Företagslån

 • Enkel jämförelse
 • Kostnadsfritt
 • Tryggt och säkert
kr
7 år
Genom att använda vår tjänst godkänner du att vi hanterar din personliga data i enlighet med vår integritetspolicy

Användarnas favorit – maj 2024

Uppdaterad maj 28, 2024
474 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.06 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:43
 • Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor
 • Medlåntagare ökar dina chanser med 17 %
 • Endast en kreditupplysning hos UC
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.06% – max. 29,99% | Effektiv ränta max: 29,99%. (Annons)

Matchbanker – Den ideala jämförelsetjänsten för lån till företag

Företagslån

När du önskar ansöka om ett företagslån så vill du även ha kännedom om vilka typer av företagslån som erbjuds där ute?

Vi kommer i denna guide att belysa ett antal faktorer vilka du behöver var medveten om när det kommer till just företagslån för att du ska kunna bilda dig en adekvat uppfattning om det hela.

Några av de primära som diskuteras återfinns i form av följande:

 1. Få reda på vilka bolagsformer vanligtvis accepteras när det kommer till företagskredit.
 2. Ta reda på om du kan få igenom ett företagslån även om du har betalningsanmärkningar.
 3. Hur snabbt kommer ett företagslån att betalas ut rent generellt från att den godkänns.
Nyttja gärna möjligheten att använda dig av vår kalkylator för att beräkna kostnaden för just ditt företagslån.

Låna pengar till företag snabbt & enkelt med hjälp av Matchbanker

Matchbanker gör det enkelt att jämföra företagslån så att vem som helst, när som helst, kan jämföra olika företagslån och ansöka om en eller flera lån, på mindre än några minuter. För att ansöka om ett lån så behöver man vanligtvis anamma följande steg, vilka innefattar följande:

 1. Definiera typen av företagslån.

  Ställ in typen av företagslån som du önskar jämföra där du anger parametrar så som storleken på lånet, ränta, avbetalningstid etc.

 2. Välj ut några kreditgivare som du fattat tycke för.

  Välj ett antal kreditgivare som du anser uppfyller dina krav och ta det hela vidare genom att beskåda närmare erbjudandet som tillhandahålls.

 3. Bestäm dig för ett lån och slutför låneprocessen

  Välj ut en kreditgivare och fullfölj sedan ansökningsprocessen. Självfallet så kan du välja fler än ett företagslån om behov finns vill säga.

Vi rekommenderar att du använder dig av våra räknare för att experimentera med återbetalningstider, räntor, amorteringar med mera för att bilda dig en adekvat uppfattning om kostnader för just ditt företagslån.

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
1 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Läs alltid det finstilta gällande företagslånet eftersom det kan finnas dolda avgifter vilka appliceras företagslånet som ej framkommer vid givna schablonberäkningar.

Olika typer av lån till företag

Det förekommer ett brett utbud av olika företagslån vilka tjänar ett specifikt syfte. Nedan så finner du en förenklad lista över de vanligaste:

 1. Lån till företag utan säkerhet – En form av lån utan krav på adekvat säkerhet.
 2. Företagskredit till mindre bolag – Denna typ av lån riktar sig främst till mindre bolag.
 3. Företagslån utan UC – Lån där kreditgivare ej använder UC vid kreditupplysning.
 4. Lån med låg kreditvärdighet – Riktar sig till bolag med en låg kreditvärdighet.
 5. Kort återbetalningstid – Avbetalningstiden för lånet i fråga är ganska kort.
 6. Låna pengar till företag utan säkerhet – Kräver ingen säkerhet för lånet.
 7. Företags lån med snabb utbetalning – Betalas ut vanligtvis samma dag.

Vanliga frågor gällande lån till företag

Hur mycket får jag låna till mitt bolag?

Långivare som Matchbanker samarbetar med för närvarande erbjuder olika typer av lån. Den lägsta summan återfinns i form av 10 000:- SEK. Det hela stiger ackumulerat för att slutligen nå en lånenivå ända upp till 600 000:- SEK. Lånebeloppet beror dock på flera olika aspekter där bolagets skulder, omsättning och vinst utgör en del av bedömningsunderlaget.

