Samla lån utan UC

 • Ingen UC-kontroll
 • Kostnadsfritt
 • Inget krav på säkerhet
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Jämför samlingslån utan UC på ett smidigt sätt hos Matchbanker!

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 10:00
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Samla lån utan UC med Matchbanker

Att samla sina lån kan vara ett bra sätt att sänka sina kostnader och få en bättre överblick över situationen. Många låntagare väljer detta alternativ, och numera är det även möjligt att samla lån utan UC, vilket betyder att det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen.

Innan du väljer att samla dina lån och krediter är det dock viktigt att du förstår vad det innebär, samtidigt som du är medveten om fördelarna och nackdelarna med dessa typer av lån. Det vill vi gärna hjälpa dig med.

På den här sidan kan du lära dig mer om:

 • Vad ett samlingslån är
 • Fördelar och nackdelar
 • Vikten av att jämföra lån
 • Varför du alltid måste göra en budget

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Vårt syfte är att göra det enklare för dig att hitta det lån som passar bäst för dig. På vår hemsida hittar du information i likhet med fördelar och nackdelar, hur du ansöker om ett lån, tillsammans med vad du bör tänka på innan du lånar pengar. Vi uppdaterar vår information på regelbunden basis, för att på så sätt ge dig så relevant information som möjligt.

Vi har även satt samman en tabell som gör det enkelt för dig att jämföra vad olika långivare har att erbjuda. Här kan du se deras betyg hos Trustpilot, den effektiva räntan som erbjuds, tillsammans med ett flertal andra viktiga faktorer.

Sist men inte minst erbjuder vi två stycken låneverktyg. Det ena ger dig möjlighet att se hur mycket ett lån kostar, medan det andra visar hur mycket du har möjlighet att spara om du väljer att samla dina lån till ett större samlingslån.

Vad innebär det att samla lån utan UC?

Att samla lån utan UC är ett finansiellt alternativ som gör det möjligt för individer att konsolidera sina befintliga lån utan att använda UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysning. 

Detta alternativ erbjuder låntagare möjligheten att slå samman flera smålån och krediter till ett enda lån, vilket kan ge en mer överskådlig ekonomisk situation och potentiellt lägre månatliga kostnader. Den totala kostnaden går i många fall även att sänka, vilket är anledningen till varför du alltid bör titta lite extra på den effektiva räntan som erbjuds.

Genom att undvika UC kan låntagare minimera påverkan på sin kreditvärdighet och säkerställa konfidentiell hantering av sin ekonomiska information. Att samla lån utan UC är ett verktyg för att effektivt hantera befintliga lån och kan vara ett värdefullt alternativ för de som söker ekonomisk stabilitet. 

Matchbanker är här för att hjälpa dig jämföra dessa alternativ och hitta det bästa alternativet för din situation.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Samla Lån Utan UC utan säkerhet

Att samla lån utan UC utan säkerhet är ett alternativ för låntagare som vill konsolidera sina lån utan att behöva erbjuda någon form av säkerhet, såsom fastigheter eller fordon. 

Fördelen med denna typ av lån är att det är tillgängligt för fler människor, inklusive de som inte äger värdefulla tillgångar att använda som säkerhet.

Å andra sidan kan nackdelen vara att lån utan säkerhet vanligtvis har högre räntor jämfört med säkrade lån. Detta beror på att långivaren tar en större risk genom att inte ha någon tillgång som säkerhet. 

Därför är det viktigt att noga överväga dina ekonomiska förhållanden och din förmåga att hantera högre månatliga utgifter innan du väljer detta alternativ.

Matchbanker hjälper dig att jämföra olika lån utan säkerhet utan UC och hitta det som bäst passar dina behov. Kom ihåg att detta är enbart ett alternativ och bör övervägas noggrant innan du tar ett beslut.

