Lån med många förfrågningar

 • Enkel jämförelse
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Jämför lånealternativ i Sverige med Matchbanker – Din guide till många förfrågningar!

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:47
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Lån med många förfrågningar med Matchbanker

Om du har många förfrågningar i din kreditrapport kommer det vara svårare att få lån. Anledningen till detta är att långivarna bedömer dig som en högre risk, och undrar helt enkelt varför det har tagits så många kreditupplysningar.

Det finns dock vissa långivare som är villiga att förbise detta, och erbjuder därmed lån med många förfrågningar. Dessa lån skiljer sig dock en del från de andra lånen på marknaden, och det är viktigt att du förstår vad detta innebär för dig som låntagare. Oroa dig inte, i den här guiden ska vi gå igenom allt du behöver veta!

På den här sidan kommer du bland annat att lära dig mer om:

 • När ett lån med många förfrågningar kan vara ett bra alternativ
 • Fördelar och nackdelar
 • Vad du behöver tänka på
 • Varför du alltid bör jämföra så många lån som möjligt

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Hos Matchbanker strävar vi efter att ge dig den information som krävs för att du ska kunna hitta det lån som passar bäst för dig. Detta gör vi genom att erbjuda en stor dos information som har med denna typ av lån att göra, tillsammans med en tabell som visar vad olika långivare har att erbjuda, och med hjälp av en lånekalkylator som visar vad ett lån kostar.

Allt detta erbjuder vi helt och hållet utan kostnad, och det är istället långivaren som betalar provision till oss om du väljer att ta ett lån hos någon av de aktörer som vi jämför.

Vi uppmuntrar dig aldrig till att ta ett lån, utan ger dig endast den information som vi tycker att du behöver för att du ska kunna ta ett så informerat beslut som möjligt. Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder, och skulle gärna hjälpa dig också!

Vad är lån med många förfrågningar?

Lån med många förfrågningar är ett begrepp som används för att beskriva en specifik typ av lånealternativ. Denna typ av lån ger låntagaren möjlighet att ansöka om lån, trots att det har tagits många kreditupplysningar i deras namn under den senaste tiden.

Många kreditupplysningar sätter vanligtvis käppar i hjulen om du är intresserad av att ansöka om ett lån, men med dessa lån är det i vissa fall möjligt att bli beviljad. Du bör dock vara medveten om att räntan och övriga villkor kan vara sämre för dessa typer av lån.

Matchbanker erbjuder en tjänst som hjälper dig att enkelt jämföra olika lånealternativ i Sverige. Vi strävar efter att ge dig all relevant information så att du kan fatta välgrundade beslut när det gäller lånealternativ. Vi uppmuntrar dock alltid låntagare att vara försiktiga och ansvarsfulla när de överväger att använda denna alternativa lånestrategi.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Lån med många förfrågningar utan säkerhet

Lån med många förfrågningar utan säkerhet är en typ av lån där låntagaren inte behöver erbjuda någon form av tillgång som säkerhet för lånet. Det innebär att du inte behöver pantsätta ditt hem, bil eller andra tillgångar för att få lånet beviljat. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för många låntagare.

Fördelarna med lån utan säkerhet inkluderar snabbare godkännande och mindre administrativt arbete, eftersom du inte behöver genomgå en värderingsprocess för din tillgång. Det är också ett alternativ för dem som inte har tillgångar att erbjuda som säkerhet.

Å andra sidan är nackdelen att räntorna på lån utan säkerhet vanligtvis är högre än lån där säkerhet krävs. Det beror på att långivaren tar en större risk genom att inte ha någon tillgång som säkerhet. Därför är det viktigt att överväga noggrant och bara välja denna alternativa låneform om det är nödvändigt och du är medveten om kostnaderna som är förknippade med det.

