Lån utan uc pengar samma dag

 • Ingen UC-kontroll
 • Kostnadsfritt
 • Inget krav på säkerhet
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 09:54
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Lån utan UC pengar samma dag med Matchbanker

Ett lån utan UC pengar samma dag är ett modernt alternativ som lockar många kunder, främst tack vare det faktum att det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen i samband med ansökan. Många kunder gillar även det faktum att pengarna ofta betalas ut väldigt snabbt, i många fall så snabbt som samma dag.

Vad bör man tänka på när man tar ett lån utan UC pengar samma dag? Först och främst bör du känna till hur dessa lån fungerar, tillsammans med dess fördelar och nackdelar. Det kan även vara en bra idé att känna till hur man ansöker, samt vad som krävs för att kunna skicka in en ansökan.

Vi kommer att gå igenom allt detta och mer på den här sidan:

 • Varför du kan lita på Matchbanker
 • Fördelar och nackdelar med denna typ av lån
 • Vikten av att budgetera
 • Hur du jämför lån på bästa sätt

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Hos Matchbanker har vi lång erfarenhet av lånebranschen, och uppdaterar ständigt vår kunskap för att återspegla verkligheten. Vi är djupt intresserade av lånebranschen som helhet, och vill gärna hjälpa våra besökare att hitta det lån som passar bäst för dem.

Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder att hitta rätt lån, och fortsätter att hjälpa nya kunder för varje dag som går.

Detta gör vi med hjälp av information på vår webbplats, en smidig jämförelsetabell, tillsammans med låneverktyg som hjälper dig att klura ut hur mycket ett lån kostar, samt hur mycket du kan spara om du vill samla dina nuvarande lån och krediter.

Du är självklart alltid välkommen att höra av dig till oss om du har eventuella frågor eller funderingar, och vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig att hitta det lån som passar bäst för dina ekonomiska förutsättningar.

Vad är lån utan UC pengar samma dag?

Lån utan UC pengar samma dag är en typ av lån där långivaren inte använder sig av UC (Upplysningscentralen) för att göra en kreditupplysning på låntagaren. Detta innebär att låntagaren kan få pengarna utbetalda samma dag som lånet beviljas, utan att det påverkar deras kreditvärdighet hos UC. Detta kan vara en fördel för personer som behöver låna pengar snabbt och inte vill att deras kreditvärdighet ska påverkas negativt.

Det är viktigt att komma ihåg att lån utan UC pengar samma dag inte är en lösning på ekonomiska problem, utan snarare ett alternativ eller en möjlighet. Det är alltid viktigt att noggrant överväga sina ekonomiska förutsättningar innan man tar ett lån, och att jämföra olika lånealternativ för att hitta det som passar bäst. 

Matchbanker är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika lån och hitta det bästa alternativet för dig.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Lån utan UC pengar samma dag utan säkerhet

Lån utan UC pengar samma dag utan säkerhet är en typ av lån där långivaren inte kräver någon säkerhet för lånet, det vill säga att låntagaren inte behöver lämna någon form av pant eller borgen. Detta kan vara en fördel för personer som inte har några tillgångar att lämna som säkerhet, men det innebär också att räntan på lånet ofta är högre eftersom långivaren tar en större risk.

Det är viktigt att komma ihåg att lån utan UC pengar samma dag utan säkerhet inte är en lösning på ekonomiska problem, utan snarare ett alternativ eller en möjlighet. Det är alltid viktigt att noggrant överväga sina ekonomiska förutsättningar innan man tar ett lån, och att jämföra olika lånealternativ för att hitta det som passar bäst. 

Det är precis detta vi hjälper dig med hos Matchbanker, och du är alltid välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar!

Fördelar och nackdelar med lån utan UC pengar samma dag

Det finns både fördelar och nackdelar med denna typ av lån, och det är viktigt att noggrant överväga dessa innan man tar ett beslut.

Fördelar:

 • Ingen UC-kontroll: Långivaren använder inte UC för att göra en kreditupplysning, vilket innebär att lånet inte påverkar din kreditvärdighet hos UC.
 • Snabb utbetalning: Pengarna kan betalas ut samma dag som lånet beviljas, vilket kan vara en fördel om du behöver pengarna snabbt.
 • Inget krav på säkerhet: Många långivare som erbjuder lån utan UC pengar samma dag kräver inte någon säkerhet för lånet.

