Enkla Lånet

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:47
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Enkla lånet med Matchbanker

Hitta det enkla lånet redan idag
Hitta det enkla lånet redan idag

Finns det något som går att klassificera som ett enkelt lån? Det beror på. Det finns vissa lån som är enklare att få än andra, och i den här texten ska vi titta närmare på något som kallas för det enkla lånet.

Det finns dock ett flertal frågeställningar som du behöver ta ställning till när det kommer till enkla lån, där vi kommer att besvara några av de primära i denna guide:

 • Hur svårt/enkelt är det egentligen att hitta enkla lån som jag kan ansöka om?
 • Vilken räntesats kan jag räkna med att bli erbjuden?
 • Hur fungerar ett enkelt lån i praktiken, och hur undviker man fallgroparna?

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Matchbanker är en tjänst specifikt framtagen för att hjälpa dig jämföra olika typer av enkla lån. När du väljer att nyttja tjänsten så kommer du att få avnjuta en rad fördelar, vilka alla för övrigt kommer utan extra kostnad:

 • Du är helt anonym – inga krav på registrering – skyddar din integritet.
 • Jämför utan några extra kostnader.
 • Att hitta lån med förmånliga villkor – 24 timmar om dygnet.
 • Ett stort antal kreditgivare att välja mellan vid varje given tidpunkt.
 • Ansök om pengar utan säkerhet, snabbt, enkelt och smidigt.
 • Helt kostnadsfritt – du kommer aldrig att bli påförd några kostnader.

Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder, och fortsätter att göra samma sak varje dag. Vi hjälper gärna dig också, och du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du tycker att något är svårt att förstå, eller om du helt enkelt har frågor eller funderingar.

Vad är det enkla lånet?

Det enkla lånet är ett lånealternativ som är utformat för att erbjuda ett snabbt och smidigt finansiellt alternativ när du behöver det som mest. Denna typ av lån är utformat för att vara tillgängligt och enkelt att ansöka om.

Processen är vanligtvis snabb och kräver minimal byråkrati. Du kan använda enkla lånet för olika ändamål, såsom att täcka oväntade medicinska kostnader, reparera din bil, eller hantera andra akuta utgifter.

Det är dock viktigt att komma ihåg att ett lån är ett finansiellt åtagande. Innan du överväger att ansöka om detta alternativ, bör du noga överväga din ekonomiska situation och försäkra dig om att du kan återbetala lånet enligt villkoren.

Det är viktigt att förstå att det enkla lånet inte är en lösning i sig, utan snarare ett alternativ att överväga när du står inför oväntade ekonomiska utmaningar eller behöver extra pengar för en specifik situation.

Räkneexempel på ett enkelt lån

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

Enkla lånet utan säkerhet

Så vad betyder egentligen ”enkla lånet utan säkerhet”? Det är viktigt att förstå att detta är ett lån utan någon form av säkerhet eller pant.

Du behöver med andra ord inte lämna något av värde, som din bil eller fastighet, som säkerhet för lånet. Detta kan vara en fördel om du inte har tillgång till sådana tillgångar eller om du helt enkelt inte vill riskera att förlora dem om du har svårt att betala tillbaka lånet.

Men, det finns en viktig sak att tänka på. Eftersom detta är ett lån utan säkerhet för långivaren, anses det vara en högre risk för dem. För att kompensera för denna ökade risk tar långivare ofta en högre ränta på sådana lån.

Det innebär att du kommer att betala mer i räntekostnader över tid jämfört med ett säkrat lån där du erbjuder något som säkerhet.

Tänk på att ett lån alltid bör betraktas som ett alternativ, inte en lösning, och bör användas med försiktighet och ansvar.

