Billån utan kontantinsats

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:49
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Billån utan kontantinsats med Matchbanker

Är du intresserad av att köpa en bil, men har inte den kontantinsats som krävs för att få ett lån?

Köpet behöver nödvändigtvis inte sluta där eftersom det finns alternativ som erbjuder lån utan att du har en kontantinsats.

Dessa lån kan dock skilja sig en del från de lite mer traditionella lånen på marknaden. Därmed är det viktigt att du förstår hur de fungerar, och vad du bör tänka på.

På den här sidan kommer du bland annat att kunna lära dig mer om:

 • Är det ens möjligt att hitta ett billån utan kontantinsats?
 • Vilka är de vanligaste för- och nackdelarna gällande ett billån utan kontantinsats?
 • Hur hög ränta bör man förvänta sig?

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Matchbanker är en tjänst som hjälper dig att på ett snabbt och enkelt sätt hitta förmånliga billån utan kontantinsats. När du väljer Matchbanker så kommer du att få ta del av följande:

 • Hitta ett brett utbud av billån utan krav på kontantinsats inom några minuter
 • Låna till bil utan kontantinsats även om du råkar har betalningsanmärkningar
 • En jämförelsetabell som visar vad olika långivare har att erbjuda
 • Kunna ta del av en lånekalkylator som beräknar kostnaden för lånet

Matchbanker är dock mer än så. Vi förser dig även med adekvat information gällande olika typer av lån, och belyser de fördelar och nackdelar som existerar.

Vi har hjälpt över 100.000 kunder att hitta det lån som passar för dem. Om du är intresserad hjälper vi gärna dig också. Du är alltid välkommen att använda våra tjänster eller att höra av dig till vår kundtjänst!

Vad är en billån utan kontantinsats?

Ett lån utan kontantinsats är ett lån där du inte behöver någon kontantinsats för att kunna få låna pengar. Det betyder att du inte behöver bidra med egna pengar när du köper bilen, utan hela köpet finansieras istället av långivaren.

När du väljer att låna med kontantinsats måste du bidra med egna pengar, vanligtvis någonstans mellan 15-30% av lånesumman. Anledningen till detta är att risken i sådana fall minskar, eftersom du väljer att betala en del av köpet på egen hand.

Därmed har billån utan kontantinsats vanligtvis en högre ränta, för att på så sätt kompensera för den högre risk som långivaren tar. Återbetalningstiden kan även vara kortare, samtidigt som lånebeloppen är mindre än för lån där kontantinsats krävs.

Detta är något du måste känna till, eftersom dessa lån är dyrare än andra alternativ. Därmed är det viktigt att du är extra försiktig, och endast lånar så pass mycket pengar du behöver och har möjlighet att betala tillbaka.

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.

Vad är ett lån utan kontantinsats utan säkerhet?

Ett lån utan kontantinsats utan säkerhet är ett lån där du inte behöver ställa någon säkerhet för lånet. Det innebär att du inte pantsätter den bil som du finansierar, vilket gör att långivaren inte kan beslagta bilen om du inte betalar lånet i tid.

Fördelen med ett lån utan kontantinsats är att det går mycket snabbare att bli godkänd eftersom det inte finns någon säkerhet inblandad.

Nackdelen är dock att räntan ofta är högre än på andra typer av lån eftersom det inte finns någon säkerhet inblandad. Anledningen till detta är att långivaren tar en högre risk. Du bör även vara medveten om att dessa lån kan vara svårare att få, eftersom långivaren ställer högre krav på dig som låntagare.

Det är därför viktigt att överväga alla för- och nackdelar innan du väljer ett lån utan kontantinsats utan säkerhet.

Vilka är de primära för- och nackdelar gällande billån utan kontantinsats?

Vanliga fördelar gällande ett billån utan kontantinsats

 • Du behöver ingen kontantinsats. Den stora fördelen med billån utan kontantinsats är det faktum att det inte krävs någon kontantinsats för att få lånet.
 • Ansökan är vanligtvis snabb. De företag som erbjuder dessa tjänster erbjuder vanligtvis ett digitalt gränssnitt där det går snabbt att ansöka och bli beviljad.
 • Går i vissa fall att ansöka trots betalningsanmärkningar. Även om detta inte alltid är möjligt, är det i vissa fall acceptabelt om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Vanliga nackdelar gällande ett billån utan kontantinsats

 • Kostnaderna är högre. Risken för långivaren är högre för dessa lån, något de kompenserar för med hjälp av en högre ränta och avgifter.
 • Svårare att bli beviljad. I många fall är det svårare att bli beviljad för dessa lån.
 • Kortare löptider. Även om så inte alltid är fallet, är löptiden ofta kortare för dessa lån.
Använd vår innovativa och användarvänliga lånekalkylator för att få fram hur mycket ett billån utan kontantinsats kan komma att kosta dig i slutändan.