Nackdelar:

 • Högre ränta: Eftersom långivaren tar en större risk när de inte gör en UC-kontroll, är räntan på dessa lån ofta högre än på andra typer av lån.
 • Kort återbetalningstid: Lån utan UC pengar samma dag har ofta en kort återbetalningstid, vilket kan göra det svårt att betala tillbaka lånet i tid.
 • Risk för överskuldsättning: Eftersom det är lätt att få ett lån utan UC pengar samma dag, finns det en risk att man lånar mer än man klarar av att betala tillbaka, vilket kan leda till överskuldsättning.
Tänk alltid igenom huruvida du faktiskt behöver ett lån. Finns det andra lösningar?

Bästa platsen att ta ett lån utan UC pengar samma dag

När man överväger att ta ett lån utan UC pengar samma dag är det viktigt att jämföra olika långivares tjänster och deras Trustpilot-betyg. Detta kan hjälpa dig att hitta den bästa platsen att ta lån, och att undvika långivare med dåligt rykte eller dåliga villkor.

 • Jämföra långivares tjänster: Genom att jämföra olika långivares tjänster kan du hitta det lån som passar bäst för dig, med de bästa villkoren och räntan.
 • Trustpilot-betyg: Trustpilot är en oberoende plattform där kunder kan lämna omdömen om företag. Genom att titta på långivares Trustpilot-betyg kan man få en uppfattning om hur nöjda andra kunder har varit med deras tjänster.
 • Varför bör man jämföra lån? Det är viktigt att jämföra lån för att hitta det bästa alternativet för dig. Detta kan hjälpa dig att spara pengar på räntor och avgifter, och att undvika långivare med dåliga villkor.

Matchbanker är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika lån och hitta det bästa alternativet för dig. Det är alltid viktigt att noggrant överväga sina ekonomiska förutsättningar innan man tar ett lån. 

Lån utan UC pengar samma dag är inte en lösning på ekonomiska problem, utan snarare ett alternativ eller en möjlighet.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Med tanke på att dessa lån innebär en högre risk för långivaren är lånebeloppen vanligtvis lägre än för andra typer av privatlån. Belopp under 100.000 är vanligast, men det finns vissa långivare som erbjuder betydligt mer än så, ofta upp till 600.000 kronor.

Det är dock inte säkert att du får möjlighet att låna så pass mycket som erbjuds. Detta är endast de maxbelopp som långivaren är villig att erbjuda om dina ekonomiska förutsättningar är ideala. Därmed kommer dina ekonomiska förutsättningar att spela roll angående hur mycket du slutligen har möjlighet att låna.

Saker som påverkar din kreditvärdighet inkluderar inkomster och lån, men även din ålder, vilket typ av anställning du har, huruvida du har betalningsanmärkningar eller inte, tillsammans med ett flertal andra faktorer.

Du bör heller aldrig låna pengar bara för att det är möjligt. Kontrollera att du faktiskt har behov av att låna, och låna aldrig mer än du har möjlighet att betala tillbaka.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta ett så bra lån utan UC pengar samma dag som möjligt genom att jämföra

Om du överväger ett lån utan UC pengar samma dag vill du säkerligen ha så bra villkor som möjligt. Sannolikheten för att du hittar detta utan att jämföra en större skara lån är låg, vilket är anledningen till varför det är så viktigt att du jämför så många lån som möjligt.

Om du vill göra jämförelsen så smidig och effektiv som möjligt bör du använda en jämförelsetjänst, exempelvis den som erbjuds här hos Matchbanker. I vår tabell kan du se viktiga parametrar som effektiv ränta och återbetalningstid, men även möjligt lånebelopp och det betyg som långivaren har hos Trustpilot. Överskådligheten gör att du spara massvis med tid och möda i jämförelse med att gå igenom allt detta manuellt.

Titta alltid på så många faktorer som möjligt, eftersom detta ger dig bättre förutsättningar för att hitta det lån som slutligen passar bäst för dig. Använd gärna vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket ett lån kostar, både per månad och totalt sett.

Gör alltid en noggrann budget som du håller dig till, och var titta lite extra på faktorer som den effektiva räntan som erbjuds, eftersom detta slutligen är vad som avgör hur mycket lånet faktiskt kostar.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig siffra att titta på när man överväger att ta ett lån, inklusive lån utan UC pengar samma dag. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive räntor och avgifter, uttryckt som en årlig procentsats. Detta gör det lättare att jämföra olika lånealternativ och hitta det som passar bäst för dig.

Det är också viktigt att jämföra andra villkor, såsom återbetalningstid och eventuella avgifter.

