Kontokredit utan UC

 • Ingen UC-kontroll
 • Kostnadsfritt
 • Inget krav på säkerhet
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Hitta en så bra kontokredit utan UC som möjligt med Matchbanker – Vi jämför, du väljer.

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 10:07
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Kontokredit utan UC med Matchbanker

Är du på jakt efter en kontokredit? Vill du inte att det ska tas en kreditupplysning hos Upplysningscentralen i samband med din ansökan? Då är det en kontokredit utan UC som du letar efter.

Dessa krediter fungerar i princip som vilken kredit som helst, förutom det faktum att det inte tas någon kreditupplysning via UC när du skickar in din ansökan.

Innan du ansöker är det dock viktigt att du förstår vad en kontokredit är för något, dess fördelar och nackdelar, samt hur viktigt det är att jämföra så många krediter som möjligt.

Nedan kommer du bland annat att kunna läsa mer om:

 • Hur kontokrediter fungerar
 • Dess fördelar och nackdelar
 • Vem som får ta en kontokredit
 • Varför du alltid bör jämföra lån
 • Vikten av att göra en budget

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Hos Matchbanker jobbar vi hårt på att du ska få den information du behöver när det gäller lån och krediter. Vi erbjuder information som du kan använda för att ta så informerade beslut som möjligt, och uppdaterar våra sidor på regelbunden basis för att informationen ska vara så uppdaterad och relevant som möjligt.

Den jämförelsetabell som finns visar vad olika lån- och kreditgivare har att erbjuda. Här kan du se den effektiva räntan, möjligt lånebelopp, betyg hos Trustpilot och mer. Denna information gör att du sparar tid och får en bra överblick för vad som erbjuds på marknaden.

Vi har även utvecklat ett verktyg som visar exakt hur mycket ett lån kostar. Här kan du fylla i lånebelopp, effektiv ränta och hur länge du tänker betala av lånet, och får sedan se hur mycket det kostar per månad och totalt sett.

Under årens gång har vi hjälpt över 100.000 kunder att hitta rätt lån, och vi hjälper gärna dig också!

Vad är en kontokredit utan UC?

En kontokredit utan UC är en finansiell tjänst som ger dig möjlighet att få tillgång till extra ekonomisk flexibilitet när du behöver det som mest. Det är viktigt att förstå att en kontokredit inte är ett lån i traditionell mening. Istället fungerar det som en öppen kreditlina som du kan använda vid behov.

Med en kontokredit utan UC kan du låna upp till en förutbestämd kreditgräns. Du betalar endast ränta på det belopp du faktiskt använder och när du återbetalat det, blir krediten tillgänglig igen. Detta ger dig en praktisk ekonomisk reserv att använda när oväntade utgifter uppstår eller när du behöver extra utrymme för dina ekonomiska projekt.

Det som gör en kontokredit utan UC speciell är att den inte baseras på en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen). Detta innebär att din ansökan inte påverkar din kreditvärdighet hos UC och ger dig en möjlighet att utforska ekonomiska alternativ utan att riskera negativa konsekvenser.

Lånebelopp40 000 kr.
Återbetalningstid5 år / 60 månader
Månadskostnad855 kr. – 1322 kr.
ExempelräntanMin 5,65 % – Max 19,65 %
Effektiv max räntaMin 5,80 % – Max 21,52 %
Minimum – maximum löptid3 – 240 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad5745 kr. – 19 977 kr.
Totalt kreditbelopp45 745 kr. – 59 977 kr.
Representativt låneexempel

Kontokredit utan UC utan säkerhet

En kontokredit utan säkerhet innebär att du kan få tillgång till ekonomiskt stöd utan att behöva lämna någon form av säkerhet som pant eller borgen. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för många individer som behöver snabb tillgång till extra pengar för olika ändamål.

Fördelarna med kontokrediter utan säkerhet inkluderar att det är en snabb och bekväm process. Du behöver inte lägga något som säkerhet, vilket innebär att du inte riskerar att förlora tillgångar om du inte kan återbetala lånet. Det finns också färre administrativa krav och dokumentation att hantera.

Eftersom det inte finns någon säkerhet involverad, har långivaren en högre risk. Som ett resultat tenderar räntesatserna på kontokrediter utan säkerhet att vara högre jämfört med lån som har säkerhet. Det är viktigt att vara medveten om detta och noga överväga kostnaderna innan du beslutar dig för att använda en kontokredit utan säkerhet.

