Låna till mc

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 10:31
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Låna till MC med Matchbanker

Ta ett lån för din motorcykel idag

Förmodligen så har du någon gång gått i ”köp-tankar” gällande den hojen som du drömt om sedan du var ett barn. Men har du inte riktigt tillräckligt med sparpengar för att finansiera köpet? Då kan ett MC-lån vara ett alternativ. 

Innan du tar ett lån är det dock av yttersta vikt att du förstår vad det innebär. På den här sidan går vi bland annat igenom vad du bör tänka på innan du tar ett lån, fördelar och nackdelar med denna typ av lån, tillsammans med mer som du kan använda för att ta ett så informerat beslut som möjligt:

 • Fördelar och nackdelar med MC-lån
 • Vad som krävs för att få låna
 • Hur man ansöker om ett lån
 • Hur man budgeterar inför ett lån

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Matchbanks är utformade för att göra det lättare att hitta motorcykellån till överkomliga priser. Att investera några minuter av din dyrbara tid ger dig en god uppfattning om vad du bör tänka på och hur du hittar ett attraktivt lån.

Dock är inte det allt, utan du får även följande – helt utan kostnad – när du väljer Matchbanker som din jämförelsetjänst för mc-lån:

 • Vi jämför ett brett utbud av förmånliga låneerbjudanden för mc
 • Vi förser dig med allt som du behöver veta om ett mc-lån
 • Din integritet skyddas genom hela processen eftersom du är helt anonym
 • Vi tillhandahåller endast noga utvalda samarbetspartners med adekvata villkor
 • Du kan beräkna exakt hur mycket ett lå kostar

Vi har faktiskt hjälpt över 100.000 kunder sedan vi startade vår verksamhet, och hjälper gärna dig också!

Hur fungerar det att låna till mc?

Att låna till mc är en möjlighet för dig som vill finansiera ditt köp av en motorcykel. Genom att ta ett lån kan du köpa en motorcykel utan att behöva betala hela summan på en gång. Ett lån ger dig flexibilitet och möjlighet att sprida ut kostnaden över en längre tid.

När du lånar till mc får du en summa pengar som du kan använda för att köpa motorcykeln. Du betalar sedan tillbaka lånet i form av månatliga avbetalningar under en avtalad period. Räntan på lånet kan variera beroende på långivare och din ekonomiska situation.

Det är viktigt att komma ihåg att ett lån är ett alternativ och inte en lösning. Innan du bestämmer dig för att låna till mc är det viktigt att noga överväga din ekonomiska situation och se till att du har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid.

Genuint exempel gällande ett mc-lån

Härnäst så kommer vi att belysa ett genuint exempel på ett mc-lån på 200 000 kr till en nominell ränta på 2,45 % inklusive en avbetalningstid på 5 år.

Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.

Låna till mc utan säkerhet

Att låna till mc utan säkerhet innebär att du kan finansiera ditt köp utan att behöva lämna någon form av säkerhet till långivaren.

Detta innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom eller tillgång för att få lånet beviljat.

En fördel med att låna till mc utan säkerhet är att det är en snabb och smidig process. Du behöver inte vänta på att långivaren ska bedöma och godkänna någon säkerhet, vilket kan ta tid. Istället kan du få lånet beviljat snabbt och enkelt, vilket gör det möjligt för dig att köpa din motorcykel utan onödiga dröjsmål.

Å andra sidan kan nackdelen med att låna till mc utan säkerhet vara att räntan kan vara högre än om du hade lämnat någon form av säkerhet. Detta beror på att långivaren tar en större risk genom att inte ha något att ta i pant om man inte kan betala tillbaka lånet.

Vilka är de primära för- och nackdelarna när du önskar låna till en mc?

Innan du funderar på att låna till MC är det viktigt att du överväger de fördelar och nackdelar som finns med dessa typer av lån.

Vanliga fördelar:

 • Möjlighet att ansöka utan kreditupplysning från Upplysningscentralen. I många fall är det möjligt att ansöka utan att det tas en kreditupplysning från UC.
 • Det krävs ofta ingen säkerhet. Få långivare kräver att du ställer din motorcykel som säkerhet för lånet.
 • Många långivare att välja mellan. Detta gör att du kan välja det alternativ som passar bäst för dig.

Vanliga nackdelar:

 • Kan vara dyrt. Eftersom du inte behöver ange någon säkerhet kan priset för lånet vara dyrt.
 • Svårt att låna med betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårare att få låna till MC.

