Nordea recension

Nordea är en bank som idag står sig som en av de största inom Sveriges gränser. Man tillhandahåller ett brett utbud av olika tjänster där man framför allt fokuserar på deras största kassako i form av bolån.

I denna recension så kommer vi att fokusera på att lista de hörnstenar vilka vi anser definiera Nordea i form av deras kundtjänst, användarupplevelse, prissättning, behandlings för lånet samt andra viktiga aspekter som vi anser värda att nämna i sammanhanget.

4
Kundservice
4
Behandlingstid
3
Pris
5
Extra fördelar
4
Användarupplevelse
3

Om Nordea

Nordea är en bank som tillhandahåller flera olika typer av lån, där man specifikt fokuserar på att marknadsföra sina bolån, främst på grund av att dessa står för en stor del av deras vinst, där även privatlån men också samlingslån ingår.

Dock så erbjuder man även andra former av lån, där framför allt fackligt anslutna medlemmar kan få ta del av förmånliga rabatter när det kommer till räntor och andra associerade lånekostnader.

Här nedan så går vi kortfattat igenom de olika lånen för att göra dig införstådd med vad som gäller för varje av dessa:

  • Bolån – Utgör flaggskeppet när det kommer till de olika typer av lån som Nordea erbjuder till sina kunder. Kan skräddarsys efter kundens egna ekonomiska förutsättningar.
  • Privatlån – En populär låneform som Nordea erbjuder, främst på grund av att ett privatlån kommer utan krav på säkerhet, samtidigt som den riktar sig till en bredare användarskara.
  • Samlingslån – Precis som det låter så är ett ”samlingslån” en form av lån som används för att samla andra lån. Framför allt så är den ideal när det kommer till att samla mindre, men betydligt mer dyrare låneformer.
  • Medlemslån – Riktar sig mot fackligt utvalda medlemmar, något som i själva verket innebär att du måste vara fackligt anställd till de förbund vilka Nordea samarbetar med för att få ta del av de rabatter som erbjuds.

Vänligen notera att Nordea även tillhandahåller andra former av lån där några av de mest framträdande återfinns i from av kreditkort, kontokort men även fordonslån.

Sammanfattning av recension

Vi kommer först inleda det hela genom att belysa kundtjänsten & priserna för de lån som banken tillhandahåller. Vi ämnar även förse dig med relevant information när det kommer till tiden som Nordea behöver när det kommer till att behandla din låneansökan.

Som en sista punkt så kommer vi även att förse dig med information som faller inom ramen för ovanstående som ett led i att hjälpa dig att lättare kunna fatta ett objektivt beslut när det kommer till huruvida du ska välja Nordea när det kommer till dina lån!


Kundtjänst

Bankens kundsupport tillhandahåller flera olika sätta att komma i kontakt med en ledig handläggare. Du kan antingen välja att kontakt supporten genom telefon (öppet alla dagar, e-post, chatt eller sociala medier). Det ska tilläggas att vi provat alla nämnda kontaktvägar och blev positivt överraskade av hur väl de fungerar.


Pris

Priserna hos Nordea befinner sig på marknadsmässiga nivåer i jämförelse med deras största konkurrenter. Det ska dock understrykas att priserna för lånen och tjänsterna oftast justeras beroende på hur mycket av ditt sparande som du har valt att placera hos Nordea.


Användarupplevelse

Den användarupplevelse som banken Nordea erbjuder upplevs enligt som ganska positiv. Man lyfter fram framförallt det faktum att banken lyssnat på konsumenternas vädjan och uppdaterat den ytterst föråldrade versionen av internetbanken. Totalbetyget blir dock lägre på grund av de långa telefonköerna.


Behandlingstid

När det kommer till behandlingstiden hos Nordea så beror det hela framför allt på typen av lån som du ansöker om. Om du exempelvis önskar ansöka om lån utan säkerhet så tenderar det hela att kunna slutföras under samma dag (oftast).


Andra fördelar

Nordea fokuserar på att sänka räntorna, kostnader och avgifter för alla de kunder vilka väljer att placera sitt sparande hos banken i fråga. Generellt sett – ju mer du sparar hos banken – desto högre förmåner kommer du att få ta del av. Det hela ska tilläggas är en strategi som även anammas av deras största konkurrenter!


Nordea lån

Lånebelopp:10 000 – 500 000 kr
Loan duration:1-12 år
Effektiv ränta:3.45% – 6.9%

Fördelar

  • Nordea är en bank som tillhandahåller ett gediget urval av anpassade lån
  • Du har möjligheten att anpassa dina lån på ett flertal olika sätt hos Nordea
  • Du kan återbetala lånet i förtid utan att för den delen bli påförd några avgifter

Nackdelar


Kundtjänst

Nordea är en bank som enligt deras webbplats investerat betydande resurser på att forma och utarbeta en väl fungerande kundtjänst. Som ett led i det hela så erbjuder man en 24-timmar support per telefon, oavsett om man är kund hos banken eller endast har frågor kring deras verksamhet.

