Bank Norwegian recension

Norwegian bank är en långivare som verkar på den svenska marknaden i över ett decennium. Den skapades initialt som ett komplement till Norwegian flygbolag, men har med tiden kommit att växa sig till ett respektabelt namn, framför allt när det kommer till privatlån och kontokredit.

I följande guide så ämnar vi ta reda på mer om långivaren i fråga för att du enklare ska kunna fatta ett mer rationellt beslut kring huruvida långivaren i fråga lämpar sig för just dina behov.

9.6
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
8
Extra fördelar
10
Användarupplevelse
10

Bank Norwegian produkter

Ny produkt
6.8
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 6.16 – 28.44 %
Utbetalning I dag 10:21
  • Ansökningsproces 100% online
  • Låna utan säkerhet
Exempel: Kreditbelopp: 70 000 kr | Återbetalningsperiod: 5 år | Exempelräntan 13,06% | Effektiv ränta: 11,49% | Totalt att betala: 94 148 kr | Månadskostnad: 1 531 kr | Lånetid 1-15 år (Annons)

Om Bank Norwegian

Norwegian bank erbjuder för närvarande två typer av lån – privatlån och kontokredit – vilka kan nyttjas på olika sätt beroende på dina behov. Härnäst så kommer vi att beskriva dessa kortfattat för att göra dig uppmärksam på hur de är tänkta att nyttjas:

Samlingslån – Är en form av lån som avser att nyttjas till att samla högkostandskrediter och andra smålån vilka påförts höga räntekostnader där du sedan konsoliderar det hela till ett enda lån.

Sammanfattning av recension

Vi inleder det hela genom att ta reda på vad konsumenterna tycker om kundtjänsten & den rådande prissättningen. Dock så tar inte det slut där utan vi kommer även att ta reda på vad konsumenter anser när det kommer till den övergripande användarupplevelsen.

Sist men inte minst så vill vi även ta reda på huruvida det förekommer andra aspekter vilka vi anser att du bör känna till för att på så sätt kunna objektivt och rationellt fatta ett beslut gällande huruvida Norwegian bank lämpar sig just för dina behov.


Kundtjänst

10

Kundtjänsten uppfattas som kompetent och adekvat men konsumenterna är framförallt missnöjda med det faktum att man endast kan komma i kontakt med en handläggare under vardagar, detta på grund av att bankens kundsupport håller stängt under helgerna!


Pris

8

De priser som Norwegian bank tillämpar för sina produkter uppfattas ligga på en adekvat nivå i jämförelse med deras konkurrenter och marknaden i övrigt. Man är även nöjda med det faktum att det går förhållandevis enkelt att hitta information kring det hela på bankens webbplats.


Användarupplevelse

10

Konsumenterna uppfattar användarupplevelsen hos Norwegian bank som adekvat och positiv. Man lyfter framför allt det faktum att webbplatsen är strukturerad och logisk, något som gör det enkelt att lokalisera information kring de produkter som man är intresserad av.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden för låneansökningar ligger i framkant, där det hela oftast tar upp till 5-minuter att slutföra från att man signerar ansökan med BankID. Dock så blir betyget ej den högsta eftersom det tar 1-3 dagar för pengarna att anlända till bankkontot.


Andra fördelar

10

Norwegian bank erbjuder även en produkt som liknas vid låneskydd. Själva produkten är tänkt att täcka upp för dig i de situationer vilka innebär att du blir sjukskriven under en längre period eller när du har oturen att bli av med jobbet.


Bank Norwegian Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
6.16 % 28.44 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Bank Norwegian lån

Bank Norwegian

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta 5.99 – 23.99 %
Effektiv ränta 6.16 – 28.44 %
Ålder 23 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

  • Du kan ansöka om ett lån genom bankens app eller deras internetbank
  • Du får ta del av en ganska låg ränta i jämförelse med konkurrenterna
  • Ansök om ett valfritt lånebelopp utan att behöva uppvisa en form av säkerhet

Nackdelar


Kundtjänst

10

När det kommer till kundtjänsten hos Norwegian bank så är konsumenterna i överlag positiva till väntetiden, kompetens hos handläggarna men gillar inte det faktum att banken endast tillhandahåller telefonsupport under vardagarna, mellan 10:00-16:00.

Konsumenterna är även negativt inställda på det faktum att man förutom att ringa in endast kan komma kontakt med kundsupporten genom att använda sig av kontaktformuläret som återfinns på bankens webbplats.

Helst hade man sett att banken utökad sina öppettider för kundsupporten även under helgerna, samtidigt som man även erbjud andra alternativa kontaktvägar i form av chatt och dylikt.

Företagsinformation

FöretagBank Norwegian
AdressSnarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge
E-postej tillgängligt (använd kontaktformulär på webbplatsen)
Telefon(+46) 07 70 45 77 66

Öppettider för kundtjänst

Måndag10:00 – 16:00
Tisdag10:00 – 16:00
Onsdag10:00 – 16:00
Torsdag10:00 – 16:00
Fredag10:00 – 16:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

8

Vi inleder diskussionen genom att konstatera att Norwegian bank ligger i paritet med de priser som definieras av deras närmsta konkurrenter. Vidare så uppfattar konsumenterna att prisnivån är adekvat för de produkter som tillhandahålls i jämförelse med resten av marknaden.

