Kredit utan UC

 • Ingen UC-kontroll
 • Kostnadsfritt
 • Inget krav på säkerhet
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Hos Matchbanker gör vi det enkelt för dig att jämföra olika alternativ för kredit utan UC.

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:21
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Kredit utan UC med Matchbanker

Med hjälp av en kredit utan UC kan du få tillgång till en flexibel kreditlinje, utan att det tas en kreditupplysning från Upplysningscentralen i samband med din ansökan. Detta gör att du kan få tag i pengar när du behöver det, eftersom du kontrollerar den kredit som du har tillgång till. Det positiva är att du endast betalar ränta på den del av krediten som du utnyttjar.

Men det finns även negativa aspekter som måste beaktas, något vi bland annat tittar lite närmare på längre ner på den här sidan. 

Här kommer du även att kunna läsa mer om exempelvis:

 • Hur en kredit utan UC skiljer sig från andra alternativ
 • Fördelar och nackdelar
 • Hur du budgeterar inför en kredit
 • Varför du alltid bör jämföra krediter

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Vi bidrar med en stor dos information, och tittar inte bara på de positiva aspekterna. Vi går även igenom de negativa delarna av krediter utan UC, så att du får en så samlad bild av situationen som möjligt.

Att kunna beräkna exakt hur mycket en kredit kostar är viktigt, vilket är anledningen till att vi har utvecklat ett låneverktyg där du kan se detta. Verktyget är enkelt att använda, och ger dig en bra förståelse för hur den effektiva räntan påverkar kostnaden för lånet.

Med denna information, verktyg och jämförelsetabell har vi under årens gång hjälpt över 100.000 kunder att hitta det lån som passar för dem, och du är välkommen du också. Om du har frågor eller funderingar angående krediter utan UC eller de tjänster vi erbjuder, gör vi vårt yttersta för att ge dig så bra och relevanta svar som möjligt.

Vad är kredit utan UC?

Kredit utan UC hänvisar till en låneform där kreditgivaren inte använder sig av UC (Upplysningscentralen) för att bedöma din kreditvärdighet. Istället baseras beslutet om lånet på en kreditupplysning från ett annat företag, såsom Creditsafe. Det är viktigt att förstå att detta inte är en lösning på ekonomiska utmaningar, utan snarare ett alternativ för de som behöver tillgång till snabba pengar.

En kredit utan UC kan vara användbar när du behöver omedelbar ekonomisk hjälp, men det är viktigt att använda den med omsorg. Eftersom dessa lån ofta har högre räntor än traditionella banklån, bör du överväga ditt behov noggrant innan du tar ett sådant lån. 
Matchbanker kan hjälpa dig att jämföra olika alternativ för kredit utan UC så att du kan fatta välgrundade beslut om din ekonomi. Vi är här för att ge dig den information du behöver för att göra rätt val.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Kredit utan UC utan säkerhet

Kredit utan UC utan säkerhet innebär att du kan ansöka om en kredit utan att behöva ställa någon form av säkerhet, såsom en bostad eller bil, som pant.

Fördelen med en kredit utan UC utan säkerhet är att det är ett snabbt alternativ när man behöver pengar snabbt. Du behöver inte vänta på att någon bedömer värdet av din säkerhet. Å andra sidan är nackdelen att dessa lån oftast har högre räntor jämfört med lån där du lämnar en säkerhet. Det är viktigt att vara medveten om detta och att överväga om du är villig att betala den extra kostnaden för att få tillgång till snabba pengar utan säkerhet.
Matchbanker hjälper dig att jämföra olika alternativ för kredit utan UC utan säkerhet, så att du kan fatta det bästa beslutet för din ekonomiska situation. Vi är här för att ge dig den information du behöver för att göra ett informerat val.

Fördelar och nackdelar med kredit utan UC

Här är de viktigaste punkterna:

Fördelar:

 • Snabb hantering: En kredit utan UC erbjuder ofta snabbt godkännande, vilket kan vara fördelaktigt om du behöver pengar omedelbart.
 • Ingen säkerhet krävs: Du behöver inte ställa någon form av säkerhet för att få lånet, vilket minskar risken för att förlora tillgångar.
 • Möjlighet för personer med svag kreditvärdighet: Om du har en dålig kreditvärdighet kan du fortfarande ha chansen att få en kredit utan UC, eftersom långivarna inte tar hänsyn till din UC-score.