Fördelar och nackdelar med kontokredit utan UC

Här är några av de viktigaste för- och nackdelarna:

Fördelar:

 • Snabb tillgång till pengar: En kontokredit utan UC ger dig möjlighet att få tillgång till extra pengar snabbt när du behöver det som mest.
 • Ingen säkerhet krävs: Du behöver inte pantsätta någon egendom eller lämna någon form av säkerhet för att få en kontokredit utan UC. 
 • Flexibilitet: En kontokredit utan UC ger dig friheten att använda krediten efter dina behov. 

Nackdelar:

 • Högre räntor: Eftersom en kontokredit utan UC inte kräver säkerhet, har långivaren en högre risk. Detta resulterar ofta i högre räntor jämfört med traditionella lån.
 • Risk för överskuldsättning: Eftersom kontokrediter utan UC är enkla att använda, kan det vara frestande att använda dem för icke-nödvändiga utgifter, vilket kan leda till skuldfällor om du inte är försiktig.
 • Kortfristiga alternativ: Kontokrediter utan UC är oftast bäst lämpade som kortsiktiga ekonomiska alternativ. 

Det är viktigt att noggrant överväga dessa för- och nackdelar och använda en kontokredit utan UC som ett alternativ när det är nödvändigt och medvetet.

Hos Matchbanker hittar du ett låneverktyg som visar hur mycket krediten kostar, både per månad och totalt sett.

Bästa platsen att välja en kontokredit utan UC

Innan du väljer en kontokredit utan UC som du tycker passar bäst för dig är det viktigt att du jämför så många kreditgivare som möjligt. Anledningen till detta är följande:

 • Räntesatser: Räntorna på kontokrediter kan variera avsevärt mellan olika långivare. Genom att jämföra får man möjlighet att hitta en kontokredit med fördelaktiga räntor och undvika onödigt höga kostnader.
 • Villkor: Olika långivare kan ha olika villkor för sina kontokrediter. Genom att jämföra kan du hitta de villkor som passar din ekonomiska situation och dina behov bäst.
 • Avgifter: Det kan finnas olika typer av avgifter som är kopplade till kontokrediter, såsom årsavgifter eller uttagsavgifter. Genom att jämföra kan du undvika överraskande kostnader och avgifter.
 • Kundnöjdhet: Att ta hänsyn till andra kunders erfarenheter är viktigt. Genom att titta på Trustpilot-betyg kan man få en inblick i hur andra kunder har upplevt långivarens service och pålitlighet.

Att använda en tjänst som Matchbanker för att jämföra olika alternativ för kontokrediter utan UC kan vara en klok strategi. Vi erbjuder en transparent översikt över olika långivare och deras Trustpilot-betyg, vilket ger dig den information du behöver för att fatta ett informerat beslut. 

Kom ihåg att kontokrediter ska betraktas som ett alternativ och användas ansvarsfullt när de behövs.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Kontokrediter är vanligtvis mindre än andra typer av lån, och detta gäller extra mycket för kontokrediter utan UC. Eftersom det inte tas en kreditupplysning via UC utgör lånet en större risk för kreditgivaren, vilket gör att de tar ut en högre ränta, samtidigt som beloppen vanligtvis är ganska små.

Exakta belopp har att göra med vilken kreditgivare du väljer, men allt mellan 10.000 och 100.000 kronor är vanligt, även om det självklart finns företag som är villiga att erbjuda större krediter än så.

De kommer även att avgöra hur mycket du får låna genom att titta på din kreditvärdighet. Här använder de den information som de får via kreditupplysningen, tillsammans med den information som du själv anger i samband med din ansökan. 

De viktigaste faktorerna är din inkomst och nuvarande lån och krediter, men din ålder och bosättning spelar även viktiga roller.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta en så bra kontokredit utan UC som möjligt genom att jämföra

Du vill säkerligen inte betala mer än du behöver, eller hur? Om så är fallet måste du se till att jämföra så många krediter som möjligt, eftersom detta är det enda sättet att hitta den kredit som passar bäst för dig.

Det finns många punkter som är viktiga att jämföra, varav den effektiva räntan är den viktigaste punkten. Denna siffra visar hur mycket krediten kostar per år, och inkluderar samtliga räntor och avgifter som är kopplade till krediten.

Du får dock inte glömma bort att undersöka hur lång återbetalningstid som är möjlig att få, hur mycket som går att låna, samt huruvida det finns andra villkor som påverkar lånet. Vi rekommenderar starkt att du läser igenom samtliga regler och villkor, och dessa hittas alltid på kreditgivarens webbplats.

Om du inte vill jämföra allt på egen hand kan du ta hjälp av en jämförelsetjänst, likt den vi erbjuder här hos Matchbanker. Ta en titt på jämförelsetabellen för att se vad olika kreditgivare har att erbjuda, och använd gärna vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket krediten faktiskt kostar.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor eller funderingar!