Fördelar och nackdelar med enkla lånet

Här är några av de viktigaste fördelarna och nackdelarna med enkla lånet:

Fördelar

 • Snabb tillgänglighet: Enkla lån är kända för sin snabba tillgänglighet. Du kan ansöka online och få besked inom kort tid.
 • En enkel ansökningsprocess: Det krävs sällan omfattande dokumentation eller kreditkontroller via UC, vilket gör dem tillgängliga även för personer med sämre kreditvärdighet.
 • Flexibel användning: Du kan använda enkla lån för olika ändamål, inklusive att täcka oväntade räkningar, akuta reparationer eller andra kortsiktiga ekonomiska behov. Långivaren ställer oftast inte några frågor om hur du planerar att använda pengarna.

Nackdelar

 • Höga kostnader: Dessa lån har vanligtvis högre räntor och avgifter än traditionella banklån, vilket kan göra dem dyra i det långa loppet.
 • Risk för skuldfälla: Eftersom enkla lån är kortsiktiga och har höga kostnader, finns det en risk att du kan hamna i en skuldfälla om du inte kan återbetala i tid.
 • Begränsad lånesumma: Enkla lån erbjuder oftast bara små lånesummor.
Vi lägger stor fokus på att säkerställa att alla våra samarbetspartners förhåller sig till våra olika riktlinjer som vi kommit överens om. Om vi skulle misstänkta att dessa ej åtföljs så som vi kommit överens om så avslutas samarbetet med långivaren i fråga omedelbart.

Bästa platsen för att ta ett enkla lånet

När du funderar på att ta ett enklare lån, är det avgörande att göra en grundlig jämförelse av olika långivare.

Att jämföra enkla lån är ett viktigt steg för att säkerställa att du får det mest fördelaktiga finansiella alternativet för dina behov. Här är några anledningar till varför det är så viktigt:

 • Räntor och avgifter varierar: Långivare erbjuder olika räntor och avgifter. Genom att jämföra kan du hitta det lån som ger dig de mest fördelaktiga villkoren och de lägsta kostnaderna.
 • Återbetalningstid: Låneperioden kan variera betydligt mellan olika långivare. Det är viktigt att hitta en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation och ditt behov.
 • Kundupplevelse: En annan viktig faktor att överväga är långivarens rykte och kundservice. Det kan påverka din upplevelse av att hantera lånet.
 • Lånets syfte: Olika lån är utformade för olika ändamål, som att köpa en bil, konsolidera skulder eller finansiera en renovering. Genom att jämföra kan du hitta det lån som bäst passar dina behov.

När du överväger att ta det enkla lånet bör du tänka på att detta är ett alternativ som bör användas med omsorg. Genom att jämföra olika långivare och deras villkor, räntor och rykte kan du ta ett informerat beslut som passar din ekonomiska situation och behov.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Vi har tidigare nämnt att beloppen för dessa typer av lån ofta är lägre än för traditionella banklån. Anledningen till detta är att långivarna tar en större risk, eftersom kraven på låntagarna ofta är lägre än för de lite större lånen. Därmed är beloppen mindre, samtidigt som räntan ofta är hög.

Det finns dock långivare som är villiga att låna ut så mycket som 600.000 kronor. För att kunna få tillgång till dessa belopp krävs det dock att du har en ordnad ekonomi. Långivare bedömer din kreditvärdighet genom att titta på dina nuvarande inkomster och lån, tillsammans med din ålder och mer information som du får bidra med, tillsammans med den kreditupplysning som tas i samband med ansökan.

Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har, desto mer kommer du få möjlighet att låna, upp till en viss gräns.

Nedan kan du se en tabell som visar hur mycket olika långivare har att erbjuda.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta det bästa enkla lånet genom att jämföra

Vill du hitta det lån som passar så bra som möjligt för dina ekonomiska förutsättningar? Sannolikheten är hög för att du svarade ja på den frågan. Om så är fallet måste du känna till hur du ska gå tillväga för att göra detta i praktiken, och det hjälper vi dig gärna med!

Nyckeln till att hitta ett så bra lån som möjligt är att jämföra så många lån som möjligt. Det låter ganska enkelt, eller hur? Om du väljer att göra detta helt på egen hand kan du förvänta dig en ganska tidskrävande process, men vi hjälper dig gärna genom att bidra med en stor mängd information, en jämförelsetabell och låneverktyg som du kan använda för att förenkla processen.

