Mikrolån utan uc

 • Enkel jämförelse
 • Inga kreditupplysningar hos UC
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:23
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Mikrolån utan UC med Matchbanker

Är du intresserad av att veta mer om mikrolån utan UC? Då har du hittat rätt. Dessa lån skiljer sig en hel del från de andra privatlånen på marknaden, och vi vill gärna hjälpa dig med att ta reda på vad denna typ av lån har att erbjuda, oavsett om det handlar om fördelar och nackdelar, eller vad som krävs för att kunna ansöka om ett lån. 

På den här sidan kommer du bland annat att kunna läsa mer om:

 • Vem som kan ansöka om ett mikrolån utan UC
 • Varför du kan lita på oss
 • Fördelar och nackdelar med denna typ av lån
 • Varför det är viktigt att jämföra lån

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Vi jobbar stenhårt för att erbjuda relevant information som du kan använda dig av, oavsett om det handlar om mikrolån utan UC eller andra typer av lån. Vi uppdaterar sidan så ofta vi kan, för att du ska ha så pålitlig och uppdaterad information som möjligt. 

Här erbjuder vi en lånekalkylator som du kan använda för att klura ut hur mycket ett lån kostar, tillsammans med ett verktyg som visar hur mycket du har möjlighet att spara om du vill samla dina nuvarande lån och krediter till ett samlingslån.

Sedan starten har vi hjälpt över 100.000 kunder att hitta det lån som passar bäst för dem, och om du är intresserad av ett mikrolån utan UC vill vi gärna hjälpa dig också. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har eventuella frågor eller funderingar.

Vad är mikrolån utan UC?

Mikrolån utan UC är en typ av lån där långivaren inte gör en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) innan de beviljar lånet. Detta innebär att låntagaren kan ansöka om och få ett mikrolån utan att det påverkar deras kreditvärdighet hos UC. 

Mikrolån är små lån, vanligtvis på några tusen kronor, som betalas tillbaka inom en kort tidsperiod, ofta inom några månader, men kan självklart vara större än så, ibland upp till 600.000 kronor. 

Dessa lån kan vara ett alternativ för personer som behöver låna en mindre summa pengar snabbt, men det är viktigt att noga överväga om ett mikrolån är det bästa alternativet för ens ekonomiska situation. Det är också viktigt att jämföra olika långivare och deras villkor innan man ansöker om ett mikrolån utan UC, eftersom detta kan variera ganska drastiskt.

Matchbanker kan hjälpa dig att jämföra olika mikrolån utan UC och hitta det bästa alternativet för dig.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Mikrolån utan UC utan säkerhet

Mikrolån utan UC utan säkerhet är en typ av lån där låntagaren inte behöver lämna någon säkerhet, såsom en bostad eller bil, för att få lånet beviljat. Detta kan vara ett alternativ för personer som inte har någon säkerhet att erbjuda eller som inte vill riskera att förlora sin säkerhet om de inte kan betala tillbaka lånet. 

Fördelen med denna typ av lån är att det kan vara snabbt och enkelt att ansöka om och få beviljat. Nackdelen är dock att räntan ofta är högre än för lån med säkerhet, eftersom långivaren tar en större risk. 

Det är därför viktigt att noga överväga om ett mikrolån utan UC utan säkerhet är det bästa alternativet för ens ekonomiska situation och att jämföra olika långivare och deras villkor innan man ansöker om lånet. Det är precis detta vi vill hjälpa dig med!

Fördelar och nackdelar med mikrolån utan UC

Här är några av de viktigaste fördelarna och nackdelarna med mikrolån utan UC:

Fördelar:

 • Inga kreditupplysningar hos UC: Eftersom långivaren inte gör en kreditupplysning hos UC påverkar inte lånet din kreditvärdighet hos UC.
 • Snabbt och enkelt: Det kan vara snabbt och enkelt att ansöka om och få beviljat ett mikrolån utan UC.
 • Mindre belopp: Mikrolån är små lån, vanligtvis på några tusen kronor, vilket kan vara lämpligt för personer som behöver låna en mindre summa pengar.

Nackdelar:

 • Högre ränta: Räntan på mikrolån utan UC kan vara högre än för andra typer av lån.
 • Kort återbetalningstid: Mikrolån har ofta en kort återbetalningstid, vilket kan innebära höga månatliga kostnader.
 • Risk för skuldsättning: Det finns en risk att hamna i skuldsättning om man inte kan betala tillbaka lånet i tid.

Beakta alltid samtliga fördelar och nackdelar, för att på så sätt få en så samlad bild av situationen som möjligt.

Kom ihåg att ett mikrolån utan UC endast är ett av många alternativ. Undersök alltid om det finns mer lämpliga alternativ som passar dig.

