En guide till ett liv med bättre ekonomi!

ebook-matchbanker

Vi har just lanserat en e-bok som gör dig klokare på allt från lån och skulder till amortering. Vill du bli expert på privatekonomi, bli av med dina skulder snabbt och ta kloka beslut när du ska låna pengar? Då kan är det all idé att läsa vidare i denna artikeln för att inte tala om e-boken. 

Vi kommer här att ta upp vad du kan förvänta dig av boken, vem som har varit med och utvecklat den och varför just denna boken innehåller så mycket nyttig information.

Det är Matchbanker som står bakom e-boken. Företaget är skapat av entreprenören Andreas Linde. Hans vision var att skapa en plattform för privatpersoner, vars funktion är att ge en samlad bild av allt som rör skulder, amortering, lån och relaterade ämnen. 

Gör dig redo att stå på egna ben

Privatekonomi kan vara ett svårt ämne för personer i alla åldrar. Du som precis har flyttat hemifrån kanske vi kan kalla nybörjare. Du har med all säkerhet många ekonomiska beslut framför dig och det kan vara en bra idé att läsa på lite om du vill ta så bra beslut som möjligt – rent ekonomiskt. 

Du kommer sannolikt att behöva låna pengar till något i framtiden, det kan handla om en bostad, bil eller något annat. Då är det bra att veta lite om hur lån fungerar. I e-boken kan du få koll på allt som rör din ekonomi och utöver det även lära dig mer om följande: 

  • Så hittar man det bästa lånet på marknaden
  • Hur man ska tänka när man ska jämföra olika lån
  • För- och nackdelar med privatlån
en-guide-till-privatlan-i-tio-steg-matchbanker

Läs dig till vad som gäller med räntor

Utöver ovanstående får du i e-boken även lära dig mer om räntor och vad som är viktigt att tänka på generellt med lån. Det är nämligen så att ett lån med låg ränta inte alltid är mest fördelaktigt för dig, till exempel om du betalar av lånet över en längre period. Ett lån med kort avbetalningsperiod, men högre ränta, kan då totalt sett bli billigare. Du får även lära dig vad skillnaden är på olika lån. En del lån kräver ingen säkerhet och de passar förslagsvis dig med betalningsanmärkning. 

Du hittar helt enkelt en massa nyttig och bra information i boken, som du som överväger att ta ett lån kan få glädje av. Du får bland annat praktiska tips på vilka situationer som bör undvikas i större eller mindre grad om du vill göra dig attraktiv som låntagare. Ett exempel på det är att försöka undvika för många små lån och istället välja att ta ett så kallat hopbakslån som är en typ av privatlån. Många lån kan nämligen i vissa tillfällen vara en nackdel för din kreditvärdighet om du vill ta ett privatlån.

Kreditvärdighet är ett begrepp som syftar på hur attraktiv du är som låntagare för ett kreditinstitu eller långivare. 

Allt du behöver tänka på

Till slut bör det nämnas att du även får information om hur du ska tänka om du överväger att ta ett lån. Bland annat bör du nämligen göra en budget som inkluderar alla dina utgifter och inkomster. Det betyder att även inkomster i form av sjukpenning från Försäkringskassan eller barnbidrag ska räknas med – men mer om det i e-boken. 

Nu har du fått en massa information om vad du kan förvänta dig när du öppnar e-boken. Vi har gått igenom exempel på vilka områden boken tar upp, vad du kan lära dig och framför allt hur du kan bli bättre på att hantera dina pengar och din privatekonomi. Det enda som finns kvar att säga nu är; öppna boken, ta in all nyttig information och bli expert på privatekonomi, pengar, vad som påverkar din kreditvärdighet samt allt annat som du kan läsa om i boken. 

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > En guide till ett liv med bättre ekonomi!