Loanstep recension

Loanstep är i grund och botten ett så kallat p2p-kreditgivare, något som rent konkret innebär att du i grund och botten lånar medel från privata aktörer, och ej i from av Loanstep, som ofta varit fallet traditionellt sett.

8.8
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
8
Extra fördelar
6
Användarupplevelse
10

Loanstep produkter

1 278 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.6
Recension
Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Varaktighet 5 – 24 månader
Effektiv ränta 0 – 38.4 %
Utbetalning I dag 07:05
 • Utan UC
 • Lån upp till 25 000 kr
 • Kostnadsfritt upp till 14 dagar
Högkostnadskredit
Exempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. (Annons)

Om Loanstep

I denna del så ämnar vi illustrera mer detaljerat de typer av lån som Loanstep erbjuder sina konsumenter där vi även uppmärksammar dig på lånebeloppet, utbetalningsperioden samt den effektiva räntan som du bli påförd.

Loanstep erbjuder en tilläggstjänst som gör det möjligt att förlänga lånet upp till 4 gånger. Dock så kan det hela appliceras endast på belopp upp till 5 000 kr. För högre beloppet så måste du amortera lånet inom den tid som anges.

Sammanfattning av recension

Vi ämnar först  ta reda på vad konsumenterna anser när det kommer till kundtjänsten och den prissättning som appliceras hos Loanstep i paritet med det som övriga marknaden tillämpar.

Det hela slutar dock ej där utan vi kommer även att fokusera på att ta reda på vad konsumenterna anser om användarupplevelsen hos den webbplats som Loanstep opererar under, behandlingstiden som krävs i genomsnitt för att behandla en låneansökan, men även om det förekommer andra delar vilka du bör känna till.


Kundtjänst

10

Kundtjänsten hos Loanstep uppfattas av konsumenter som ytterst kompetent där man oftast får svar på sina frågor per omgående. Dock så upplever man att öppettiderna är begränsade, framförallt på grund av att långivaren valt att hålla stängt under helgerna.


Pris

8

De priser som appliceras för privatlånet som tillhandahålls av Loanstep uppfattas ligga i paritet med den prissättning som övriga konkurrenter på lånemarknaden tillämpar för liknande tjänster.


Användarupplevelse

10

Konsumenterna upplever att användarupplevelsen hos Loanstep ligger på en adekvat och lämplig nivå. Man prisar framförallt det faktum att webbplatsen upplevs som betydligt enkelt att navigera runt på.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden som appliceras för en låneansökan uppfattas av konsumenterna ligga i paritet med det som erbjuds på marknaden i övrigt. Väljer du att ansöka om ett lån innan 12:00 (gäller vardagar) där lånet i fråga beviljas så kommer pengarna att landa på ditt bankkonto senare under dagen.


Andra fördelar

6

Långivaren erbjuder även en tilläggstjänst som gör det möjligt att förlänga lånet upp till 4 gånger. Det hela gäller dock endast belopp upp till 5 000 kr. För högre belopp så gäller den amorteringstid som definierats.


Loanstep Lånekalkylator
3 000 kr 25 000 kr
5 månader 24 månader
0 % 38.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Loanstep lån

Loanstep

Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Varaktighet 5 – 24 månader
Ränta 5 – 39 %
Effektiv ränta 0 – 38.4 %
Ålder 21 år


Fördelar

Nackdelar

 • Kundtjänsten hos Loanstep erbjuder begränsade öppettider i jämförelse med andra
 • Man tenderar att applicera en rad avgifter vilka i slutändan blir kostsamma
 • Som låntagare så måste du kunna uppvisa en deklarerad inkomst på min. 150 00 kr

Kundtjänst

10

Den kundtjänst som tillhandahålls hos Loanstep upplevs hålla en adekvat nivå där konsumenterna upplever att de oftast får sina frågeställningar besvarade inom en förhållandevis kort tidsperiod.

Konsumenterna uppskattar även det faktum att du även kan komma i kontakt med en ledig handläggare genom att nyttja den modul som återfinns längst ned på webbplatsen.

Du kan även välja att chatta med kundtjänsten, något som många konsumenter upplever som ytterst smidigt, särskilt när man råkar befinna sig på resande fot eller sitter fast bland en rad andra människor, där man ej önskar exponera sin privata ekonomi.

Som om det inte vore tillräckligt så kan du även välja att kontakta kundtjänsten genom deras officiella kanaler på sociala medier. Det som hindrar betyget från att bli den högsta är att du endast kan komma i kontakt med kundtjänsten under vardagar.

För att reta gallfeber på konsumenterna så har man även valt att hålla stängt under lunch, en tid då många konsumenter med heltidsjobb tenderar att utföra sina bankärenden under, ska tilläggas.

Företagsinformation

FöretagSBL Finans AB
Adress i SverigeKammakargatan 7, 111 40 Stockholm
E-postinfo@loanstep.se
Telefon(+46) 26 222 28 38

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 15:00
Tisdag09:00 – 15:00
Onsdag09:00 – 15:00
Torsdag09:00 – 15:00
Fredag09:00 – 15:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

8

Vi inleder det hela genom att först konstaterade att Loanstep håller en förhållandevis jämn nivå med sina konkurrenter när det kommer till de tjänster som erbjuds, framförallt när det kommer till långivare inom p2p-sfären.