Fördelar och nackdelar med att samla lån utan UC

Här är en översikt över de viktigaste aspekterna att beakta innan du överväger detta alternativ:

Fördelar:

 • Ingen UC-registrering: Att samla lån utan UC innebär att din kreditvärdighet inte påverkas av ansökan, vilket är fördelaktigt om du redan har flera förfrågningar registrerade hos UC.
 • Enklare hantering: Genom att konsolidera dina lån till ett enda lån kan du förenkla din ekonomi och hantera endast en månatlig betalning istället för flera.
 • Snabbare beslut: Långivare som erbjuder lån utan UC har ofta snabbare ansökningsprocesser, vilket kan leda till snabbare beslut och utbetalningar.

Nackdelar:

 • Högre räntor: Lån utan UC har vanligtvis högre räntor än traditionella lån, vilket kan öka dina totala lånekostnader över tid.
 • Begränsade lånebelopp: Lånen utan UC är ofta begränsade till mindre belopp, vilket kan vara en utmaning om du behöver finansiera större projekt eller köp.
 • Risk för skuldfälla: Om du inte har en noggrann budget och betalningsplan kan samlande av lån utan UC leda till en ökad risk för skuldfälla.
Om du är intresserad av att samla lån är det viktigt att du kontrollerar att du får bättre villkor än vad du har just nu.

Bästa platsen att samla lån utan UC

När du överväger att samla lån utan UC är det av största vikt att noggrant överväga varifrån du väljer att erhålla detta alternativ. Du bör bland annat titta närmare på följande faktorer:

 • Räntesatser: Långivare kan erbjuda olika räntesatser, vilket direkt påverkar din totala kostnad. Genom att jämföra kan du hitta den mest förmånliga räntan för dina behov.
 • Villkor: Låneavtal kan variera avsevärt. Att noga granska villkoren hjälper dig att undvika oväntade kostnader eller obehagliga överraskningar längs vägen.
 • Förtroende: En långivares rykte och förtroendescore hos Trustpilot kan ge dig insikter i deras tidigare kunders erfarenheter. Det är värdefullt att välja en pålitlig långivare.

Vad Matchbanker har att erbjuda om du vill jämföra lån:

 • Oberoende: Vi är inte en långivare, vilket betyder att våra rekommendationer är oberoende och baserade på ditt bästa ekonomiska intresse.
 • Enkelhet: Vår tjänst gör det enkelt att jämföra flera lånealternativ på ett ställe, vilket sparar tid och ansträngning.
 • Transparens: Vi strävar efter att ge dig transparent information om lån, inklusive räntesatser och villkor, så att du kan fatta välgrundade beslut.

När du överväger att samla lån utan UC bör du tänka på vikten av att jämföra långivare. Matchbanker är din pålitliga partner för att göra detta enkelt och effektivt.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Det främsta syftet med samlingslån är att kunna samla sina nuvarande lån och krediter, vilket kräver att dessa lån ofta är ganska stora, inte minst om du har flera lån. Därmed kan dessa lån i många fall sträcka sig hela vägen upp till 600.000 kronor, men det är inte säkert att samtliga långivare erbjuder lån till dessa belopp.

Störst påverkan på beloppet har dina ekonomiska förutsättningar. Om du har en stabil ekonomi och låga skulder kommer ditt utrymme vara högre, medan en dålig kreditvärdighet tillsammans med mycket lån förmodligen leder till att du blir erbjuden lägre belopp.

Om du vill samla lån utan UC kan det därmed vara en bra idé om du slipar lite på din kreditvärdighet, eftersom detta kan leda till att sannolikheten är högre för att du blir beviljad. Kom ihåg att aldrig låna mer pengar än du behöver, och gör alltid en noggrann budget som visar hur mycket låneutrymme du har.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Samla lån utan UC så bra som möjligt genom att jämföra

Om du är intresserad av att samla lån utan UC och vill hitta ett så bra lån som möjligt, är det väldigt viktigt att du jämför så många lån som möjligt. Marknaden är fylld med olika långivare, varav alla erbjuder olika villkor och förmåner. I slutändan kan det handla om tusentals kronor per år i skillnad, något som du inte vill gå miste om. 

