Skoterlån

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – juli 2024

Uppdaterad juli 15, 2024
288 har valt det här de senaste 31 dagarna
7.7
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Skoterlån med Matchbanker

Hitta ett förmånligt skoterlån redan

Är du intresserad av att köpa en ny skoter? Kanske en snöskoter, eller varför inte en vattenskoter? Dessa fordon är ganska dyra, därför väljer många att finansiera detta med hjälp av ett lån, exempelvis ett skoterlån.

Men vad är egentligen ett skoterlån, och hur skiljer det sig från andra lån på marknaden?

På den här sidan ska vi bland annat titta närmare på följande:

 • Hur går man tillväga för att ansöka om ett skoterlån?
 • Vilka är de vanligaste för- och nackdelarna när det kommer till ett skoterlån?
 • Hur snabbt måste man betala dessa lån?

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

När du bestämmer dig för att använda Matchbanker för att hitta ditt nästa skoterlån så finns det en rad fördelar som du kommer att få ta del av, där några av de primära återfinns i form av:

 • Möjlighet att ansöka om ett skoterlån inom endast några minuter
 • Använd dig av möjligheten för att ansöka om lån utan att nyttja UC
 • Jämför ett stort antal långivare som erbjuder dessa typer av lån
 • En lånekalkylator som visar exakt hur mycket ett lån kostar

De tjänster som vi tillhandahåller är kostnadsfria för dig att använda, oavsett hur många gånger du använder vår lånekalkylator, jämför lån med vår tabell, eller tar del av den information som vi bidrar med.

Sedan starten har vi hjälpt över 100.000 kunder, och finns här för att hjälpa dig också. Hör av dig om du har frågor eller funderingar angående våra tjänster eller de lån som vi jämför!

Vad är ett skoterlån?

Ett skoterlån är ett alternativ för dig som vill köpa en skoter, men inte har tillräckligt med pengar sparade.

Ett skoterlån fungerar på samma sätt som andra typer av lån. Du lånar pengar från en långivare och återbetalar lånet i form av månatliga avbetalningar under en bestämd tidsperiod.

Lånet kan användas för att köpa en ny eller begagnad skoter, och du kan välja mellan olika lånebelopp och löptider beroende på dina behov och ekonomiska förutsättningar.

Det är viktigt att komma ihåg att ett skoterlån endast är ett alternativ. Innan du tar ett lån bör du noggrant överväga din ekonomiska situation och se till att du har råd att betala tillbaka lånet.

Det kan vara en bra idé att jämföra olika låneerbjudanden för att hitta det bästa alternativet för dig. Ju fler lån du jämför, desto högre är sannolikheten att du hittar ett lån som passar för dig.

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.

Skoterlån utan säkerhet

Ett skoterlån utan säkerhet är ett lån som inte kräver någon form av säkerhet eller pant. Det innebär att du inte behöver lämna något av värde som säkerhet för att få lånet beviljat. Det kan vara en fördel för dig som inte äger någon egendom eller inte vill riskera att förlora något om du inte kan betala tillbaka lånet i tid.

En av fördelarna med ett skoterlån utan säkerhet är att ansökningsprocessen ofta är snabb. Du behöver inte genomgå någon värdering av din egendom eller vänta på att långivaren ska godkänna din säkerhet. Det kan vara ett smidigt alternativ om du behöver pengarna.

Å andra sidan kan ett skoterlån utan säkerhet ha högre ränta än ett lån med säkerhet. Det beror på att långivaren tar en större risk genom att inte ha något att ta i pant om du inte kan betala tillbaka lånet.

Kräver ett skoterlån alltid en form av säkerhet?

Ett av de vanligaste missförstånden när det kommer till skoterlån är att du behöver tillhandahålla själva skotern i form av en adekvat säkerhet. Detta är något som är långt ifrån sanningen eftersom du kan förverkliga drömmen om den nya skotern utan att behöva tillhandahålla skotern som säkerhet i fråga.

Om vi börjar med de primära fördelarna när du väljer att använda skotern i form av lån så återfinns dessa i from av betydligt mer förmånliga räntor, möjligheten att få ner kostnaderna samt lättare att få igenom lånet i fråga.

Å andra sidan, när det kommer till de låneformer där du ej behöver tillhandahålla skotern som en form av säkerhet för lånet så dessa i from av att du kan nyttja en del av lånet till andra ändamål, du kan sälja av skotern senare utan att använda pengarna till amortering av lånet med mera.