Det bästa stället att ta ett billån utan kontantinsats

Ett lån är en finansiell produkt som du kan använda för att finansiera ett köp. Det kan handla om allt från att köpa en bil till att betala för en semesterresa eller en ny dator.

Innan du väljer att ta ett lån är det dock viktigt att du känner till den bästa platsen för att hitta lån som passar bäst för dig. För att hitta detta måste du jämföra så många lån som möjligt.

Varför jämföra lån?

Här är några av de saker du bör tänka på när du jämför lån:

 • Räntor: Det är viktigt att jämföra räntorna på olika lån eftersom det kan ha en stor inverkan på hur mycket du måste betala tillbaka. Räntorna skiljer sig väldigt mycket mellan olika långivare.
 • Löptid: Du bör också jämföra löptiden för olika lån, eftersom det kan ha stor betydelse för hur mycket du måste betala tillbaka.
 • Avgifter: Att jämföra avgifterna på olika lån är också viktigt eftersom det kan ha en stor inverkan på hur mycket du måste betala tillbaka.
 • Trustpilot-poäng: Det är också viktigt att jämföra långivarens Trustpilot-poäng eftersom det kan ge dig en inblick i hur andra har upplevt de tjänster som erbjuds.
Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Lån där det inte krävs någon kontantinsats bidrar med en högre risk för långivaren. Av den anledningen är lånebeloppen ofta ganska små, men kan sträcka sig upp till så pass mycket som 600.000 kronor.

För att kunna få tillgång till större belopp krävs det dock att man har en ordnad ekonomi med bra återbetalningsförmåga. Inkomsten och eventuella nuvarande lån är de viktigaste faktorerna som långivare beaktar, och de tar alltid en kreditupplysning för att verifiera de uppgifter du har angett i samband med din ansökan.

Många långivare har en betydligt lägre övre gräns än 600.000 kronor, varav vissa långivare endast lånar ut belopp upp till 50.000 kronor eller mindre.

Ta gärna del av den tabell som vi bidrar med nedan, för att på så sätt kunna se vad olika långivare har att erbjuda:

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta ett så bra billån utan kontantinsats som möjligt genom att jämföra

Billån utan kontantinsats kommer i ett flertal olika format och upplägg, varav vissa kommer att passa bättre för dig än andra. Av den anledningen är det viktigt att du jämför så många lån som möjligt, eftersom detta ger dig möjlighet att hitta det lån som passar bäst för dig.

Här finns det ett flertal olika faktorer som du måste ta hänsyn till. Jämför den effektiva ränta som erbjuds, eftersom detta ger dig en bra uppfattning om hur mycket lånet kostar. Du bör även undersöka hur mycket som går att låna och hur länge, samt läsa igenom samtliga villkor som gäller för lånet. På så sätt undviker du otrevliga överraskningar i framtiden.

Med hjälp av vår tabell kan du snabbt och smidigt se vad ett stort antal långivare har att erbjuda, och tillsammans med vår lånekalkylator kan du beräkna den exakta kostnaden för lånet.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta och är ett viktigt tal att titta på när man tar ett lån. Detta är den årliga procentsatsen som du betalar för att ta ett lån.

Här inkluderas alla avgifter och räntor som du kommer att betala under lånets löptid, inklusive fakturaavgifter, uppläggningsavgifter, nominell ränta och övriga avgifter. Därmed är denna siffra ett bra mätetal som gör att du snabbt och smidigt kan jämföra de olika alternativen mot varandra.

Det är även viktigt att komma ihåg att den effektiva räntan inte är det enda som du bör titta på när du väljer ett lån. Det är också viktigt att titta på lånets löptid, återbetalningsplan och andra avgifter som kan tillkomma. Ju fler faktorer du beaktar, desto högre är sannolikheten att du hittar rätt lån för dig.