Det är även förhållandevis enkelt att hitta information kring prissättningen för de olika produkterna eftersom webbplatsen gör det tydligt gällande var man kan hitta information kring det hela.

Den sista frågeställningen ämnar besvara huruvida Norwegian bank döljer vissa av sina villkor i det finstilta, något som varken vi eller de konsumenter som vi haft kontakt med kunnat hitta spår av.


Bank Norwegian krav

  • Du måste ha fyllt minst 23 år vid tiden som du initierar din låneansökan
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar i bagaget vid tiden för ansökan
  • Du får inte ha några utestående skulder aktiva hos Kronofogden
  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under minst 3 år
  • Du måste uppvisa en deklarerad och regelbunden inkomst


Användarupplevelse

10

Konsumenterna upplever att användarupplevelsen hos Norwegian bank håller en adekvat nivå. Man upplever att färgerna har valts med stor omsorg, samtidigt som den logiska elementet kan identifieras som en röd tråd genom hela webbplatsen.

Vidare så är man även nöjda med att det förhållandevis snabbt går att hitta den information som man letar efter på webbplatsen i fråga. Dock så förstår man inte riktigt varför banken inte vill uppge sin e-postadress, utan har istället valt att tillhandahålla en form av kontaktformulär.

Allt i allt så anses användarupplevelsen i överlag som ganska positiv, där konsumenterna även prisar det faktum att webbplatsen ligger i framkant när det kommer till den strukturella elementet i jämförelse med konkurrenterna.


Behandlingstid

10

Norwegian bank har investerat betydande resurser på att tillhandahålla en enkel och smidig ansökningsprocess när det kommer till deras olika typer av lån. Man vill göra det hela så enkelt som möjligt för att kunna erbjuda konsumenter med olika förutsättningar möjligheten att ansöka om ett lån hos banken i fråga.

Själva ansökningsprocessen tendera ej i genomsnitt att kärva mer än några minuter att slutföra. Du mottar generellt sett ett svar på huruvida din låneansökan godkänts eller nekats inom 5 minuter från att du signerar den med BankID.

Om din låneansökan godkänns så behöver du återigen signerar själva låneavtalet genom att använda dig av ditt BankID, varav pengarna betalas ut till bankkontot i fråga. Det som sänker betyget en aning är att det kan dröja 1-3 dagar innan du får pengarna.

Konsumenterna hade gärna sett att pengarna betalas ut samma dag, detta på grund av att många som ansöker om privatlån behöver ha tillgång till likvida medel per omgående för att täcka upp för de akuta utgifter som uppstått.


Andra fördelar

10

Som ett led i att skydda dig som konsument i de situationer där du blir sjukskriven under längre perioder, alternativt blir av med din fasta inkomst, så erbjuder Norwegian bank en tilläggstjänst i form av låneskydd

Du kan antingen välja att teckna låneskyddet direkt när du ansöker om lånet i fråga, men kan även välja att teckna den i efterhand genom att logga in på din Norwegian bank konto på nätet


Slutsats

Norwegian bank skapades initialt som en form av komplement till Norwegian flygbolag, men har sedan dess övergått mer och mer till att bli en respektabel långivare på den svenska marknaden. 

Man erbjuder idag flera olika typer av lån och har profilerat sig som en långivare med exceptionellt snabba handläggningstider, där man oftast hanterar låneansökningar under mindre än 5 minuter.

Den största akilleshälen hos Norwegian bank utgörs av det faktum att man behöver 1-3 dagar från att låneansökan godkänns till att de likvida medlen betalas ut till den valda bankkontot.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Bank Norwegian

Recensioner: 55 • Dålig
TrustScore: 2 2.0
5 stjärna
20%
4 stjärna
7%
3 stjärna
2%
2 stjärna
5%
1 stjärnor
65%
J
Johanna 3 Recensioner
TrustScore: 1

VARNING – räntor

Har ett kreditkort på 10000kr. Jag håller på att betala av varje månad utan att använda kortet trots det ökar räntorna på mina fakturor ibland. På fem månader har jag betalt av 750kr och räntan ligger fortfarande på samma summa trots avbetalningarna. Det är något skumt i detta….. ^^ och då har det inte skett några ränteförändringar sedan september. Mvh/ ekonom till en räntefifflAnde företag

KP
Krister Persson tel 2 Recensioner
TrustScore: 1

Hej ansökte om ett kreditkort

Hej ansökte om ett kreditkort. bor hos min flickvän i ett radhus värt 7.000.000 jag är pensionär har en pension på 18.000 innan skatt men är god för 1.400.000 cash man tog en kreditupplysning och blev nekad ett kreditkort. Hur mycket måste man vara god för att erhålla ett kort. Känner detta bemötande som en stor kränkning. Vi kommer göra fler resor i höst men kommer förmodligen inte resa med Norwegian flyg. Vi var i teneriffa nyligen och kan inte registrera mina cashpoint. Vill ha svar från Norwegian bank via telefon. Tack

PP
Pernilla Persson 4 Recensioner
TrustScore: 1

Gjorde en lån ansökan blev beviljad

Gjorde en lån ansökan blev beviljad, lämnade in alla uppgifter de behövde. Och signera skuldebrev. Men nu har en månad gått och de har fortfarande inte betalat ut lånet.

Matchbanker > Låneförmedlare > Bank Norwegian recension

Senaste nytt