Helglån

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:30
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Helglån med Matchbanker

Helglån

Denna guide ämnar besvara alla de frågeställningar som du kan tänkas ha när det kommer till ett helglån.

Tanken med guiden är att förse dig med adekvat information för att göra det enklare för dig att fatta mer objektiva och rationella beslut om du är intresserad av dessa typer av lån.

Några av de utvalda frågor som vi ämnar besvara utgörs av följande punkter:

 • Vad är egentligen ett helglån och hur fungerar det?
 • Hur snabbt kan du räkna med att få pengarna utbetalade under helgen?
 • Fördelar och nackdelar med helglån
 • Vad man bör tänka på innan man tar ett lån

Varför du kan lita på Matchbanker

+200 banker och lånegivare samarbetar med oss ​​i hela Europa
+100.000 har hittat ett lån genom vår lånetjänst sedan 2014
479 har anmält oss på Trustpilot med ett betyg på 4,4/5 stjärnor

Matchbanker är en jämförelsetjänst som specifikt utformats för att göra det enkelt för dig som konsument att hitta ett adekvat helglån till förmånliga villkor. Några av de fördelar som du kommer få ta del av, utan några extra kostnader, återfinns i form av följande:

 • Nyttja en helt kostnadsfri jämförelsetjänst för att hitta ditt nästa helglån
 • Ansök om ett helglån hos flera olika långivare som ej använder sig av UC
 • Välj bland ett stort antal ackrediterad långivare som erbjuder förmånliga villkor
 • Skydda din integritet genom att förbli helt anonym under hela processen
 • Använd en lånekalkylator för att beräkna kostnaden för lånet du är intresserad av

Ovanstående punkter utgör endast ett axplock av de olika fördelar som du kommer att få ta del av när du bestämmer dig för att välja Matchbanker till att hitta ditt nästa helglån.

Vi har hjälpt över 100.000 kunder att hitta det lån som passar bäst för dem, och hjälper gärna dig också!

Vad är ett helglån?

Ett helglån är precis som det låter, ett lån som du kan ansöka om under helger och röda dagar. Det finns dock flera olika typer av helglån som du behöver känna till:

 • Utbetalt under nästkommande vardag: Detta innebär i korta drag att du ansöker om lånet i fråga under helgen, men att det i stället betalas ut till det angivna bankkontot under nästa bankdag.
 • Ansök om lånet och få det utbetalt under samma dag: Dessa lån betalas ut under samma dag som du får lånet i fråga beviljat. Denna typ av lån lämpar sig således för alla de konsumenter som behöver få tillgång till de likvida medlen omgående.
 • Låna och få pengarna utbetalda omgående: Detta innebär precis som rubriken antyder att lånet betalas ut så fort ansökan har godkänts, vanligtvis inom 60 minuter . Denna typ av lån lämpar sig således för alla de konsumenter som verkligen befinner sig i en prekär ekonomisk situation.
Kreditbelopp30 000 kr.
Återbetalningsperiod48 månader
Månadskostnad800 kr. – 1100 kr.
Variabel nominell årsräntaMin. 7% – Max 19%
Effektiv årsräntaMin. 7,23% – Max 20,75%
Minimum – maximum löptid12 – 180 månader
Avgifter och andra kostnader0 kr.
Total räntekostnad4 286 kr. – 11 638 kr.
Totalt att betala34 286 kr. – 41 638 kr.

Helglån utan säkerhet

Helglån utan säkerhet är ett lån som inte kräver någon form av säkerhet för att låna pengar. Det är ett populärt alternativ för många som behöver låna pengar snabbt.

Det finns dock viktiga nackdelar med att ta ett helglån utan säkerhet. För det första är räntan ofta högre än vad den skulle vara om du hade en säkerhet att ställa för lånet.

Detta beror på att långivaren tar ett större risk med att låna ut pengar utan någon form av säkerhet. För det andra är det ofta svårare att få ett helglån utan säkerhet än ett lån med säkerhet.

Detta beror på att långivaren inte har någon form av säkerhet att falla tillbaka på om du inte kan betala tillbaka lånet.

Det kan dock vara ett bra alternativ för dem som inte har någon form av säkerhet att lämna till långivaren, eller för dem som inte har tid att leta efter en säkerhet.

