Privatlån utan UC

 • Ingen UC-kontroll
 • Kostnadsfritt
 • Inget krav på säkerhet
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Upptäck ditt bästa alternativ för privatlån utan UC

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 10:32
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Privatlån utan UC med Matchbanker

Ett privatlån utan UC skiljer sig en del från traditionella privatlån, varav den mest framträdande faktorn är det faktum att det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen. Dessa långivare samarbetar istället med andra företag som erbjuder liknande tjänster, såsom Bisnode eller Creditsafe.

Men varför skulle man vilja ta ett privatlån utan UC, snarare än ett alternativ där det tas en UC? Vad är fördelarna och nackdelarna? Detta ska vi titta närmare på.

På den här sidan kommer du bland annat att kunna läsa mer om:

 • Hur ett privatlån utan UC skiljer sig från andra lån
 • Fördelar och nackdelar
 • Vad som krävs för att få ett lån
 • Varför du alltid bör jämföra lån och göra en budget

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Alla de tjänster du hittar här hos Matchbanker är helt gratis för dig att utnyttja. Vår jämförelsetabell är gratis, vilket även stämmer för våra låneverktyg och den information som vi bidrar med.

Det är istället långivarna som betalar oss om du väljer att ta ett lån via de partners som vi samarbetar med, samtidigt som du är helt och hållet anonym fram tills det att du väljer att ansöka om ett lån.

Vi uppmuntrar dig heller inte till att ta lån, utan ger dig endast förutsättningarna för att du ska kunna ta ett så bra beslut som möjligt om du redan är på jakt efter något av de lån som vi jämför på hemsidan.

Vi har fått utmärkta recensioner från de flesta av våra tidigare kunder, och under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder att hitta det lån som passar bäst för dem.

Vad är privatlån utan UC?

Privatlån utan UC är ett alternativ för individer som överväger att låna pengar. Det är viktigt att förstå vad detta alternativ innebär och hur det fungerar.

Privatlån utan UC refererar till personliga lån som beviljas utan att kreditupplysningsföretaget UC (Upplysningscentralen) används för att bedöma din kreditvärdighet. Istället används andra metoder för att utvärdera din ansökan. Detta kan vara till nytta för dem som vill undvika att deras kreditinformation registreras hos UC eller redan har flera kreditförfrågningar där.

Dessa lån är oftast avsedda för icke-specifika ändamål och ger låntagaren en möjlighet att låna en viss summa pengar. Återbetalning sker vanligtvis i form av månatliga avbetalningar under en överenskommen tidsperiod. Räntesatserna kan variera beroende på långivaren och din ekonomiska situation.

Det är viktigt att komma ihåg att ett privatlån utan UC, precis som alla lån, är ett ekonomiskt åtagande. Innan du överväger detta alternativ bör du noga överväga dina ekonomiska förhållanden och undersöka olika lånealternativ som är tillgängliga för dig.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Privatlån utan UC utan säkerhet

Ett privatlån utan UC utan säkerhet är ett alternativ där du kan låna pengar utan att behöva ställa någon form av säkerhet som pant. Det innebär att du inte behöver erbjuda något värdefullt som säkerhet för lånet, vilket kan vara fördelaktigt om du inte har tillgång till tillgångar att pantsätta.

Fördelen med att välja ett lån utan säkerhet är att det är mer tillgängligt för de flesta låntagare. Du behöver inte äga fastigheter eller andra värdefulla tillgångar för att kvalificera dig. Dessutom är ansökningsprocessen oftast snabbare och mindre krånglig än för lån som kräver säkerhet.

Å andra sidan är nackdelen att räntesatserna vanligtvis är högre jämfört med lån som kräver säkerhet. Eftersom långivaren tar en större risk genom att inte ha någon säkerhet att backa upp lånet med, måste de kompensera för detta genom att ta ut högre räntor.

Det är viktigt att noga överväga dina ekonomiska förhållanden och behov innan du väljer detta alternativ.

Fördelar och nackdelar med privatlån utan UC

Här är de främsta fördelarna och nackdelarna:

Fördelar:

 • En enkel ansökningsprocess: Ansökningsprocessen för privatlån utan UC är oftast snabb och enkel. Du behöver inte genomgå en omfattande kreditkontroll hos UC, vilket kan spara tid.
 • Ingen säkerhet krävs: Ett av de största fördelarna är att du inte behöver ställa någon form av säkerhet som pant för lånet. 
 • Snabb tillgång till pengar: När din ansökan är godkänd kan du oftast få tillgång till pengarna inom kort tid. Det gör privatlån utan UC till ett bra alternativ när du behöver snabba medel.