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig faktor att förstå när du överväger att använda en kontokredit utan UC. Den effektiva räntan är en sammanställning av alla kostnader och avgifter som är kopplade till krediten, och det uttrycks vanligtvis som en procentandel av det totala lånebeloppet. Det är ett nyckeltal som hjälper dig att bedöma den totala kostnaden för krediten över tid.

Att förstå effektiv ränta är avgörande eftersom det ger dig insikt i de faktiska kostnaderna för att använda krediten. Ju lägre effektiv ränta, desto lägre kommer de totala kostnaderna att vara över tid. Det är viktigt att jämföra effektiv ränta mellan olika långivare för att hitta den mest fördelaktiga kontokrediten för din ekonomiska situation.

Mer information om specifika räntor hittar du i vår jämförelsetabell och på kreditgivarnas egna webbplatser. Om du vill läsa mer om vad räntor innebär kan du även läsa mer om detta hos Riksbanken.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Dina rättigheter inkluderar:

 • 14 dagars ångerrätt: Detta ger dig möjlighet att ångra ditt beslut om du skulle ångra dig.
 • 48 timmars betänketid: Du har rätt att begrunda huruvida du vill skriva på kontraktet eller inte.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Om du så önskar har du rätt att begära en detaljerad amorteringsplan som visar hur lånet kommer att amorteras över tid. 
 • Rätt till tidig återbetalning: Du har rätt att återbetala din kontokredit utan extra kostnad.
 • Rätt till klagomål: Om du skulle uppleva problem eller missnöje med din långivare har du rätt att lämna in ett klagomål och begära rättelse.

Mer om dina rättigheter som kund hittar du hos Konsumentverket.

När kan en kontokredit utan UC vara användbar?

Här är några scenarier där denna typ av lån kan vara relevant:

 • Oväntade utgifter: Om du står inför oväntade kostnader, som sjukhusräkningar eller reparationer av din bil, kan en kontokredit utan UC hjälpa dig att snabbt få tillgång till nödvändiga medel.
 • Kortsiktig likviditet: Om du behöver tillfällig likviditet för att täcka löpande utgifter, kan en kontokredit vara ett alternativ som ger dig ekonomisk flexibilitet.
 • Tillfällig inkomstbrist: Om du upplever tillfällig inkomstbrist på grund av arbetslöshet eller andra faktorer, kan en kontokredit användas som ett alternativ för att täcka dina kostnader tills du återfår ekonomisk stabilitet.
 • För små projekt: Om du planerar mindre projekt i hemmet eller andra personliga projekt och vill ha finansiellt utrymme, kan en kontokredit utan UC vara ett praktiskt alternativ.
 • Undvika UC-förfrågningar: Om du vill undvika att din kreditvärdighet påverkas av UC-förfrågningar, kan en kontokredit utan UC vara ett sätt att få tillgång till krediter utan att det registreras hos Upplysningscentralen.

Vem kan ansöka om en kontokredit utan UC?

För att kunna ansöka om en kontokredit utan UC måste du uppfylla vissa kriterier:

 • Minst 18 år gammal
 • En inkomst
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Folkbokföring i Sverige

Vissa kreditgivare kräver ytterligare kriterier, exempelvis att du inte har betalningsanmärkningar, att du har en inkomst över en viss summa, eller att du till och med är över 20 år gammal.
Information om detta hittar du alltid på kreditgivarens webbplats, och vi rekommenderar att du jämför olika kreditgivare för att se vad som krävs för att ansöka om deras tjänst.

Hur ansöker man?

Att ansöka om en kredit utan UC är ofta ganska smidigt tack vare de moderna metoder som företagen använder. Nedan är ett exempel på hur en ansökningsprocess kan gå till:

 1. Jämför krediter med hjälp av en tjänst som Matchbanker
 2. Titta på den effektiva räntan, belopp, återbetalningstid och mer
 3. Välj ett alternativ och gå till företagets webbplats
 4. Fyll i och skicka in din ansökan

Vissa företag kräver ytterligare steg, men i de flesta fall kommer ansökningsprocessen vara smidig och säker, och tar i många fall så lite tid som några minuter. Se dock till att du fyller i allting korrekt, och att du inte ansöker om mer än du har råd att betala tillbaka.

Hur man budgeterar inför en kontokredit utan UC

Att ha en genomtänkt budget är avgörande när man överväger att använda en kontokredit utan UC. Budgetering hjälper dig att få en klar bild av din ekonomiska situation och säkerställa att du använder krediten ansvarsfullt. 