Bästa platsen att ta ett mikrolån utan UC

När man överväger att ta ett mikrolån utan UC är det viktigt att jämföra olika tjänster. Detta kan hjälpa dig att hitta den bästa platsen att ta ett mikrolån utan UC.

Varför bör man jämföra lån?

 • För att hitta det bästa alternativet: Genom att jämföra olika långivares tjänster och villkor kan du hitta det mikrolån utan UC som passar bäst för din ekonomiska situation.
 • För att få en bättre ränta: Genom att jämföra olika räntor kan du hitta det mikrolån utan UC med den lägsta räntan.
 • För att undvika dolda avgifter: Genom att jämföra olika aktörers villkor kan du undvika dolda avgifter och få en bättre överblick över de totala kostnaderna för lånet.

Matchbanker är en jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra olika mikrolån utan UC och hitta det bästa alternativet för dig. Vi är transparenta och delar relevant och sanningsenlig information om de lån vi jämför. 

Vi uppmuntrar inte våra besökare att ta lån, men vill gärna hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för dig, om du redan är på jakt efter ett lån. Vi erbjuder även låneverktyg som hjälper dig att klura ut hur mycket ett lån faktiskt kostar.

Långivare Trustpilot score
Advisa
4.6 TrustScore: 4.6
Sambla
4.8 TrustScore: 4.8
Axo Finans
4.2 TrustScore: 4.2
Flexkontot
4.6 TrustScore: 4.6
Lumify
2.0 TrustScore: 2
Binly
4.1 TrustScore: 4.1
Credifi
2.3 TrustScore: 2.3
Ferratum Credit
4.4 TrustScore: 4.4
Lendo
4.5 TrustScore: 4.5
Fairlo
4.7 TrustScore: 4.7
Zmarta
4.6 TrustScore: 4.6

Hur mycket går det att låna?

Mikrolån utan UC har ett passande namn, vilket betyder att lånen vanligtvis är betydligt mindre än för andra typer av blancolån. I många fall är beloppen så små som några tusen kronor, men det finns långivare som erbjuder belopp hela vägen upp till 600.000 kronor. 

Även om långivare erbjuder en viss summa, betyder det inte att du får möjlighet att låna så mycket. Din kreditvärdighet är i fokus, och här tittar de bland annat närmare på dina inkomster, utgifter, skulder och ålder. Om du har betalningsanmärkningar kan detta påverka dina möjligheter att få ett lån, även om det numera finns aktörer som accepterar detta. 

Ju bättre kreditvärdighet du har, desto mer kommer du få möjlighet att låna. Kom dock ihåg att aldrig låna mer pengar än du behöver, och låna aldrig mer än du har möjlighet att betala tillbaka.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 1 000 – 600 000 kr
Ferratum Credit 1 000 – 50 000 kr
Lumify 2 000 – 70 000 kr
Binly 2 000 – 50 000 kr
Credifi 2 000 – 50 000 kr
Flexkontot 3 000 – 30 000 kr
Advisa 5 000 – 600 000 kr
Sambla 5 000 – 600 000 kr
Axo Finans 5 000 – 600 000 kr
Loans.se 5 000 – 600 000 kr
Lendo 10 000 – 600 000 kr
Fairlo 10 000 – 70 000 kr
Zmarta 10 000 – 600 000 kr

Hitta ett så bra mikrolån utan UC som möjligt genom att jämföra

Innan du väljer att ansöka om ett mikrolån utan UC är det viktigt att du jämför lån. Varför? För att villkoren mellan olika långivare kan skilja sig oerhört mycket. I många fall är det möjligt att spara tusentals kronor per år genom att välja en långivare framför en annan, samtidigt som övriga villkor kan variera.

Men hur gör man detta? Det viktigaste är att du jämför så många lån som möjligt. Detta kan du välja att göra på egen hand, men du kan även använda en jämförelsetjänst som Matchbanker om du vill underlätta processen. Hos oss hittar du inte bara information om mikrolån utan UC, vi ger dig även möjlighet att ta del av en jämförelsetabell som visar den effektiva räntan, betyg, belopp och mer för olika typer av långivare, vilket ger dig en bra överblick för vad som erbjuds hos dessa företag.

Det finns många viktiga punkter att titta lite närmare på, varav den effektiva räntan är den viktigaste punkten. Anledningen till detta är att det är den effektiva räntan som slutligen avgör hur mycket ett lån kostar.

Kom ihåg att ju fler lån du jämför, desto högre är sannolikheten att du hittar det lån som passar bäst för dig.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en årlig räntesats som inkluderar både räntan och andra avgifter och kostnader som är förknippade med att ta ett lån. Detta gör det till en av de viktigaste siffrorna att titta på när man överväger att ta ett mikrolån utan UC. Effektiv ränta ger en bättre bild av de totala kostnaderna för lånet och gör det lättare att jämföra olika lånealternativ.