Kom ihåg att beakta både de positiva och negativa aspekterna med att låna till MC, för att på så sätt skapa dig en så samlad bild som möjligt.

Den effektiva räntan definierar i grund och botten den totala kostnaden för lånet i fråga.

Bästa platsen för att låna till MC

Att låna pengar till en motorcykel kan vara ett alternativ för dig som inte har möjlighet att finansiera köpet på ett annat sätt. Men innan du tar ett lån är det viktigt att jämföra olika långivare, för att på så sätt hitta det lån som passar bäst för dig. Här är några skäl till varför det är viktigt att jämföra lån:

 • Räntesatser: Genom att jämföra olika långivare kan du hitta den bästa räntesatsen för ditt lån. En lägre ränta kan spara dig mycket pengar på lång sikt.
 • Avgifter och kostnader: Långivare kan ha olika avgifter och kostnader för sina lån. Genom att jämföra kan du undvika att betala onödiga avgifter och hitta det mest kostnadseffektiva alternativet.
 • Flexibilitet: Vissa långivare kan erbjuda fler flexibla villkor och avbetalningsplaner än andra. Genom att jämföra kan du hitta ett lån som passar dina behov och ekonomiska förutsättningar bäst.
 • Kundrecensioner: Trustpilot-poängen för långivare kan ge dig en inblick i deras kundservice och pålitlighet. Genom att läsa recensioner från andra kunder kan du få en bättre uppfattning om vilka långivare som är pålitliga och ger en bra service.

Genom att jämföra långivare och deras Trustpilot-poäng kan du hitta det bästa alternativet för att låna till din motorcykel.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

I många fall är det möjligt att få ett lån som finansierar hela köpet av motorcykeln, men kan självklart variera beroende på hur dyr motorcykeln är, vilken långivare du väljer, samt hur bra ekonomiska förutsättningar du har.

Alla långivare har en övre gräns för hur mycket de är villiga att låna ut. Detta bör du titta lite närmare på, för att på så sätt endast välja bland de aktörer som faktiskt erbjuder de summor som du är intresserad av.

De maxbelopp som erbjuds hos långivarna visar dock inte hur mycket DU har möjlighet att låna, utan visar endast hur mycket de är villiga att låna ut om förutsättningarna är perfekta.

För att avgöra hur mycket de är villiga att låna ut till dig, tittar de närmare på faktorer som nuvarande lån och krediter, inkomst och sysselsättning, tillsammans med din ålder och ett flertal andra faktorer.

Nedan är en tabell som visar vad olika långivare har att erbjuda:

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Låna till MC så bra som möjligt genom att jämföra

Nedan är viktiga faktorer att beakta när du jämför lån:

 • Fast eller rörlig ränta – Oavsett vilket av dessa som du väljer så har båda sina för- och nackdelar. Dock så väljer de flesta konsumenter en rörlig ränta när det kommer till köp av mc.
 • Jämför alltid låneerbjudanden – Även om ett låneerbjudande på förhand verkar vara ett givet val så bör du alltid jämföra flera alternativ och säkerställa att du jämfört det hela med andra låneerbjudanden.
 • Rak eller annuitetslån – Rent generellt så väljer de flesta en rak amortering när de lånar till en mc. Det hela innebär att du blir påförd samma månadskostnad för varje inbetalning varav vid annuitetslån så betalar du mer ränta i början av amorteringen.

Vi vill även uppmärksamma dig om att du kan låna till en mc även om du för närvarande har en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så kommer du få bekosta din mc i form av lån utan säkerhet, vilket kommer till en betydligt högre ränta.

Hos Matchbanker hjälper vi dig gärna att jämföra den effektiva ränta som erbjuds, tillsammans med andra viktiga faktorer. Du kan även använda vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket de olika lån som du är intresserad av kostar.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är en viktig siffra att titta på när du överväger att ta ett lån. Det är en sammanfattning av alla kostnader som är förknippade med lånet och uttrycks som en procentandel av det totala lånebeloppet.

Effektiv ränta inkluderar inte bara den nominella räntan, utan också eventuella avgifter och andra kostnader som kan tillkomma. Genom att titta på effektiv ränta kan man få en bättre förståelse för den totala kostnaden för lånet och jämföra olika låneerbjudanden på ett mer rättvist sätt.

Det är viktigt att notera att effektiv ränta kan variera mellan olika långivare och lånealternativ. Därför är det alltid en bra idé att jämföra olika låneerbjudanden för att hitta det bästa alternativet för dig.