Vilken bolagsform accepterats när det kommer till företagskredit?

När det kommer till bolagsformen så tenderar de flesta av de långivare som vi samarbetar med att endast bevilja lån till aktie- och handelsbolag där även enskild firma ingår. Vissa av våra kreditgivare kan även komma att bevilja lån till kommanditbolag, dock så måste man själv göra sig införstådd med vad som gäller i den egna fallet.

Vad kan man använda sin företagskredit till?

När man lånar pengar till företaget så behöver man definiera vad man önskar använda pengarna till. I många fall så räcker det att på en generell plan beskriva hur pengarna kommer att användas i verksamheten för att få igenom det hela.

Kan man få igenom ett företags lån trots betalningsanmärkningar?

Det är fullt möjligt att få igenom ett företagslån trots att man för närvarande har en betalningsanmärkning. Handlar det hela om en enstaka företeelse så brukar det ej var några problem med om man för den delen har för närvarande ett skuldsaldo registrerat hos Kronofogden eller flera betalningsanmärkningar så kommer man hos de flesta långivare att få ett avslag på sin ansökan.

Hur snabbt kommer ett företagslån att betalas ut?

När du ansöker om ett företagslån, varav kreditgivaren godkänner din låneansökan så brukar det hela innebära att du får motta en offert, som i sig är en modifikation av din låneansökan. Om du accepterar villkoren så betalas företagslånet ut inom 24-timmar.

Tillgångar vilka kan användas som säkerhet för ett lån till företag

Företagslån

När man ansöker om ett företagslån så måste man i de flesta fall kunna uppvisa en lista på de tillgångar vilka sedan kan användas som en form av säkerhet för lånet i fråga.

Tillgångarna minskar risken för dig som långivare, samtidigt som kreditgivaren blir mer tillmötesgående för att bevilja lånet i fråga.

Vi ska nedan kortfattat illustrera en lista över de vanligaste tillgångarna som du kan använda dig av i form av tillgångar när du ansöker om ett företagslån:

 • Borgen – Är i särklass den vanligaste sättet att långa pengar på. Man tillhandahåller en form av säkerhet i form av en annan borgensman som går i godo för lånet som man ansöker om.
 • Pant av aktier – Företag kan välja att nyttja aktier i bolaget som en form av säkerhet för ett företagslån. Är dock ej lika lämpligt för verksamheter av mindre karaktär.
 • Pant av fastighet – Om bolaget i fråga förfogar över en fastighet så kan det finnas möjlighet att faktiskt pantsätta själva fastigheten som en form av säkerhet för ett lån till företag.
 • Immateriella rättigheter – En immateriell rättighet kan te sig i from av ett varumärke eller en form av patent. Det hela kan användas i form av säkerhet för att få igenom lånet.
 • Företagsinteckning – Innebär i korta drag att en pant används för att säkra företagslånet i form av egendom. Innefattar alla tillgångar som ej är fasta så som lager och fordringar.
 • Fakturaköp – ett av de enklaste sätten att få igenom ett företagslån. Lämpar sig dock ej för de verksamheter vilka har behov av betydligt högre lån.
Vissa långivare använder sig av synonymer för att beskriva ovanstående låneformer. Dock så känner man igen de i form av tillgången och säkerhet som används för att få igenom företagslånet i fråga.

Vanligaste typerna av ränta för företagslån

Det finns ett antal olika typer av räntor när det kommer till företagslån.