Nackdelar:

 • Höga räntor: En kredit utan UC har oftast högre räntor jämfört med traditionella lån, vilket kan göra det dyrare att låna pengar.
 • Kortare återbetalningstid: Lånen har oftast kortare återbetalningstider, vilket kan leda till högre månatliga avbetalningar.
 • Risk för skuldfälla: Eftersom det är lättare att få en kredit utan UC, finns det en risk att hamna i en skuldfälla om du inte kan hantera lånet på ett ansvarsfullt sätt.
Hos Matchbanker jobbar vi stenhårt för att du ska hitta den kredit som passar för dig. Använd vår jämförelsetabell för att se vad olika kreditgivare har att erbjuda.

Bästa platsen att välja en kredit utan UC

Att välja var du ska ansöka om en kredit utan UC är ett viktigt ekonomiskt beslut. Jämförelse är nyckeln till att göra ett informerat val när det gäller att välja den bästa kreditgivaren. 

Varför ska du jämföra kredit utan UC?

 • Räntesatser varierar: Räntesatserna för krediter utan UC kan variera avsevärt mellan olika långivare. Genom att jämföra kan du hitta den mest fördelaktiga räntan för din ekonomi.
 • Lånets villkor: Lånevillkoren, inklusive återbetalningstid och avgifter, kan vara olika hos olika långivare. Det är viktigt att förstå dessa villkor för att undvika oönskade överraskningar.
 • Kundrecensioner: Trustpilot-betyg ger dig insikt i andra kunders erfarenheter med långivarna. Att välja en långivare med högt betyg kan öka ditt förtroende för deras tjänst.
 • Anpassa till dina behov: Genom att jämföra kan du hitta en långivare som erbjuder tjänster som bäst passar dina behov och ekonomiska mål.

Vår tjänst på Matchbanker är dedikerad till att hjälpa dig jämföra olika alternativ för kredit utan UC. Vi är här för att ge dig all relevant information så att du kan välja den bästa krediten som ett alternativ för din ekonomi.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Krediter utan UC är kända för att vara ganska små, ofta under 50.000 kronor. Anledningen till detta är att syftet med denna typ av kredit skiljer sig från andra lån, och är främst till för att fungera som en kreditlina för mindre belopp.

Det betyder dock inte att 50.000 kronor är den högsta siffran som erbjuds på marknaden. Faktum är att det finns kreditgivare som är villiga att erbjuda betydligt mer än så, i vissa fall ända upp till 600.000 kronor.

Hur mycket som du får möjlighet att låna har dock att göra med dina ekonomiska förutsättningar. Din inkomst och nuvarande lån är viktiga faktorer, vilket även stämmer för din ålder. 

De tar alltid en kreditupplysning för att verifiera din kreditvärdighet, men för denna typ av kredit tas ingen kreditupplysning via UC. Företaget använder istället något annat företag för detta, såsom Creditsafe eller Bisnode.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta en så bra kredit utan UC som möjligt genom att jämföra

Det krävs en hel del arbete och möda för att hitta en så bra kredit utan UC som möjligt, men det är självklart inte omöjligt. Vad som är bäst för dig är dock helt och hållet upp till dig att avgöra, men viktiga faktorer inkluderar säkerligen den effektiva räntan och den möjliga återbetalningstiden.

Vi hjälper dig dock med en del av processen, och bidrar inte bara med information som kan hjälpa dig att ta ett beslut, utan erbjuder även en jämförelsetabell som ger dig en bra överblick för vad som erbjuds hos ett stort antal kreditgivare. Denna tabell kan du använda för att korta ned arbetet en aning, men vi rekommenderar starkt att du läser igenom samtliga villkor hos de kreditgivare som du är intresserad av.

Titta alltid närmare på den effektiva räntan, eftersom detta är den viktigaste faktorn när du jämför lån. Lånebelopp och återbetalningstid är två andra viktiga faktorer, och du kan med fördel läsa igenom samtliga villkor som gäller för lånet.

Du kan med fördel använda vår lånekalkylator för att beräkna vad de olika krediterna kostar, något som gör att du enkelt kan jämföra vilken kreditgivare som är bäst vad gäller kostnad.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Den effektiva räntan är en viktig siffra att förstå när du överväger att ta en kredit utan UC. Detta är en sammanfattande indikator som visar de totala kostnaderna för ditt lån som en årlig procentandel av det utlånade beloppet. 

För att fatta välgrundade ekonomiska beslut är det viktigt att jämföra den effektiva räntan mellan olika långivare. Ju lägre den effektiva räntan är, desto mindre kommer ditt lån att kosta dig i slutändan. 

Använd gärna vår jämförelsetabell för att se den effektiva räntan för olika långivare och deras erbjudanden.

