Blancolån

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – juni 2024

Uppdaterad juni 18, 2024
547 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.1
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning Torsdag 08:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Jämför blancolån idag med Matchbanker

Har du hamnat i ekonomisk knipa och behöver hitta förmånliga och konkurrenskraftiga blancolån till en adekvat kostnad?

För att underlätta själva processen så kommer vi att i denna guide belysa och besvara några av de vanligaste frågeställningarna när det kommer till blancolån, där några av de primära återfinnas i from av följande:

 1. Hur mycket kommer ett blancolån egentligen att kosta mig i slutändan?
 2. Vad exakt kan jag använda mitt blancolån till eller finns det några begränsningar?
 3. Hur mycket kan jag räkna att få låna när jag ansöker om ett blancolån?

Vänligen gör dig uppmärksam att ovanstående utgör några av de frågeställningar vilka vi ämnar besvara i denna utförliga guide!

Använd gärna vår kalkylator för att räkna på kostnaderna för din framtida blancolån utan att behöva förta dig!
Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Det har aldrig varit enklare att ansöka om ett blancolån

Internet har gjort det möjligt att under endast några minuter, med bekvämligheten från din soffa, ansöka och få ett blancolån beviljat – inom endast några minuter!

Faktum är att konkurrensen är knivskarp och idag så har du i form av konsument ett övertag eftersom kreditbolagen bokstavligen kastar sig över dig med diverse erbjudanden gällande just blancolån.

Hos Matchbanker så hittar du blancolån från både de stora och de betydligt mer nischade långivarna. 

Med det skrivet, när du väljer att ansöka om ett blancolån med Matchbanker så kommer du att kunna ta del av följande:

 1. Transparens – Inga dolda villkor, utan det hela kommer med en helt transparent agenda.
 2. Anonymitet – Du förblir 100% anonym under hela jämförelseprocessen.
 3. Tydlighet – Alla våra samarbetspartners måste tillhandahåll tydliga villkor.
Obs: Alla våra samarbetspartners går igenom en rigorös utvärderingsprocess där de även kontinuerligt övervakas för att säkerställa att de åtföljer de riktlinjer som vi kommit överens om.

Effektiva strategier vid jämförelse av blancolån

När det kommer till blancolån så finns det ett antal enkla och effektiva strategier som du kan välja att tillämpa för att få igenom de bästa lånevillkoren. Här nedan så återger vi de vanligaste vilka vi rekommenderar dig att anamma varje gång som du jämför olika kreditgivare gällande blancolån:

 1. Skissa på en budget

  Är i själva verket en ytterst effektiv strategi för att jämföra blancolån. Rent konkret så behöver du ställa dina inkomster mot kostnader, för att sedan ta reda på hur mycket du har att röra dig per månad. Du lägger sedan till kostnaden för blancolånet och kan på det sättet uttyda hur stort blancolån du egentligen har råd med!

 2. Välj ut tre erbjudanden

  När du jämfört de olika kreditgivare så ska du välja ut tre specifika låneerbjudanden som du sedan går vidare med. Du kan dock göra det hela per automatik genom att använda dig av Matchbanker för att få fram en lista över adekvata kreditgivare vilka erbjuder konsumtionslån.

 3. Gör din införstådd med kostnaderna

  Även om det låter givet så tenderar många konsumenter att missta det finstilta. Just därför så måste du alltid gå igenom villkoren för blancolånet där du även gör dig införstådd med de olika kostnaderna för att undvika onödiga överraskningar längre framöver.

Notera: För varje låneansökan så kommer du att bli föremål för en kreditprövning där kreditgivaren utvärdera din återbetalningsförmåga.

Vanliga frågor gällande blancolån med låg ränta

Vad är ett blancolån rent konkret?

Blancolån är en synonym som används för att definiera lån utan säkerhet. För att undvika en lång diskussion så innebär det hela rent konkret att du ej behöver tillhandahålla en fysisk egendom i form av säkerhet när du ansöker om ett blancolån. I stället så är det primärt din kreditvärdighet som används för att utvärdera huruvida du lämpar sig som långivare.

Vilka är de fundamentala krav som kreditgivare ställer gällande blancolån?

De grundläggande krav för att överhuvudtaget få igenom ett blanco lån utgörs i form av att konsument måste fyllt 18 år, kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst, inneha en svensk nationalitet, inklusive en adekvat folkbokföringsadress inom Sveriges gränser. Många kreditgivare kräver även att man ej har några pågående ärenden hos Kronofogden, dock kan vissa långivare acceptera även konsumenter vilka för närvarande innehar betalningsanmärkningar.

Vad kostar ett blancolån?

Ett ”blankolån” skiljer sig beroende på kreditgivaren i fråga. Lånet kommer oftast i form av en ränta vilken sedan kombineras med en rad avgifter så som uppläggningsavgift, aviseringsavgift, inklusive potentiella påminnelseavgifter. För att göra det hela enklare för din del så bör du primärt fokusera på den ränta & blancolån (se längre ned). 

Vad kan jag använda ett blancolån till?

Du kan välja att nyttja ditt blancolån till vad du än önskar. Det spelar egentligen ingen roll vad pengarna i slutändan är tänkta att nyttjas till så länge det (självfallet) ej handlar om brottsliga aktiviteter. 

Hur mycket får jag låna när jag ansöker om blancolån?