Nackdelar:

 • Högre räntor: Eftersom långivaren tar en högre risk genom att inte använda UC för kreditkontroll, är räntesatserna för privatlån utan UC vanligtvis högre än för andra lån.
 • Begränsade lånebelopp: Lånebeloppen för privatlån utan UC kan vara begränsade i jämförelse med lån med säkerhet.
 • Ökad kreditrisk: Att inte använda UC för kreditkontroll innebär att långivaren har mindre information om din kreditvärdighet.
Med ett privatlån utan UC slipper du att det tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Det betyder dock inte att det inte tas någon kreditupplysning överhuvudtaget.

Bästa platsen att välja ett privatlån utan UC

Att välja var du tar ett privatlån utan UC är ett viktigt ekonomiskt beslut och det är avgörande att göra en noggrann jämförelse innan du beslutar dig.

Varför ska lån jämföras?

 • Räntesatser: Räntesatserna för privatlån utan UC varierar mellan olika långivare. Genom att jämföra kan du hitta de mest konkurrenskraftiga räntorna som passar din ekonomiska situation bäst.
 • Lånebelopp: Olika långivare kan erbjuda olika lånebelopp. Genom att jämföra kan du hitta en långivare som kan tillgodose dina specifika finansiella behov.
 • Återbetalningstider: Långivare kan ha olika återbetalningstider. 
 • Avgifter och villkor: Det är viktigt att förstå eventuella avgifter och villkor som är knutna till lånen. Jämförelsen hjälper dig att undvika oönskade överraskningar senare.
 • Trustpilot-poäng: Detta ger en inblick i andra kunders erfarenheter med långivaren. Det är en värdefull indikator på deras pålitlighet och servicekvalitet.

Vårt mål hos Matchbanker är att erbjuda dig möjligheten att enkelt jämföra olika lånealternativ och långivare. Vi ger dig den information du behöver för att kunna ta ett informerat beslut, och uppmuntrar dig aldrig till att ta ett lån. Istället finns vi till som en resurs som du kan använda om du behöver svar på frågor eller funderingar, eller om du vill se exakt hur mycket ett lån kostar.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Med tanke på att det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen bedömer långivare att lånet utgör en högre risk, därmed kommer lånebeloppen att återspegla detta. Det vanligaste är lån någonstans mellan 50.000 och 100.000 kronor, men dessa belopp kan variera ganska kraftigt mellan olika långivare. Vissa har en övre gräns uppåt 600.000 kronor.

Här tas ingen kreditupplysning via UC, utan långivaren tar istället en kreditupplysning från ett annat företag, såsom Creditsafe eller Bisnode. De använder denna information, tillsammans med de parametrar som du bidrar med i samband med din ansökan, när de avgör hur mycket du slutligen har möjlighet att låna.

Din inkomst och eventuella nuvarande lån och krediter är de viktigaste faktorerna, men de är även intresserade av din ålder, vilken typ av sysselsättning du har, med mera. Ju bättre samlad ekonomi du har, desto mer kommer du få möjlighet att låna.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta ett så bra privatlån utan UC som möjligt genom att jämföra

Det kan vara ganska klurigt att hitta ett så bra privatlån utan UC som bara är möjligt. Anledningen till detta är att det finns otaliga aktörer på marknaden, varav samtliga erbjuder sina egna regler och villkor. Skillnaderna mellan de olika företagen kan vara enorma, vilket i slutändan kan handla om tusentals kronor per år.

Därför är det viktigt att du vet vad du ska leta efter, samt vilka som är de viktiga punkterna. Det är precis detta vi vill hjälpa dig med!

Den effektiva räntan är den viktigaste faktorn att beakta. Denna skrivs som en procentsats per år, och visar samtliga av de avgifter som är associerade med lånet. Här inkluderas uppläggningsavgift, aviavgifter, nominell ränta, med mera.

Du bör även undersöka hur lång återbetalningstid som är möjlig att få, men även hur mycket som går att låna. Slå sedan samman all denna information för att få reda på vilket lån som passar bäst för dig.
Vi underlättar gärna processen genom att erbjuda vår tabell som visar vad olika långivare har att erbjuda, samtidigt som vi erbjuder en lånekalkylator där du kan se exakt hur mycket ett lån faktiskt kostar.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är den effektiva räntan?

Den effektiva räntan är en viktig ekonomisk indikator när du överväger att ta ett privatlån utan UC. Det är ett mått på den totala kostnaden för lånet inklusive både ränta och andra avgifter, och det är en av de mest relevanta siffrorna att titta på när du bedömer ett lånealternativ.