Både vid användning av skotern med eller utan säkerhet så har det hela sina för- och nackdelar. Vilken av dessa som du ska välja beror främst på din nuvarande ekonomiska situation. Generellt sett, om du har en god ekonomi så är ett lån med skotern som säkerhet att föredra.

Å andra sidan, om du råkar ha en eller flera betalningsanmärkningar så kommer ett lån utan säkerhet, det vill säga, en form av blancolån att vara betydligt mer fördelaktigt i dessa fall.

Fördelar och nackdelar med skoterlån

Nedan är några av de viktigaste för- och nackdelarna med skoterlån:

Fördelar

 • Det behövs inte någon säkerhet. I de flesta fall behöver du inte lämna någon säkerhet för lånet, vilket betyder att långivaren inte kan konfiskera skotern om du inte betalar lånet i tid.
 • Går att ansöka utan UC. Många långivare som erbjuder skoterlån erbjuder möjligheten att ansöka utan UC. De använder istället andra företag för dessa tjänster, såsom Bisnode eller Creditsafe.
 • Många olika långivare att välja mellan. Just nu finns det ganska många långivare som erbjuder skoterlån, vilket gör att du kan välja och vraka för att hitta den långivare som passar bäst för dig.

Nackdelar

 • Räntan är ofta ganska dyr. Du bör förvänta dig en ganska dyr ränta eftersom det i de flesta fall inte krävs någon säkerhet.
 • Det kan vara svårt att få lån med betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårare att få ett skoterlån.
 • Kan ibland endast vara tillgängligt för vissa skotrar. I vissa fall kan dessa lån endast vara tillgängliga för vissa skotrar, såsom nya skotrar eller de av en viss modell.
Med vår lånekalkylator kan du beräkna hur mycket ett skoterlån kommer att kosta dig per månad och under hela låneperioden.

Bästa platsen att ta ett skoterlån

Att jämföra olika långivare är av stor betydelse om du är på jakt efter ett skoterlån. Genom att göra en noggrann jämförelse kan du säkerställa att du får det bästa möjliga erbjudandet.

Här är några skäl till varför det är viktigt att jämföra lån:

 • Räntesatser: Genom att jämföra olika långivare kan du hitta den bästa räntesatsen för ditt skoterlån. En lägre ränta kan spara mycket pengar på lång sikt.
 • Villkor: Varje långivare kan ha olika villkor för sina lån. Genom att jämföra kan du hitta de villkor som passar dig bäst, till exempel flexibla avbetalningsplaner eller möjlighet till förtida återbetalning utan extra kostnad.
 • Kundservice: En annan viktig faktor att överväga är kundservice. Genom att titta på deras Trustpilot-poäng kan man få en uppfattning om hur nöjda tidigare kunder har varit med deras service. Det är viktigt att välja en långivare som är pålitlig och tillgänglig för att svara på dina frågor och hjälpa dig genom låneprocessen.

Genom att jämföra olika långivare och deras Trustpilot-poäng kan du göra ett informerat beslut och välja den långivare som passar bäst för dig. Kom ihåg att ett lån alltid bör ses som ett alternativ eller en möjlighet och inte som en lösning.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

De skoterlån som erbjuds kan sträcka sig till flera hundratusentals kronor, varav den övre gränsen ofta landar på 600.000 kronor. I de flesta fall räcker det dock med betydligt mindre summor än så, eftersom de flesta snö- eller vattenskotrar inte kostar en halv miljon kronor.

Olika långivare erbjuder dock olika summor. Vissa långivare har en övre gräns på 100.000 kronor, medan andra har en betydligt högre gräns än så. Därmed är det viktigt att du kontrollerar detta på förhand, så att du inte väljer en långivare som inte har möjlighet att erbjuda finansiering för hela skotern.

För att du ska kunna få ett lån krävs det dock att du uppfyller en hel del krav. Långivarna tittar på faktorer som din inkomst och sysselsättning, för att kunna skapa sig en bild över hur mycket som är rimligt att låna ut till dig. Därmed är det i slutändan dina ekonomiska förutsättningar som avgör hur mycket du får möjlighet att låna.

Nedan är en tabell som visar exakt hur mycket olika långivare har att erbjuda för skoterlån:

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta ett så bra skoterlån som möjligt genom att jämföra

Vi har tidigare nämnt att olika långivare erbjuder olika villkor vad gäller skoterlån. Den effektiva räntan skiljer sig i många fall, vilket även stämmer för det lånebelopp och återbetalningstid som erbjuds.

