Låneförmedlare

Matchbanker har utformats med målet att hjälpa dig som konsument att jämföra olika typer av lån för att hitta de mest adekvata låneerbjudanden för din del. Själva tjänsten är ytterst enkelt att använda och låter dig definiera de parametrar som du är intresserad av så som ränta, löptid, kostnader etc., för att få fram endast då låneerbjudanden som matchar dina behov.

Allt du behöver veta om låneförmedlare och lite mer!

Det finns idag en hel uppsjö av låneförmedlare när det kommer till lån i olika former.

Låneförmedlare
Allt du behöver veta om låneförmedlare

I följande guide så ämnar vi förse dig med de vanligaste frågeställningar som våra läsare tenderar att ställa gällande dessa, där några av de vanligaste återfinns i form av följande:

 1. Varför är det så fördelaktigt att använda sig av låneförmedlare vid ansökan av lån?
 2. Kan jag använda låneförmedlare till att hitta lån även med betalningsanmärkningar?
 3. Vilken räntesats kommer jag bli erbjuden vi nyttjande av låneförmedlaren?

Ovanstående utgör endast en delmängd av de frågeställningar vilka vi ämnar besvara i denna utförliga guide!

Använd även vår användarvänlig och innovativa räknaren (se nedan) för att beräkna hur mycket ett lån kan komma att kosta dig i slutändan!
Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Nyttja Matchbanker för att hitta din nästa ideala långivare

Matchbanker är en innovativ jämförelsetjänst som tagits fram med målet att hjälpa dig och likasinnade konsumenter att hitta marknadens bästa långivare. När du nyttjar Matchbanker i form av låneförmedlare så kommer du att få avnjuta dessa fördelar, utan några extra kostnader!

 • Endast utvalda långivare.
 • Schyssta lånevillkor.
 • Transparenta kostnader.
 • Konkurrenskraftiga räntor.
 • Prispressade erbjudande.

Matchbanker är ytterst noga att du som konsument får det bästa som erbjuds på marknaden vilket är just därför som vi endast samarbetar med noga utvalda långivare vilka för övrigt måste rätta sig efter de villkor som vi kommit överens om!

Varför ska du jämföra avbetalningsformen gällande lånet du ämnar ansöka om?

När det kommer till lån, oavsett om du ansöker om ett blancolån, billån, båtlån etc., så finns det två sätt att amortera på lånet i fråga. Generellt sett så tenderar de större långivarna att tillämpa en form av ark amortering varav mindre nischade långivare tenderar att använda sig av annuitet som amorteringsform.

Härnäst så ska vi fokusera på att kortfattat belysa båda dessa termer så att du bättre förstår hur du ska förhålla dig till det hela.

 • Rak – I korta drag så innebär det hela att du amorterar lånet i form av en lika-fördelad beloppet för varje månad. Just därför så tenderar kostnaden för lånet i fråga att vara betydligt högre i början men sjunker i paritet med amorteringstakten.
 • Annuitet – Innebär att du blir påförd en fördefinierad månadskostnad under lånets totala löptid. Kostnaden för räntan tenderar att vara högre i början men sjunker i takt med att du betalar av lånet.

Vad du ska välja beror i mån och tycke på dina ekonomiska förutsättningar. Har du utrymme så är rak amortering att föredra. Å andra sidan, om ekonomin redan befinner sig i gungning så är annuitet att föredra i stället!

När det kommer till annuitetslån så kan både räntan och amorteringsbelopp vara olika för varje ny månad.

Vanliga frågor gällande låneförmedlare

Varför är det smart att använda sig av låneförmedlare?

Genom att använda dig av låneförmedlare så kan du snabbt och enkelt hitta ett låneerbjudande som lämpar sig just för dina behov. Du kan även ställa långivarna mot varandra och på så sätt få en objektivare översikt gällande låneerbjudandet som du bör välja.

Hur stort lån kan jag ansöka om hos låneförmedlare?

Det hela är ytterst subjektivt eftersom endast du själv kan besvara hur stort lån som du egentligen behöver. Generellt sett så tenderar lån utan säkerhet att erbjudas från 1 000 kr ända upp till 600 000 kr.

Kan man använda sig av låneförmedlare för att hitta kreditgivare vilka erbjuder lån till konsumenter med betalningsanmärkningar?

Självklart så kan du använda dig av låneförmedlare för att hitta långivare vilka även erbjuder lån till de konsumenter vilka för närvarande råkar ha en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget.

Vad är den minimala åldern för att kunna få igenom ett lån?

Olika långivare har olika krav. Medan vissa ställer kravet att du ska vara minst 18 år gammal så finns det även långivare vilka ställer ännu högre krav där du vill att lånesökaren ska ha fyllt mins 21 vit tiden som låneansökan initieras.