Fördelar och nackdelar med lån med många förfrågningar

Här är några av de viktigaste fördelarna och nackdelarna:

Fördelar:

 • Ingen säkerhet krävs: Du behöver inte pantsätta någon av dina tillgångar, som exempelvis din bostad eller bil, för att få ett lån med många förfrågningar. 
 • Snabb ansökningsprocess: Ansökningsprocessen för lån med många förfrågningar är vanligtvis snabb och enkel.
 • Mångsidighet: Med lån med många förfrågningar har du möjlighet att använda lånet för olika ändamål, som att konsolidera lån eller renovera ditt hem.

Nackdelar:

 • Högre räntor: Eftersom långivaren tar en större risk genom att inte kräva säkerhet, är räntorna på lån med många förfrågningar vanligtvis högre än på säkrade lån. Detta kan innebära högre månatliga avbetalningar och ökade lånekostnader över tid.
 • Kreditvärdering: Lån med många förfrågningar kräver ofta att låntagaren har en god kreditvärdighet, trots att det har tagits många förfrågningar.
 • Kort återbetalningstid. I de flesta fall kommer du inte kunna få en särskilt lång återbetalningstid för dessa typer av lån.
Är du på jakt efter ett lån? Då är det viktigt att du jämför så många lån som möjligt på marknaden.

Bästa platsen att välja ett lån med många förfrågningar

När det kommer till att välja ett lån med många förfrågningar är det av yttersta vikt att noggrant överväga dina alternativ och jämföra olika långivare. Att göra en grundlig jämförelse kan ge dig bättre insikt och hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut. Titta på följande faktorer:

 • Räntesatser: Räntesatserna för lån med många förfrågningar kan variera avsevärt mellan olika långivare. Genom att jämföra kan du hitta de mest förmånliga räntorna som passar din ekonomi.
 • Villkor och avgifter: Det är inte bara räntan som spelar roll. Du bör också vara medveten om eventuella dolda avgifter och villkor som kan påverka det totala lånebeloppet.
 • Återbetalningstider: Långivare kan erbjuda olika återbetalningstider. Att jämföra kan hjälpa dig att hitta en återbetalningsplan som är bekväm för dig.
 • Trustpilot-betyg: En långivares rykte och kundtillfredsställelse är avgörande, och ger dig möjlighet att se hur andra kunder har reagerat på deras tjänster.

Att välja rätt plats för ditt lån med många förfrågningar är ett viktigt beslut som kan påverka din ekonomi. Matchbanker är här för att hjälpa dig att jämföra olika lånealternativ i Sverige och ge dig all den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Vi strävar efter att vara din pålitliga partner när det gäller att utforska lån som ett alternativ för din ekonomi.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Du undrar säkerligen hur mycket som går att låna med ett lån med många förfrågningar. Går det att låna till att köpa en bil? En bostad? Eller är dessa lån så pass små att de endast räcker till mindre utgifter?

I många fall stöter du på en övre gräns i likhet med 50.000 eller 100.000 kronor, men det finns vissa undantag där det erbjuds så höga belopp som 600.000 kronor. För att kunna ta del av högre belopp måste du ha en utmärkt kreditvärdighet, förutom det faktum att du har många förfrågningar i din kreditrapport.

Långivaren bedömer din kreditvärdighet genom att värdera din inkomst och typ av sysselsättning, tillsammans med nuvarande lån och krediter, din ålder, med mera.

Kom ihåg att du aldrig bör låna mer än du har möjlighet att betala tillbaka. Utvärdera ditt utrymme och behov noggrant, och håll dig inom ramarna.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta ett så bra lån med många förfrågningar som möjligt genom att jämföra

Det är inte lätt att hitta ett så bra lån som möjligt, speciellt inte när det gäller lån med många förfrågningar. För det första kan dessa lån vara aningen kluriga att hitta, och när du väl hittar dem måste du veta vad du faktiskt ska jämföra.

