Så här blir du godkänd för ett online lån – INFOGRAFIK

Bra kreditvärdighet är avgörande om du vill landa drömlånet. Kreditvärdighet är nämligen det allra första som långivaren kastar strålkastarljuset på när din låneansökan kommer in.

Här får du smarta tips och råd om hur du ska gå tillväga för att säkra ett positivt besked från din långivare.

Online lån: den snabba och enkla lösningen

Ett online lån har fyra stora fördelar. Det är enkelt att söka. Du får oftast svar inom bara 24 timmar. I de flesta fall går det att få lånet beviljat utan större problem.

Bäst av allt? Du får använda pengarna till precis vad du vill.

Har du råkat på oförutsedda utgifter kan ett online lån vara den enklaste lösningen. Med det sagt får man inte glömma att ett online lån, eller snabblån som det också kallas för, är betydligt dyrare än ett vanligt privatlån.

Se därför till att gå igenom din privatekonomi ordentligt innan du ansöker om ett online lån. På så sätt försäkrar du dig om att du faktiskt har råd med lånet.

Krav till dig som låntagare

Ännu har lån utan krav inte lanserats på den svenska marknaden (eller i något annat land för den delen). Däremot har många låntagare så pass rimliga krav att de flesta privatpersoner inte har särskilt svårt för att möta dem.

Skulle du av någon anledning inte ha någon kreditvärdighet alls, är loppet inte helt kört för dig heller. Det kommer bara att ta lite längre tid att landa det där efterlängtade online lånet.

Generellt sett är det 5 krav som ställs till dig som låntagare när du ska ansöka om ett online lån:

  • Du måste vara över 18 år vid ansökningstillfället
  • Du måste ha en fast, taxerad inkomst
  • Du måste vara svensk medborgare eller permanent bosatt i landet
  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden

Utöver dessa krav finns det en del långivare som väljer att skärpa till sina villkor ju högre lånebeloppet är. I många fall handlar det om att du inte får ha alltför många betalningsanmärkningar eller kreditupplysningar i registret.

Nedan kan du kika på en illustrerad översikt över de krav som ställs för att du ska kunna beviljas ett online lån.

Texten fortsätter efter infografiken.

Krav för online lån

Kan alla bli beviljade ett online lån?

Det korta svaret på den frågan är nej. Inte alla är automatiskt goda kandidater för ett online lån, oavsett villkoren för lånet. Har du samlat på dig många betalningsanmärkningar eller om dina skulder kan liknas vid en blinkande röd jätte bredvid Mount Everest, kan du räkna med att få avslag från de allra flesta långivare.

Ett bra tips är att du i så fall först får ordning på din ekonomi innan du funderar på att ta ett nytt lån.

Att få avslag är inte alltid en dålig sak utan kan vara en värdefull varningsklocka som får många att tänka om.

Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Så här blir du godkänd för ett online lån – INFOGRAFIK

Senaste nytt