I den tabell som visas på den här sidan kan du se den effektiva ränta som långivaren erbjuder, tillsammans med information som poäng hos Trustpilot, möjligt lånebelopp, återbetalningstid och mer. All denna information är viktig för att kunna hitta ett så bra lån som möjligt.

Du bör dock titta lite extra på den effektiva räntan eftersom det är denna procentsats som visar hur mycket lånet kostar per år. Använd gärna vår lånekalkylator för att beräkna exakt hur mycket ett lån kostar, eftersom detta kan vara svårt att uppskatta på egen hand.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig aspekt att förstå när du överväger att ta ett lån.

Det är ett mått på den totala kostnaden för ett lån under ett år och inkluderar både ränta och andra avgifter som långivaren kan ta ut. Effektiv årsränta är uttryckt som en procentandel av det totala lånebeloppet och ger dig en klar bild av vad lånet kommer att kosta dig över tid.

Genom att granska den effektiva räntan kan du bedöma den verkliga kostnaden för ett lån och undvika oönskade överraskningar.

Att förstå detta begrepp är avgörande för att fatta kloka finansiella beslut. Vi på Matchbanker finns här för att hjälpa dig jämföra olika lånealternativ och hitta det bästa alternativet för dina behov.

Kom ihåg att ett lån är ett ekonomiskt åtagande, och att välja rätt alternativ kan spara dig både tid och pengar i det långa loppet.

Om du vill ha mer detaljerad information om effektiv ränta kan du besöka Sveriges Riksbanks webbplats.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina konsumenträttigheter

Nedan finner du några av dina viktigaste rättigheter:

 • Ångerrätt inom 14 dagar: Efter att du har ingått ett låneavtal har du rätt att ångra dig inom 14 dagar utan att behöva ange någon specifik anledning.
 • 48 timmars betänketid: Du har rätt att ta dig tid att överväga ditt beslut.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du kan begära en amorteringsplan som visar hur ditt lån kommer att återbetalas över tid.
 • Rätt till tidig återbetalning: Du har rätt att göra det utan extra kostnader eller påföljder.
 • Rätt till rättelse: Om du upptäcker felaktigheter eller liknande.

För ytterligare information om dina rättigheter som konsument, besök Sveriges Konsumenters webbplats.

När kan det enkla lånet vara användbart?

Det enkla lånet kan vara en värdefull resurs i olika ekonomiska situationer. Här är några scenarier där denna lånetyp kan vara relevant och fördelaktig:

 • Oväntade utgifter: Det enkla lånet kan hjälpa dig att täcka dessa kostnader snabbt.
 • Renoveringar: Om du planerar små renoveringsprojekt eller hemförbättringar kan ett det enkla lånet vara ett smidigt sätt att finansiera dem.
 • Skuldkonsolidering: Om du har flera mindre skulder med höga räntor kan du använda det enkla lånet för att konsolidera dem till en enda lägre ränta. Detta kan göra din ekonomi mer hanterbar.
 • Affärsmöjligheter: För småföretagare kan ett det enkla lånet vara ett sätt att utnyttja snabba affärsmöjligheter eller hantera oplanerade företagskostnader.
 • Studiekostnader: Om du eller ditt barn planerar att fortsätta studera och behöver finansiera utbildningskostnader kan ett det enkla lånet vara ett alternativ.

Kom ihåg att ett det enkla lånet är ett ekonomiskt åtagande och bör användas med eftertanke och försiktighet.

Vem kan ansöka om det enkla lånet?

För att kunna ansöka om det enkla lånet krävs det vanligtvis att du uppfyller villkor i likhet med följande:

 • Minst 18 år gammal
 • Deklarerad inkomst i Sverige
 • Folkbokföring i Sverige
 • Inga nuvarande skulder hos Kronofogden
 • Ett svenskt bankkonto

Villkoren skiljer sig mellan de olika långivarna på marknaden. Vissa kräver mer än andra, vilket är en av anledningarna till varför det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt.