Vilka är de huvudsakliga för- och nackdelarna med helglån?

Det finns både för- och nackdelar med helglån, varav nedanstående är några av de viktigaste punkterna.

Vanliga fördelar när du ansöker om helglån

 • Pengarna betalas i många fall ut redan samma dag som lånet beviljas. Detta varierar dock mellan olika långivare.
 • Du har möjligheten att ansöka om lånet under alla helg- och röda dagar. För många helglån är det möjligt att få lånet utbetalt när som helst, oavsett om det är helg eller röd dag.
 • Få igenom lånet även om du ansöker med en eller flera betalningsanmärkningar. Många av dessa aktörer accepterar att du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Vanliga nackdelar när du planerar helglån

 • Den ränta som tillämpas till helglån tenderar att vara betydligt högre än vanligt. Därmed kan dessa lån bli ganska dyra.
 • Du kan komma att bli påförd uttagsavgifter när du ansöker om ett helglån. Detta varierar mellan olika långivare.
 • Löptiderna för lånet i fråga tenderar att vara betydligt kortare än vanligt. Vanligtvis 1-36 månader, men kan variera mellan olika långivare.
Matchbanker samarbetar endast med noga utvalda långivare och genomför oannonserade stickkontroller för att säkerställa att de villkor som vi kommit överens om följs.

Det bästa stället att ta ett helglån

Vilken plats som är bäst för helglån varierar beroende på vad du letar efter. Vi rekommenderar dock att du använder en jämförelsetjänst som Matchbanker för att få en bra överblick över marknaden.

Varför ska man jämföra hela lån?

Det är viktigt att jämföra lån. Det beror på att det är stor skillnad mellan olika långivare, och det är viktigt att hitta det lån som bäst passar dina behov.

Nedan är några av de saker du bör tänka på när du jämför helglån:

 • Räntor: Det är viktigt att jämföra räntor eftersom det är det som avgör hur mycket du måste betala tillbaka.
 • Avgifter: Det är också viktigt att titta på avgifter eftersom det kan öka kostnaden för lånet.
 • Löptid: Det är viktigt att titta på löptiden eftersom det avgör hur länge du måste betala tillbaka lånet.
 • Andra villkor: Det är också viktigt att titta på andra villkor, till exempel krav på kreditvärdighet, minimibelopp och andra villkor.

När du har jämfört lån kan du välja det lån som bäst passar dina behov. Det är viktigt att välja ett lån som har låg ränta och få avgifter.

Hör gärna av dig om du har svårt att hitta ett lån som passar för din ekonomiska situation.

Långivare Trustpilot score

Hur mycket går det att låna?

Helglån tenderar i de flesta fall att vara ganska små, såsom under 50.000 kronor. Anledningen till detta är att långivaren inte har möjlighet att undersöka din ekonomi lika mycket som vid traditionella lån, vilket gör att riskerna ökar. Därav de lägre lånebeloppen.

När du tittar närmare på vad som erbjuds på marknaden kommer du snabbt se att de maximala beloppen skiljer sig en hel del mellan olika långivare. Vissa har satt en övre gräns på 30.000 kronor, medan andra erbjuder betydligt mer än så.

I samband med ansökan tas det en kreditupplysning som visar din återbetalningsförmåga. Detta använder långivaren för att göra en snabb bedömning av hur mycket du får låna. Ju bättre återbetalningsmöjligheter du har, desto mer kommer långivaren i regel vara villig att erbjuda.

Nedan erbjuder vi en tabell som visar vad olika långivare har att erbjuda.

Långivare Lånebelopp Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Better Compared SE 5 000 – 600 000 kr

Hitta ett så bra helglån som möjligt genom att jämföra

Som vi tidigare nämnt är det väldigt viktigt att du jämför helglån om du vill hitta det alternativ som lämpar sig bäst för dig. Anledningen till detta är att villkoren skiljer sig drastiskt mellan olika långivare.

Vi förstår att det kan vara jobbigt att göra allt detta på egen hand, vilket är anledningen till att vi existerar. Hos oss hittar du en jämförelsetabell som visar vad olika långivare har att erbjuda vad gäller helglån, tillsammans med en smidig lånekalkylator som du kan använda för att beräkna kostnaden för lånet.

