Så får du ditt online lån snabbt – INFOGRAFIK

Ett online lån har fördelen att det är ett sk. snabblån, alltså ett lån som går snabbt och enkelt att söka. Ofta finns pengarna på kontot redan inom 24 timmar. Det finns dock en del saker som kan fördröja handläggningstiden för ditt lån och som du helst vill undvika om du är i akut behov av pengar.

Här berättar vi var du kan hitta det snabbaste online lånet och hur du gör för att få pengarna på kontot, redan samma dag som du sökt.

Är online lån snabbare än banklån?

Det korta svaret på den frågan är ja. Online lån kallas även för snabblån eller blancolån och båda namnen ger ett hum om varför många tycker det är så praktiskt med just den här typen av lån.

  • Snabbt
  • Fritt – du får använda pengarna till precis vad du vill
  • Utan säkerhet

När man talar om banklån är det oftast bolån, billån eller större renoveringslån man menar. Då handlar det om avsevärt mer pengar än ett online lån, så kraven och handläggningstiden är av en helt annan karaktär.

Det är mycket som banken ska gå igenom innan du får grönt ljus. Ett bolån kan vara på uppåt en miljon kronor eller mer och då får du ofta vänta flera månader på besked.

Hur snabbt kan pengarna vara på kontot?

En del långivare har riktigt snabba handläggningstider och skickar besked inom bara några minuter.

Pengarna har du på kontot senast 24 timmar efter att beskedet har skickats. Ibland har du dem så snabbt som 15 minuter efter att du blivit godkänd.

Andra kan ta 2 – 3 dagar på sig att fatta beslut om din låneansökan.

Tar det längre tid än så, brukar anledningen vara att något inte står rätt till. Det kan t.ex vara så att långivaren ännu inte fått besked från kreditupplysningsföretaget.

Vet du med dig att du har många betalningsanmärkningar? Har du skulder hos Kronofogden? Hur många lån har du sökt det senaste året? Har du varit flitig på den här fronten kan det mycket väl vara så att du har för många kreditupplysningar på nacken. Det försämrar din kreditvärdighet och kan göra att kreditupplysningsföretaget börjar vifta röd flagga.

Följ dessa 5 tips och få pengarna redan idag

Det går snabbt att få ett online lån, men det går faktiskt att få besked ännu snabbare. Viktigast är att du tar reda på hur lång handläggningstid låneföretaget har innan du skickar iväg din ansökan. På så sätt kan du undvika långivare som tar för lång tid på sig att fatta beslut om lån.

Är du redan kund hos banken eller långivaren där du valt att ansöka om lånet, är detta förstås ett plus. Långivaren har redan alla uppgifter på dig som behövs för att snabbt kunna bevilja lånet.

Vill du ha flera värdefulla tips och råd? Kika i så fall på infografiken nedan.

Snabb utbetalning online lån
Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Så får du ditt online lån snabbt – INFOGRAFIK

Senaste nytt