Vi hjälper dig gärna med detta. Först och främst bör du känna till vad du ska jämföra:

 • Den effektiva räntan
 • Lånebelopp
 • Återbetalningstid
 • Möjligheten till betalningsfri månad

Ovanstående är några av de viktigaste faktorerna att beakta, men du bör alltid läsa igenom samtliga villkor för de lån som du är intresserad av.

Om du vill underlätta processen kan du använda vår tabell som visar vad olika långivare har att erbjuda, samtidigt som du tar del av all den information som finns på den här sidan. Vår lånekalkylator ger dig sedan möjlighet att beräkna exakt hur mycket ett specifikt lån kostar, vilket ger dig bra förutsättningar för att jämföra på ett rättvist sätt.

Du är självklart även välkommen att höra av dig om du tycker det är svårt att jämföra på egen hand. Vårt duktiga team hjälper dig gladeligen med att hitta det lån som passar bäst för dig och dina ekonomiska förutsättningar.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Den effektiva räntan är en viktig ekonomisk indikator som du bör vara medveten om när du överväger ett lån med många förfrågningar. Detta är ett mått på de totala kostnaderna för lånet, inklusive räntan och eventuella avgifter, uttryckt som en procentandel av det utlånade beloppet. Det är ett värdefullt verktyg för att jämföra lånealternativ och förstå den verkliga kostnaden för ett lån.

Att förstå den effektiva räntan är avgörande eftersom det hjälper dig att bedöma och jämföra olika långivares erbjudanden. En lägre effektiv ränta indikerar vanligtvis lägre kostnader för lånet, medan en högre effektiv ränta kan innebära att lånet blir dyrare över tid.

Det är viktigt att notera att effektiv ränta inte enbart tar hänsyn till räntan utan även inkluderar andra kostnader, som uppläggningsavgifter och administrativa kostnader. Därför ger effektiv ränta dig en mer heltäckande bild av lånet och dess påverkan på din ekonomi.
Riksbanken bidrar med värdefull information angående effektiv ränta och räntor i allmänhet.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina Rättigheter som Konsument

Här är några av dina viktiga konsumenträttigheter:

 • 14 dagars ångerrätt: Som konsument har du rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar efter att du har undertecknat avtalet. 
 • 48 timmars betänketid: Det ger dig tid att noga överväga ditt beslut innan du förbinder dig till lånet.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Det hjälper dig att planera din ekonomi och förstå kostnaderna.
 • Rätt till tidig återbetalning: Det kan spara dig pengar på ränta.
 • Rätt till rättelse: Om du upptäcker fel eller problem med ditt lån har du rätt att begära rättelse från långivaren. 

Besök Konsumentverket för att få mer information om detta.

När kan ett lån med många förfrågningar vara användbart?

Här är några scenarier där ett lån med många förfrågningar kan vara relevant:

 • Oväntade utgifter: När oväntade räkningar eller utgifter uppstår, som bilreparationer eller sjukvårdskostnader, kan ett lån med många förfrågningar vara ett alternativ.
 • Renoveringar: För att finansiera renoveringar eller förbättringsprojekt som ökar fastighetens värde kan ett lån med många förfrågningar vara ett alternativ för att komma igång.
 • Studier eller utbildning: Att investera i din utbildning eller karriärutveckling kan vara en viktig långsiktig målsättning, och ett lån med många förfrågningar kan hjälpa till att täcka utbildningskostnaderna.
 • Starta eget företag: För aspirerande entreprenörer kan ett lån med många förfrågningar erbjuda initialt kapital för att starta eller utvidga en affärsverksamhet.

Det är viktigt att komma ihåg att ett lån med många förfrågningar är ett ekonomiskt åtagande och bör användas med omsorg och efter noggrant övervägande. Matchbanker finns här för att hjälpa dig jämföra olika lånemöjligheter i Sverige och ge dig den information du behöver för att fatta välgrundade beslut om lån som ett möjligt ekonomiskt alternativ.

Vem kan ansöka om ett lån med många förfrågningar?

