ferratum på att betala ut pengarna under samma dag, men utbetalningen kan komma att dröja tills nästa bankdag, om du ansöker om lånet under dygnets sena timmar. 

I vissa fall så kan Ferratum komma att begära kompletterande uppgifter, något som rent konkret innebär att utbetalningen kan komma att dröja några extra dagar. Det hela är dock en ganska ovanlig företeelse ska tilläggas enligt långivarens egen utsago.


Andra fördelar

9

Ferratum har skapat en sektion på webbplatsen som man döpt till ekonomiskola. Här hittar du ett gediget utbud av guider, tips och rekommendationer när det kommer till olika typer av lån. 

Målet med det hela är att utbilda dig som konsumenter för att du lättare ska kunna fatta rättmätiga beslut kring dina lån.


Slutsats

Ferratum är en långivare som regleras av Finansinspektionen men har sin huvudbas på Malta. Man har verkat i över ett decennium på den svenska marknaden och erbjuder flera olika typer av lån, med förmånliga villkor.

Man har framförallt profilerat sig som en snabb långivare där de flesta ansökningarna processas inom 10 minuter från att man ansöker. Vidare så tillämpar man även utbetalning av lånet redan samma dag, men det hela kan komma att dröja om man har en annan bank än Nordea.

I överlag så är konsumenterna nöjda med det som Ferratum erbjuder och anser i överlag att långivaren håller en hög nivå i jämförelse med andra konkurrerande långivare.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Ferratum

Recensioner: 912 • Bra
TrustScore: 4.5 4.3
5 stjärna
68%
4 stjärna
14%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
15%
I
Ingrid 3 Recensioner
TrustScore: 5

Bra bemötande

Bra bemötande

A
Anna 7 Recensioner
TrustScore: 4

Enkla steg

Enkla steg. Bekräftelse nästan omgående. Okej ränta.

KB
K4 beats 2 Recensioner
TrustScore: 1

LÅNA INTE FRÅN FERRATUM

LÅNA INTE FRÅN FERRATUM. dom låser dig i skuld och det går inte nå dom på tele eller email.

Matchbanker > Låneförmedlare > Ferratum recension

Senaste nytt