Konsumenterna upplever även det faktum att det förhållandevis går att hitta adekvat och relevant information kring den prissättning som Loanstep applicerar för sina olika tjänster.

Vissa konsumenter understryker dock att Loanstep kan emellanåt uppfattas som att man ej tillhandahåller en hundraprocentig transparens, varav andra anser att det inte finns något dolt i det finstilta överhuvudtaget.

Konsumenterna är dock mindre positiva till att Loanstep erbjuder ett begränsat utbud av exempel på hur mycket ett lån kan komma att kosta en i slutändan. Det hela hade bidragit till att man lättare kunnat skapa sig en gedigen bild över hur mycket man behöver öronmärka per månad för lånet i fråga.


Loanstep krav

 • Du måste vara 18 år fyllda vid tiden som du initierar din låneansökan.
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst på minimum 150 000 kr.
 • Du måste i överlag ha en stabil ekonomin med fasta månadsinkomster.
 • Du får ej ha några utestående skulder aktiva hos Kronofogden.
 • Du måste vara folkbokförd på en adress inom Sveriges gränser.
 • Du måste ha ett BankID för att kunna slutföra din låneansökan.

Användarupplevelse

10

När det kommer till användarupplevelsen hos Loanstep så är konsumenterna överens om att det hela håller en adekvat nivå. Själva webbplatsen upplevs som strukturerad, logisk och väldesignad, något som gör att man förhållandevis enkelt hittar information.

När det kommer till ansökningsprocessen på webbplatsen så uppfattas även den som adekvat, framförallt så prisar man det faktum att det hela består av ett enda formulär varav man signerar ansökan med BankID och inväntar ett besked (tar oftast några minuter).

Konsumenterna uppskattar även det faktum att det finns en möjlighet att studera mer kring de lån som erbjuds i from av den låneskola som tillhandahålls helt kostnadsfritt på webbplatsen i fråga.


Behandlingstid

10

Loanstep är förhållandevis snabb när det kommer till handläggningsprocessen i jämförelse med deras närmsta konkurrenter. Det hela tar oftast några minuter att slutföra, där processen för övrigt är helt digital och automatiserad.

Om du ansöker om lånet innan 12:00 under vardagar så kan du räkna med att ha pengarna på ditt bankkonto redan samma dag. Ansöker du dock efter lunchtid så kommer dina pengar att betalas ut nästkommande bankdag.

Viktigt dock att understryka är det faktum att det inte är klarlagd huruvida du behöver ha ett bankkonto registrerat hos en av de större svenska bankerna för att kunna få lånet utbetalt redan samma dag.


Andra fördelar

6

Om du har behov av att förlänga dina lån ofta i slutet av månaden så kan tjänsten från Loanstep vara adekvat för just dina behov. När du tecknar det hela så har du möjligheten att förlänga ett lån som du fått utbetalt fyra gånger.

Dock så gäller det hela endast för belopp upp till 5 000 kr. Notera även att du kommer att påföras en avgift på 100 kr, inklusive en kostnad på 10% som baseras på det totala lånebeloppet.

Själva tjänsten är ideal i de situationer när du upplever att pengarna ej räcker till i slutet av månaden, men även om du råkar ha oturen att bli sjukskriven, alternativt blir föremål för en ofrivillig uppsägning.


Slutsats

Loanstep är en p2-p långivare, vilket i själva verket innebär att du ej lånar direkt från Loanstep, så som ofta är fallet traditionellt sett, utan Loanstep verkar i form av en mellanhand där du lånar in pengar från privatpersoner vilka valt att placera pengarna i bolaget.

Kreditgivaren har alltid som mål att betala ut beviljade lån innan kl. 12:00 (gäller vardagar), något som dock förutsätter att du ansökt om lånet i fråga innan kl. 12:00 vill säga. För andra tider så kommer lånet betalas ut nästkommande bankdag.

Konsumenterna är generellt sett positivt inställda till Loanstep så påpekar man en stor akilleshäl i det hela, nämligen det faktum att kundtjänsten endast håller öppet under vardagarna.

Man upplever det hela som icke acceptabelt i dagens läge, särskilt med tanke på att flera konkurrenter erbjuder kundsupport under helger och röda dagar.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Loanstep

Recensioner: 3229 • Bra
TrustScore: 4.5 4.7
5 stjärna
82%
4 stjärna
13%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
3%
DM
Dennis Munetsi 4 Recensioner
TrustScore: 5

Smidigt

Bra vilkor smidigt och snabbt!

K
kund 6 Recensioner
TrustScore: 5

Allting gick lätt och smidigt

Allting gick lätt och smidigt. Rekommenderar verkligen er.

B
Bernard 10 Recensioner
TrustScore: 5

Snabb servis och lyhörd

Snabb servis och lyhörd

Matchbanker > Låneförmedlare > Loanstep recension

Senaste nytt