Här är några viktiga steg att följa när du budgeterar inför en kontokredit:

 • Överblick: Skapa en detaljerad översikt över dina månatliga inkomster och utgifter för att förstå din ekonomiska balans.
 • Planering: Identifiera var du kan minska onödiga utgifter och allokera resurser för att hantera din kredit på ett ansvarsfullt sätt.
 • Undvik överskuldsättning: Genom att budgetera kan du undvika att låna mer än du har råd med och därmed undvika skuldfällan.
 • Förberedelse: Ha en plan för hur du kommer att använda krediten och hur du kommer att återbetala den över tid.

Var noggrann och lägg ner lite extra tid på detta, eftersom denna budget agerar som grund för hur mycket du slutligen har möjlighet att låna.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar.

Vanliga frågor angående en kontokredit utan UC

Hur snabbt kan jag öppna en kontokredit utan UC?

Tiden det tar att öppna en kontokredit utan UC kan variera beroende på långivaren och deras specifika process. Vissa långivare kan erbjuda snabba ansökningar där du kan få ett besked inom några minuter och eventuellt få tillgång till kontokrediten samma dag. Det är bäst att kontakta långivaren direkt och fråga om deras tidslinje för att få exakt information.

Kan jag öppna ett kreditkonto trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att öppna ett kreditkonto även om du har betalningsanmärkningar. Vissa långivare erbjuder specifika kreditkort eller konton som är inriktade på personer med dålig kredit. Dessa kan ha högre räntor och lägre kreditgränser, men de ger dig fortfarande möjlighet att bygga upp din kreditvärdighet om du hanterar dem ansvarsfullt. Det är dock viktigt att vara medveten om villkoren och kostnaderna innan du ansöker.

Är kontokrediter och kreditkort samma sak?

Nej, kontokrediter och kreditkort är inte samma sak, även om de båda är kreditinstrument. En kontokredit är en form av kredit som vanligtvis kopplas till ditt bankkonto. Den ger dig möjlighet att låna pengar upp till en viss kreditgräns och betala ränta på det belopp du lånar. Du kan använda pengarna fritt, t.ex. genom att överföra dem till ditt bankkonto eller betala räkningar.

Den effektiva räntan är en av de viktigaste punkterna att titta närmare på, eftersom den avgör hur mycket lånet kostar totalt sett.

Vad kunder letar efter med en kontokredit utan UC

Med tanke på att en kontokredit utan UC skiljer sig en hel del från andra alternativ på marknaden, är det en specifik skara potentiella kunder som letar efter dessa typer av alternativ.

De flesta kunder letar efter en hög nivå av flexibilitet, samtidigt som det inte tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Den effektiva räntan är även viktig, eftersom alla kunder vill betala så lite som möjligt.


Utöver detta letar många kunder efter olika saker, varav vissa vill ha möjlighet till en betalningsfri månad, medan andra letar efter en så stor kredit som möjligt. Det skiljer sig helt enkelt mellan olika kunder.

Med hjälp av vår jämförelsetabell får du en bra överblick för vad som erbjuds på marknaden.

Summering

Med hjälp av en kontokredit utan UC är det möjligt att få tillgång till en flexibel kredit där du kan ta ut pengar till ditt konto enligt dina egna termer. Det betyder att du inte behöver använda hela krediten om du inte vill, och du betalar självklart endast ränta på den del som du faktiskt utnyttjar. Därmed lämpar sig detta alternativ för dig som inte riktigt vet hur mycket du vill utnyttja.

En av de viktigaste punkterna med denna typ av kredit är att det inte tas någon kreditupplysning via Upplysningscentralen. Här använder de istället något annat företag, såsom Creditsafe eller Bisnode för att göra kreditupplysningar. 

Marknaden är fylld med olika alternativ för dessa typer av krediter. Därmed är det viktigt att du förstår vikten av att jämföra olika kreditgivare, eftersom det ger dig möjlighet att hitta det företag som kan erbjuda bäst villkor för dig.

Viktiga punkter att jämföra inkluderar den effektiva räntan och hur lång återbetalningstid som är möjlig att få, men du bör självklart även undersöka hur mycket som går att låna, hur flexibel krediten är, huruvida det finns möjlighet till betalningsfria månader, med mera. Läs igenom samtliga villkor innan du bestämmer dig.

Ta del av all den information som vi bidrar med på den här sidan. Med hjälp av denna information kan du skapa dig en bild över hur marknaden ser ut, samt hur en kredit utan UC verkligen fungerar. Om du vill förenkla jämförelsen kan du även ta del av vår jämförelsetabell där vi listar allt från effektiv ränta och lånebelopp, till betyg hos Trustpilot.
Slutligen kan du dra nytta av vår lånekalkylator som visar exakt hur mycket krediten kostar. Kom ihåg att även göra en noggrann budget som visar exakt hur mycket du har möjlighet att låna.

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Kontokredit utan UC

Senaste nytt