Matchbanker är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika lån och hitta det bästa alternativet för dig. Det är alltid viktigt att noggrant överväga sina ekonomiska förutsättningar innan man tar ett lån. Lån utan UC pengar samma dag är inte en lösning på ekonomiska problem, utan snarare ett alternativ eller en möjlighet.
Mer information om effektiv ränta och hur det påverkar ditt lån, hittar du hos Riksbanken. Läs denna information för att säkerställa att du faktiskt förstår hur räntorna fungerar.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina rättigheter som konsument

Här är några viktiga rättigheter som du bör vara medveten om innan du tar ett lån:

 • 14 dagars ångerrätt: Efter att du har tagit ett lån har du 14 dagar på dig att ångra ditt beslut om du ångrar dig. 
 • 48 timmars betänketid: Du har rätt att ta 48 timmar på dig att fundera över låneavtalet innan du slutgiltigt bestämmer dig. 
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du kan begära en detaljerad amorteringsplan som visar hur mycket du kommer att betala varje månad och hur lång tid det kommer att ta att betala lånet.
 • Rätt till tidig återbetalning: Om du har möjlighet att återbetala lånet tidigare än planerat, har du rätt att göra det utan extra kostnader. 
 • Rätt till rättelse: Om du upptäcker felaktigheter i ditt låneavtal eller om du har klagomål på långivaren, har du rätt att begära rättelse och söka hjälp för att lösa eventuella tvister.

Om du vill läsa mer om dina rättigheter kan du besöka Konsumentverket.

När kan ett lån utan UC pengar samma dag vara användbart?

Här är några exempel på situationer där denna typ av lån kan vara relevant:

 • Oväntade utgifter: Om du står inför oväntade utgifter, till exempel en bilreparation eller en tandläkarräkning, kan ett lån utan UC pengar samma dag hjälpa dig att täcka kostnaderna.
 • Kortvarig likviditetsbrist: Om du tillfälligt har ont om pengar, till exempel på grund av försenad lön eller oväntade utgifter, kan ett lån utan UC pengar samma dag hjälpa dig att klara dig tills nästa inkomst.
 • Akuta situationer: I akuta situationer, till exempel om du behöver resa med kort varsel eller betala en oväntad räkning, kan dessa typer av lån vara ett alternativ.

Det är viktigt att komma ihåg att lån utan UC pengar samma dag inte är en lösning på ekonomiska problem, utan snarare ett alternativ eller en möjlighet. Det är alltid viktigt att noggrant överväga sina ekonomiska förutsättningar innan man tar ett lån, och att jämföra olika lånealternativ för att hitta det som passar bäst.

Vem kan ansöka om ett lån utan UC pengar samma dag?

Innan du ansöker om ett lån utan UC pengar samma dag rekommenderas det att du läser igenom vilka krav som gäller, men nedanstående är vanliga krav som du kommer stöta på:

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige, vanligtvis 24-36 månader
 • Ett svenskt bankkonto
 • Inga nuvarande skulder hos Kronofogden
 • En deklarerad inkomst över en viss summa

Kraven kommer att variera en aning beroende på vilken aktör du väljer, men ovanstående är vanliga grundkrav som de flesta ställer. Vissa kräver även att du har ett BankID för att kunna ansöka om ett lån, medan andra även kräver att du inte har några betalningsanmärkningar.

Hur ansöker man?

Följ nedanstående steg om du är intresserad av att ansöka om ett lån utan UC pengar samma dag:

 1. Jämför så många lån som möjligt
 2. Välj ett lån som passar för dina ekonomiska förutsättningar
 3. Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid
 4. Ange din personliga information
 5. Skicka in din ansökan till långivaren

I många fall kommer du få möjlighet att signera kontraktet med hjälp av BankID, vilket gör att processen blir både snabb och säker. Kom ihåg att processen kan variera en aning beroende på vilken långivare du väljer, men i de flesta fall kommer du inte stöta på några större problem.

Hur man budgeterar inför ett lån utan UC pengar samma dag

Att ha en genomtänkt budget är avgörande när man överväger att ta ett lån utan UC pengar samma dag. Det hjälper dig att hålla koll på dina ekonomiska mål och säkerställa att lånet verkligen är ett klokt alternativ för din situation. 