För att få mer information om effektiv ränta kan du besöka Sveriges Riksbanks officiella webbplats.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Att ta ett lån är ett stort beslut som bör övervägas noggrant. För att skydda konsumenter har Sverige lagstiftat om ett antal kundrättigheter som gäller för lån. Dessa rättigheter är till för att säkerställa att konsumenter har tillräcklig information för att fatta ett välgrundat beslut.

Här är några av de viktigaste kundrättigheterna som gäller för lån i Sverige:

 • 14 dagars ångerrätt
 • 48 timmars betänketid
 • Rätt att begära en amorteringsplan
 • Rätt till förtida återbetalning utan extra kostnad
 • Rätt till rättslig prövning

För mer information om dina rättigheter som kund uppmanar vi dig att besöka Sveriges Konsumenters webbplats.

När kan ett lån utan kontantinsats vara användbart?

Ett billån utan kontantinsats kan vara användbart i många olika situationer:

 • Om du har en bil som du vill köpa, men inte hinner sälja den gamla innan. På så sätt slipper du riskera att någon annan köper bilen innan dig. Se dock till att du kan bli av med din gamla bil, så att du inte sitter fast med två bilar.
 • Om du inte har möjlighet att få tag i en kontantinsats.
 • Om du helt enkelt vill finansiera hela köpet, utan att behöva investera några av dina egna pengar. Om så är fallet är det viktigt att du tänker igenom alternativet både en och två gånger extra, för att säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Även om det finns vissa situationer där dessa lån kan vara ett bra alternativ, bör du känna till att det även finns viktiga nackdelar att beakta. Räntan är ofta högre, och de övriga villkoren kan vara sämre än för lån där handpenning krävs.

Vem kan ansöka om ett billån utan kontantinsats?

Det faktum att det inte krävs någon kontantinsats för dessa lån gör att risken för långivaren ökar. Därmed kan det hända att ansökningskraven är högre än för andra typer av lån, och inkluderar vanligtvis följande punkter:

 • Minst 18 år gammal
 • En inkomst som är deklarerad i Sverige
 • Folkbokföring i Sverige
 • Ett svenskt bankkonto
 • Inga skulder hos Kronofogden

Många långivare ställer även som krav att du ska ha en viss typ av inkomst och över en viss summa, såsom 150.000 kronor per år från en fast anställning.

Betalningsanmärkningar accepteras av vissa långivare.

Hur ansöker man?

För att ansöka om ett billån utan kontantinsats behöver du följa ett flertal steg, som kan variera beroende på vilken långivare du väljer.

Nedan är ett vanligt exempel på hur processen kan se ut:

 1. Gör en budget och bestäm hur mycket du vill låna
 2. Hitta ett flertal långivare och jämför för att hitta det bästa alternativet för dig
 3. Påbörja ansökningsprocessen på långivarens webbplats
 4. Fyll i de uppgifter som krävs av långivaren
 5. Skicka in din ansökan

Hos de flesta digitala långivare är det möjligt och ibland även ett måste att signera ansökan med hjälp av BankID.

Hur budgeterar man för ett billån utan kontantinsats?

Innan du tar ett billån utan kontantinsats är det viktigt att ha en bra budget. Det hjälper dig att förstå hur mycket du kan låna och hur mycket du kan betala tillbaka.

Här är några tips som hjälper dig att budgetera för ett lån:

 • Gör en lista över alla dina inkomster och utgifter. Det hjälper dig att se hur mycket du har råd att betala varje månad.
 • Var ärlig, och ta alltid det säkra före det osäkra. Det är bättre att du har en för stor säkerhetsmarginal, än en för liten.
 • Försök att minska dina utgifter, såsom att säga upp onödiga abonnemang eller förhandla ner priset på dina försäkringar.
I de fall där bilen används som säkerhet så kommer räntan att vara betydligt lägre än om du ansöker om ett privatlån utan säkerhet.

Vanliga frågor om billån utan kontantinsat

Är det möjligt att få igenom ett billån utan kontantinsats med betalningsanmärkningar?

Det är idag fullt möjligt att låna till bil utan kontantinsats även om du har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget. Våra långivare tenderar att oftast bedöma din nuvarande återbetalningsförmåga och ej stirra sig blint på dina gamla synder.

Hur snabbt måste ett billån utan kontantinsats återbetalas?