Mer information om den specifika effektiva räntan och övriga villkor hittar du alltid på långivarens webbplats. Vi på Matchbanker finns här för att ge dig all nödvändig information för att göra kloka beslut om kredit utan UC som ett alternativ för din ekonomi.
Mer information om effektiv ränta kan du hitta på Riksbankens webbplats.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Viktiga rättigheter du har som kund:

 • Ångerrätt inom 14 dagar: Du har rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar efter att avtalet har ingåtts. 
 • Reflektionstid på 48 timmar: Under denna period kan du överväga ditt beslut noggrant.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du har rätt att begära en amorteringsplan från långivaren.
 • Rätt till tidig återbetalning: Om du vill betala tillbaka ditt lån i förtid har du rätt att göra det utan extra kostnader.
 • Rätt att begära rättelse: Om du upptäcker felaktigheter eller problem med ditt lån har du rätt att begära rättelse från långivaren.

Läs mer om dina rättigheter hos Konsumentverket.

När kan en kredit utan UC vara användbar?

Här är olika situationer där en kredit utan UC kan vara relevant:

 • Omedelbara utgifter: Vid oväntade utgifter som bilreparationer eller sjukhusräkningar kan en kredit utan UC vara ett användbart alternativ.
 • Tillfällig likviditet: För att hantera tillfälliga ekonomiska utmaningar, som förlorad inkomst eller höga hushållsutgifter.
 • Uppbyggnad av kreditvärdighet: För att gradvis stärka din kreditprofil om du har en svag kreditvärdighet.
 • Flexibilitet: När du behöver ekonomisk flexibilitet utan att använda pant eller tillgångar som säkerhet.

Kom ihåg att använda en kredit utan UC med omsorg och en noggrann plan för återbetalning. Jämför olika lånealternativ med vår tjänst på Matchbanker för att hitta den bästa lösningen som ett alternativ för din ekonomi.

Du bör alltid överväga om det finns andra alternativ som passar bättre, exempelvis att sälja något som du inte längre behöver, alternativt att du sparar ihop beloppet istället.

Vem kan ansöka om en kredit utan UC?

Kraven för dessa typer av krediter är ofta lägre än för traditionella privatlån, men det finns trots detta vissa grundkrav som du måste uppfylla:

 • Minst 18 år gammal
 • En deklarerad inkomst
 • Folkbokföring i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden

Detta är exempel på grundkrav som vanligtvis ställs, men vissa kreditgivare har betydligt striktare krav än så. Vissa kräver att du är minst 20 år gammal, har en inkomst över 150.000 kronor per år, är fri från betalningsanmärkningar, samtidigt som du har varit folkbokförd i Sverige i de senaste 36 månaderna. 

Läs alltid igenom ansökningskraven för de kreditgivare du jämför.

Hur ansöker man?

Ansökningsprocessen för en kredit utan UC är i regel digitaliserad och bidrar med en smidig upplevelse från början till slut. Exempel på hur en sådan process kan se ut ser du nedan:

 1. Jämför krediter – ta gärna hjälp av vår jämförelsetabell
 2. Välj den kredit du tycker passar bäst för dig
 3. Klicka dig vidare till kreditgivarens webbplats
 4. Fyll i din ansökan och skicka in

Med tanke på att de flesta kreditgivare erbjuder en digital ansökningsprocess får du möjlighet att signera med BankID. Detta gör att du slipper fylla i fysiska dokument, samtidigt som processen både är snabb och säker på samma gång.

Så budgeterar du för en kredit utan UC

Att budgetera är avgörande innan du överväger att ansöka om en kredit utan UC. Det hjälper dig att förstå din ekonomiska situation och se om du har råd med lånet. Här är några enkla steg att följa när du budgeterar för en kredit utan UC:

 • Skapa en lista över dina inkomster: Börja med att lista alla dina inkomstkällor, inklusive löner, bidrag och eventuella andra inkomster.
 • Identifiera dina utgifter: Gå igenom dina månatliga utgifter, inklusive boende, mat, transport och andra kostnader.
 • Räkna ut din månatliga disponibla inkomst: Subtrahera dina utgifter från dina inkomster för att få din månatliga disponibla inkomst.
 • Jämför med lånebeloppet: Om din disponibla inkomst täcker lånebeloppet du överväger, kan du ansöka om krediten. Om inte bör du justera lånebeloppet eller hitta sätt att öka din inkomst eller minska dina utgifter.

Vi på Matchbanker finns här för att ge dig de verktyg och den information du behöver för att göra kloka ekonomiska beslut.

Innan du ansöker om en kredit utan UC bör du alltid överväga om det finns andra alternativ, såsom att spara eller sälja något du inte längre behöver.

Vanliga frågor för en kredit utan UC

Vilka långivare erbjuder lån utan UC pengar samma dag?

Lån utan UC med utbetalning samma dag kan vara tillgänglig från vissa långivare, men det beror på flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet och långivarens policy. Några svenska långivare som tidigare har erbjudit snabblån utan UC inkluderar Vivus, Ferratum och Lendify, men det är viktigt att kontrollera deras senaste villkor och utbetalningsprocesser innan man ansöker. Kom också ihåg att räntesatserna för sådana lån kan vara höga, så var försiktig och ansök endast om det är nödvändigt.