Dessa lån riktar främst in sig mot de som har många förfrågningar i sin kreditrapport. Det betyder dock inte att de som inte har det inte har möjlighet att ansöka, faktum att de lättare blir beviljade, eftersom deras kreditvärdighet förmodligen är bättre.

För att kunna ansöka krävs det att du uppfyller vissa grundkrav, såsom:

 • Minsta ålder: 18 eller 20 år
 • Inkomst: Över en viss summa och deklarerad i Sverige
 • Lån: Inga nuvarande skulder hos Kronofogden
 • Bankkonto: Svenskt
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras ibland
 • Folkbokföring: I Sverige ett visst antal månader, exempelvis 36

Vissa långivare är hårdare än andra, men i de flesta fall kommer du vara tvungen att uppfylla ovanstående grundkrav.

Hur ansöker man?

Processen för att ansöka om ett lån med många förfrågningar är i regel alltid digital och kan se ut som följande:

 1. Påbörja ansökningsprocessen på långivarens webbplats
 2. Ange lånebelopp och återbetalningstid
 3. Fyll i samtliga nödvändiga uppgifter
 4. Signera din ansökan med BankID och skicka in

I vissa fall används inte BankID, men i de flesta fall kommer du åtminstone ha möjlighet att signera på detta sätt, vilket bidrar med både smidighet och en hög säkerhet.

Innan du genomför ovanstående steg är det dock av yttersta vikt att du kontrollerar att du har möjlighet att betala tillbaka lånet, samtidigt som du jämför så många lån som möjligt.

Så budgeterar du inför ett lån med många förfrågningar

Här är några enkla steg för att budgetera inför ett lån:

Steg 1: Granska din nuvarande ekonomi

 • Samla information om din nuvarande ekonomiska situation, inklusive inkomster och utgifter.
 • Identifiera eventuella befintliga skulder och åtaganden.

Steg 2: Sätt upp ett budgetmål

 • Definiera tydliga ekonomiska mål som inkluderar lånebeloppet och syftet med lånet.
 • Bestäm hur mycket du är villig att avsätta för månatliga avbetalningar.

Steg 3: Skapa en budget

 • Upprätta en detaljerad budget som omfattar alla dina inkomster och utgifter.
 • Se till att det finns utrymme för återbetalningar utan att äventyra din ekonomi.

Steg 4: Jämför lånemöjligheter

 • Använd vår tjänst för att jämföra olika lån med många förfrågningar och deras villkor.
 • Se till att det valda lånet passar in i din budget och ekonomiska mål.

Budgetering är nyckeln till att hantera ditt lån ansvarsfullt. Det hjälper dig att undvika överbelastning och säkerställer att du kan återbetala lånet enligt avtalet.

Kom ihåg att alltid göra en budget som du håller dig till, eftersom detta säkerställer att du inte lånar mer än du har möjlighet att betala tillbaka.

Vanliga frågor för lån med många förfrågningar

Vad händer om jag inte kan betala tillbaka mitt lån med många förfrågningar?

Om du har svårt att betala tillbaka lånet bör du kontakta din långivare så snart som möjligt. De kan hjälpa dig med alternativa återbetalningsplaner.

Hur lätt är det att bli godkänd för ett lån med många förfrågningar?

Det är relativt enkelt att få godkänt för ett lån med många förfrågningar om du har en stark kreditvärdighet, stabil inkomst och få lån. Långivarens godkännandekriterier varierar, men en sund ekonomisk bakgrund ökar dina chanser. Använd vår tjänst för att jämföra långivare och hitta det bästa alternativet för dig.

När försvinner en kreditupplysning?

En kreditupplysning försvinner vanligtvis från din kreditrapport efter 12 månader. Detta innebär att den inte längre syns för långivare och andra som kontrollerar din kreditvärdighet.

Använd vår lånekalkylator för att beräkna kostnaden för det lån som du är intresserad av.