Återigen så handlar det hela om den specifika kreditgivaren. Det finns kreditgivare vilka bevilja lån upp till några tusen kronor, samtidigt som det finns de som bevilja lån uppemot flera hundra tusen kronor. Dock så tendera det maximala taket för blancolån att ligga på 600 000 kr för de flesta långivare.

För- och nackdelar när det kommer till blancolån med låg ränta

Här nedan så återger vi några av de vanligaste för- och nackdelarna när det kommer till blancolån. Några av dessa är ganska givna medan andra inte är alltid så lätta att genomskåda på rak arm!

Fördelar med blancolån

 • Möjligheten att snabbt och enkelt låna pengar när du behöver det som mest.
 • Du behöver ej kunna uppvisa en säkerhet för själva lånet.
 • Det ställs inga krav på att redogöra vad du faktisk ska nyttja pengarna till.
 • Du är fri att använda lånet till vad du än önskar.
 • Lånet är exceptionellt flexibelt och anpassningsbart.

Nackdelar med blancolån

 • Påminnelseavgifter har en tendens att vara extremt höga.
 • Visas kreditgivare kan komma att ta ut en så kallad dröjsmålsränta som i själva verket är faktiskt högre än lånets verkliga ränta.
 • Lånen kostar betydlig mer än vanligt eftersom kreditgivaren tar en betydligt högre risk.
 • Den höga räntan utgör den största akilleshälen med blancolån.
 • Lån kan komma med högre räntor och avgifter om du har betalningsanmärkningar*


* Blanco lån kommer med exceptionellt höga räntor eftersom kreditgivaren tar en betydligt högre risk när man beviljar lån till konsumenter med betalningsanmärkningar.

Låneerbjudandet som du mottar preliminärt kan komma att ändras när du undertecknar lånet om det framkommer andra uppgifter vilka inverkar negativt på den övergripande kreditvärdigheten.

Den viktigaste aspekten för blancolån utgörs av den totala kostnaden

När du väljer att ansöka om ett blancolån så är det ytterst viktigt att jämföra olika kreditgivare med varandra. Genom att göra det så kan du med enkelhet spara tusenlappar. Lyckligtvis så kan du göra det ganska enkelt med hjälp av vår jämförelsetjänst.

Den viktigaste aspekten för blancolån utgörs av den totala kostnaden
Den viktigaste aspekten för blancolån utgörs av den totala kostnaden

Dock så är det även viktigt att vara medveten om den sammanlagda kostnaden för krediten. För att det hela ska bära frukt så måste man fokusera på att få ner räntan så mycket som möjligt! Dock så är det även av stor vikt hur du faktiskt väljer att faktiskt betala av ditt lån.

Det hela bygger på två primära huvudalternativ i form av följande:

 • Rak amortering – När det kommer till rak amortering så innebär det hela att du amortera lånet med ett jämnt belopp för varje kommande månad.
 • Annuitetslån – Är i grund och botten en dyrare form av återbetalning, även om din första inbetalning tenderar att vara betydligt lägre. 

Ha följande i åtanke när du ska ansöka om blancolån:

 • Gör det till en regel att alltid jämföra räntan som erbjuds av kreditgivare.
 • Säkerställ att du gjort dig införstådd med storleken på den effektiva räntan.
 • En kortare betalningsperiod leder alltid till en totalt lägre kostnad för räntan.
 • Anpassa din amorteringstakt om du lånar till ett fordon eller dylikt.
 • Räkna även på en förändrad ekonomisk situation med lägre inkomster.
 • Glöm inte att övriga kostnader bakas in i kostnaden för den effektiva räntan.
När du beskådar de låneerbjudanden som presenteras så är det ytterst viktigt att göra sig införstådd med storleken på den effektiva räntan. Rent allmänt så antyder den effektiva räntan själva kostnaden för lånet i fråga, inklusive alla de associerade avgifterna.

Exempel på kostnad för ett blancolån

I nedanstående fiktiva exempel så återger vi på ett enkelt sätt hur kostnaden för ett lån på 30 000:- kr kan variera beroende av hur hög räntan är, typen av amortering, inklusive den totala amorteringstiden för lånet i fråga.

Representativt låneexempel:

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån


*Själva uppläggningsavgiften som anges i ovanstående exempel utgörs av 300 kr inklusive en aviseringsavgift på 25 kr. Betalningen förväntas ske för varje ny månad, före ränteavdrag.

När det kommer till blanco lån så är det av yttersta vikt att fokusera på den totala kostnaden för krediten!

Matchbanker gör det möjligt att hitta blancolån till låg ränta, idag!

Matchbanker är en innovativ, användarvänligt och kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta de mest förmånliga blancolånen vilka för närvarande erbjuds på marknaden. 

Vi har gjort processen enkel där du först definierar ett antal preferenser så som återbetalningstid, ränta, kostnad etcetera, varav vi inom några hundradelar presentera en rad kreditgivare vilka matchar dina angivna preferenser.

När du bestämmer dig för att nyttja Matchbanker till att jämföra olika typer av blancolån så får du ta del av följande, utan några som helst extra kostnader:

 • En helt kostnadsfri jämförelsetjänst utan några som helst dolda avgifter.
 • Du förblir anonym under hela jämförelseprocessen, garanterat!
 • Få en rad förmånliga krediterbjudanden inom endast några hundradelar.
 • Jämför blancolån på ett enkelt, intuitivt och snabbt sätt utan konstigheter.
 • Få möjligheten att ansöka om ett blanco lån snabbt och smidigt.

Recensioner

rating
4.4 av 5 baserat på 51 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Blancolån

Senaste nytt