Vi rekommenderar därför att du spenderar en hel del tid med att jämföra olika långivare. Du kan välja att göra detta helt på egen hand, men om du vill spara både tid och möda kan du jämföra ett stort antal långivare med hjälp av den tabell som vi bidrar med på den här sidan. Här ser du den effektiva ränta som erbjuds, tillsammans med lånebelopp, återbetalningstid, samt mer.

Vi har även två stycken lånekalkylatorer, varav den ena visar exakt hur mycket ett lån kostar per månad och totalt sett, medan den andra visar hur mycket du har möjlighet att spara om du väljer att samla dina lån.

Innan du gör allt detta bör du dock se till att du har gjort en budget som visar exakt hur mycket du har möjlighet att låna, och ha gärna en marginal som gör att säkerheten ökar för dig och din ekonomiska situation.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Den effektiva räntan är en avgörande faktor när man överväger att använda ett samlingslån som ett ekonomiskt alternativ. Denna siffra representerar den totala kostnaden för lånet, inklusive ränta och eventuella avgifter, uttryckt som en procentandel av lånebeloppet. Ju lägre den effektiva räntan är, desto mer fördelaktigt är lånet för dig.

Varför är effektiv ränta så viktig? Här är några skäl:

 • Klara och tydliga kostnader: Denna ränta ger dig en tydlig bild av vad lånet faktiskt kommer att kosta dig över tid. Den inkluderar alla kostnader, vilket gör det enklare att jämföra olika lånealternativ.
 • Bättre budgetering: Med kunskap om den effektiva räntan kan du enkelt beräkna dina månatliga avbetalningar och skapa en budget som du kan följa.
 • Säkerhet: En låg effektiv ränta innebär att du betalar mindre pengar över tid och minimerar risken för att fastna i en skuldfälla.

Mer information om den effektiva räntan hittar du hos Riksbanken.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Här är några av de viktigaste kundrättigheterna:

 • 14 dagars ångerrätt: Du har rätt att ångra din låneansökan inom 14 dagar efter att avtalet har ingåtts, utan att behöva ange någon anledning.
 • 48 timmars betänketid: Du har även rätt till en 48-timmars reflektionsperiod efter att du har ansökt om ett lån. 
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du kan begära en amorteringsplan som tydligt visar hur lånet kommer att återbetalas över tid.
 • Rätt till förtida återbetalning: Du har rätt att återbetala lånet tidigare än avtalat utan extra kostnader, om så önskas.
 • Rätt till reklamation: Om du upplever problem med din långivare har du rätt att lämna in en reklamation och begära rättelse.

På Konsumentverkets hemsida hittar du mer information om dina rättigheter.

När kan det vara användbart att samla lån utan UC?

Att samla lån utan UC kan vara ett värdefullt alternativ i olika ekonomiska situationer:

 • Många små lån: Om du har ackumulerat flera smålån och krediter med olika villkor och räntesatser kan det vara svårt att hålla koll på dina ekonomiska åtaganden. Att samla dessa lån till ett enda lån kan göra din ekonomi mer överskådlig.
 • Förbättrad ränta: Om du har förbättrat din kreditvärdighet sedan du tog dina befintliga lån, kan ett nytt lån utan UC erbjuda en lägre räntesats.
 • En enklare budgetering: Genom att konsolidera dina lån kan du skapa en enklare budget och hantera endast en månatlig betalning istället för flera.
 • Undvika UC-registrering: Om du redan har många kreditupplysningar registrerade hos UC och vill undvika ytterligare förfrågningar på din kreditrapport kan lån utan UC vara ett alternativ.

Det är viktigt att notera att ett samlingslån utan UC är en alternativ lösning som bör övervägas noggrant.

Vem kan samla lån utan UC?