Om du har betalningsanmärkningar kommer du att bli begränsad hos vissa aktörer, medan andra även kräver att du har tillgång till ett BankID för att kunna signera din ansökan.

Hur ansöker man?

Nedan är ett exempel på hur processen kan se ut:

 1. Gör en personlig kalkyl – Skriv ner dina kostnader på vänster sida varav du listar inkomsterna på den högra sidan.
 2. Välj en eller flera låneerbjudanden – Baserat på dina preferenser så kommer vi att förse dig med ett antal låneerbjudanden. Välj ut de låneerbjudanden som du anser lämpar sig just för dina behov och fortsätt vidare till nästa punkt.
 3. Säkerställ att du förstår vad som gäller – Studera lånevillkoren, löptiden, räntan, med mera för lånet i fråga. Fokusera även på den effektiva räntan eftersom den antyder hur mycket lånet kostar dig efter att du återbetalat hela lånebeloppet.
 4. Påbörja och skicka in din ansökan hos den långivare du väljer.

Så budgeterar du inför ett det enkla lånet

Här är några steg att följa när du budgeterar inför ett enkla lånet:

 • Upprätta en översiktlig budget: Skapa en budget som inkluderar dina månatliga inkomster och utgifter, inklusive lån.
 • Identifiera dina behov: Före ett lån är det viktigt att definiera varför du behöver det. Är det för att täcka oplanerade utgifter, göra större inköp eller något annat? Genom att klargöra ditt syfte kan du välja det mest lämpliga lånealternativet.
 • Jämför lånealternativ: Använd vår tjänst för att jämföra olika lånealternativ och hitta det som passar bäst för ditt budget och behov. Vi erbjuder en transparent jämförelse av lån, men kom ihåg att ett lån alltid bör betraktas som en option, inte som den enda lösningen.
 • Skapa en återbetalningsplan: Se till att du kan inkludera lånekostnaderna i din budget utan att äventyra din ekonomiska stabilitet. Inkludera gärna även en sparplan för att kunna undvika lån i framtiden.
Enligt lagen måste varje kreditgivare pröva din kreditvärdighet i form av en adekvat kreditupplysning. Om det skulle framkomma detaljer vilka talar emot dig så kan låneerbjudandet i fråga gå upp i rök om kreditgivaren anser att du utgör en för stor risk. Ett annat alternativ är att ansöka om lån med betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor

Hur hittar jag ett enkelt lån?

Den enklaste sättet är att använda dig av vår jämförelsetjänst. Här får du specificera de preferenser vilka du anser vara viktiga i form av löptid, kostnad, ränta etc. Genom att göra det så kommer vi att förse dig med en rad långivare vilka lämpar sig just för dina specifika behov.

Vilken ränta kan jag förvänta mig när det kommer till ett enkelt lån?

Räntan är något som sätts individuellt vilket innebär att varje kreditgivare har sina egna utarbetade riktlinjer när det kommer till det hela. 

Hur tenderar ett enkelt lån att vara utformat?

Den enklaste lånet att få brukar vara utformat med tydliga villkor, transparenta kostnader och konkurrenskraftiga kostnader. 

Var alltid kritiskt inställd till varje låneerbjudande, oavsett hur bra det låter. Kom ihåg alltid att utvärdera det hela objektivt ur ett ”fågelperspektiv” innan du bestämmer dig för att skicka in en ansökan.

Vad kunder letar efter med det enkla lånet

De kunder som letar efter det enkla lånet letar nästan alltid efter samma sak. De vill ha möjlighet att kunna ta del av en smidig och strömlinjeformad ansökan, utan krångliga detaljer och processer. De vill även att beviljandegraden ska vara hög, eftersom många har en sämre kreditvärdighet.

Allt detta är möjligt tack vare modern teknik, och i många fall slipper du fylla i fysiska papper, samtidigt som hela ansökningsprocessen endast tar några få minuter.