Av den anledningen rekommenderas det att alltid läsa igenom samtliga villkor för de långivare som du jämför, eftersom det kan finnas detaljer som påverkar hur bra lånet passar för dig.

Vi hjälper dig självklart gärna med en del av processen. Utöver den information du för närvarande tar del av, erbjuder vi även en tabell som visar vad olika långivare har att erbjuda, oavsett om det gäller den effektiva räntan, möjligt lånebelopp eller deras betyg hos Trustpilot.

För att kunna beräkna den exakta månadskostnaden och hur mycket lånet kostar totalt sett, kan du även använda vår integrerade lånekalkylator. Den hittar du direkt på den här hemsidan, och är hur enkel som helst att använda, oavsett om du har använt liknande verktyg tidigare eller inte.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig siffra att titta på när man överväger att ta ett skoterlån. Effektiv ränta inkluderar inte bara den nominella räntan, utan även andra kostnader och avgifter som kan vara förknippade med lånet. Detta innebär att den effektiva räntan ger en mer heltäckande bild av den totala kostnaden för lånet.

Genom att jämföra effektiva räntor från olika långivare kan du få en bättre förståelse för vilket lån som kan vara mest fördelaktigt för dig. Ju lägre den effektiva räntan är, desto lägre blir de totala kostnaderna för lånet.

Kom ihåg att alltid vara noggrann och jämföra olika alternativ innan du tar ett lån. För mer information om den effektiva räntan kan du besöka Sveriges Riksbanks webbplats.

Vi strävar efter att ge dig transparent och relevant information om skoterlån, så att du kan fatta välgrundade beslut. Kom ihåg att ett lån alltid bör ses som ett alternativ eller en möjlighet, och det är viktigt att noga överväga din ekonomiska situation innan du tar ett lån.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina rättigheter som kund

Här är några av de viktigaste rättigheterna du har när du tar ett lån:

 • 14 dagars ångerrätt: Du har rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar från det att du har ingått avtalet.
 • 48 timmars betänketid: Du har rätt att tänka på om detta är rätt för dig.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du har rätt att begära en amorteringsplan som visar hur ditt lån kommer att betalas tillbaka över tid.
 • Rätt till tidig återbetalning: Utan extra kostnad.
 • Rätt till rättelse: Om du upplever några problem eller felaktigheter i samband med ditt lån har du rätt att begära rättelse.

För mer information om dina rättigheter kan du besöka Sveriges Konsumenters webbplats.

När kan ett skoterlån vara användbart?

Här är några olika scenarier där ett skoterlån kan vara relevant:

 • Om du inte har tillräckligt med sparade pengar för att köpa en skoter kontant, kan ett skoterlån vara ett alternativ för att sprida ut kostnaden över tid.
 • Om du behöver en skoter för att pendla till jobbet eller för att ta dig runt på landsbygden, kan ett skoterlån vara en möjlighet att snabbt få tillgång till en skoter utan att behöva spara i flera år.
 • Om du är en entusiast och vill ha den senaste modellen, kan ett skoterlån vara ett sätt att få tillgång till den önskade modellen utan att behöva vänta tills du har tillräckligt med sparade pengar.

Kom ihåg att ett skoterlån är ett ekonomiskt åtagande och det är viktigt att noga överväga din ekonomiska situation innan du tar ett lån. Se till att du har råd att betala tillbaka lånet och att du förstår de eventuella kostnaderna och villkoren som är förknippade med lånet.

Vem kan ansöka om ett skoterlån?

Om du är intresserad av att ansöka om ett skoterlån måste du först och främst uppfylla följande grundkrav:

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • En inkomst deklarerad i Sverige
 • Ett svenskt bankkonto

Utöver de grundkrav som ställs finns det i många fall ytterligare krav, såsom att du har möjlighet att signera din ansökan med BankID, att du inte har några betalningsanmärkningar eller att du har en viss typ av sysselsättning. Information om detta finns alltid på långivarens webbplats, därmed rekommenderar vi att du tar en titt på detta innan du ansöker.

Hur ansöker man?