För att få mer detaljerad information om effektiv ränta, kan du besöka Sveriges Riksbanks officiella webbplats. Här kan du skapa dig en bättre uppfattning om hur detta fungerar, vilket gör det lättare för dig att avgöra hur bra olika typer av låneerbjudanden är.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Här är några viktiga rättigheter som du har när du tar ett lån:

 • 14 dagars ångerrätt: Du har rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar efter att du har ingått avtalet.
 • 48 timmars betänketid: Du har rätt att tänka på huruvida lånet passar för dig eller inte.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Du har rätt att begära en amorteringsplan som visar hur ditt lån kommer att betalas tillbaka över tid.
 • Rätt till tidig återbetalning: Utan extra kostnad.
 • Rätt till rättelse: Om du upplever några problem eller felaktigheter med ditt lån har du rätt att begära rättelse.

Besök gärna Sveriges Konsumenters webbplats för mer information om dina rättigheter.

När kan det vara användbart att låna till mc?

Det kan finnas många olika situationer där ett MC-lån kan vara ett alternativ, varav nedanstående är vanliga exempel:

 • För att finansiera köpet av en motorcykel utan att behöva betala hela summan på en gång.
 • Om du vill ha möjlighet att välja en dyrare modell eller ett märke med högre kvalitet.
 • Om du inte har tillräckligt med sparade pengar för att köpa en motorcykel kontant.
 • Om du vill sprida ut kostnaden över en längre tid och betala av lånet i mindre månatliga avbetalningar.
 • Om du inte vill använda dina befintliga besparingar eller investeringar för att köpa en motorcykel.
 • Om du vill ha möjlighet att äga en motorcykel snabbt och enkelt utan att behöva spara i flera år.

Kom ihåg att ett lån till mc är ett alternativ och inte en lösning. Innan du tar ett lån är det viktigt att noga överväga din ekonomiska situation och se till att du har råd att betala tillbaka lånet i tid.

Vem kan låna till MC?

För att kunna låna till MC måste du först och främst uppfylla följande grundkrav:

 • Ålder: Minst 18 år
 • Inkomst: Deklarerad i Sverige
 • Folkbokföring: I Sverige
 • Skulder: Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Bankkonto: Svenskt

Ovanstående är endast vanliga grundkrav. I många fall måste du uppfylla fler krav än så, exempelvis att du har varit folkbokförd i Sverige ett visst antal månader, att du har en månadsinkomst över en viss gräns, eller att du är 20 år gammal.

I vissa fall accepteras betalningsanmärkningar, och ibland måste du ha tillgång till ett BankID för att kunna signera och skicka in din ansökan online.

Hur ansöker man?

Följ nedanstående steg för att påbörja ansökningsprocessen om du vill låna till MC:

 1. Gör en budget som visar ditt låneutrymme
 2. Jämför lån, gärna med hjälp av en jämförelsetjänst som Matchbanker
 3. Välj ut den långivare som passar bäst för dig
 4. Gå vidare till långivarens webbplats
 5. Fyll i de uppgifter som krävs
 6. Signera och skicka in ansökan

Ovanstående är endast ett exempel på hur ansökningsprocessen kan se ut. Ibland måste du fylla i fysiska papper eller genomföra ett telefonsamtal, men detta varierar beroende på vilken långivare du väljer. Punkt nummer 1 och 2 på listan är dock ett måste oavsett vilken långivare du väljer.

Hur man budgeterar för att låna till en mc

Här är några viktiga punkter att tänka på när du budgeterar för att låna till en mc:

 • Inkomster: Räkna ut din totala månadsinkomst, inklusive löner, bidrag och eventuella andra inkomstkällor.
 • Utgifter: Gå igenom dina månatliga utgifter och se vilka kostnader du kan minska eller eliminera för att frigöra mer pengar för lånebetalningar.
 • Lånebelopp: Bestäm hur mycket du behöver låna för att köpa motorcykeln. Se till att lånebeloppet är realistiskt och överensstämmer med din budget.
 • Ränta och avgifter: Ta reda på vilken ränta och eventuella avgifter som är kopplade till lånet. Detta hjälper dig att beräkna de totala kostnaderna för lånet.
Kom ihåg att du har rättigheter som konsument i Sverige. Ett viktigt exempel är att du har rätt att betala av hela lånet i förtid och utan extra kostnad.

Vanliga frågor om att låna till en mc

Hur stor mc-låna kan jag ansöka om?

Det hela är en subjektiv fråga eftersom den beror på flera olika faktorer som endast du själv har kännedom om. Några av de väsentligaste utgörs dock av kostnaden för hojen, din återbetalningsförmåga samt huruvida du har råd med kontantinsatsen.