Det är viktigt att jämföra effektiv ränta mellan olika långivare innan man bestämmer sig för att ta ett mikrolån utan UC. En låg nominell ränta kan verka lockande, men om det finns många dolda avgifter och kostnader kan den effektiva räntan bli mycket högre. Matchbanker kan hjälpa dig att jämföra effektiv ränta mellan olika långivare och hitta det bästa alternativet för dig.
För mer information om effektiv ränta kan du besöka Sveriges Riksbanks officiella webbplats. Ju mer information du har, desto bättre möjlighet har du att ta ett informerat beslut.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 2.95 – 236.65 %
Lendo 2.95 – 29.95 %
Advisa 3.01 – 29.27 %
Sambla 3.01 – 29.27 %
Axo Finans 3.7 – 26.9 %
Loans.se 4.95 – 29 %
Zmarta 5.2 – 29.4 %
Lumify 12.87 – 126.94 %
Binly 12.87 – 182.23 %
Credifi 12.87 – 236.65 %
Fairlo 21.94 – 33.18 %
Flexkontot 43.48 – 75.9 %
Ferratum Credit 48.93 – 48.93 %

Dina kundrättigheter

Som låntagare har du vissa rättigheter, exempelvis:

 • 14 dagars ångerrätt: Du har rätt att ångra ditt beslut att ta ett mikrolån inom 14 dagar efter att du har undertecknat avtalet.
 • 48 timmars betänketid: Efter att du ansökt om ett mikrolån har du 48 timmar att reflektera över ditt beslut innan du svarar på förslaget
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du har rätt att begära en detaljerad amorteringsplan som visar hur lånet kommer att återbetalas över tid.
 • Rätt till tidig återbetalning: Om du vill lösa ditt mikrolån i förtid, har du rätt att göra det utan extra kostnad.
 • Rätt till rättelse: Om du upplever problem eller felaktigheter i samband med ditt mikrolån, har du rätt att begära rättelse.

Mer information om dina rättigheter som kund hittar du hos Konsumentverket.

När kan ett mikrolån utan UC vara användbart?

Ett mikrolån utan UC kan vara ett alternativ i olika situationer där man behöver låna en mindre summa pengar snabbt. Här är några exempel på när ett mikrolån utan UC kan vara relevant:

 • Oväntade utgifter: Om du står inför oväntade utgifter, såsom en bilreparation eller en sjukhusfaktura, kan ett mikrolån utan UC hjälpa dig att täcka kostnaderna.
 • Kortvarig likviditetsbrist: Om du tillfälligt har ont om pengar, till exempel på grund av försenad lön eller oväntade utgifter, kan ett mikrolån utan UC hjälpa dig att klara dig tills nästa inkomst.
 • Mindre inköp: Om du behöver göra ett mindre inköp, såsom en ny dator eller en resa, kan ett mikrolån utan UC vara ett alternativ för att finansiera inköpet.

Det är dock viktigt att noga överväga om ett mikrolån utan UC är det bästa alternativet för din ekonomiska situation och att jämföra olika långivare och deras villkor innan du ansöker om lånet. 

Vem kan ansöka om ett mikrolån utan UC?

Kraven för att kunna ansöka om ett mikrolån utan UC är i många fall lägre än för traditionella privatlån, och kan exempelvis inkludera:

 • Minst 18 eller 20 år gammal
 • En inkomst över en viss siffra, exempelvis 10.000 kronor per månad
 • Inga nuvarande skulder hos Kronofogden
 • Folkbokföring i Sverige ett visst antal månader, t.ex. 12 eller 24 månader
 • Ett svenskt bankkonto

Ovanstående är endast vanliga grundkrav, och kan variera mellan olika långivare. Vissa aktörer är striktare än andra, vilket är en av anledningarna till att du alltid bör jämföra långivare innan du ansöker om ett lån.

Hur ansöker man?

I dagens moderna tidsålder är det ganska enkelt att ansöka om ett mikrolån utan UC, eftersom processen till större delen är digital. Nedan är ett exempel på hur en ansökan kan gå till:

 1. Jämför lån, exempelvis hos Matchbanker
 2. Välj den långivare som du tycker passar bäst för dig
 3. Ta dig vidare till långivarens webbplats
 4. Ange belopp och återbetalningstid
 5. Fyll i övriga uppgifter som krävs
 6. Skicka in din ansökan

Hos moderna aktörer kommer du i många fall att få signera din ansökan med BankID, vilket gör att du slipper skriva på fysiska papper. Detta gör att processen ofta går ganska snabbt, och i vissa fall får du till och med möjlighet att få tillgång till pengarna samma dag som du skickar in ansökan.