Denna siffra tar hänsyn till både räntesatser och alla kostnader som kan vara förknippade med lånet, såsom uppläggningsavgifter eller andra administrativa avgifter. Genom att titta på den effektiva räntan kan du få en bättre förståelse för den totala kostnaden över låneperioden.

När du jämför olika långivare är det viktigt att titta på deras effektiva ränta. En lägre siffra indikerar vanligtvis ett mer kostnadseffektivt lån. Du bör dock inte bara stirra dig blind på denna siffra, eftersom andra faktorer är viktiga att beakta. Det kan dock vara en bra ide att använda den effektiva räntan som en riktlinje som leder dig i rätt riktning.
Mer information om effektiv ränta hittar du på Riksbankens webbplats.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina rättigheter som kund

Dina rättigheter Inkluderar:

 • Ångerfrist på 14 dagar: Under denna tid kan du återlämna det lånade beloppet utan extra kostnad.
 • Betänketid på 48 timmar: Detta ger dig tid att noga överväga om lånet är rätt för dig innan du förbinder dig.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du har rätt att begära en amorteringsplan från din långivare.
 • Rätt till tidig återbetalning: Du kan när som helst välja att återbetala ditt lån i förväg utan att behöva betala några extra kostnader eller avgifter. 
 • Rätt att lämna klagomål: Om du upplever problem med din långivare har du rätt att lämna klagomål och begära rättelse om något inte stämmer med ditt lån.

Mer information om dina rättigheter hittar du hos Konsumentverket.

När kan ett privatlån utan UC vara användbart?

Ett privatlån utan UC kan vara ett användbart alternativ i olika situationer där du behöver ekonomisk flexibilitet och inte vill använda dig av UC för kreditkontroll. 

Här är några scenarier där ett sådant lån kan vara relevant:

 • Akuta utgifter: Vid oväntade utgifter som medicinska kostnader eller reparationer av ditt hem kan ett privatlån utan UC hjälpa till att täcka de akuta kostnaderna.
 • Skuldkonsolidering: Om du har flera mindre skulder med höga räntor kan ett privatlån utan UC användas för att konsolidera dessa skulder till ett enda lån med lägre ränta.
 • Renoveringar: Om du planerar att renovera ditt hem och behöver kapital för detta ändamål kan ett privatlån utan UC vara ett praktiskt alternativ.
 • Studiekostnader: För studenter eller föräldrar som behöver finansiera utbildningskostnader kan detta lån vara en möjlig väg att utforska.
 • Resor: Att finansiera en resa eller semesterupplevelse kan vara en anledning att överväga ett privatlån utan UC när du inte har sparade medel.

Vem kan ansöka om ett privatlån utan UC?

Kraven för att kunna ansöka om ett privatlån utan UC är vanligtvis längre än för andra typer av lån, men trots detta måste du uppfylla vissa grundkrav, exempelvis:

 • Ålder: 18 år (ibland 20)
 • Inkomst: Deklarerad i Sverige och ibland över en viss summa
 • Folkbokföring: I Sverige ett X antal månader
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Ett svenskt bankkonto

Detta är endast vanliga grundkrav som du kommer stöta på under din jakt på ett privatlån utan UC. Vissa aktörer kräver även andra faktorer, såsom att du inte har några betalningsanmärkningar eller att du har tillgång till ett BankID för att signera din ansökan.

Hur ansöker man?

De flesta aktörer som erbjuder privatlån utan UC erbjuder en helt digitaliserad process som endast tar några minuter att genomföra. Nedan är ett exempel på hur en sådan process kan se ut:

 1. Besök hemsidan för den långivare du är intresserad av
 2. Ange lånebelopp och återbetalningstid
 3. Fyll i dina personliga uppgifter
 4. Signera och skicka in din ansökan

Innan du gör detta bör du göra en budget som visar hur mycket du har möjlighet att låna, samt jämföra så många lån som möjligt, exempelvis via Matchbanker. Detta ger dig bra förutsättningar för att inte låna mer pengar än du har råd att betala tillbaka.