Det är dock viktigt att du känner till vilka punkter som bör kontrolleras. Den effektiva räntan är den viktigaste punkten, följt av möjligt lånebelopp och återbetalningsvillkor. Vi rekommenderar dock att du läser igenom samtliga villkor för de lån som du är intresserad av, för att på så sätt få en bättre uppfattning för vad som erbjuds.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
2.95 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är den årliga procentsatsen som du betalar för ett lån, och inkluderar samtliga avgifter, inklusive nominella ränta, uppläggningsavgift, fakturaavgift, osv. Denna siffra presenteras som en procentsats, och visar den exakta kostnaden för lånet över ett år.

Information om detta hittar du alltid hos den långivare som du är intresserad av, men vi erbjuder även en tabell där du enkelt kan se vilken ränta som erbjuds hos ett stort antal långivare. På så sätt blir det enkelt för dig att få en överblick över situationen.

Blanda inte ihop den effektiva räntan med den nominella räntan, eftersom den sistnämnda endast visar räntan för lånet, exklusive övriga avgifter. Om du förbiser detta riskerar du att få en missvisande bild över situationen. Hör av dig om du inte riktigt förstår hur du ska tolka den effektiva räntan.

För ytterligare information om den effektiva räntan kan du besöka Sveriges Riksbanks webbplats.

Långivare Effektiv ränta Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Better Compared SE 3.06 – 29.99 %

Dina kundrättigheter

Nedan är de viktigaste punkterna:

 • 14 dagars ångerrätt: Du har rätt att ångra avtalet inom 14 dagar.
 • 48 timmars betänketid: Detta ger dig möjlighet att klura ut om det passar för dig.
 • Rätt att begära en amorteringsplan: Som visar kommande återbetalningar.
 • Rätt till förtida återbetalning: Du har rätt att förtida återbetala hela eller delar av lånet när som helst.
 • Rätt till rättslig hjälp: Om du har problem med att betala tillbaka lånet har du rätt att begära rättslig hjälp.

För mer information om dina rättigheter är du välkommen att besöka Sveriges Konsumenters webbplats.

När kan ett helglån vara användbart?

Ett helglån kan vara användbart i många situationer. Det kan vara ett alternativ för att täcka kortsiktiga finansiella behov.

Här är några exempel på situationer där ett helglån kan vara användbart:

 • Oförutsedda utgifter: Oförutsedda utgifter som en bilreparation eller ett medicinskt problem kan uppstå när som helst. Ett helglån kan hjälpa dig att täcka dessa utgifter.
 • Inköp av stora föremål: Ett helglån kan hjälpa dig att finansiera inköp av stora saker som en ny bil eller ett nytt kök.
 • För att täcka semesterkostnader: Ett helglån kan hjälpa dig att täcka semesterkostnader som flygbiljetter, hotellvistelser och andra resekostnader.
 • För att täcka utbildningskostnader: För att finansiera viktigt material som hjälper dig med studierna.

Även om ett helglån kan vara användbart i många situationer är det viktigt att komma ihåg att det är ett lån och att det ska användas på ett ansvarsfullt sätt. Det är viktigt att överväga alla alternativ innan du tar ett lån och att se till att du har råd att betala tillbaka lånet.

Vem kan ansöka om ett helglån?

Vad som krävs för att kunna ansöka om ett helglån kan variera beroende på vilken långivare du väljer. Nedanstående är dock vanliga grundkrav som du kommer stöta på hos de flesta aktörer:

 • Krav på lägsta ålder: 18 eller 20 år är vanligast
 • Inkomstkrav: En inkomst deklarerad i Sverige och över en viss summa
 • Folkbokföring: 12, 24 eller 36 månaderna i Sverige
 • Skulder: Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras av vissa, andra inte

Läs alltid igenom vilka krav som ställs innan du ansöker. På så sätt undviker du att det tas en kreditupplysning i onödan.

Hur ansöker man?