Vad kunder letar efter med ett lån med många förfrågningar

De flesta kunder som väljer dessa lån har många förfrågningar i sin kreditrapport, därmed letar de efter ett lån där det är möjligt att låna trots detta. Många långivare annonserar inte om detta, därmed kan det vara svårt att faktiskt veta vilka som accepterar detta och inte.

Samtliga kunder som letar efter dessa lån är på jakt efter så förmånliga villkor som möjligt. Detta inkluderar en så låg effektiv ränta som möjligt, en rimlig återbetalningstid, ett lånebelopp som passar deras syften, tillsammans med ett flertal andra viktiga faktorer.

Kom ihåg att jämföra så många lån som möjligt för att hitta det som du letar efter.

Några användbara tips för att låna trots många förfrågningar

Att ansöka om ett lån trots många förfrågningar kan vara en utmaning, men här är några användbara tips som kan öka dina chanser att få ditt lån godkänt:

 • Förbättra din kreditvärdighet: Eftersom din kreditvärdighet spelar en stor roll i långivarnas beslut bör du försöka att förbättra den genom att betala av befintliga lån och undvika sena betalningar.
 • Jämför låneerbjudanden: Använd en jämförelsetjänst som Matchbanker för att hitta det bästa låneerbjudandet. Detta kan hjälpa dig att hitta långivare som är mer benägna att godkänna din ansökan.
 • Var realistisk med lånebeloppet: Ansök om ett belopp som är realistiskt med hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation och återbetalningsförmåga.
 • Följ långivarens krav: Var noggrann med att följa långivarens krav och skicka in all nödvändig dokumentation för att underlätta processen.
 • Var beredd på att förklara förfrågningarna: Om du har många förfrågningar i din kreditrapport bör du vara beredd att förklara varför. Det kan hjälpa långivaren att förstå din situation bättre.
 • Ta kontakt med långivaren: Om du har frågor eller är osäker på något i samband med din ansökan kan du alltid kontakta långivaren. De kan ge dig vägledning och svara på dina frågor.
Vi finns här för att hjälpa dig. Vårt erfarna team svarar gladeligen på dina frågor eller funderingar.

Summering

Dessa typer av lån skiljer sig en del från vanliga lån. De är ofta ganska dyra, samtidigt som lånebeloppen är låga och återbetalningstiden snäv. Därmed passar de endast för en särskild skara låntagare, och riktar främst in sig mot de som har många förfrågningar i sin kreditrapport. Även de som inte har det är självklart välkomna att ansöka de också, och har i regel högre möjlighet att få lån, eftersom deras kreditvärdighet anses vara högre.

Exakt vad som krävs för att kunna ansöka har att göra med vilken långivare du väljer, men i de flesta fall kommer du endast att stöta på de vanliga grundkrav som ställs hos alla långivare inom branschen, såsom att du är myndig, inte har några skulder hos Kronofogden, med mera.

Eftersom att dessa lån utgör en högre risk för långivaren är den effektiva räntan högre, vilket betyder att lånet utgör en högre risk för dig också. Därmed bör du vara extra försiktig om du är intresserad av dessa lån, eftersom de snabbt blir dyra i längden. Kom ihåg att läsa igenom samtliga villkor som gäller för lånet, och gör en budget som visar ditt exakta låneutrymme. När du har gjort detta slänger du även på en extra säkerhetsmarginal för oförutsägbara händelser.

Om du vill ha hjälp med att göra en budget kan du använda vår budgetmall. Här får du en bra överblick över din ekonomi, och vi uppmuntrar dig även att använda våra andra tjänster för att få så bra förutsättningar som möjligt för att ta ett informerat beslut. Vår lånekalkylator är ett ypperligt exempel på detta, och ger dig möjlighet att beräkna kostnaden för lånet på ett överskådligt och enkelt sätt.

Kom ihåg att aldrig låna mer än du har råd att betala tillbaka, och låna heller aldrig mer pengar än du verkligen behöver.

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Lån med många förfrågningar

Senaste nytt