Hur hittar jag ett mc-lån med konkurrenskraftiga villkor?

Det enda som du egentligen behöver göra är att använda dig av vår jämförelsetjänst för att säkerställa att du får tillgång till de mest lukrativa villkoren på marknaden när det kommer till ett mc-lån.

Kan jag låna även om jag har betalningsanmärkningar?

Om du för närvarande har en eller flera betalningsanmärkningar så är egentligen din bästa chans att kunna bekosta hojen i form av ett blancolån.

Hur mycket får jag låna när det kommer till ett mc-lån?

Det hela beror förstås på hur mycket motorcykeln kostar, dock så ligger de vanligaste lånebeloppen för mc-lån på 250 000 kr.

Låna aldrig mer pengar än du rimligtvis har möjlighet att betala tillbaka. Det är bättre att låna för lite än för mycket.

Vad kunder letar efter när de vill låna till MC

De kunder som vill låna till MC letar efter ett lån som möjliggör ett köp av den motorcykel som de är intresserade av. När de väl har hittat de alternativ som erbjuder detta, letar de flesta kunder efter en så bra effektiv ränta som möjligt.

Många kunder är intresserade av den återbetalningstid som är möjlig att få, samt hur mycket som går att låna.

Det finns även kunder som beaktar faktorer som möjlighet till betalningsfria månader, huruvida det går att övervaka sitt lån i en digital portal och om det är möjligt att betala tillbaka lånet när som helst, utan extra kostnad.

Vad bör du ha i åtanke innan du bestämmer dig för att låna till en mc?

Det finns ett antal viktiga element vilka du behöver ha i åtanke innan du väljer att låna pengar till en mc. Vi ska härnäst beskriva några av de mest väsentliga där vi även redogör för hur du bör tänka kring det hela.

 1. Ska du välja fast eller rörlig ränta – Oavsett vilken av dessa som du väljer så har båda sina för- och nackdelar. Dock så väljer de flesta konsumenter en rörlig ränta när det kommer till köp av mc.

 2. Jämför alltid dina låneerbjudanden – Även om ett låneerbjudande på förhand verkar vara ett givet val så bör du alltid sakta i backarna och säkerställa att du jämfört det hela med andra låneerbjudanden.

 3. Glöm inte avdragsrätten – Du har rätt att dra räntan för ett mc lån upp till 30% vid deklarationen (gäller upp till 1 miljon). Räkna således på lånet genom att dra av 30% för räntekostnaden.

 4. Rak eller annuitetslån – Rent generellt så väljer de flesta en rak amortering när de lånar till en mc. Det hela innebär att du blir påförd samma månadskostnad för varje inbetalning varav vid annuitetslån så betalar du mer ränta i början av amorteringen.

Som konsument så har du en ångerrätt på 14-dagar från att lånet betalas ut. Detta gäller för alla lån, oavsett om du ansöker om ett billån, ett mc-lån eller huslån!
mc-lån

Du bör alltid överväga om det finns andra alternativ än att låna till MC. Kan du istället spara pengar eller sälja något som du inte längre behöver?

Summering

Med hjälp av ett MC-lån är det i många fall möjligt att finansiera köpet av en motorcykel. Dessa lån är utformade för just detta, och riktar därmed in sig mot de som är intresserade av att låna till MC.

Dessa lån skiljer sig inte särskilt mycket från andra lån, såsom billån eller båtlån. Räntan kan dock vara ganska hög om du inte anger motorcykeln som säkerhet för lånet, samtidigt som den möjliga återbetalningstiden i många fall är ganska kort.

För att kunna hitta det lån som passar så bra som möjligt för dig är det viktigt att du jämför ett större antal lån. Här hos Matchbanker är det enkelt att jämföra ett stort antal långivare som ger dig möjlighet att låna till MC, samtidigt som du kan använda vår lånekalkylator för att beräkna kostnaden för lånet.

Kom ihåg att alltid titta närmare på faktorer som den effektiva räntan och hur lång återbetalningstid som är möjlig att få, eftersom detta påverkar månadskostnaden och den totala kostnaden för lånet.

Du är alltid välkommen att höra av dig till våra duktiga medarbetare om du stöter på något som du inte förstår, eller om du helt enkelt vill ha svar på frågor eller funderingar relaterat till våra tjänster eller MC-lån.

Det är vad våra användare säger

rating
4.88 av 5 baserat på 32 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Billån > Låna till mc

Senaste nytt