Låna pengar utan ränta

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:45
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Använd Matchbanker för att låna pengar utan ränta

Har du gått runt i tankar gällande huruvida det är möjligt att faktiskt låna pengar utan ränta?

Vi kan glädja dig med det faktum att det idag är fullt möjligt att faktiskt ansöka om lån utan ränta!

I denna guide kommer vi att fokusera primärt på att belysa hur du faktiskt går tillväga för att låna pengar utan ränta, där vi även belyser följande:

 1. Hur fungerar ett lån utan ränta i praktiken?
 2. Vilka är de vanligaste fallgroparna gällande lån utan ränta?
 3. Tillkommer det några andra avgifter när jag ansöker om lån utan ränt?

Målet med Matchbanker är att göra det enklare för dig att hitta lån utan ränta, snabbt, enkelt och koncist!

Våra samarbetspartners går igenom en rigorös kontrollprocess vilken i sig säkerställer att de villkor som vi kommit överens om faktiskt åtföljs!

Hur fungerar ett lån utan ränta i praktiken?

När det kommer till ett räntefritt lån så innebär det hela rent konkret att du ej kommer bli påförd några räntekostnader för lånet i fråga. Dock så är inte det allt, utan oftast så slipper du även uppläggnings- och aviseringsavgifterna. I grund och botten så förbinder du dig endast att återbetala lånet i fråga.

En annan aspekt som du behöver ha i åtanke är att ett lån utan ränta faktiskt kan vara bundet med andra typer av avgifter, vilka i sin tur höjer den totala kostnaden. Avgifterna i fråga varierar i storlek men tenderar att ligga på några hundralappar per månad.

Låna pengar utan ränta
Låna pengar utan ränta

Även om du vid första anblicken kanske ej anser avgifterna är något som du bör ägna en reflektion åt så måste du vara medveten om det faktum att dessa avgifter vid tiden då lånet återbetalats kommit att utgöra 1/3 av den totala lånesumman. 

I många fall så definieras avgifterna i procent vilket innebär att ju lägre lånet är desto mer kommer du att få betala i slutändan i korrelation till den totala summan för lånebeloppet.

Exempel:

 1. Du lånar 20 000 från Långivare A till en månadsavgift på 1%.
 2. Du lånar 10 000 kr från Långivare B till en månadsavgift på 5%.

Vi ponerar att löptiden för lånet är 6 månader, något som innebär att för Långivare A så kommer du att ha betalat 1200 kr i form av avgifter medan för Långivare B så kommer du att ha betalat 3000 kr, även om den första lånet är betydligt högre.

Läs alltid det finstilta när det kommer till lån utan ränta eftersom det hela kan dölja otrevliga överraskningar när den första inbetalningsavin anländer till brevlådan.

Vanliga frågor om att låna pengar utan ränta

Är det möjligt att ansöka om lån utan ränta med en låg inkomst?

Du kan självfallet ansöka om ett räntefritt lån, men kraven skiljer sig beroende på långivaren i fråga. Medan vissa har krav på att du kan redogöra för hur lånet ska återbetalas så kräver vissa långivare säkerhet i form av fysiska objekt för att betala ut lånet.

Hur går jag tillväga för att hitta långivare vilka erbjuder lån utan ränta?

För att hitta lån utan ränta så behöver du bara förflytta dig till Matchbanker, definiera de parametrar som du är intresserad av (ränta, återbetalningstid, uppläggningsavgift etc.) och sedan låta Matchbanker presentera de mest adekvata valen beroende på de val som du definierat.

Vilka andra kostnader kan jag räkna med när det kommer till lån utan ränta?

De kostnader som du appliceras för ett privatlån varierar beroende på långivare. Medan vissa kreditgivare erbjuder helt räntefria lån utan några associerade kostnader så kan det finnas långivare som påför andra avgifter för att täcka upp för räntan.

Hur snabbt får jag tillgång till ett lån utan ränta?

Detta varierar beroende på långivare men i de flesta fall så får du pengarna utbetalda inom samma dag, eller 24-timmar från att din ansökan godkänns. Dock så kan det hela dröja till nästkommande bankdag om du ansöker under en helg.