Hur man budgeterar för ett privatlån utan UC

Här är några viktiga steg för att budgetera inför ett lån:

 • Skapa en översikt: Samla information om din månatliga inkomst och utgifter. Detta inkluderar allt från löner till räkningar och dagliga utgifter.
 • Identifiera lånebehovet: Bestäm exakt hur mycket du behöver låna och vad det ska användas till. Undvik att låna mer än nödvändigt.
 • Beräkna återbetalningsförmågan: Utvärdera din förmåga att återbetala lånet inom den valda återbetalningstiden. Se till att du har tillräckligt med överskott i din budget för att täcka avbetalningarna.
 • Jämför räntor och villkor: Använd vårt jämförelseverktyg för att hitta de bästa räntorna och villkoren för privatlån utan UC.
 • Skapa en budgetplan: Baserat på din budget och lånebehov skapar du sedan en realistisk plan för hur du kommer att använda lånet och återbetala det över tid.
 • Följ din budget: När du har fått ditt lån följer du din budget noggrant för att säkerställa att du uppfyller dina ekonomiska mål.
Innan du ansöker om ett privatlån utan UC är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt.

Vanliga frågor för privatlån utan UC

Vilka långivare erbjuder privatlån utan UC?

Det finns massvis med långivare som erbjuder privatlån utan UC. Det kan dock vara svårt att hitta alla dessa på egen hand, vilket är anledningen till att Matchbanker existerar. Hos oss hittar du ett stort antal aktörer som erbjuder dessa lån, och vi ger dig en bra överblick för vad de har att erbjuda.

Hur lång tid tar det att få ett beslut om ett privatlån utan UC?

Det beror på vilken långivare du väljer och när du ansöker om lånet. Vissa långivare ger dig ett besked direkt på skärmen eller via sms, medan andra kan ta upp till några timmar eller dagar. Generellt sett är det snabbare att få ett beslut om ett lån utan UC än ett lån med UC.

Finns det några alternativ till privatlån utan UC?

Ja, det finns andra sätt att låna pengar utan att påverka din kreditvärdighet hos UC. Till exempel kan du ansöka om ett kreditkort, ett kontokredit eller ett lån med medsökande eller borgensman. Du kan också försöka förbättra din kreditvärdighet genom att betala av dina skulder, undvika betalningsanmärkningar och ha en stabil inkomst.

Använd vår jämförelsetabell för att se den effektiva ränta som erbjuds hos olika långivare.

Vad kunder letar efter med ett privatlån utan UC

Vad kunder letar efter med denna typ av lån kan variera beroende på personliga preferenser, men det finns självklart många gemensamma faktorer.

En viktig faktor är det faktum att kunderna inte vill att det tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Detta kan exempelvis vara för att de har en sämre kreditvärdighet, eller för att de inte vill att kreditvärdigheten hos UC ska påverkas av att det tas en eller flera kreditupplysningar.

En faktor som alla kunder även har gemensamt är att de letar efter så bra ränta som möjligt. Att hitta detta kräver dock både tid och möda, men vi hjälper dig gladeligen med en del av processen.

För att kunna avgöra hur mycket du har möjlighet att låna måste du först göra en budget där du ställer dina inkomster mot dina utgifter, för att slutligen se hur mycket som finns kvar varje månad.

Summering

Ett privatlån utan UC fungerar i princip på samma sätt som andra lån, förutom det faktum att det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen. De samarbetar istället med andra företag, såsom Creditsafe eller Bisnode. Detta innebär att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas eftersom det inte tas någon kreditupplysning via tjänsten, något som kan vara en fördel om du planerar att ansöka om ett bostadslån eller liknande.

En annan viktig fördel är att dessa långivare ofta beviljar fler låntagare, vilket gör att dessa lån är tillgängliga för en större skara kunder, även om så självklart inte alltid är fallet.

Som ansvarsfull låntagare måste du även vara medveten om de negativa aspekterna med dessa typer av lån. Eftersom att de beviljar fler låntagare är risken vanligtvis högre, vilket även stämmer för den ränta som erbjuds. Därmed kostar det här lånet ofta mer än lån med UC. En annan nackdel är det faktum att återbetalningstiden inte är riktigt lika lång som hos lån med UC, samt att de tillgängliga lånebeloppen är lägre.

Innan du ansöker om ett av dessa lån är det viktigt att du känner till både fördelarna och nackdelarna, samt att du slår samman dessa för att få en så samlad bild över situationen som möjligt. Ta del av den information som vi bidrar med på den här sidan, och använd gärna vår tabell för att jämföra vad olika långivare har att erbjuda.

Som bonus erbjuder vi även ett låneverktyg som visar hur mycket ett lån kostar, både per månad och totalt sett. Utöver detta får du möjlighet att se exakt hur mycket du har möjlighet att spara om du väljer att slå samman nuvarande lån och krediter till ett större privatlån utan UC.

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar, och använd gärna vår budgetmall för att skapa en bra överblick över din ekonomi!

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Privatlån > Privatlån utan UC

Senaste nytt