Om du vill ansöka om ett skoterlån kan du förvänta dig en ansökningsprocess som ser ut som följande:

 1. Gör en budget som visar hur mycket låneutrymme du har
 2. Jämför skoterlån, exempelvis med en tjänst som Matchbanker
 3. Välj den långivare som passar bäst för dig
 4. Ange lånebelopp och återbetalningstid
 5. Fyll i de uppgifter som krävs av långivaren
 6. Signera och skicka in din ansökan

Efter detta tas det en kreditupplysning i ditt namn. Långivaren använder den här informationen för att avgöra huruvida de är villiga att låna ut pengar till dig eller inte. Vid godkänd ansökan kan du i många fall förvänta dig en ganska snabb utbetalning.

Hur man budgeterar för ett skoterlån

Här är några enkla steg för att hjälpa dig att budgetera för ett skoterlån:

 • Skapa en översikt över din nuvarande ekonomiska situation, inklusive inkomster och utgifter. Detta hjälper dig att få en klar bild av hur mycket du har råd att avsätta varje månad för lånebetalningar.
 • Räkna ut hur mycket du behöver låna för att köpa skotern. Ta hänsyn till eventuella andra kostnader som kan uppstå, som försäkring och underhåll.
 • Jämför olika lånealternativ för att hitta det bästa erbjudandet för dig. Använd en pålitlig jämförelsetjänst som Matchbanker för att få en översikt över olika lånealternativ och deras villkor.

Genom att budgetera noggrant kan du ta ett skoterlån som passar din ekonomiska situation och undvika att hamna i en skuldfälla.

Vänligen notera att det är svårt att få igenom ett traditionellt skoterlån om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor om skoterlån

Hur stort skoterlån kan jag ansöka om med betalningsanmärkningar?

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar så är ditt bästa val att ansöka om ett lån utan säkerhet. Vänligen notera att dessa lån vanligtvis uppgår till 600 000 kr, något som för övrigt är mer än tillräckligt att köpa även marknadens dyraste skoter!

Kan ja använda ett ”skoterlån” för andra ändamål?

Detta är endast möjligt i de fall när du ansöker om ett lån utan säkerhet (blancolån). Vid andra fall, där skotern används som säkerhet för lånet så kan du inte använda pengarna för andra ändamål.

När kan jag förvänta mig att få ett skoterlån utbetalt?

Generellt sett så kommer ett skoterlån att betalas ut inom 24-48 timmar från och med att lånet i fråga betalas ut. Dock så kan det hela självfallet gå igenom snabbare eller betydligt långsammare beroende på kreditgivaren i frågan.

Tänk alltid igenom noggrant huruvida du behöver ett lån eller inte. Detta bör endast vara ett av många alternativ som du tittar på.

Vad kunder letar efter med ett skoterlån

De kunder som letar efter skoterlån letar efter möjligheten att finansiera en skoter, såsom en snöskoter eller vattenskoter, med hjälp av ett lån. Exakt vilka villkor som kunderna letar efter varierar från kund till kund, men det finns vissa gemensamma nämnare.

Den effektiva räntan är i regel den viktigaste faktorn som kunder beaktar. Många tittar närmare på vilka belopp som erbjuds, men även hur lång återbetalningstid som är möjlig att få.

Vissa vill ha möjlighet att förlänga återbetalningstiden ifall de stöter på oförutsedda utgifter, medan andra vill ha möjligheten till betalningsfria månader.

Du bör alltid läsa igenom samtliga villkor för de lån som du är intresserad av. På så sätt undviker du otrevliga överraskningar.

Summering

Om du är på jakt efter en ny snö- eller vattenskoter, men inte riktigt har tillräckligt med sparade pengar, kan ett skoterlån vara ett alternativ. Här är det möjligt att finansiera hela köpet, utan att behöva pantsätta skotern som säkerhet.

Du bör vara medveten om att räntan för dessa lån i många fall är ganska hög, samtidigt som återbetalningstiden kan vara snävare än för andra typer av lån. I vissa fall är det heller inte möjligt att få igenom en låneansökan om du har aktiva betalningsanmärkningar.

Innan du ansöker om ett skoterlån finns det dock en hel del aspekter att beakta. Det första du måste göra är att göra en budget som visar hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka. På så sätt undviker du att sätta dig i en skuldfälla.

Steg nummer två är att jämföra så många lån som möjligt, för att på så sätt hitta det lån som passar bäst för dina ekonomiska förutsättningar. Först när du har gjort allt detta är du redo för att påbörja din ansökan.

Med hjälp av vår tabell kan du jämföra ett stort antal långivare, och använd gärna vår lånekalkylator för att beräkna exakt hur mycket ett lån kostar.

Det är vad våra användare säger

rating
4.69 av 5 baserat på 32 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.

Senaste nytt