Hur man budgeterar för ett mikrolån utan UC

Innan man tar ett mikrolån utan UC är det viktigt att göra en budget för att säkerställa att man har råd med lånet och kan betala tillbaka det i tid. Här är några tips på hur man kan budgetera för ett mikrolån utan UC:

 • Gör en översikt över dina inkomster och utgifter: Skriv ner alla dina inkomster och utgifter för att få en överblick över din ekonomiska situation.
 • Beräkna hur mycket du kan betala tillbaka varje månad: Utifrån din översikt över inkomster och utgifter kan du beräkna hur mycket du kan betala tillbaka på lånet varje månad.
 • Jämför olika lånealternativ: Jämför olika mikrolån utan UC och deras villkor för att hitta det alternativ som passar bäst för din budget.

Att göra en budget innan du tar ett mikrolån utan UC kan hjälpa dig att undvika 

ekonomiska problem och säkerställa att du kan betala tillbaka lånet i tid.

Använd vår lånekalkylator för att se hur mycket ett mikrolån utan UC kostar per månad och totalt sett.

Vanliga frågor för mikrolån utan UC

Vilka företag använder inte UC för sina verksamheter?

UC (Upplysningscentralen) används oftast av finansiella institutioner i Sverige för att bedöma kreditvärdighet. Vissa mikrolångivare kan dock välja att inte använda UC för sina verksamheter, vilket kan vara ett alternativ för personer som söker lån utan UC-kontroll. I vår lista över långivare som vi erbjuder i vår jämförelsetjänst finns det företag som inte genomför någon UC-kontroll.

Hur får jag bort UC?

UC (Upplysningscentralen) information tas bort automatiskt från din kreditupplysning efter 12 månader. Du kan inte radera det innan tiden gått. För att förbättra din kreditvärdighet är det viktigt att sköta dina ekonomiska åtaganden, betala räkningar i tid och undvika att ansöka om fler lån som kräver UC-kontroller.

När försvinner ett lån från UC?

Ett lån och dess uppgifter försvinner normalt från UC (Upplysningscentralen) inom 12 månader från det att lånet avslutades eller betalades i sin helhet.

Gör alltid en budget innan du tar ett lån. Titta närmare på dina inkomster och utgifter för att se hur mycket du har möjlighet att betala per månad.

Vad kunder letar efter med ett mikrolån utan UC

Med tanke på att mikrolån utan UC är väldigt nischade är det en specifik skara kunder som dras till dessa lån. Den viktigaste faktorn är utan tvekan det faktum att mikrolånet ska vara fritt från en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Här vill kunderna hellre att företaget använder en annan tjänst, såsom Bisnode eller Creditsafe.

Detta är dock inte det enda som de letar efter. De vill självklart ha så bra ränta som möjligt, en rimlig återbetalningstid, tillsammans med bra övriga villkor.

De flesta letar även efter ett mindre lån, vanligtvis under 100.000 kronor.

Jämför alltid så många lån som möjligt. Titta på den effektiva räntan, men även hur lång återbetalningstid som är möjlig att få, långivarens betyg hos Trustpilot och om det finns andra viktiga villkor att beakta.

Summering

Ett mikrolån utan UC är ett lånealternativ som lockar till sig en nischad skara låntagare. Anledningen till detta är att dessa lån skiljer sig en del från andra alternativ, främst tack vare det faktum att det inte tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Här används istället Bisnode, Creditsafe eller någon annan tjänst som bidrar med liknande tjänster.

Det är dock inte den enda skillnaden. Dessa lån är vanligtvis väldigt små. Hur små lånen är varierar mellan olika långivare och låntagare, men allt från några tusen kronor och 50.000 kronor är vanligt. Det finns dock långivare som erbjuder betydligt högre summor än så.

Innan du överväger ett mikrolån utan UC är det av yttersta vikt att du jämför så många lån som möjligt. Om du förbiser detta är sannolikheten hög för att du inte hittar det lån som passar bäst för dina ekonomiska förutsättningar, därmed rekommenderas det starkt att ta detta på allra högsta allvar.

Vi hjälper dig gärna med att jämföra ett större antal lån. På den här sidan hittar du en jämförelsetabell som visar vilken effektiv ränta som varje enskild aktör erbjuder, tillsammans med lånebelopp, återbetalningstid, betyg hos Trustpilot, med mera. På så sätt får du en bra överblick och kan spara både tid och möda.

Du kan även använda vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket ett mikrolån utan UC kostar per månad och totalt sett. Slutligen är det viktigt att du gör en så noggrann budget som möjligt, eftersom detta ger dig möjlighet att kontrollera hur mycket du har utrymme att låna. Titta närmare på dina inkomster och utgifter, och ta hellre det säkra före det osäkra. 

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar, vi svarar gladeligen på allt som är relaterat till lån eller våra tjänster!

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Mikrolån utan uc

Senaste nytt