För att kunna samla lån utan UC krävs det ofta att du uppfyller följande villkor:

 • Minst 18 år gammal
 • En stabil inkomst
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Nuvarande lån eller krediter som du vill samla

Ovanstående är dock endast vanliga exempel på grundkrav. Vissa långivare kräver även att du är fri från betalningsanmärkningar, att du är över 20 år gammal, tillsammans med ett flertal andra faktorer. 

Med tanke på att kraven kan variera är det därmed en bra idé att jämföra så många lån som möjligt. Kom ihåg att detta ska vara ett alternativ för att få bättre förmåner på befintliga lån, snarare än att låna till andra saker.

Hur ansöker man?

Nuförtiden erbjuder de flesta långivare en ganska strömlinjeformad ansökningsprocess, varav större delen eller hela processen är digital. Nedan är exempel på hur detta kan se ut i praktiken:

 1. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid
 2. Berätta mer om dina ekonomiska situation
 3. Signera med BankID och skicka in din ansökan

Innan du gör allt detta är det dock av yttersta vikt att du jämför så många samlingslån som möjligt om du vill hitta så bra villkor som möjligt. Vi hos Matchbanker hjälper dig gärna med detta, och om du vill få en bra överblick kan du ta en närmare titt på vår jämförelsetabell.

Hur du budgeterar om du vill samla lån utan UC

Vi har tidigare nämnt vikten av att göra en budget innan du tar ett lån. Denna budget fungerar som grund för hur mycket du har möjlighet att låna, därmed är det viktigt att du spenderar en hel del tid på att kontrollera att budgeten stämmer överens med verkligheten.

Nedan är exempel på saker som du bör inkludera i din budget:

 • Inkomster och utgifter. Spåra och följ dina inkomster och utgifter, för att se hur mycket som faktiskt finns kvar när alla utgifter är betalda.
 • Inkludera en säkerhetsmarginal. Du bör aldrig använda hela ditt låneutrymme. Inkludera alltid en säkerhetsmarginal för oförutsägbara utgifter, gärna så stor marginal som möjligt.
 • Tänk på att räntan kan stiga. Om du inte har en fast ränta måste du vara medveten om att räntan på ditt lån kan stiga, därmed bör du inkludera ytterligare marginal för detta.
Gör alltid en noggrann budget som visar hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka. Ta alltid det säkra före det osäkra.

Vanliga frågor angående att samla lån utan UC

Är det bra att samla ihop lån utan UC?

Att samla lån utan UC kan vara fördelaktigt för vissa. För att navigera genom dessa alternativ och hitta det bästa erbjudandet för dig kan en jämförelsetjänst som Matchbanker vara ovärderlig. Den hjälper dig att identifiera de bästa möjligheterna baserat på din situation och behov.

Hur svårt är det att få samlingslån utan UC?

Det kan vara svårare att få samlingslån utan UC jämfört med traditionella lån. Dessa lån kan ha högre räntor och kortare löptider. Dessutom kan lånebeloppen vara begränsade. För att öka dina chanser att få ett samlingslån utan UC kan du se till att din ekonomiska situation är stabil och att du uppfyller långivarens specifika krav. Använd gärna en jämförelsetjänst som Matchbanker för att hitta långivare som passar din profil och behov bäst.

Vilken bank som är bäst för att samla in lån utan UC?

Det finns ingen specifik bank som är den bästa för att samla lån utan UC, eftersom det beror på din individuella ekonomiska situation och kreditvärdighet. Olika långivare har olika krav och erbjudanden. För att hitta den bästa banken eller långivaren för din situation är det bäst att använda en jämförelsetjänst som Matchbanker. Den hjälper dig att hitta långivare som erbjuder samlingslån utan UC som passar dina behov och ger dig möjlighet att jämföra villkor och räntor för att fatta ett informerat beslut.

Använd vårt låneverktyg för att se hur mycket du har möjlighet att spara om du har nuvarande lån och krediter.