Här är några enkla steg för att komma igång med din budget:

 • Inkomster och utgifter: Skapa en lista över dina månatliga inkomster och utgifter. Detta ger dig en översikt över din ekonomi och hur mycket du har råd att låna.
 • Prioritera utgifter: Identifiera dina nödvändiga utgifter, som boende, mat och räkningar, och se till att de täcks först. Därefter kan du fundera på eventuella andra utgifter.
 • Skapa en säker marginal: Se till att din budget har utrymme för oväntade utgifter och att du inte är överbelastad med skulder.
 • Jämför lånealternativ: Använd vår tjänst för att jämföra olika lånealternativ och hitta den som passar din budget och behov bäst.
Om du vill ha hjälp med att räkna ut hur mycket ett lån kostar kan du använda vår lånekalkylator.

Vanliga frågor för lån utan UC pengar samma dag

Är det möjligt att få ett lån utan UC och få pengarna samma dag?

Ja, det är möjligt att få ett lån utan UC och få pengarna samma dag. Men villkoren för sådana lån kan variera beroende på långivaren och dina individuella omständigheter. Det är viktigt att noggrant granska villkoren innan du ansöker om ett lån.

Är det möjligt att få ett lån utan UC även med en tidigare betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att få ett lån utan UC även om du har en tidigare betalningsanmärkning. Men villkoren för sådana lån kan variera beroende på långivaren och dina individuella omständigheter. Det är viktigt att noggrant granska villkoren innan du ansöker om ett lån.

Kan jag ansöka om ett lån utan UC med medsökande?

Ja, det är möjligt att ansöka om ett lån utan UC med en medsökande. Att ha en medsökande kan öka dina chanser att bli godkänd för ett lån och kan också hjälpa dig att få bättre villkor. Men villkoren för sådana lån kan variera beroende på långivaren och dina individuella omständigheter. Det är viktigt att noggrant granska villkoren innan du ansöker om ett lån.

Låna aldrig mer pengar än du har råd att betala tillbaka. Använd vår budgetkalkyl för att beräkna ditt låneutrymme.

Vad kunder letar efter med ett lån utan UC pengar samma dag

Kunder som är på jakt efter ett lån utan UC pengar samma dag letar efter en väldigt specifik typ av lån. Här letar de efter ett lån där det inte tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen, vilket betyder att långivaren istället använder andra kreditupplysare, exempelvis Bisnode eller Creditsafe. 

Kunderna letar även efter en så snabb och smidig lösning som möjligt, helst där pengarna betalas ut redan samma dag. Detta är i många fall möjligt, inte minst vid små lånebelopp och där BankID används för att skicka in ansökan och signera kontraktet.

De letar självklart även efter en så bra ränta som möjligt, tillsammans med en rimlig återbetalningstid.

Räntan för ett lån utan UC pengar samma dag är ofta väldigt hög, något du måste beakta innan du tar ett lån.

Summering

Med hjälp av ett lån utan UC pengar samma dag är det möjligt att ta ett lån utan att det tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen, samtidigt som pengarna betalas ut samma dag. Detta gör att denna typ av lån skiljer sig en hel del från andra lånetyper på marknaden, och riktar in sig mot en nischad skara låntagare.

Som låntagare är det dock viktigt att du känner till att det inte bara finns fördelar med denna typ av lån. Med tanke på att risken för långivaren är högre, är räntan i de allra flesta fall högre än för andra lånetyper, ofta betydligt högre. Många av dessa lån klassificeras som högkostnadskrediter, och beloppen är i många fall ganska små, i många fall under 50.000 kronor.

Om du är på jakt efter denna typ av lån är det viktigt att du har så mycket information som möjligt, men även att du jämför lån från olika typer av långivare. Detta ger dig möjlighet att ta ett informerat beslut, samtidigt som du säkerställer att du hittar ett lån med så bra ränta som möjligt. I slutändan kan detta handla om många tusenlappar, inte minst om du tar ett lite större lån med hög ränta.

Vi vill gärna hjälpa dig med allt detta. Hos oss hittar du information om lån utan UC pengar samma dag, tillsammans med en jämförelsetabell som visar vad många olika långivare har att erbjuda, exempelvis den effektiva räntan, betyg hos Trustpilot, och mer. 
Använd gärna vårt låneverktyg för att räkna ut hur mycket ett lån kostar, och se till att du verkligen säkerställer att du har möjlighet att betala tillbaka lånet. Detta gör du genom att göra en noggrann budget över din ekonomi, exempelvis genom att titta på dina inkomster, utgifter och andra ekonomiska förutsättningar.

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Lån utan uc pengar samma dag

Senaste nytt