Om du är intresserad av att ansöka om ett helglån kan du följa nedanstående steglista:

 1. Gör en budget som visar hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka
 2. Jämför olika helglån, exempelvis hos Matchbanker
 3. Välj det alternativ som passar bäst för dina ekonomiska förutsättningar
 4. Klicka dig vidare till långivarens webbplats
 5. Ange de uppgifter som krävs för att skicka in ansökan
 6. Signera (vanligtvis med BankID) och skicka in din ansökan

I vissa fall kan det tillkomma ytterligare steg, men i regel går det bra att följa den ovanstående listan för att ansöka om ett helglån.

Hur budgeterar man för ett helglån?

Genom att budgetera innan du tar ett helglån kan du undvika att ta ett lån som du inte har råd att betala tillbaka.

Här är några tips för att hjälpa dig att budgetera för ett lån:

 • Bestäm hur mycket du kan lägga tillbaka varje månad. Ta hänsyn till dina andra utgifter och se till att du har råd att betala tillbaka lånet. Det är även viktigt att beakta dina inkomster.
 • Implementera en säkerhetsmarginal. Vad händer om räntan höjs? Du förlorar jobbet? Inkludera alltid en rejäl säkerhetsmarginal ifall det värsta händer.
Kom ihåg att du har en ångerrätt på 14 dagar från att lånet betalas ut till ditt bankkonto.

Vanliga frågor om helglån

Är det möjligt att få ett helglån utbetalt under helgen?

Det korta svaret är ja! De långivare som vi samarbetar med, där det specifikt anges att utbetalning av lånet sker under helger och röda dagar, kommer således att kunna betala ut pengarna inom angiven tid.

Kan jag ansöka om ett helglån med betalningsanmärkningar?

Självklart så kan du göra så. Dock så måste du komma ihåg att de villkor som erbjuds inklusive den effektiva räntan som appliceras tenderar att vara betydligt mer kostsam än vad som vore fallet annars.

Är ett helglån betydlig dyrare än andra lån?

Ett helglån är sällan dyrare än om du exempelvis skulle välja att ansöka om ett konsumtionslån eller dylikt. Det ska även nämnas att ett helglån kan användas till vad du än önskar!

De flesta helglån klassificeras som en form av lån utan säkerhet, något som nästan alltid resulterar i en högre ränta.

Vad kunder letar efter med helglån

Även om vad kunderna letar efter för helglån kan variera drastiskt, finns det en hel del gemensamma nämnare som gäller för de flesta kunder.

De flesta som letar efter helglån vill ha möjligheten att få pengarna utbetalda under helgen. Därmed är snabb hantering av yttersta vikt, och kräver vanligtvis att processen är helt och hållet automatiserad och digitaliserad.

Den effektiva räntan ligger även i fokus hos de flesta kunder, samt att återbetalningstiden och det möjliga lånebeloppet tenderar att vara viktiga faktorer som många kunder beaktar. Sedan finns det även kunder som tittar på andra faktorer, såsom möjligheten till betalningsfria månader, med mera.

Snabblån helg
Se till att du alltid gör en noggrann budget innan du väljer att ta ett lån. På så sätt minskar du risken för tråkiga överraskningar i framtiden.

Summering

Med hjälp av ett helglån är det i många fall möjligt att få lånet utbetalt även under helg- och röda dagar. På så sätt slipper man vänta på att ansökan ska hanteras under speciella öppettider, vilket bidrar med en högre nivå av flexiblitet.

Dessa lån lämpar sig främst för de som är i behov av att få in pengarna på kontot snabbt, men alla är självklart välkomna att ansöka.

Du bör dock vara medveten om att villkoren för helglån ofta skiljer sig från traditionella lån, eftersom långivaren tar en högre risk. Därmed kan du förvänta dig en högre ränta, en kortare återbetalningstid, samt sämre villkor generellt sett.

Som alltid är det viktigt att du jämför så många lån som möjligt, eftersom detta ger dig möjlighet att hitta ett lån som passar så bra som möjligt för dina ekonomiska förutsättningar.

Använd gärna vår plattform för detta, och med hjälp av vår lånekalkylator blir det enkelt för dig att beräkna den exakta kostnaden för de lån som du är intresserad av.

Kom ihåg att alltid göra en budget som visar hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka, och ta aldrig några risker när det gäller lån och krediter.

Det är vad våra användare säger

rating
4.76 av 5 baserat på 32 recensioner


Hitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.

Senaste nytt