Lendo recension

I följande guide så kommer vi att fokusera mer ingående på att beskriva vad Lendo är, hur aktören kan hjälpa dig att hitta det ideala privatlånet för din del, inklusive andra aspekter som du bör ha kännedom om. En intressant anekdot när det kommer till Lendo är att man initialt fokuserade sin verksamhet på att förmedla lån men övergick snart till att fokusera på att endast förmedla privatlån.

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Lendo produkter

463 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.2
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Utbetalning I morgon 08:41
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Kolla din ränta
 • Låna tryggt och säkert
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 200 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (144 avbetalningar) | Totalt att betala: 274 411 kr | Månadskostnad: 1 905 kr | Effektiv årsränta: 5.69% | Övriga avgifter: 0 kr | Återbetalning tid 1-15 år | Effektiv ränta min: 2.95% – max. 29.95% | Effektiv ränta max: 29.95%. (Annons)

Om Lendo

Lendo fokuserar på att förmedla olika typer av lån till privatkonsumenter, där de två mest populära utgörs av privatlån och samlingslån. Vi ska härnäst belysa dessa kortfattat för att göra dig medveten om de olika aspekterna som dessa lån tenderar att förknippas med:

 • PrivatlånÄr i själva verket en form av blancolån som du som konsument kan välja att nyttja till olika ändamål. Du kan välja att använda ett privatlån till att täcka upp för oväntade utgifter, bekosta konsumtion, bekosta din semester eller spendera pengarna på det sättet som du anser vara mest adekvat.
 • SamlingslånEtt samlingslån i grund och botten ett konsolideringslån i form av en större klumpsumma som du nyttjar för att lösa högkostnadskrediter och andra mindre smålån, vilka ska tilläggas ofta kommer med ganska höga räntor. Du konsoliderar helt enkelt lånen till en enda, varav du blir påförd en betydligt lägre månadskostnad.

Vänligen notera även det faktum att privatlån ofta benämns i form av blancolån, lån utan säkerhet, snabblån och andra synonymer vilka i grund och botten implicerar på en och samma lån.

Sammanfattning av Lendo

Vi börjar först med att ta reda på vad konsumenterna anser om kundtjänsten och prissättningen hos Lendo samt huruvida dessa ligger i paritet med resten av marknaden. Det hela slutar dock inte där utan vi ämnar även undersöka vad konsumenterna anser om användarvänligheten.

Som ett sista led i vår utvärdering av Lendo så vill vi även undersöka huruvida det existerar andra element vilka kan anses vara viktiga när det kommer till helhetsbilden av låneförmedlaren i fråga.


Kundtjänst

10

Den övergripande bilden gällande kundsupporten hos Lendo är i överlag positiv där konsumenterna särskilt uppskattar det faktum att man även kan komma i kontakt med vederbörande under helgerna.


Pris

10

Priser som tillhandahålls av de långivare som Lendo samarbetar med anses ligga i paritet med övriga marknaden. Återigen så kan Lendo ej styra över de priser och villkor som konsumenten i slutändan blir erbjuden eftersom dessa helt styras av långivaren i fråga.


Användarupplevelse

10

Konsumenterna rapporterar in en övergripande positiv användarupplevelse där man framför allt uppskatta det faktum att det går förhållandevis enkelt till när man letar efter information som man är intresserad av.


Behandlingstid

10

Tiden för behandling av en låneansökan varierar beroende på vilken långivare som man valt att gå vidare med. Generellt sett så kan det hela ta alltifrån några minuter, ända upp till 24-timmar att slutföra, beroende på långivare vill säga.


Andra fördelar

5

Många av de långivare som samarbetar med Lendo erbjuder en form av låneskydd som infaller när konsumenten blir sjukskriven eller förlorar jobbet, något som ofta innebär att man även blir oförmögen att återbetala lånet i tid.


Lendo Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
2.95 % 29.95 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Lendo lån

Lendo

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta 6.06 – 11.95 %
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar

Nackdelar

 • Lendo är endast en förmedlare av lån där du inte kan förhandla om dina villkor
 • Det maximala beloppet som du kan ansöka om ligger på 600 000 kr
 • Du kan bli föremål för andra krav än de som definieras initialt hos Lendo

Kundtjänst

Lendo har en utarbetad kundtjänst som du kan komma i kontakt med på flera olika sätt. De vanligaste sätten att komma i kontakt med Lendo kundtjänst utgörs av telefon, e-post eller deras kanaler på sociala medier.

Konsumenterna är i överlag nöjda med kundtjänsten men skulle helst vilja se en chatt där man kan komma i kontakt med en ledig handläggare. Du kan dock endast skicka e-post och ringa in till kundsupporten för närvarande.

Du hittar kundtjänsten på deras topp- och botten-meny, där även telefonnumret finns tydligt angivet på toppen av Lendos webbplats.