Vi ska härnäst kortfattat beskriva dessa kortfattat:

 • Rörlig ränta – Justeras på en regelbunden basis och styrs av marknadsräntan. Det hela innebär att ditt företagslån kommer bli betydligt dyrare om marknadsräntan stiger, samtidigt som den blir billigare om marknadsräntan faller vill säga. 
 • Fast ränta – Kommer med en förutbestämd kostnad där en räntesats definieras under en förutbestämd tidsperiod. Som långivare så har du betydligt enklare att planera dina kostnader för varje månad. Dock så är lån till företag med fast ränta betydligt dyrare rent generellt.
 • Räntetak – Företagslån med räntetak innebär att räntan i sig är rörlig, men kan aldrig stiga över den avtalade räntenivån. Du har således en spann som räntan kan röra sig inom men den kan således aldrig överstiga den definierade nivån i fråga.
 • Räntefritt – Vid första anblicken så kan man få uppfattningen om att räntefria företagslån är helt kostnadsfria, men så är dock icke fallet. Lånet är räntefritt i den bemärkelse att de erbjuds till en nominell ränta. Dock så tar kreditgivaren betalat i form av avgifter och dylikt.
Vilken räntesats passar just dina behov beror i mån och tycke på bolagets ekonomi. Har du en god ekonomi med höga marginaler så kan du välja rörlig ränta. Om du dock kämpar varje månad med att betala räkningar så bör du förmodligen välja en fast ränta i stället.

Hur mycket kostar ett företagslån?

För att illustrera hur mycket ett företagslån kan kosta så kommer vi nedan att lista ett fiktivt exempel.

Representativt exempel gällande räntekostnad för ett banklån

Företagslån: 500 000:- SEK
Räntesats: 3 % per år
Amortering: 5 000:- SEK per månad

Det hela skulle således ge oss följande:

Ränta per år: 15 000:- SEK (500 000 x 0,03 = 15 000:- SEK)

Ränta per månad: 1250:- SEK (15 000 / 12 = 1250:- SEK)

Din kostnad för företagslånet skulle således bli 6250:- SEK, där räntan utgörs av 1250:- SEK och 5000:- SEK utgörs av amortering. Det hela ger dig en årskostnad för lånet på 75 000:- SEK (exkl. avi-avgifter och dylikt).

Vänligen notera att exemplet ovan tar ej hänsyn till andra avgifter, säkringar av tillgångar och andra element som ofta går i korrelation med ett företagslån…

De erbjudande som listas är preliminära och kan komma att ändras när du ansöker om lånet där krav på säkerhet, kreditvärdighet med mera kan inverka på totalkostnaden.

För och nackdelar med företagslån?

Det finns ett antal för- och nackdelar när det kommer till företagslån som vi anser att du bör ha kännedom om. Vi ska således härnäst presentera några av de vanligaste fördelarna och ställa dessa mot de vanligaste nackdelarna:

Fördelar

 • Stor flexibilitet kring erbjudandena.
 • Immateriella tillgångar som säkerhet.
 • Många kreditgivare erbjuder helhetslösningar.
 • Välj bland olika typer av räntesatser.
 • Möjligt att låna pengar utan säkerhet.

Nackdelar

Självfallet så finns det andra för- och nackdelar som vi ej listat men ovanstående bör vara mer än tillräckligt.

Matchbanker gör det enkelt att hitta bästa banken för småföretagare när det kommer till lån

Matchbanker är en helt kostnadsfri tjänst som gör det möjligt för företag att få lån på ett snabbt, enkelt och koncist sätt

Tjänsten är dock mer än så och erbjuder dig även banklån till en tämligen låg ränta inklusive en stor mängd av adekvata kreditgivare.

När du använder dig av Matchbanker som din jämförelse-plattformen så kommer du att uppnå följande:

 1. Hitta adekvata lån till marknadsmässiga och låga räntor.
 2. Jämför företagslån oavsett var du befinner dig för stunden.
 3. Välj bland ett stort utbud av auktoritära låneföretag.
 4. Förbli anonym, dina sökningar kan inte kopplas till personliga uppgifter.
 5. Ansök om ett företags lån på ett smidigt, säkert och diskret sätt.

Recensioner

rating
4.5 av 5 baserat på 59 recensionerHitta ditt nästa lån på Matchbanker


Andreas Linde
Av
Lånexpert, Andreas Linde, har arbetat i finansbranschen sedan 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, räntor och allt som rör finans.
Matchbanker > Låna pengar > Företagslån

Senaste nytt