Vad kunder letar efter när de vill samla lån utan UC

De som vill samla sina lån har ofta en specifik typ av lån i åtanke, nämligen ett lån som erbjuder bättre ränta och villkor än vad deras nuvarande lån och krediter har att erbjuda. Här är dock de flesta kunder på jakt efter ytterligare faktorer, varav avsaknaden av kreditupplysning hos Upplysningscentralen är den viktigaste.

Sedan finns det även kunder som letar efter möjligheten till en digital portal där de kan övervaka sina lån, medan andra föredrar en kort eller lång återbetalningstid.

Att hitta allt detta kan dock vara svårt, vilket är anledningen till varför vi rekommenderar att du använder en jämförelsetjänst.

Så här samlar du lån med dålig kreditvärdighet

Att samla lån med dålig kreditvärdighet kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt. Här är några steg som kan hjälpa dig på vägen:

 • Granska din nuvarande skuldsituation: Börja med att få en tydlig bild av dina befintliga lån och skulder. Förstå vilka långivare du är skyldig pengar och de exakta beloppen.
 • Sök efter långivare som erbjuder lån med dålig kreditvärdighet: Vissa långivare är specialiserade på att arbeta med personer som har sämre kreditvärdighet. Utforska dessa alternativ och jämför deras villkor och räntesatser.
 • Överväg säkerhet: Om du äger värdefulla tillgångar som fordon eller fastigheter kan du överväga att använda dem som säkerhet för ditt lån. Detta kan öka dina chanser att få ett lån med dålig kreditvärdighet och potentiellt sänka din räntesats.
 • Skapa en återbetalningsplan: Utveckla en detaljerad återbetalningsplan som passar din budget. Se till att du kan hantera de månatliga avbetalningarna.
 • Ansök med omsorg: Var försiktig med att ansöka om lån på flera ställen samtidigt, eftersom detta kan påverka din kreditvärdighet negativt. Välj noggrant och ansök bara när du är redo.

Kom ihåg att lån med dålig kreditvärdighet kan innebära högre räntesatser och striktare villkor, så det är viktigt att vara realistisk om din förmåga att hantera lånet.

Jämför alltid så många lån som möjligt, eftersom detta ger dig möjlighet att hitta så bra villkor som möjligt för dig.

Summering

Genom att samla lån är det i vissa fall möjligt att sänka sina kostnader och få en bättre överblick över situationen. Detta är en av de stora dragningskrafterna för dessa lån, men om du vill samla lån utan UC tas det inte heller någon kreditupplysning via Upplysningscentralen.

Denna typ av lån lämpar sig dock endast för de som faktiskt har nuvarande lån och krediter som de vill samla. Syftet är att förbättra situationen, oavsett om det handlar om lägre månatliga betalningar, lägre totalkostnad, eller någon annan faktor som kunden bedömer som viktig.

Den svenska lånemarknaden är fylld med olika aktörer som erbjuder lån i likhet med detta, vilket är anledningen till varför det är så viktigt att jämföra. Skillnaderna kan betyda tusentals kronor per år i ränta, därmed bör du titta närmare på saker som effektiv ränta, återbetalningstid och övriga villkor som påverkar situationen.

Vårt syfte är att hjälpa dig med denna process. Istället för att behöva gå igenom varje enskild aktör på egen hand, erbjuder vi en tabell som visar vad många olika långivare har att erbjuda. Här kan du exempelvis se den effektiva ränta som erbjuds, men även lånebelopp och det betyg som företaget har hos Trustpilot.

Vi har även ett separat låneverktyg som visar exakt hur mycket du har möjlighet att spara om du väljer att samla lån, tillsammans med ytterligare ett verktyg som visar kostnaden för ett enskilt lån.

Det rekommenderas starkt att du gör en budget innan du ansöker om ett lån, annars är det svårt att veta hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka. Använd gärna vår budgetmall för att få en bra överblick över din ekonomi, och kom ihåg att inkludera en rejäl säkerhetsmarginal.

Om du stöter på frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst!

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Samla lån > Samla lån utan UC

Senaste nytt