Den effektiva räntan är även en punkt som många kunder tittar närmare på. Ingen vill väl betala mer än nödvändigt, eller hur?

Hitta det enkla lånet idag och hitta en adekvat kreditgivare med Matchbanker

Innan den digitala åldern gjorde entré så var du som konsument oftast tvungen att investera en betydande summa av din dyrbara tid åt att undersöka tillgängliga långivare på marknaden, något som för övrigt oftast innebar att man fick ringa upp och diskutera sitt ärende med en adekvat handläggare.

Dessa tider är lyckligtvis långt borta och idag så är det enda som du faktiskt behöver ha tillgång till för att kunna hitta ett enkelt lån är en form av stabil uppkoppling. Det spelar heller ingen roll vilken enhet du använder dig av så länge som den klarar av de grundläggande kraven gällande funktionalitet.

Som konsument så har du en stor fördel eftersom utbudet av långivare växer konstant. I takt med att kreditgivare ökar i antal så växer även kampen om konsumenterna, något som gör att du kan hitta ytterst förmånliga lån till betydligt lägre kostnader.

När du väljer att ansöka om ett enkelt lån med hjälp av Matchbanker så kommer du att kunna få ta del av följande fördelar, utan några som helst extra kostnader:

 • Transparens – Alla våra kreditgivare erbjuder transparent lån utan en dold agenda.
 • Tydlighet – Våra lån är tydliga med vad som erbjuds & vilka de olika kostnaderna är.
 • Konkurrenskraftigt – Lånen är exceptionellt förmånliga & kommer till riktigt bra villkor.

Matchbanker gör det svåra enkelt genom att ta fram de låneerbjudanden som lämpar sig för just dina behov genom att använda sig av de preferenser som du anger under filtreringsprocessen. På det sättet så får du endast ta del av de lån vilka lämpar sig för dina specifika behov, baserat på de kriterier som du angett vill säga.

Använd gärna vår kalkylator för att beräkna hur mycket enkla lån kan komma att kosta dig i slutändan.

Summering

Det enkla lånet syftar till de lån där ansökningsprocessen är okomplicerad, samtidigt som beviljandegraden är högre än för andra typer av lån. Detta innebär att det är lättare att få dessa lån, även om det självklart finns viktiga villkor som du måste uppfylla för att kunna få lånet.

Den stora fördelen med denna typ av lån är att de beviljar fler låntagare, samtidigt som ansökningsprocessen vanligtvis är digitaliserad och endast tar några få minuter. I många fall erbjuds även en digital portal där du kan övervaka ditt lån, vilket ger dig en bra överblick.

Det finns dock viktiga nackdelar som du bör känna till. Eftersom att de beviljar fler potentiella låntagare är räntan högre. Detta betyder att lånet kommer att kosta mer pengar i jämförelse med andra typer av lån där räntan är lägre. Beloppen är vanligtvis ganska små, samtidigt som återbetalningstiden är begränsad till några få år.

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett av dessa lån är det viktigt att du känner till samtliga fördelar och nackdelar. När du väl har bekantat dig med denna typ av lån bör du även jämföra så många lån som möjligt. Anledningen till detta är att olika långivare har olika saker att erbjuda, vilket gör att upplevelsen, räntan och andra faktorer kan skilja sig rejält.

Vi hos Matchbanker jobbar hårt för att du ska ha tillgång till så relevant information som möjligt. Ta del av den information som vi bidrar med, och använd gärna vår jämförelsetabell för att se vad olika långivare har att erbjuda.

Det rekommenderas även att du använder vår lånekalkylator för att få reda på den exakta kostnaden för lånet, både per månad och totalt sett. Du får heller inte glömma bort att göra en budget som visar hur mycket du faktiskt har möjlighet att låna.

Kom ihåg att detta endast är ett av många finansiella alternativ, och var alltid försiktig när du ansöker om lån.

Recensioner

rating
4.8 av 5 baserat på 59 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Enkla Lånet

Senaste nytt