Hur kan en medsökande öka dina chanser för att få igenom ett lån?

När du använder dig av låneförmedlare så kan du även filtrera resultaten i form av medsökande. För att du ska förstå hur viktig en medsökande kan vara så kommer vi nedan kortfattat att illustrera det hela i form av en kort och koncis punktlista:

 1. Du får möjligheten att få igenom ett betydligt högre lån.
 2. Du får möjligheten att få igenom betydligt bättre villkor.
 3. Du får möjligheten att förhandla och omförhandla löptiden.
 4. Du får möjligheten att få igenom ett lån med betalningsanmärkningar.
 5. Du får möjligheten att kunna betala av lånet om du råkar bli arbetslös eller sjukskriven.
Låneförmedlare
Hur kan en medsökande öka dina chanser för att få igenom ett lån?

Ovanstående utgör självfallet ett antal av de fördelar som du får ta del av när du väljer att ha en medsökande på lånet. Hur man än vänder på det hela så väger fördelarna över kontra nackdelarna markant!

Om det skulle bli så att en medsökande ej klarar av att återbetala sin del av lånet så kommer det vara du som får stå för den kostnaden. Detta är förmodligen den största akilleshälen när det kommer till lån vilka innefattar medsökande.

Vilka är de primära för- och nackdelarna när det kommer till låneförmedlare?

Härnäst så kommer vi att på ett kortfattat sätt belysa de primära för- och nackdelarna när det kommer till låneförmedlare. Själva tanken är att du ska få möjligheten att bilda dig en objektiv uppfattning om det hela för att senare kunna fatta mer rationella beslut.

Fördelar med låneförmedlare:

 • När du jämför ett lån hos en specifik låneförmedlare så kommer endast en kreditupplysning att initieras till skillnad från när du ansöker individuellt, då en kreditupplysning initieras för varje given kreditgivare.
 • Spara på din ovärderliga tid genom att jämföra lån hos ett stort antal kreditgivare, inom mindre än en minut!
 • Kostnadsfritt och utan några applicerade avgifter innebär att du har allt att vinna och inget att förlora!
 • Få reda på omgående hur mycket du faktiskt kan låna med din nuvarande ekonomiska situation, transparent och utan en dold agenda.
 • En adekvat och tydlig överblick gällande de olika villkor som tillhandahålls för varje specifik låneförmedlare.

Nackdelar med låneförmedlare:

 • Lånet i fråga som du ansöker om kan i vissa fall ta lite längre tid att få igenom än om du ansöker direkt hos långivaren i fråga.
 • Du kan inte jämföra låneerbjudanden vilka tillhandahålls av fackanslutna eftersom dessa är kopplade till ditt personnummer, något som låneförmedlare ej kan använda sig av.
 • En låneförmedlare kan vara partiskt eller opartisk. Som konsument så är det omöjligt att veta med säkerhet eftersom du inte har insyn i deras verksamhet. Dock så är de bästa låneförmedlare alltid opartiska!
Låneförmedlare är precis som det låter, en aktör som förmedlar lån. För att få igenom lånet i fråga så kommer du att behöva lämna ifrån dig personliga uppgifter och signera din ansökan med BankID när du väljer att ansöka om ett lån hos en kreditgivare som lämpar sig just för dina behov.
Vänligen notera att du även kan få möjligheten att få igenom lånet ovan även om du saknar en deklarerad inkomst för närvarande.

Matchbanker är den enda låneförmedlaren som du någonsin kommer behöva

Matchbanker är en tjänst som utformats för att göra det möjligt för dig att jämföra olika typer av lån utan att behöva bekymra dig om det bakomliggande. När du väljer att använda dig av Matchbanker för att jämföra ditt nästa lån så kommer du kunna ta del av följande:

 1. Förbli helt anonym under hela jämförelseprocessen – inga undantag.
 2. Hitta adekvata och förmånliga låneerbjudanden inom några minuter.
 3. Jämför olika former av lån, så som lån vid betalningsanmärkning, blancolån, etc.
 4. Skydda din personliga integritet – inga data delas med tredje part – någonsin.
 5. Endast ackrediterade och noga utvalda samarbetspartners tillhandahålls.

Ovanstående utgör en bråkdel av det som du kan förvänta dig att få ta del av när du väljer Matchbanker, utan att bli applicerad några extra kostnader. Vi står redo att hjälpa dig hitta din ideala låneförmedlare, 24-timmar om dygnet, alla dagar i veckan!

Recensioner

rating
4.7 av 5 baserat på 56 recensioner
Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låneförmedlare

Senaste nytt