Lånet i fråga måste återbetalas inom en betydligt kortare tidsperiod. Detta på grund av att lånet är i själva verket ett blancolån, något som i sig innebär en betydligt kortare löptid än vad som är fallet vid lån med säkerhet.

Är det möjligt att höja mitt nuvarande billån?

Detta är självfallet möjligt. Du kan ansöka om flera vanliga lån utan säkerhet där lånebelopp på 100 000 kr, 200 000 kr, 300 000 kr och högre utgör några av de vanligaste som långivare tenderar att fokusera på.

Använd vår lånekalkylator för att beräkna kostnaden för de lån som du är intresserad av.

Vad kunder letar efter med billån utan kontantinsats

De kunder som letar efter billån utan kontantinsats har i de flesta fall inte möjlighet att bidra med en kontantinsats för köpet. Detta kan exempelvis vara för att den tilltänkta kontantinsatsen är låst i deras befintliga bil, eller för att de helt enkelt inte har hunnit spara tillräckligt med pengar.

Kunderna vill ha så bra villkor som möjligt. Den effektiva räntan är den viktigaste faktorn för de flesta kunder, men många letar även efter bra återbetalningsvillkor, olika typer av lånebelopp, samt möjligheten till flexibla återbetalningsalternativ. Många vill heller inte behöva ställa bilen som säkerhet för lånet.

Viktiga aspekter som du måste ha i åtanke billån utan kontantinsats

När det kommer till billån utan kontantinsats så finns det ett antal viktiga aspekter vilka du måste ha i åtanke innan du bestämmer dig för att acceptera låneerbjudandet i fråga. Några av de mest rudimentära återfinns i form av nedanstående:

 • Värdeminskning av fordonet – När det kommer till en bil så sjunker den för varje dag som går, oavsett om den rullar, står still eller befinner sig på service. Denna värdeminskning blir ännu mer påtagligt ju nyare bilen är. Du måste således även betrakta hur mycket bilen kan komma att vara värt inom några år eftersom lånet i sig kommer ej minska i takt med att bilen blir mindre värd.
 • Amortering av fordonet – Ett led i att komma undan med att återbetala en betydligt högre billån än priset som du blir erbjuden när du bestämmer dig för att sälja/byta fordonen så bör du ha som regler att amortera på lånet i fråga. Om du amorterar i takt med fordonets värdeminskning så kommer du i slutändan att stå kvar med en betydligt lägre skuld när det är dags att köpa/byta till det nya vrålåket som du dröm om!
 • Omkostnader för fordonet – När du ämnar köpa en bil, oavsett om den är helt ny eller begagnat så kommer du nästan alltid att bli påförda andra kostnader, där räntekostnaden i särklass utgör den dyraste. Du måste alltid ta med alla kostnader med i dina beräkningar av lånet för att få fram en rättvis bild av det hela!
För- och nackdelar gällande billån utan kontantinsats
För- och nackdelar gällande billån utan kontantinsats
Billån utan krav på kontantinsats erbjuds vanligtvis till betydligt högre räntor än andra typer av lån.

Summering

Är du på jakt efter en ny bil, men har inte den kontantinsats som krävs för ett traditionellt lån? Då kan ett billån utan kontantinsats vara ett alternativ för dig.

Med tanke på att dessa lån inte kräver att du ska bidra med en kontantinsats, är villkoren vanligtvis sämre. Anledningen till detta är att lånen utgör en högre risk för långivaren, något som kompenseras för med en högre ränta och avgifter.

Ansökningskraven är i många fall även högre, samtidigt som återbetalningstiden är kortare. Detta kommer dock att variera ganska kraftigt mellan de olika långivarna på marknaden.

Om du är intresserad av att hitta ett så bra lån som möjligt är det viktigt att du först och främst vet vad du ska leta efter, såsom den effektiva räntan och möjligt lånebelopp, men även att du jämför så många lån som möjligt.

Genom att jämföra lån är det möjligt att se vad som skiljer sig mellan de olika aktörerna på marknaden, vilket gör det tydligt för dig vilket alternativ som passar bäst.

Använd gärna även vår lånekalkylator för att beräkna kostnaden för de lån som du är intresserad av. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar!

Recensioner

rating
4.78 av 5 baserat på 44 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Billån > Billån utan kontantinsats

Senaste nytt