Förutom den ständiga tillgängligheten per telefon så erbjuder även Nordea andra kanaler i form av e-post och chatt. Svarstiden för dessa varierar beroende på tiden som man initierar sin begäran.

Det ska även tilläggas att du endast kan nyttja chatten när du loggat in på banken, något som i själva verket innebär att du måste vara kund hos banken för att kunna ta del av denna supportkanal.

Du kan även välja att interagera med supporten genom att använda dig av deras kanaler på sociala medier, där fokus ligger framförallt på att använda dig av antingen Facebook eller Twitter.

Företagsinformation

FöretagNordea AB
Postadress:Smålandsgatan 17, SE-105 71 Stockholm
E-post:privatebanking.sverige@nordea.com
Tel:(+46) 07 71 22 44 88

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag08:00 – 20:00
Söndag08:00 – 20:00

Pris

Det vi kan konstatera baserat på våra efterforskningar är att Nordea ligger i paritet gällande den prisnivå som påförs för deras olika tjänster och lån i jämförelse med deras närmsta konkurrenter.

De kostnader, avgifter med mera som appliceras vid lån sjunker avsevärt ju mer pengar som man väljer att placera hos banken i fråga. Placeringarna i fråga kan utgöras i form av bolån, sparande i fonder, lönekonto med mera.

Nordea har en intuitivt och användarvänlig webbplats vilket gör det enkelt att hitta information gällande hur mycket ett lån kan komma att kosta dig i slutändan. Dock så återger exemplen endast ”listräntor”, något som innebär att du måste vara kund hos banken i fråga för att få reda på hur mycket du blir debiterad för det hela.

Banken är dock helt transparent med det faktum att ett låneerbjudande skräddarsys efter din nuvarande ekonomiska ståndpunkt, något som i slutändan kräver att du blir kund hos banken för att kunna få ta reda på vad som gäller i just ditt fall.


Krav för att få låna hos Nordea

  • Du har fyllt minst 18 år vid tiden för din låneansökan.
  • Du kan uppvisade en adekvat och stabil ekonomi.
  • Du kan bevisa att du klarar av att återbetala lånet inom utsatt tid.
  • Du har inga aktiva betalningsanmärkningar registrerade.

Användarupplevelse

Nordea tillhandahåller en ganska komfortabel användarupplevelse. Webbplatsen är användarvänlig och gör det möjligt att hitta det man söker ganska omgående, där fritext-sökningen gör det möjligt att definiera dina egna sökningar.

Betyget blir inte så högt dock som den kunnat vara på grund av att kunderna upplever att de får sitta i kö betydligt längre än vad som robotrösten inledningsvis påtalar vid kontakt med telefonväxeln. 

Kunderna menar även på att banken erbjuder varierande svarstider gällande de andra supportkanalerna som tillhandahålls, något som kan var ytterst frustrerande när man behöver få svar på sina frågor så snabbt som möjligt.


Behandlingstid

Den behandlingstid som banken behöver för att hantera en låneansökan beror främst på vilket typ av lån som man ansöker om. Mindre lån, så som privatlån eller medlemslån tenderar att behandlas samma dag som de ansökt oms.

Handlar det hela dock om betydligt mer dyrare lån, där framför allt bolån sticker ut, så kan det hela kräva flera dagar eftersom man ofta måste komplettera sin ansökan på ett flertal olika sätt.

Det hela ligger dock i paritet med konkurrenterna eftersom själva förfarandet skiljer sig ej nämnvärt från varandra. Framför allt så tenderar KYC-lagen (Know Your Customer) kräva en del handpåläggningar när det handlar om betydligt större låneformer.


Andra fördelar

Är du en individ som gillar att sköta det mesta genom din smarttelefon? Då är Nordeas app något som du bör ta en närmare titt på. Den finns att ladda ner helt kostnadsfritt för både iOS och Google Play och tar upp endast en lite mängd av enhetens telefon.

Appen erbjuder en tydlig översikt kring de låneformer som du ansökt om, gör det möjligt att överföra medel från och till ditt bankkonto men erbjuder dig även möjligheten till att spontant spara pengar!

Du kan således sköta dina bankärenden, oavsett var du råkar befinna dig för närvarande, förutsatt att du har tillgång till en stabil och säker internetuppkoppling ska tilläggas!


Slutsats

Nordea är en av Sveriges och Skandinaviens största banker. Man har skapat sig ett namn inom banksektorn där man fokuserar på att värna om kundens bästa, oavsett vad. När du bestämmer dig för att ansöka om lån hos Nordea så gör du det på ett säkert och smidigt sätt där du blir härled genom hela processen.

Dock så måste du först bli godkänd som kund hos Nordea för att överhuvudtaget få möjligheten att ansöka om ett eller flera lån. Grundförutsättningarna är att ha en fläckfri kreditvärdighet utan några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Om du inte önskar bemöda dig med tekniska aspekter så kan du även besöka ditt lokala bankkontor där du ber om att en ledig handläggare guidar dig genom hela processen när det kommer till att ansöka om att få bli kund hos Nordea!

Matchbanker > Låneförmedlare > Nordea recension

Senaste nytt