Vilka är de huvudsakliga för- och nackdelarna gällande lån utan ränta?

Härnäst så kommer vi att kortfattat och koncist belysa de primära för- och nackdelarna när det kommer till lån utan ränta. Tanken är att göra dig medveten om de primära positiva aspekterna men även de vanligaste fallgroparna som du måste se upp med.

Vanliga fördelar när det kommer till lån utan ränta

Vanliga nackdelar när det kommer lån utan ränta

 • Löptiden eller återbetalningstiden för lånet tenderar att vara ganska kort.
 • Det kan finnas dolda kostnader vilka i första taget inte är helt transparenta.
 • Möjligheten att ansöka snabbt och enkelt kan skapa en ond ekonomisk spiral.

Ovanstående element ger dig en bild om de olika för- och nackdelarna när det kommer till lån utan ränta. Kom ihåg att det kan finnas andra delar vilka du behöver ta ställning till innan du väljer att ansöka om lånet i fråga!

Vänligen gör dig införstådd med det faktum att enligt svensk lag så har du en ångerrätt på två veckor från att ett lån utan ränta betalas ut till dig. Detta gäller för alla typer av lån, oavsett om du ansöker om ett husbilslån, huslån eller blancolån!

Räkneexempel för ett lån

I detta kapitel så kommer vi att illustrera hur mycket ett lån med ränta kan kosta dig. Vi ponerar att du lånar 30 000 kr över 48 månader. Se exemplet nedan.

Representativt låneexempel:

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.
Representativt exempel på lån

*Detta är bara ett exempel. Hos Matchbanker har alla lån ränta.

Kom ihåg följande när det kommer till räntefria lån

När du fått ett lån utan ränta beviljat så är det ganska lätt att låta sig förföras av det hela utan att reflektera över hur du faktiskt kommer återbetala lånet i fråga. Vi ska således förse dig med några grundläggande men ytterst viktiga råd som du måste ha i åtanke när det kommer till räntefria lån:

 • Skapa en personlig kalkyl – Sätt upp en kalkyl där du ställer dina inkomster kontra dina kostnader. På det sättet så kan du avgöra hur mycket av pengarna som måste avsättas för lånet i fråga.
 • Kontoutdrag – Genom att skriva ut de transaktioner som gjorts på ditt bankkonto så kan du snabbt och enkelt identifiera potentiella fallgropar vilka du kan eliminera tämligen enkelt.
 • Nyttja lånet adekvat – Även om ett blancolån utan ränta sällan kommer med krav på att du ska redogöra vad den ska nyttjas till så bör du som en princip alltid nyttja lånet till det ändamål som faktiskt tvingade dig att ansöka om den i första taget.

Det kan självfallet finnas andra aspekter som du behöver ta i beaktning vilka relaterar till din personliga situation men ovanstående bör vara med än tillräckligt för att låna på ett ansvarsfullt sätt.

Ett lån utan ränta kan vid första taget låta ytterst lukrativt men det många konsumenter glömmer är att lånet faktiskt måste återbetala inom utsatt tid, där löptiden ofta utgörs av endast några månader upp till ett år!

Matchbanker har skapats för att hjälpa dig hitta förmånliga lån utan ränta

Matchbanker är en innovativ jämförelsetjänst som tagits fram i syfte att hjälpa dig att på ett enkelt sätt hitta räntefria lån. När du bestämmer dig för att nyttja Matchbanker till att hitta ditt nästa lån utan ränta så kan du förvänta dig följande:

 • Hitta lån utan säkerhet & noll ränta till förmånliga villkor.
 • Du förblir anonym under hela jämförelseprocessen – garanterat.
 • Matchbanker samarbeta endast med noga utvalda långivare.
 • Hitta ett lån utan ränta inom endast några minuter.
 • Ansök om ett räntefritt lån redan idag utan att behöva förta dig.
 • Hitta räntefria lån utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

Vänligen notera att ovanstående punkter utgör några av de fördelar som du kommer att få ta del av när du väljer Matchbanker till att hitta ditt nästa lån utan ränta!

Recensioner

rating
4.9 av 5 baserat på 45 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Låna pengar utan ränta

Senaste nytt