Har kredit utan UC hög beviljandegrad?

En kredit utan UC kan ha en hög beviljandegrad för vissa personer, särskilt de med mindre allvarliga kreditproblem eller som inte vill att deras ansökningar ska synas i UC:s rapporter. Men beviljandegraden varierar beroende på långivare och individuella omständigheter. Det är viktigt att uppfylla långivarens krav och ha en stabil ekonomisk situation för att öka dina chanser till godkännande.

Hos vilken långivare kan jag låna pengar utan UC?

Det finns flera långivare som erbjuder lån utan UC, inklusive privatlån och snabblån. Varje långivare har sina egna villkor och räntor.

Med Matchbanker kan du jämföra olika långivare på ett ställe. Det sparar tid och hjälper dig att hitta det bästa lånet för dina behov. Genom att använda Matchbanker kan du spara både tid och pengar, och känna dig trygg i att du har gjort ett välgrundat beslut.

Kontrollera alltid att du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka krediten. Använd vår budgetmall.

Vad kunder letar efter med en kredit utan UC

En kredit utan UC är en nischad låneprodukt som riktar in sig mot en specifik skara potentiella kunder. Dessa kunder letar efter en flexibel kredit som de kan utnyttja hur de vill, samtidigt som de endast betalar ränta på delen som de använder.

Samtliga kunder vill heller inte att det tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen, men anledningarna till detta kan variera. De kan ha en sämre kreditvärdighet, eller så vill de inte att det ska registreras en kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

De flesta kunder letar även efter en modern och digital kredit som de kan utnyttja på ett smidigt sätt, exempelvis via ett effektivt gränssnitt som är enkelt att hantera.

Hur lång tid tar det att få pengarna från en kredit utan UC?

Tiden det tar att få pengarna från en kredit utan UC kan variera beroende på flera faktorer, inklusive långivarens interna processer och din egen noggrannhet. I allmänhet kan du förvänta dig att följande tidsramar gäller:

 1. Ansökningsprocess: Ansökningsprocessen för en kredit utan UC brukar vara snabb och enkel. Många långivare erbjuder möjligheten att ansöka online, och kan fyllas i på några minuter.
 2. Godkännande: Godkännandet av din ansökan kan ta några timmar till ett par dagar, beroende på långivaren. Vissa långivare erbjuder snabbt beslut och kan godkänna din ansökan inom några timmar.
 3. Utbetalning: Efter att din ansökan har godkänts och alla nödvändiga dokument har verifierats kan du förvänta dig att få pengarna inom 1 till 3 bankdagar. Vissa långivare erbjuder dock omedelbar utbetalning och kan sätta in pengarna på ditt konto samma dag.

För att säkerställa snabb behandlingstid är det viktigt att se till att din ansökan är komplett och att du följer långivarens instruktioner noggrant.

Använd vår lånekalkylator för att beräkna kostnaden för den kredit som du är intresserad av.

Summering

Med hjälp av en kredit utan UC är det möjligt att få en kreditlina där man endast betalar ränta på den del som man utnyttjar. På så sätt skiljer den sig från traditionella lån, och kan vara ett användbart alternativ för de som letar efter en hög nivå av flexibilitet.

Du bör dock vara medveten om att räntan ofta är hög, varav många av dessa krediter klassas som högkostnadskrediter. Det betyder att risken är högre, vilket är anledningen till varför det är så viktigt att du är försiktig och aldrig lånar mer än du har råd att betala tillbaka.

Därmed är det även väldigt viktigt att du jämför krediter innan du väljer det alternativ som du tror passar bäst för dig. Detta kan vara tidskrävande, men vi hjälper dig gladeligen med en del av processen.

Ta del av den information som vi bidrar med på den här sidan, och använd vår jämförelsetabell för att se vad olika kreditgivare har att erbjuda. Det rekommenderas även att du använder vår lånekalkylator för att beräkna kostnaden för en kredit, vilket ger dig en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig. 

Slutligen är det även väldigt viktigt att du gör en budget. Här bör du titta närmare på dina inkomster och utgifter, för att på så sätt kunna beräkna hur mycket utrymme du har för nya lån och krediter. Som vanligt rekommenderar vi starkt att du är försiktig, och att du aldrig lånar mer pengar än du har råd att betala tillbaka.

Tycker du att något är svårt att förstå? Eller har du frågor eller funderingar angående någon av våra tjänster eller krediter utan UC generellt sett? Då är du självklart alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst!

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Kredit utan UC

Senaste nytt