Företagsinformation

FöretagLendo AB
AdressVästra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm
E-postkundservice@lendo.se
Telefon(+46) 07 71 13 13 10

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag10:00 – 14:00
Söndag10:00 – 14:00

Pris

Vi inleder diskussionen genom att konstatera det faktum att Lendo anses ligga på en ganska adekvat prismässig nivå i jämförelse med andra låneförmedlare av snarlika produkter. Konsumenterna uppfattar även att själva prisnivå anses vara adekvat för alla de produkter som erbjuds jämfört med den övriga marknaden.

Vidare så uppfattar konsumenterna att det är förhållandevis enkelt att hitta adekvat information gällande priset för de produkter som Lendo förmedlar. Sist men inte minst så konstaterar konsumenterna även at Lendo är helt transparenta när det kommer till prissättningen av de förmedlade produkterna eftersom dessa klart och tydligt definieras när långivarens presenteras.


Lendo krav

 • Du måste ha fyllt minst 18 år för att kunna ansöka om ett lån hos Lendo
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under minst 12 månader
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst på minimum 100 000 kr
 • Du måste ha en fast inkomstkälla som härrör från lön eller pension
 • Du får inte ha några utestående skulder hos Kronofogden vid tiden för ansöka

Användarupplevelse

Användarvänligheten hos Lendo uppfattas som tillfredsställande enligt många av de konsumenter som vi haft kontakt med. Startsidan erbjuder en enkel låneräknare vilken du som konsument kan experimentera med för att få reda på hur mycket lånet i fråga kommer kosta dig.

Egentligen så är webbplatsen ett skolexempel på hur det hela bör var utformad eftersom du hittar per omgående information om hur mycket lånet kommer kosta dig, Lendos olika samarbetspartners, hur tjänsten fungerar samt mer som en konsument oftast är intresserad av att få reda på snabbt.

Förutom det så upplever konsumenterna att det hela är väl organiserat och strukturerat där man även uppskattar de behagliga färgerna vilka man anser kompletterar hela användarupplevelsen på ett adekvat sätt.


Behandlingstid

Själva behandlingstiden skiljer sig åt, beroende på vilken av Lendos samarbetspartners som man valt att ansöka om lånet hos. Dock så kan man räkna med ett behandlingstid från några minuter, ända upp till 24-timmar!

Samma förfarande gäller när det kommer till utbetalningen av pengarna, där det hela kan slutföras under en och samma dag, men även ta flera dagar i omfång, återigen beroende på vilken långivare som man väljer att ansöka hos.

Vänligen gör dig införstådd at Lendo inte kan styra över vare sig handläggningstiderna eller tiden för utbetalning för den delen eftersom man endast förmedlar de lån som deras samarbetspartners erbjuder till den breda allmänheten.


Andra fördelar

Många av de långivare som Lendo förmedlar erbjuder en form av försäkring mot förlust av inkomst. Den ämnar täcka upp när konsumenten råkar ut för en olycka som resulterar i en längre sjukskrivning eller när hen blir av med sin anställning.

Vilka nivåer som denna försäkring eller låneskydd som den ofta benämns för täcker skiljer sig åt beroende på långivaren i fråga. Just därför så behöver du ta reda på vad som gäller i ditt fall innan du bestämmer dig för att teckna det hela.


Slutsats

Lendo är i grund och botten en låneförmedlare som verkat på den svenska marknaden i över ett decennium. Man fokuserar initialt på att förmedla olika typer av bolån, men ändrade sig ganska snart och styrde rodret mot att förmedla endast privatlån.

För närvarande så samarbetar man med mer än 40 långivare vilka innefattar både stora banker men också betydligt mer nischade kreditgivare. Den största nackdelen med Lendo är att de inte kan svar på frågor kring lånets utformning eller de villkor som erbjuds.

Istället så verkar Lendo mer i form av en mellanhand som har i uppgift att koppla ihop dig med en rad adekvata långivare baserat på de preferenser som du definierat på deras webbplats.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Lendo

Recensioner: 2944 • Bra
TrustScore: 4.5 4.5
5 stjärna
81%
4 stjärna
11%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
5%
NA
Nenad Arsic 2 Recensioner
TrustScore: 5

Jag är jätte nöjd med.

Jag är nöjd med telefonen och erbjudandet jag fick från företaget. Jag ville ha en smartphone med grundläggande funktioner, och sajten rekommenderade en som uppfyllde alla mina krav. Serviceteamet hjälpte mig mycket.

V
Volkan 3 Recensioner
TrustScore: 1

Har fått sms om att förhandla om…

Har fått sms om att förhandla om befintliga lån och krediter och samla lån lån hos kendo till låg ränta men jag tycker det är bara bluff av de och deras samarbete banker jag har gjort en ansöka för att sänka min ränta på mina nuvarande lån men fick inget lån av alla banker fått svar inom en minut tycker att det är dåligt av lendo det sista gång för mig att göra om tycker skitt dåligt 👎

J
Janne i Allerum 10 Recensioner
TrustScore: 3

Det var snabbt och smidigt

Det var snabbt och smidigt. Men det var inga dåliga (höga) räntor på ett mindre kapital som jag behövde snarast men jag kommer att lösa ut denna dyra lånet snarast.

Matchbanker > Låneförmedlare > Lendo recension

Senaste nytt